![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
buna seara
indraznesc sa va spun povestea mea pe scurt si as avea tare mult nevoie de sfaturi. sint casatorita de 9 ani, si totul a fost frumos pina anul acesta in ianuarie cind sotul meu a spus ca nu se simte fericit. poate va intrebati daca are pe altcineva , va spun sigur ca nu, l-am intrebat si pe el, si l-a intrebat si preotul. nu ne-am certat niciodata, am cununat si botezat, am fost un exemplu pentru toti. iar vestea ca nu ne mai intelegem a socat pe toata lumea. eu oricum sint in soc si nu-mi mai revin. am stat de vorba cu sotul meu si am zis ca toate motivele care le spune el se pot rezolva prin comunicare. dar, el zice ca ne amagim singuri si ca o sa ajungem iar in impas. nu avem copii, desi ne dorim foarte mult, dar.... eu am probleme de sanatate in sensul ca am o afectiune care duce la infertilitate. am fost la preot, sintem credinciosi, tin posturile, mergem la biserica, sotul meu chiar a fost in mai pe muntele Athos. dar, ma simt tot timpul cu spaima, nu vorbeste cu mine deloc, zice ca nu are ce sa spuna. cum sa procedez, ma rog permanent la Maicuta Domnului sa ma ajute si sa ne lumineze calea. va rog , daca puteti dati-mi un sfat. multumesc doamne ajuta |
|
|||
|
|||
![]()
am uitat sa va spun ca pe 29 iunie am ajuns chiar sa vorbim de divort, si eu il rugam sa se mai gindeasca , ca eu nu cred ca divortul rezolva problema.
el este o fire tare moale, vorbeste calm, pina si cind vorbeam de divort vorbeam calm, nu tipam unul la altul. dupa ce am avut discutia asta am iesit si ne-am plimbat si cind ne-am intors pe drum ii ziceam sa se mai gindeasca si sa lase sa curga lucrurile de la sine, sa nu le grabeasca. si a fost de acord, a zis ca am dreptate ca nici el nu vrea. de ce acum vrea sa divortam si dupa o ora zice ca o sa fie bine. |
|
||||
|
||||
![]()
...pe undeva este o buba... Nu stiu ce sa spun, nu cunosc situatia, insa cernand tot ce ai spus tu trag urmatoarele ipoteze:
-e mai inteligent decat tine - e plictisit si deprimat -e nehotarat si moale; in acest caz, poate sa dea dovada de o tarie de fier si o incapatanare nenaturala in scurtele momente cand ajunge la limita deprimarii -tu crezi ca plictiseala a intervenit din cauza ca iubirea voastra nu a fost binecuvantata cu copchii. -are unele dificultati cu sentimentele de dragoste Nu stiu daca am dreptate 100%, sunt doar ipoteze. Daca am dreptate, atunci faptul ca a aparut plictiseala intre voi e mana diavolului. De la plictiseala se trece la lene; de la lene la deprimare; deprimarea la deznadejde; iar deznadejdea cauzeaza multe rele, divorturi, adulterii, sinucideri etc. Iar diavolul uraste foarte mult casatoriile. Problemele voastre, ai spus ca tu crezi ca se rezolva prin comunicare. Da, e adevarat, comunicarea este cheia, insa el stia de dinainte ce voiai sa ii spui, de aceea a spus ca o sa va amagiti singur. De aici am pus ipoteza ca e mai inteligent decat tine. Stia deja ce voiai sa ii spui. In acest caz e musai ca sa nu incerci sa il convingi cu ajutorul cunostiintelor pe care le posezi. Trebuie sa te informezi, sa aduci informatie noua in joc. Solutie ar fi, si chiar daca nu tradeaza morala crestina, ar trada putin etica. Spui ca e religios; prin urmare, "profita" de acest "defect", studiaza unele articole, si arunca-i-le. In acest timp, cauta sa vezi adevarata radacina a plictiselii lui si a racirii iubirii fata de tine, si cauta sa o combati. Du-te in excursii cu el, apucati-va de un proiect impreuna (nu stiu anume domeniul vostru), luati-va un caine, schimbati-va viata, etc. Vezi daca este vreun mod prin care poti ramane grea. Si acum, gata cu vorba. Cauta pe site articolele de gen si citeste. Uite, de exemplu: http://www.crestinortodox.ro/cauta/casatoria http://www.crestinortodox.ro/cauta/nunta http://www.crestinortodox.ro/cauta/sotul http://www.crestinortodox.ro/cauta/deprimarea etc etc etc Te rog sa nu privesti un naivitate si cu incredere postul meu. E doar parerea mea, a unui tanar necasatorit, fara pic de experienta in cazuri din astea. As putea cu foarte mare usurinta sa ma insel. Mai ales, eu nu ti-am dat nicio recomandare de a merge la duhovnicul vostru, care era sfatul cel mai bun, ci am incercat sa iti recomand unele lucruri practice individuale. Insa, inima parca imi spune ca am dreptate atunci cand iti spun sa cauti informatie externa si sa discuti cu el. Ai spus ca crezi ca problemele se rezolva prin comunicare; iar el ti-a spus ca numai o sa va amagiti singuri astfel; deci, asta inseamna ca deja stia ce voiai sa ii spui. Deci, studiaza unele lucruri, si data viitoare cand incerci sa rezolvi problemele prin comunicare, pune in joc aceste informatii noi, privite din aspectu lor religios. De exemplu: tu spui ca vrei sa divortam, dar tu nu stii ca diavolul uraste casatoriile si ca exista o sansa ca si in acest caz diavolul sa isi fi bagat coada, printr-un pacat al nostru? tu spui ca esti deprimat, dar tu nu stii ca exista un diavolul al deprimarii? (articolul cu deprimarea de mai sus)
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 12.08.2009 at 19:30:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga pusichet,
In mod sigur asta e o ispita de la diavol. Daca sunteti amandoi credinciosi ar trebui sa stiti ca casnicia e sfanta inaintea Domnului, si ca nu se poate desface decat pentru motive grave (adulter, caderea de la credinta a unuia din soti). Rugati-va la Dumnezeu sa va ajute, se pare ca sotul tau are un moment mai dificil, o ispita. Isi face iluzii daca isi imagineaza ca va fi fericit fara tine. Fericirea se gaseste doar urmand poruncile lui Dumnezeu, iar porunca Lui despre casatorie este "Ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta". Da-i sa citeasca asta in Evanghelii, Matei 19:6 Dumnezeu sa va ajute! Bogdan. PS: Ar mai putea ajuta si un duhovnic sporit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum doi ani ,un vecin ,de-al meu ,si-a parsit nevasta si s-a combinat cu o pipita,care lucra la un magazin de la scara blocului,pipita cu care el si sotia si-au baut zilnic cafelele,stind la taclale.In tot acest timp sotia n-a observat nimic.In ziua in care el i-a spus ca o paraseste pentru Angi,ea,sotia ,a ramas ca electrocutata.de ce-o parasea? pentru ca ea,sotia ,nu-i daruise copii,argumenta el....si zilnic,venea la scara blocului,de-si lua ,cu masina cumparta de catre nevasta,amanta,de la lucru.Aia,pipita,in vazul tuturor,cu nonsalanta urca "pe locul mortului",sarutindu-l cu foc,si demarau in tromba ,fericiti.Sotia ,dupa lamentari,dupa incercari de "comunicare" cu surzii,dupa plinsete si lupte cu ea insasi si cu cei din jur,a inaintat divort.In preziua primului termen,sotia care se afla la tatal sau in vizita,undeva la Constanta,s-a trezit in toiul noptii cu sotul,care plingind si tavlindu-se pe jos,i-a cerut sa se impace si sa-i faca un copil,si...bla..bla.Eram plecata in RUSIA,unde am stat trei saptamini.La intoarcerea mea acasa ii vad impreuna....??? ...O vara intreaga imi plinsese biata femeie pe umar si ore intregi petrecusem cu ea ca s-o ascult si s-o imbarbatez.Era o femeie desteapta,frumoasa si avea o minte asezata.Lucra la mai multe firme si cistiga bine.Platea ,la greu rate pt masina sotului si alte datorii pe care netrebnicul le facuse tertilor.Ce-ai facut?,o intreb.Ai dat o mie de euro la avocat.Ai innebunit?Asta nu-i om.Asta-i un ratat.Te-a facut de ris,si tu-i dai o sansa? N-o merita si vei vedea,i-am mai zis....apoi i-am zis ca apreciez faptul ca a avut puterea sa treaca peste toate mojiciile lor,si ca il rog pe BUNUL DUMNEZEU sa-i treaca asta in CONT....Imi parea rau ca nu pot fi asa toleranta... Au facut doi copii superbi.... Dauna-zi ma suna femeia si-mi zice ca s-au separat.El nu stie ce vrea dar vrea mai mult de la ea...ca nu-i suficient ca ea inca are doua job-uri,ca a nascut doi copii,ca e o femeie f curata,ca straluceste casa,CA EA ADUCE TOTUL IN CASA,INCLUSIV LINISTEA SI INTELEGEREA FATA DE TOATE,MULTELE LUI NEPUTINTE...CA EL nu-i instare sa aibe un job,sau sa schimbe un scutec la copil... ....iata asadar un om caruia i se oferise o sansa... unui frustrat nu-i mai poti face mare lucru...nici tu ,nici chiar duhovnicul sporit...Cit despre Dumnezeu...Dumnezeu nu incalca voia noastra.Ne-a lasat liberi.Liberi fiind in a alege,unii aleg sa devina victime...Mi-ar parea rau ca femeia de mai sus sa devina o victima unui sot frustrat...Neputinta naste MONSTRI... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
uau! tare raspunsul! |
|
|||
|
|||
![]()
Suntem alaturi de tine, ne rugam sa se intoarca acasa, langa tine, unde ii este locul.
CURAJ! Nu esti singura! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
prietene, tu te vezi ce scri aici? tu cica vrei sa ajuti, vb de diavol, de plictiseala, de lene, adulter... deja ai luat-o rau pe campii! femeia asta nu e maritata cu diavolul! iar sfatul tau sa ramana grea e chiar ridicol! cred ca nu ai bagat de seama ca femeia specifica faptul ca are niste probleme de fertilitate! toti lipsitii de experienta de cuplu, cel putin, vin cu sfaturi care te fac sa-ti stea minte in loc! inca ceva, pe tine cine te-a indemnat sa dai un astfel de sfat? diavolul stie ce ai de gand sa zici! imi place, ff tare afirmatia ta! numai ca daca stie ce are de zis aceasta femeie cand vrea sa vb cu sotul iei, crezi ca n-o sa stie si ce-a studiat? iar divortul e dupa lege omenesca. si asta fiind doar de starea civila pt. ca odata ce ai jurat in biserica la bine si al greu in fata Domnului nimeni si nimic nu mai dezleaga cununia religioasa! cei care divorteaza si au cununie religioasa in fata Domnului tot casatoriti sunt! apropos, de unde stii tu ca diavolul uraste casatoriile? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce varsta aveti, totusi, fiindca si asta conteaza la un moment dat in reactiile si atitudinile unuia dintre soti.
Eu v-as recomanda ca, pe langa sfatul unui duhovnic sa mergeti si la un psiholog sau consilier. Imbinati-le si cu multa credinta si rabdare veti rezolva problema. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ajutati-ma sunt disperata | patricia2006 | Umanitare | 7 | 02.09.2012 23:47:20 |
O mama disperata va roaga cu lacrimi in ochi sa ii ajutati baiatul | diannaalex | Umanitare | 5 | 23.06.2010 09:05:36 |
|