![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stirea legata de bisericile catolice nu e a dumnealui ,e aflata de dansul de la niste francezi. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut la Trinitas un interviu cu un teolog .
Dumnealui spunea ca sunt 7 tari in Europa care la momentul respectiv se declara atee : Irlanda ,Olanda ,Finlanda ,Cehia iar restul nu mai tin minte . Asa ca de ce sa ne miram ca bisericile din Franta s-au inchis. Sfantul Nicolae Velimirovici vorbea acum 60 ani de apostazia Europei. Daca nu ar fi asa nu s-ar vorbi de apropiata venire a lui Hristos. A inceput lepadarea de credinta care si la noi se manifesta in special in randul tinerilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas.. Citat:
A spus cumva Hristos: "dracii astia nu ies decat cu program riguros si rugaciune"? Ce program? Servici - casa? Asta fac si cei care nu sunt credincios. Citat:
Dar nu poate inlocui postul. Last edited by AlinB; 09.12.2011 at 11:58:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate tari in care procentul celor necredinciosi este mai mare decat a celor credinciosi. Desi nu e greu sa observi ca e foarte greu, imposibil de fapt sa dezradacinezi credinta din om. Cei care nu mai au o credinta autentica tot cred in ceva: superstitii, spiritism, zodiac, fengshui, etc. Daca s-ar face o analiza la sange inclusiv a acestor aspecte, foarte putini ar fi "atei pur sange". Ca sa nu mai vorbim ca evolutionismul cel drag ateilor, tot o credinta este la ora actuala. Una cu pretentii de stiinta, dar credinta, crez. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Alin, cred că faceți o nefericită confuzie atunci când restrângeți noțiunea de post la post alimentar. Credeți că acesta este sensul cuvintelor Mântuitorului, pe care le-ați citat ?
Asta ar fi o problemă. O a doua problemă este înțelesul noțiunii de disciplină așa cum este ea utilizată în catolicismul răsăritean: http://www.newadvent.org/cathen/05030a.htm O a treia problema este neadevarul pe care l-ati spus, si anume ca "am desfiintat postul". Ar fi, poate, decent sa va cereti scuze. Ați afirmat, cu privire la îndeplinirea poruncii Mantuitorului: "Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas.." Pot și eu să afirm că, atunci când ai pierdut ceva esențial (în măsura în care l-ai avut vreodată), te apuci să-i ponegrești pe cei care îl au în continuare. Last edited by Erethorn; 09.12.2011 at 12:26:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Aici nu are importanta, chiar daca sa spunem ca 10% din moaste nu sunt pe net. Toate trebuie sa fie moaste, nu 30% da si 70% nu. Si daca 10% nu sunt la fel cu sfintele moaste e acelasi lucru. 3. Aici cred ca nu cunoasteti indeajuns cum actioneaza vrajmasul. Chiar si noi suntem ispititi tot timpul de ingerii cazuti fara sa avem langa noi unii care fac incantatii si altele. Citit va rog vietile sfintilor din primul mileniu si altele gen patericul ca sa observati cum ii amageste vrajmasul chiar si pe calugari. P.S. Sper ca macar sa intelegem ce considera fiecare biserica. Asadar BO considera ca in afara ei nu exista har lucrator si Sfinte Taine, deci nici la catolici, aici sper ca suntem in aceeasi acceptiune. BC a adoptat teoriile ecumensite protestante (probabil la conciliul Vatican II) si considera ca ai alte culte crestine au har si deci botezul, deci si BO. Last edited by catalin2; 09.12.2011 at 12:51:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Imi amintesc ca am citit undeva in Sfinta Scriptura ca Domnul spunea printr-un profet, cred, ca poporul Lui nu respecta disciplina Lui (imi amintesc ca era folosit chiar cuvintul disciplina). Mie, de exemplu, nu-mi este prea greu sa tin post insa mi-e greu sa-mi tin gura si sa vorbesc mai putin. Mi-este greu sa inchid televizorul si sa citesc, mi-e greu sa nu-i judec pe ceilalti si lista poate continua... Stiu pe cineva care mi-a spus ca nu conteaza ca e catolic, va tine postul in fel ortodox, ca macar atita sa faca si el daca lucrurile mai grele nu le poate face. Pentru unii e greu postul de mincare, pentru altii altele. Important e sa luptam cu noi insine si sa nu abandonam lupta, asta ne invata pe noi Biserica noastra. |
|
|||
|
|||
![]()
La inceput postul nu e greu de tinut ,dar apoi ispitele la mancare devin tot mai mari.
Postul alimentar e mijloc pt.strunirea patimilor,inclusiv tendinta de a osandi. Prin post alimentar inteleg sa nu mananc tot ce as pofti chiar daca sunt alimente de post. |
|
||||
|
||||
![]()
Așaaa...
Și după cum spunea și domnul Vlad, "catolicii din Sapanta vor sa ia Biserica si Cimitirul Vesel".
|
||||
|
||||
![]()
Chestie de optică. Eu aș fi intitulat topicul "ortodocșii din Săpânța au luat biserica din sat și Cimitirul Vesel". Dar unii zic una, alții zic alta. În aceaste cazuri, oamenii civilizați merg la judecători. Să vedem ce soluție vor da judecătorii, că în țara noastră, în materie civilă, justiția se mișcă anevoie. De exemplu procesul pentru biserica mea parohială, Sf Vasile din București, a durat aproape....17 ani.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|