![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar asa, Cristian. Dar constat ca nu prea se raspunde la mustrari... ci doar la laude si autolaude.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De multe ori am facut raul convinsa fiind ca binele il lucrez! Si ma rog, postesc.. etc. Si poate doar mi se pare, dar parca binele tot nu prea il fac. Mi se pare destul de periculos sa ma incred in mintea mea (am abilitati analitice excelente, am logica de fier- masurata prin teste psihometrice etc. nu vreau sa fac acum pe proasta, ca nu sunt. Dar mintea nu ajuta sa discerni binele de rau). Nu stiu cum va percepeti voi constiinta. (Eu o consider efortul de a fi sincer cu propria persoana si atunci eficienta ei tine de experienta de viata. Poate gresesc. Dar in sensul expus de Cristi.. putem concluziona ca ateii ar avea constiinta adormita deoarece s-au rupt voluntar de Dumnezeu?) Last edited by anna21; 01.08.2009 at 01:47:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca si ateii au constiinta; atata doar, ca in constiinta lor Legea lui Dumezeu e inlocuita cu propria lege, dupa care vor fi si judecati.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, oricum, nu are rost, fii fericita ca ai tu viata placuta Lui Dumnezeu...si, lasa-ma pe mine in pace, caci ma oboseste cumplit incatranirea imaginatiei tale fixata pe "aparenta " si scrieri, fara sa-i conferi duh...duh de bunatate si intelegere omaneasca, dincolo de asprimea NEDUMNEZEIASCA a atator legi crestinesti inventate .
|
|||
|
|||
![]()
" Puteti muta muntii din loc, puteti scoate diavolii din oameni...dar, daca dragoste nu e, nimic nu e ! "....
SA TINETI MINTE ACEASTA INDIFERENT DE CEEA CE CITITI SI CUGETATI IN " CREDINCIOSIA VOASTRA " PRESUPUSA INDREPTATITA .... Anca, te rog, nu ma mai acuza de faptul ca nu sunt ortodoxa, ca sunt departe de Dumnezeu, ca sunt in ratacire si mai cate imi spui, daca tu chiar consideri ca-L ai pe Dumnezeu, te rog adopta smerenia in inima ta si lasa aceasta constatare la latitudinea Lui Dumnezeu, daca tu chiar crezi ca Acesta este Intelept si Stapan peste toate, numai El ne stie cugetele, faptele, gandurile, simtirile...totul, si, cel mai important lucru, SUNT FOARTE CONVINSA CA DUMNEZEU NU JUDECA DUPA APARENTA .
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 01.08.2009 at 11:59:10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bravo Solentina, ca incerci sa descatusezi sufletele compatriotilor tai, incremenite in reguli si exigente atat de inutile. Nu ar trebui sa ne simtim nevrednici de Sf. Impartasanie pana la deznadejde, caci nu facem decat sa cadem intr-o extrema la fel de malefica ca si pacatul in sine, si nicidecum plin de curatie.
In Grecia la fel, oamenii se Impartasesc in fiecare duminica, bine-nteles in unele biserici ortodoxe, tine doar de doctrina, caci, pana la urma nu este nimic sigur legat de aceasta, cat este vorba de reguli aduse in timp de " oameni ca noi " . Oamenii ar trebui apropiati de Biserica prin Hristos, sub Chipul Impartasaniei, si nicidecum indepartati....
|
||||
|
||||
![]()
Cand omenii vor alerga mai intai dupa impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului si apoi dupa celelalte, lumea se va preface intr-o familie. Nimeni nu va mai dori sa-i faca cuiva vreun rau, caci ne vom vedea ca rude: parinti, frati, surori. Depinde de noi cat ne dorim aceasta lume.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord cu voi si mi-ar place si mie. Dar cum se poate face totusi lucrul acesta cu impartasirea in fiecare duminica.
Inseamna post neintrerupt si mai ales ce facem noi cei casatoriti? Lamuriti-ma si pe mine cum s-ar putea face si impaca toate. Sau cum faceti voi, daca va impartasiti in fiecare duminica, cum traiti in familie, cum mancati,etc. Eu stiu ca trebuie post (inclusiv trupesc) cel putin o saptamana. Si va si spovediti inainte? Sau aveti dezelegare de la preot si mergeti direct. Ma gandesc la ceea ce spun unii aici: ca daca s-ar impartasi oamenii mai des (in fiecare duminica), daca n-ar fi asa aspre conditiile, ar fi mai buni si n-ar mai face atatea pacate. S-ar putea, dar s-ar putea cadea si in extrema cealalta: "ei si ce, ma iarta si ma impartaseste duminica oricum". Care ar fi calea optima? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vroiam numai sa intreb daca impartasirea la fiecare Liturghie se face dupa ce toti crestinii s-au spovedit. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|