![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Deja am inceput sa ma cert ca un idiot. Ba da , ba nu, ba da sunt, ba nu esti.
Nu am fost botezat, dar v-am crezut balivernele si erezia timp de apx 3-4 ani. Deja am spus de mine mai mult decat trebuia, oricum, le zic ortodocsilor, pt ca va stiu doctrinele (si pt ca le-am crezut in totalitate - am ajuns sa ma laud si cu pacatul ereziei..) sa nu cadeti in plasa dialogului de la egal la egal cu erezia. Ortodoxia este credinta cea mantuitoare pe care a lasat-o Hristos, nu o credinta nascuta din ambitia unor americani, si credulitatea unor adepti, atat de logici incat sa nu vada lucruri evidente de minciuni ”prorocesti”. Si ca sa stiti ca desi vorbind ei de Hristos iata ce se zice in Slujba de primire la credinta ortodoxa: ... Preot: Te lepezi de toate capeteniile eresurilor si impreuna cu aceia si de adunarea, de obiceiurile si de toti invatatorii lor si ca pe niste potrivnici Sfintei Biserici a Rasaritului, ii afurisesti pe ei ? Credincios : Ma lepad si ii afurisesc pe ei. ... Preot : Te-ai lepadat de satana si de toate eresurile adventiste? Credincios : M-am lepadat. ... Deci nu mai credeti asa nevinovati niste pierzatori de suflete doar pt ca imbraca haina oitei, fiind lupi ce vor sa rupa turma si trupul Bisericii lui Hristos. Mi s-ar parea absurd ca prin gura mea sa le graiesc eu ereziile. Sa isi vb singuri minciunile , ca niste fii ai minciunii si neascultarii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sensul infiintarii acestei denominatiuni este dat de Dumnezeu, nu de o persoana omeneasca. Asa cum si alte culte au contribuit la revigorarea crestinismului autentic (amortit sub stufarisul de traditii si invataturi omenesti) si biserica adventista are un rol al ei (mai ales in aceste vremuri). Ma depaseste intrebarea. Trebuie sa studiez mai mult ca sa pot raspunde. Ma interesat rolul pe care il are Domnul Iisus Hristos si Sfanta Scriptura in viata bisericii adventiste. |
|
|||
|
|||
![]()
Inseamna ca poti sa ne ajuti sa gasim "ce avem in comun".
Topicul incepuse frumos cu asemanarea dintre crezul ortodox si punctele de credinta adventiste. Se poate relua discutia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Daca recunosti ca era failibila, poti spune cu exactitate si unde a gresit? Daca ea a fost singura fondatoare...si failibila, de unde stii ca poti crede in Adevarurile si interpretarile ei? Se poate sa fi gresit si in ceea ce priveste existenta sufletelor si a vietii vesnice? In fiecare denominatiune/cult, mai ales dintre cele americane...s-ar parea ca "joaca" roluri diferite...si asta fara doar si poate din cauza fondatorilor, care ar avea si ei...fiecare in parte roluri diferite si abilitati diferite, de ce oare atata varietate...mereu, mereu, mereu?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orcum ,e o tema mai pozitiva de discutii,decat interminabilele contraziceri in interpretarea Scripturii. Parca ar exista 2 Scripturi,nu una singura.Invataturile ulterioare sunt diferite,dar Scriptura de la care se pleaca e aceiasi. Daca pe un acelasi text,cu aceleasi invataturi,care mai sunt si porunci de intelegere si armonie,ne contrazicem,ce sa mai zicem de dogmele ulterioare,care sunt diferite si chiar opuse. |
|
||||
|
||||
![]()
dialogul ecumenic cauta puncte comune.
poti cauta puncte comune cu dracii.. sau cu hindusii sunt sigur ca tot vei gasi cateva , asta nerezolvand nimic. doar o ratacire mai profunda...
|
|||
|
|||
![]()
Am observat un lucru interesant, referitor la porunci. Din punct de vedere teologic, interpretam la fel o anumita porunca. Din punct de vedere practic, o tratam diferit. Unde este greseala?
|
|
|||
|
|||
![]()
Suntem condamnati sa traim impreuna.Nu s-au facut 2 planete pt noi,iar zidurile care au fost prin istorie s-au cam daramat.
Cel mai mare demolator a fost insusi Domnul,care a daramat zidul vrajbei care ne despartea. Avem o gramada de puncte comune cu cei din diferitele secte,si unul singur diferit : ca ei s-au rupt de la calea cea dreapta.Dar asta nu inseamna oare ca inainte de a se rupe ,au fost in ea? Nu inseamna ca si ei sunt tot ortodoxi ? Cum credeti ca ar putea cel batran sa se ia dupa cel tanar? Dimpotriva,el e dator sa spuna din intelepciunea sa,ca sa il facasi pe ccel tanar,sa isi vina in fire. Iar intelepciunea noastra,a ortodoxilor,e una singura,si anume sfintii Parinti. Noi suntem ultimii ortodoxi,doar asa la numar,dar avem atatea pilde de sfintenie in urma noastra,incat putem sa convingem cu ele 100 de secte,de acum inainte,nu una.Ei au o istorie de 2..300 de ani,si oare cat vor mai rezista? Asa ca nu avem a ne teme,ci mai mult avem sa daruim |
|
|||
|
|||
![]()
Da-mi un exemplu
|
|
|||
|
|||
![]()
Exemplul se gaseste pe acest link:http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html, care reda "invatatura de credinta ortodoxa".
Spicuiesc: 126. Care este porunca a patra? Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11). 127. Ce invata porunca aceasta? Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului. Se vede indemnul de a pazi ziua a saptea "ca zi de odihna, inchinata Domnului". Aici este punctul comun (teoretic). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|