![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
mirean
unitatea familiei este mai importanta decit salvarea sufletului? pentru ca, unde iti este inima, acolo iti va fi si sufletul. o familie, in conceptia ta, se poate destrama pentru ca timp de 40 de zile exista abstinenta? atunci... asta e. sint familii si familii, doar nu toti pot sa fie placuti in fata Lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cercetatorii scot in relief mai ales opozitia dintre iubirea in sens platonic si iubirea crestina. De unde iubirea platonica se caracterizeaza prin nazuinta de ridicare neincetata, iubirea crestina dezvaluie nelimi*tata dispozitie de coborare. Iubirea platonica tinde in sus si numai in sus, iubirea crestina tinde in jos si numai in jos. De aici adevarul cuprins in maxima: "Spune-mi la cine te cobori si-ti voi spune cine esti!", ca si in: "Spune-mi pe cine vrei sa ajuti, ca sa-ti spun cine esti!". http://www.crestinortodox.ro/Eros_si_Agape___uman_si_divin_14203.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca ceva, vezi ca, in postul anterior, "unitatea familiei", de care amintesti tu, o legasem de sanatatea psihica sui fizica a femeii! |
|
|||
|
|||
![]()
Mirean,
Vezi ca pe acest topic esti contrazis in mod sistematic de catre ceilalti frati intru credinta, fapt care ar trebui cel putin sa te puna pe ganduri in ce priveste atitudinea ta libertina asupra conceperii de prunci in orice perioada a anului. Incearca sa-ti mai revizuiesti opiniile cand vezi ca atat de multi frati sunt in opozitie cu tine si nu de dragul de a fi in opozitie cu tine, ci pentru ca gandul imi spune ca au dreptate. O seara placuta intru Hristos, Razvan |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prietene, chiar stiu ce spun, si am argumentat asta! In loc de "atacuri" si afirmatii sterile as prefera un dialog aplicat, argumentat, fara sa ne luam de om, ci sa combatem ideea. |
|
|||
|
|||
![]()
Mirean
acum vorbesc doar din punctul meu de vedere. daca persoana cu care as forma o familie m-ar forta sa incalc astfel de reguli stabilite de catre Sfinti Parinti si alti preoti induhovniciti, m-as desparti. fara nici un regret. da, pentru ca cine iubeste mai mult pe tatal, mama, sotul, sotia sau fratele/sora decit pe Dumnezeu, nu este vrednic de imparatia Lui. Eu nadajduiesc sa formez o familie crestina. Daca nu, mai bine lipsa. Asta este alegerea mea. Daca o femeie simte ca si-ar pune in pericol sanatatea fizica si psihica si integritatea familiei, sa faca cum o indeamna constiinta. Eu aici am vorbit despre ce anume zic regulile Bisericii, nu despre ce vor sa faca sau pot sa faca unii oameni. |
|
|||
|
|||
![]()
inca ceva Mirean
daca in indreptarul de spovedanie acest fapt este trecut ca fiind pacat, de ce nu vrei sa intelegi acest lucru? el este cunoscut de orice duhovnic, fie ca esti dispus sa respecti sau nu aceasta Regula. tot ii este ingaduit omului, nu insa si de folos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Cat despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om sa nu se atinga de femeie. 2. Dar din cauza desfranarii, fiecare sa-și aiba femeia sa și fiecare femeie sa-și aiba barbatul sau. 3. Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea și femeia barbatului. 4. Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia. 5. Sa nu va lipsiți unul de altul, decat cu buna invoiala[/b] pentru un timp, ca sa va indeletniciți cu postul și cu rugaciunea, și iarași sa fiți impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre. 6. Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o porunca. (I Corinteni, 7: 1-6) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Copil dat spre adoptie | armanda | Generalitati | 5 | 29.02.2012 09:36:04 |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
Povestea unui copil | RaduIoan | Intamplari adevarate | 5 | 22.05.2009 14:28:02 |
copil luat de suflet | clementia | Preotul | 21 | 07.02.2009 14:48:20 |
|