Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2011, 08:40:58
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul

N-am citit stirea,cifra mi se pare totusi mare. Occidentul e desacralizat si secularizat, deci bisericile (indiferent de cult) sunt in general pustii, multe fiind transformate in magazine sau sali de sport, iar in Franta chiar transformate in moschei, datorita valului de emigranti nord africani.
Am pus linkul ,se poate citi interviul care mi se pare ziditor .
Stirea legata de bisericile catolice nu e a dumnealui ,e aflata de dansul de la niste francezi.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 08:52:20
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Am vazut la Trinitas un interviu cu un teolog .
Dumnealui spunea ca sunt 7 tari in Europa care la momentul respectiv se declara atee : Irlanda ,Olanda ,Finlanda ,Cehia iar restul nu mai tin minte .
Asa ca de ce sa ne miram ca bisericile din Franta s-au inchis.
Sfantul Nicolae Velimirovici vorbea acum 60 ani de apostazia Europei.
Daca nu ar fi asa nu s-ar vorbi de apropiata venire a lui Hristos.
A inceput lepadarea de credinta care si la noi se manifesta in special in randul tinerilor.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 11:55:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Domnule, indifetrent de greselile pe care le-au facut unii dintre misonarii catolici, adevarul e unul singur si simplu: doar Biserica Catolica si-a trimis misonari pina la marginile pamintului, neintrerupt, de pe vremea apostolilor si pina azi.
Foarte greu sa intelegi ca asta nu este o virtute in sine.
Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas..

Citat:
Dumneavoastra, ortodocsii, incercati sa va disciplinati trupul prin posturi, catolicii o fac prin ascultare si urmarea riguroasa a unui program (cum fac calugarii in minastiri) etc.
Ce ziceam mai sus, daca ati desfiintat postul, crezand ca o sa aveti mai multi adepti (sau de fapt ca sa nu-i pierdeti si pe cei care ii aveati) acum credeti ca il puteti inlocui cu ce? "program riguros"? Asta unde ati gasit-o? In Sf. Scriptura?
A spus cumva Hristos: "dracii astia nu ies decat cu program riguros si rugaciune"?

Ce program? Servici - casa? Asta fac si cei care nu sunt credincios.

Citat:
Din punctul meu de vedere orice forma de disciplina e o calitate.
Sigur ca este, eu care nu o am o aprecizez foarte mult.
Dar nu poate inlocui postul.

Last edited by AlinB; 09.12.2011 at 11:58:19.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 11:57:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Am vazut la Trinitas un interviu cu un teolog .
Dumnealui spunea ca sunt 7 tari in Europa care la momentul respectiv se declara atee : Irlanda ,Olanda ,Finlanda ,Cehia iar restul nu mai tin minte .
Formularea este gresita, nu exista "tari care se declara atee".
Poate tari in care procentul celor necredinciosi este mai mare decat a celor credinciosi.

Desi nu e greu sa observi ca e foarte greu, imposibil de fapt sa dezradacinezi credinta din om. Cei care nu mai au o credinta autentica tot cred in ceva: superstitii, spiritism, zodiac, fengshui, etc.

Daca s-ar face o analiza la sange inclusiv a acestor aspecte, foarte putini ar fi "atei pur sange".

Ca sa nu mai vorbim ca evolutionismul cel drag ateilor, tot o credinta este la ora actuala. Una cu pretentii de stiinta, dar credinta, crez.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 12:14:26
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Domnule Alin, cred că faceți o nefericită confuzie atunci când restrângeți noțiunea de post la post alimentar. Credeți că acesta este sensul cuvintelor Mântuitorului, pe care le-ați citat ?

Asta ar fi o problemă. O a doua problemă este înțelesul noțiunii de disciplină așa cum este ea utilizată în catolicismul răsăritean:

http://www.newadvent.org/cathen/05030a.htm

O a treia problema este neadevarul pe care l-ati spus, si anume ca "am desfiintat postul". Ar fi, poate, decent sa va cereti scuze.

Ați afirmat, cu privire la îndeplinirea poruncii Mantuitorului:
"Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas.."

Pot și eu să afirm că, atunci când ai pierdut ceva esențial (în măsura în care l-ai avut vreodată), te apuci să-i ponegrești pe cei care îl au în continuare.

Last edited by Erethorn; 09.12.2011 at 12:26:48.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 12:46:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1. Da. Particele din moastele sfintei Faustina, care a murit in Polonia, se afla la o minastire din Bucuresti. Stiu asta pentru ca parintele nostru paroh aduce aceste moaste la noi in oras pentru a celebra Indurarea Divina.
2.Am mari indoieli ca dumneavoastra ati verificat toate moastele catolice ca sa va dati cu parerea.
3. La moastele catolice nu exista nici paranormali si nici persoane care sa faca incantatii. Sint oameni care se roaga cu credinta si atit.
1. Aici nu va contrazic, e posibil sa fie adevarat, Faustina a fost canonizata de curand, in 2000. De mentionat ca relicve sfinte sunt si parti din vesminte sau obiecte. Mai mentionez ca in apus au existat si exista mule relicve care nu sunt autentice, o parte din comertul aparut prin evul mediu, dar astea nu au relevanta in discutia noastra.
2. Aici nu are importanta, chiar daca sa spunem ca 10% din moaste nu sunt pe net. Toate trebuie sa fie moaste, nu 30% da si 70% nu. Si daca 10% nu sunt la fel cu sfintele moaste e acelasi lucru.
3. Aici cred ca nu cunoasteti indeajuns cum actioneaza vrajmasul. Chiar si noi suntem ispititi tot timpul de ingerii cazuti fara sa avem langa noi unii care fac incantatii si altele. Citit va rog vietile sfintilor din primul mileniu si altele gen patericul ca sa observati cum ii amageste vrajmasul chiar si pe calugari.

P.S. Sper ca macar sa intelegem ce considera fiecare biserica. Asadar BO considera ca in afara ei nu exista har lucrator si Sfinte Taine, deci nici la catolici, aici sper ca suntem in aceeasi acceptiune. BC a adoptat teoriile ecumensite protestante (probabil la conciliul Vatican II) si considera ca ai alte culte crestine au har si deci botezul, deci si BO.

Last edited by catalin2; 09.12.2011 at 12:51:29.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 12:56:08
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Foarte greu sa intelegi ca asta nu este o virtute in sine.
Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas..
Eu nu ma laud cu nimic. Raspund doar celor care imi spun ca m-as afla pe un drum gresit. Iar Biserica Catolica mi-a aratat ca ea a facut tot ce i-a stat in putinta pentru mintuirea mea si a sufletelor. Pe de alta parte, doar de dragul de a spune ca celalat greseste, il contraziceti pe DOmnul nostru: a duce Vestea ce Buna pina la marginile pamintului este chiar o virtute. Biserica Catolica a respectat si respecta porunca conducatorului ei, Domnul nostru Isus Cristos.
Citat:
Ce ziceam mai sus, daca ati desfiintat postul, crezand ca o sa aveti mai multi adepti (sau de fapt ca sa nu-i pierdeti si pe cei care ii aveati) acum credeti ca il puteti inlocui cu ce? "program riguros"? Asta unde ati gasit-o? In Sf. Scriptura?
Nu am desfiintat postul, chiar deloc.Insa, Biserica Catolica, nu pune pe umerii credinciosilor ei sarcini anevoie de purtat; asa ne-a invatat Domnul nostru Isus Cristos si asa face si Biserica.
Citat:
A spus cumva Hristos: "dracii astia nu ies decat cu program riguros si rugaciune"?
Intimplator chiar a spus. Cititi pasajul in care ucenicii nu au putut goni niste duhuri necurate, iar Domnul nostru le-a spus de ce. Prin rugaciune se poate obtine orice. Se pot opri chiar si razboaie.
Citat:
Ce program? Servici - casa? Asta fac si cei care nu sunt credincios.
Eu stiam ca si ortodocsii se lupta cu ei insisi sa se lepede de patimi si pacat! Iar asta o fac in fiecare zi. Pentru mine a merge in fiecare duminica la biserica inseamna deja program. Spovada o data pe luna inseamna inca un punct din program. Rugaciunea de dimineata si seara, inainte si dupa masa inseamna tot rutina zilnica. Analiza zilei care a trecut pentru a vedea unde am gresit si cum trebuie sa ma corectez in continuare inseamna tot program. Necredinciosii nu fac asta, chiar daca sint minati de intentii bune. Credinciosii incearca sa-I ofere Domnului fiecare secunda a vietii lor, sa se ghideze dupa inspiratiile Domnului, iar disciplina ii ajuta sa-si atinga obiectivul.

Imi amintesc ca am citit undeva in Sfinta Scriptura ca Domnul spunea printr-un profet, cred, ca poporul Lui nu respecta disciplina Lui (imi amintesc ca era folosit chiar cuvintul disciplina).
Citat:
Sigur ca este, eu care nu o am o aprecizez foarte mult.
Dar nu poate inlocui postul.
Mie, de exemplu, nu-mi este prea greu sa tin post insa mi-e greu sa-mi tin gura si sa vorbesc mai putin. Mi-este greu sa inchid televizorul si sa citesc, mi-e greu sa nu-i judec pe ceilalti si lista poate continua... Stiu pe cineva care mi-a spus ca nu conteaza ca e catolic, va tine postul in fel ortodox, ca macar atita sa faca si el daca lucrurile mai grele nu le poate face. Pentru unii e greu postul de mincare, pentru altii altele. Important e sa luptam cu noi insine si sa nu abandonam lupta, asta ne invata pe noi Biserica noastra.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 13:40:12
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

La inceput postul nu e greu de tinut ,dar apoi ispitele la mancare devin tot mai mari.
Postul alimentar e mijloc pt.strunirea patimilor,inclusiv tendinta de a osandi.
Prin post alimentar inteleg sa nu mananc tot ce as pofti chiar daca sunt alimente de post.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 14:42:26
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Așaaa...
Și după cum spunea și domnul Vlad, "catolicii din Sapanta vor sa ia Biserica si Cimitirul Vesel".
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 18:19:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Așaaa...
Și după cum spunea și domnul Vlad, "catolicii din Sapanta vor sa ia Biserica si Cimitirul Vesel".
Chestie de optică. Eu aș fi intitulat topicul "ortodocșii din Săpânța au luat biserica din sat și Cimitirul Vesel". Dar unii zic una, alții zic alta. În aceaste cazuri, oamenii civilizați merg la judecători. Să vedem ce soluție vor da judecătorii, că în țara noastră, în materie civilă, justiția se mișcă anevoie. De exemplu procesul pentru biserica mea parohială, Sf Vasile din București, a durat aproape....17 ani.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56