Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2009, 13:22:10
naephius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Daca am spus ca nu exista baza absoluta nu rezulta ca spun ca exista nimic absolut.
Poftim ???????
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 13:24:40
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
De ce, ca asa zici tu ? Pe ce te bazezi cand spui asta ?
Pe evidenta: voua vi se pare normal sa credeti in Dzeu, musulmanilor li se pare normal sa creada in Allah (sau in ce-or fi crezind ei acolo), unora li se pare normal sa fie homo, altora nu, tiganilor li se pare normal sa fie cintareti si sa nu munceasca, mai pot da multe exemple. Normalitatea depinde in primul rind de societate.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 13:28:09
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Daca nu il cauti pe Dumnezeu ce cauti aici?
Pentru mine sf.Scriptura e litera de lege ,ce a spus Hristos e sfant si cred cu tarie ce scrie acolo.
Eu am impresia ca ateii au o predispozitie catre ateism ,se trage de la neam ,e legat de parinti si stramosi .
Nu exista nimeni apropiat pe linie paterna sau materna care sa fie sau sa fi fost apropiat de spiritualitate.
Pierd si eu vremea in timp ce pe ecranul PC-ului meu ruleaza cite un programel, incerc sa fac si altceva, incerc sa inteleg cum functioneaza niste concetateni de-ai mei.
In legatura cu mostenirea ai dreptate, chiar mai multa decit ai crede. Tocmai de aia incearca oamenii de stiinta sa descopere cum gindim cind gindim religie.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 13:29:07
naephius
Guest

Implicit

Citat:
Pe evidenta: voua vi se pare normal sa credeti in Dzeu, musulmanilor li se pare normal sa creada in Allah (sau in ce-or fi crezind ei acolo), unora li se pare normal sa fie homo, altora nu, tiganilor li se pare normal sa fie cintareti si sa nu munceasca, mai pot da multe exemple. Normalitatea depinde in primul rind de societate.
Deci e normal sa-ti dau in cap, si nimeni n-are dreptul sa-mi spuna ca fac un lucru rau.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 13:31:22
naephius
Guest

Implicit

Citat:
Deci e normal sa-ti dau in cap, si nimeni n-are dreptul sa-mi spuna ca fac un lucru rau.
Tu nu vezi ca daca n-ai o baza absoluta pentru nimic, te narui tu ca persoana, ti se naruie toate argumentele, se naruie lumea ? Chiar nu poti vedea asta ? E atat de complicat ?
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 13:31:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Si am mai observat un lucru.
Cel credincios e precum casa pe stanca ,nu il poti clinti in convingeri ,principiile lui nu se schimba.
Nu am timp acum sa caut si nici nu merita dar daca ar fi sa ma uit pe ce ai scris as gasi multe contradictii.
Normal ca scriu si eu cu greseli.
Eu sint inginer-fizician, mi-e chiar foarte greu sa scriu chestii din cuvinte.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 13:32:43
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Fii atent ,societatile sanatoase au avut la baza credinta ,gandeste-te la viata in tara noastra pe vremea lui Stefan ce Mare si chiar mai tarziu.
Cand a decazut credinta ,a decazut si societatea.
Au aparut homo ,lesbienele etc.
Sa nu uitam ca acestia sunt asa din cauza pacatelor parintilor si a lor ,evident ,o sexualitate exacerbata pentru unii dintre ei ,iar la cei din nastere ,de la parinti li se trage.
Ti-am spus nu esti constant in idei ,tot incerci pe diferite cai sa ne duci la ideile tale ,cum as spune ,vorbele tale converg catre ateism.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 13:34:33
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Normal ca scriu si eu cu greseli.
Eu sint inginer-fizician, mi-e chiar foarte greu sa scriu chestii din cuvinte.
Pacat ,este un fizician ,foarte inteligent ,savant care sufera de o boala degenerativa ,paralizat de tanar care a descoperit ca Dumnezeu exista.
Stii cum?
A calculat varsta pamintului si a descoperit ca lipseste o zi.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 13:36:21
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Tu nu vezi ca daca n-ai o baza absoluta pentru nimic, te narui tu ca persoana, ti se naruie toate argumentele, se naruie lumea ? Chiar nu poti vedea asta ? E atat de complicat ?
Fizica, incepind prin Newton si continuind cu Einstein apoi cu altii, a renuntat la baze absolute si nu s-a naruit universul, din contra, el a devenit si mai interesant.
Atunci cind omul va constientiza ca nu exista baze morale absolute si va intelege cum a aparut morala relativa, cum a evoluat ea de-a lungul timpului, chiar daca au fost unii, multi, care doreau sa o impiedice, numai atunci vor exista premisele ca diferentele sociale si culturale sa dispara.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 13:37:13
naephius
Guest

Implicit

Ateii nu sunt consecventi, ei nu pot fi consecventi, n-au cum. Trebuie sa imprumute din presupozitiile teiste ca sa dovedeasca ceva.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10