Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2008, 21:38:08
AndreiB AndreiB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2007
Implicit

mirean
unitatea familiei este mai importanta decit salvarea sufletului?
pentru ca, unde iti este inima, acolo iti va fi si sufletul.
o familie, in conceptia ta, se poate destrama pentru ca timp de 40 de zile exista abstinenta?
atunci... asta e.
sint familii si familii, doar nu toti pot sa fie placuti in fata Lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 21:39:57
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory
Sofia,nu incepe si tu ca ma apuca fobia de credinciosii care nu sunt in stare sa gandeasca deliberat,cu propria minte,si care parca incep sa se inchine Parintelui Arsenie Boca,mai ceva ca la Hristos.
Oamnei buni,voi chiar nu aveti o parere personala,nu puteti sa va simtiti independenti in credinta?,si daca o aveti nu gasiti lucruri mai frumoase decat pedeapsa si teama,boala si pedeapsa.Doamne!,ma mai apuca si deprimarea!!!
Sa-ti fie frica nu,sa concepi nu stiu in ce zi,copii,sa-ti fie frica sa nu-i concepi,ca asa vrea muschii tai,sa-ti fie frica sa-i ucizi,dupa ce-i concepi,sa-ti fie frica,ca nu poti fi un om demn si folositor celor din jur,nu de astfel de situatii deosebite,care nu prezinta o asa consecinta distructiva,precum o exprimati.Reveniti-va in fire si nu va mai temeti atata,mai bine credeti si asigurati-va ca acest crezamant este sustinut de o inima deschia si blanda.Lasati pedepsele si prejudecatile la o parte,caci nu va folosesc la nimic,si mai degraba cred ca osandesc.
Constat ca Parintele acesta Arsenie Boca era cam rautacios fata de natura firava a omului...si scuze fata de admiratori,si putin afundat intr-o epoca apusa,caci nu-mi place,pe buna dreptate,sa citesc o carte din care sa sper a culege roadele binefacatoare ale credintei,si sa ma intalnesc atat de des cu blesteme,cu ponegriri,cu pedepse si restrictii uneori fara discernamant...eliminate,bine-nteles din mintea unui om care habar nu avea ce-nseamna casnicia si viata sociala.Dumnezeu sa ma ierte,dar pe unii oameni ai pot duce la deznadejde,iar pe altii,"cei puternici" ai pot face sa-i respecte "teoretic",afirmatiile,iar pe cea de pe urma categorie infima,si cea mai desavarsita,poate,sa le si urmeze...poate.
Cred ca forumul acesta ar trebui sa faca un protest inedit fata de CITATE SI IAR CITATE...personificate in caracterele necunoscute ale celor care le adopta sistematic.
daca noi nu tinem seama de ce zic si scriu Sfintii ,care au Duhul Sfint ,inclusiv de ce zice parintele A.BOCA,care este SFINTUL ARDEALULUI ,CARE NE PREZINTA CONSECINTELE PACATELOR ,CA SA NU ZICEM CA NU AM STIUT,apoi inseamna ca noi sintem indiferenti de parerea lui DUMNEZEU ,transmisa prin Duhul Sfint ,care lucreaza prin sfintii lui Dumnezeu,adica NU NE E DELOC FERICA CA L-AM PUTEA SUPARA PE DOMNUL,ADICA nu il iubim suficient ,incit sa ne fie frica sa nu-L suparam!In fond daca totalizam zilele de pe parcursul anului cu toate Duminicile si sarbatorile religioase ,ele sint mult mai putine decit decit totalitatea celorlalte zile ale anului date noua pt a rezolva treburile pamintesti,inclusiv facerea COPIILOR.aVEM RISCUL DE A FACE PARTE DIN CATEGORIA CELOR CHEMATI LA NUNTA[sf.liturghie] ,dar nu venim pt ca ne-am luat nevasta sau ...etec
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 22:28:27
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de razvan_m
Indiferent de oricare parere conform careia nu conteaza momentul conceptiei, indiferent daca ar cadea in oricare dintre cele trei zile ale sarbatorii Nasterii Domnului (25-27 dec), ale celor trei zile ale Pastelui, in ziua oricarei sarbatori inscrise cu rosu sau cu cruce neagra in Calendarul Ortodox, in Duminicile, Miercurile si Vinerile de peste an sau in oricare zi a perioadei celor 4 Posturi din an !
Aceste pareri conform carora nu conteaza momentul conceptiei sunt blasfemii la adresa Mantuitorului (cum, atunci cand de ex. Mantuitorul a fost Rastignit pe Cruce( in cele trei zile ale Sarbatorii Pastelui ortodox, de exemplu...), tu, ca femeie sau ca barbat, nu mai poti de bine si atunci iti vine cheful, indemnat/a de Lucifer, sa faci dragoste si sa incerci sa concepi ???

Domnul sa ne ajute sa trecem prin aceste vremuri, fratilor.
--------------------------------------------------------------------------------------
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
Prietene, maturizeaza-te! Incearca sa vezi dincolo de aspectul carnal (concupiscenta/desfranarea)al facerii de prunci! Copiii nu se fac "atunci iti vine cheful", cum spui tu, ca doara nu suntem animale!
Dar cand anume se fac copii, Mirean, daca nu "atunci cand iti vine cheful", precum zici?!?
Soro, apoi doar nu suntem animale sa ne conducem numai dupa "chefuri"? Ca om iti poti lesne "struni" simturile, numai sa vrei asta!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 22:37:29
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
costel: consideri ca o iubire este curata doar daca nu este in post?

Eu consider ca o iubire este curata mai ales cand e platonica...
Eros si agape reprezinta doua atitudini si doua experiente deosebite. A infatisa comparativ caracterele acestora inseamna a prinde esentialul din spiritul a carui expresie sunt, dar mai inseamna totodata si un anume grad de simplificare si schematizare a realitatii vii, fapt care nu trebuie dat cu totul uitarii.

Cercetatorii scot in relief mai ales opozitia dintre iubirea in sens platonic si iubirea crestina. De unde iubirea platonica se caracterizeaza prin nazuinta de ridicare neincetata, iubirea crestina dezvaluie nelimi*tata dispozitie de coborare. Iubirea platonica tinde in sus si numai in sus, iubirea crestina tinde in jos si numai in jos. De aici adevarul cuprins in maxima: "Spune-mi la cine te cobori si-ti voi spune cine esti!", ca si in: "Spune-mi pe cine vrei sa ajuti, ca sa-ti spun cine esti!".

http://www.crestinortodox.ro/Eros_si_Agape___uman_si_divin_14203.html

Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 22:44:44
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiB
mirean
unitatea familiei este mai importanta decit salvarea sufletului?
pentru ca, unde iti este inima, acolo iti va fi si sufletul.
o familie, in conceptia ta, se poate destrama pentru ca timp de 40 de zile exista abstinenta?
atunci... asta e.
sint familii si familii, doar nu toti pot sa fie placuti in fata Lui Dumnezeu.
Tu ai accepta sa iti "destrami" familia pentru 40 de zile de abstinenta? Ai divorta daca acest lucru este cauzat de faptul ca in 40 de zile (nu am spus zilnic) tu nu esti de acord sa iti indeplinesti "obligatiile conjugale"? Ca sa intelegi mai bine "fenomenul" gandeste-te la toate zilele de post de peste an, nu doar la cele 40 de zile ale unui post!

Inca ceva, vezi ca, in postul anterior, "unitatea familiei", de care amintesti tu, o legasem de sanatatea psihica sui fizica a femeii!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 22:45:21
razvan_m
Guest

Implicit

Mirean,

Vezi ca pe acest topic esti contrazis in mod sistematic de catre ceilalti frati intru credinta, fapt care ar trebui cel putin sa te puna pe ganduri in ce priveste atitudinea ta libertina asupra conceperii de prunci in orice perioada a anului.
Incearca sa-ti mai revizuiesti opiniile cand vezi ca atat de multi frati sunt in opozitie cu tine si nu de dragul de a fi in opozitie cu tine, ci pentru ca gandul imi spune ca au dreptate.

O seara placuta intru Hristos,

Razvan
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 22:54:08
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m
Mirean,

Vezi ca pe acest topic esti contrazis in mod sistematic de catre ceilalti frati intru credinta, fapt care ar trebui cel putin sa te puna pe ganduri in ce priveste atitudinea ta libertina asupra conceperii de prunci in orice perioada a anului.
Incearca sa-ti mai revizuiesti opiniile cand vezi ca atat de multi frati sunt in opozitie cu tine si nu de dragul de a fi in opozitie cu tine, ci pentru ca gandul imi spune ca au dreptate.

O seara placuta intru Hristos,

Razvan
Evident, sunt si frati care ma sustin, sper sa ii vezi si pe aceia! De altfel, celor care nu sunt de acord cu mine le-am cerut argumente si nu au dat decata niste copy/paste fara noima.
Prietene, chiar stiu ce spun, si am argumentat asta!
In loc de "atacuri" si afirmatii sterile as prefera un dialog aplicat, argumentat, fara sa ne luam de om, ci sa combatem ideea.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:03:51
Senior Member

Implicit

Mirean
acum vorbesc doar din punctul meu de vedere.
daca persoana cu care as forma o familie m-ar forta sa incalc astfel de reguli stabilite de catre Sfinti Parinti si alti preoti induhovniciti, m-as desparti. fara nici un regret.
da, pentru ca cine iubeste mai mult pe tatal, mama, sotul, sotia sau fratele/sora decit pe Dumnezeu, nu este vrednic de imparatia Lui.
Eu nadajduiesc sa formez o familie crestina. Daca nu, mai bine lipsa.
Asta este alegerea mea.
Daca o femeie simte ca si-ar pune in pericol sanatatea fizica si psihica si integritatea familiei, sa faca cum o indeamna constiinta.
Eu aici am vorbit despre ce anume zic regulile Bisericii, nu despre ce vor sa faca sau pot sa faca unii oameni.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:07:03
Senior Member

Implicit

inca ceva Mirean
daca in indreptarul de spovedanie acest fapt este trecut ca fiind pacat, de ce nu vrei sa intelegi acest lucru?
el este cunoscut de orice duhovnic, fie ca esti dispus sa respecti sau nu aceasta Regula.
tot ii este ingaduit omului, nu insa si de folos.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:16:20
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiB
Mirean
acum vorbesc doar din punctul meu de vedere.
daca persoana cu care as forma o familie m-ar forta sa incalc astfel de reguli stabilite de catre Sfinti Parinti si alti preoti induhovniciti, m-as desparti. fara nici un regret.
da, pentru ca cine iubeste mai mult pe tatal, mama, sotul, sotia sau fratele/sora decit pe Dumnezeu, nu este vrednic de imparatia Lui.
Eu nadajduiesc sa formez o familie crestina. Daca nu, mai bine lipsa.
Asta este alegerea mea.
Daca o femeie simte ca si-ar pune in pericol sanatatea fizica si psihica si integritatea familiei, sa faca cum o indeamna constiinta.
Eu aici am vorbit despre ce anume zic regulile Bisericii, nu despre ce vor sa faca sau pot sa faca unii oameni.
Prietene, inainte de a fi asa radical citeste Sf. Scriptura. Iarta-ma ca-ti spun, dar scrii despre o posibila sotie ca si cum ai spune ca-ti iei o piesa de mobila care corespunde sau nu camerei in care vrei tu sa o pui. Iubirea, prietene, este un dar divin. Dogmatica Ortodoxa ne invata ca iubirea omeneasca este o palida umbra a iubirii divine!

1. Cat despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om sa nu se atinga de femeie.
2. Dar din cauza desfranarii, fiecare sa-și aiba femeia sa și fiecare femeie sa-și aiba barbatul sau.
3. Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea și femeia barbatului.
4. Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia.
5. Sa nu va lipsiți unul de altul, decat cu buna invoiala[/b] pentru un timp, ca sa va indeletniciți cu postul și cu rugaciunea, și iarași sa fiți impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre.
6. Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o porunca.

(I Corinteni, 7: 1-6)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Copil dat spre adoptie armanda Generalitati 5 29.02.2012 09:36:04
Voi ati adopta un copil? sophia Generalitati 47 17.03.2011 16:16:54
Povestea unui copil RaduIoan Intamplari adevarate 5 22.05.2009 14:28:02
copil luat de suflet clementia Preotul 21 07.02.2009 14:48:20