Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2011, 17:35:38
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Uite aici, scrisesem ceva despre mercur:
pai si tu mi-ai raspuns la fel, adica mi-ai dat doar informatii, pentru care foarte multumesc, dar as vrea sa stiu si care e solutia. Sa renuntam complet la peste? sau de unde sa procuram peste necontaminat?

Voi de unde va procurati? Cei care locuiti in Bucuresti spre exemplu, ca la tara am auzit ca exista varianta cu iazul.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:45:03
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
pai si tu mi-ai raspuns la fel, adica mi-ai dat doar informatii, pentru care foarte multumesc, dar as vrea sa stiu si care e solutia. Sa renuntam complet la peste? sau de unde sa procuram peste necontaminat?

Voi de unde va procurati? Cei care locuiti in Bucuresti spre exemplu, ca la tara am auzit ca exista varianta cu iazul.
Pai ti-am raspuns. :-)
Repet:
Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur.

Deci nu cred ca vom gasi pesti fara mercur.:-)Ideea este sa nu-i consumam pe cei cu un continut ridicat : homar si ton.
Daca totusi cineva doreste sa manance conserve de ton ( intrebase cineva), sunt de preferat cele in apa decat cele in ulei, pentru ca au un continut scazut de mercur, deoarece in apa, asa cum am spus, mercurul isi schimba structura, iar concentratia de mercur scade, asa cum am aratat.

Ps- cred ca si pastravii din raurile ce presara cel mai inalt munte contin urme de mercur..

Last edited by Melissa; 27.07.2011 at 17:47:55.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:46:50
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Pai ti-am raspuns. :-)
Repet:
Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur.

Deci nu cred ca vom gasi pesti fara mercur.:-)Ideea este sa nu-i consumam pe cei cu un continut ridicat : homar si ton.
Daca totusi cineva doreste sa manance conserve de ton ( intrebase cineva), sunt de preferat cele in apa decat cele in ulei, pentru ca au un continut scazut de mercur, deoarece in apa, asa cum am spus, mercurul isi schimba structura, iar concentratia de mercur scade, asa cum am aratat.
acum am inteles.multumesc frumos pentru informatii si pentru rabdare.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:50:02
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
acum am inteles.multumesc frumos pentru informatii si pentru rabdare.
- am mai completat mesajul si cu o parere personala despre pastravi:-)

Cu multa placere draga mea
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 18:22:29
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Stiu ca ficatul este TOXIC, de aceea nici nu i-am dat copilului. In schimb te-am intrebat CE RECOMANZI de papa copiilor pana la 3 ani si NU mi-ai raspuns CONCRET.:-) Vreau o lista.:-)Daca se poate in concordanta cu calendarul ortodox ha ha ha..:-))
.:-)
as fi incercat sa iti scriu toate legumele , fructele , semintele , leguminoasele ca ai cerut lista dar am zis sa iti nu o fac ca banuiesc ca le stii si tu ..HA HA HA .. concret este sa elimini carnea lapte brinza oua si RESTUL poti sa ii oferi copilului CIT MAI NATURAL ......
multa iubire

Citat:
Multi medici practica aceasta teorie, nu numai ea:P
Asa e, copilul nu cere la Mc`Donalds daca nu l-ai dus niciodata, pentru ca habar nu are ce este...
Oricum nu-mi trece prin cap sa-i dau mezeluri atata timp cat la noi in casa nu se consuma asa ceva..Dar ma deranjeaza ideea ca societatea iti "impune" o alimentatie proasta, din frageda copilarie!
.:-)
stiu asta dar exista si medici care ii combat ... totul e sa ii gasesti si pe aia sa ii asculti ... daca un medic arata NESAANATOS ( gras , etc etc etc ) iti dai seama ce sfaturin iti poate da .... ha ha ha .... si fffffff dintre ei habar nu au de nutritie .... asadar nu cere sfaturi de la ei ca nu vei primi decit bazaconii .....
multa iubire

Citat:
Te intrebam daca crezi ca exista o legatura intre hrana si grupele sangvine. Concret, grupei de sange B i se recomanda carne ( in afara de carnea de porc si cea de pui care contine o lectina "vinovata" de aparitia cancerului ), in comparatie cu grupa A unde aceasta trebuie exclusa total.
Intrebarea este daca consumul de carne are efecte DIFERITE intr-un organism cu grupa sangvina A si B, sau sunt povesti? Ma intereseaza parerea ta.:-)
faptul ca grupa sanguina B TOLEREAZA mai bine in comparatie cu grupa sanguina A carnea NU DEMONSTREAZA NIMIC fata de sanatatea ADUSA DE CONSUMUL carnii ,,,, asadar grupele sanguine si hrana sunt ŽŽ adevarate ŽŽ daca compari intre ele , DACA NU , NU .... si ca sa te lamuresc si mai bine ORICE PRODUS DE ORGINE ANIMALA E ACID SI SCOATE CALCIU DIN OASE, indiferent de grupa sanguina ..... asadar daca privesti superficial grupa sanguina poate fi valabila , dar in profunzime NU E ....
MULTA IUBIRE
ps grupa sanguina si alimentatia nici o legatura
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 18:26:05
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:

da . sa renunti complet la peste .... pe linga mercur pestele ca orice produs animal determina ACIDITATE in organism si scoate calciu din oase ( osteoporoza este la loc de cinste ) , ca sa nu mai vorbim de hormonul de stress pe care carnea oricarui animal OMORIT il contine si care face ravagii .... asadar uita de peste , lapte brinza oua carne daca te intereseaza mai mult sanatatea decit papilele gustative ,,,, daca maninci peste o data de pofta e ok , dar ffffffff rar ca e mai bine ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 27.07.2011 at 18:29:05.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 18:39:25
the_Listener
Guest

Implicit

alte informatii
Dupa pragul de 40 de grade, grasimile se deformeaza, eventualele pesticide se recreaza in compusi chimici si mai nocivi, proteinele, vitaminele, enzimele etc incep sa se distruga. In primele 3 minute de la coacere, absolut tot ceea ce inseamna nutrienti se pierde. Atentie!! Inclusiv mult iubitele proteine animale, iar voi omnivorii, ajungeti sa mancati o baltoaca de grasime cu gust de carne.

Sa nu mai punem la socoteala, ca organismul are nevoie de hrana vie, nu de cadavre si hrana moarta.

Atunci cand tu bagi in tine alimente procesate, organismul creste numarul de leucocite, adica reactioneaza ca si in cazul unei infectii. De aici din nou poate creste colesterolul, glicemia etc.

AAA Sa mai pun la socoteala si faptul ca produsele animale sunt o sursa extraordinara de acid miristic ce este de 4 ori mai periculos decat colesterolul?

AA si homocisteina ce rezulta doar in urma consumului de produse animale.
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 19:13:37
the_Listener
Guest

Implicit

[quote=Melissa;382564]......QUOTE]
mai concret

Ce se recomanda ca si consum zilnic pentru o persoana vegana sau omnivora sunt urmatoarele:

- cereale , deoarece sunt o sursa valoroasa de fibre alimentare, vitamine , in special cele din grupul B, fier, calciu , in general sunt bogate in minerale, fiind astfel un aliment foarte complex.

- lactatele din cerealale, cum ar fi laptele de ovaz, laptele de orez, laptele de soia, concentreaza efectele nutritive ale cerealelor din care au fost extrase, de asemenea laptele de migdale, si in general din nuci si seminte, constituie bauturi extrem de nutritive, fara colesterol.

- Legumele, ei aici este un domeniu foarte vast, ceea ce trebuie insa tinut minte este ca atunci cand alegem legumele sa le alegem pe cele mai colorate, pentru ca puterea lor antioxidanta sta in pigmentul lor. de exemplu trebuie sa alegem mereu varza rosie in locul verzei albe, ceapa rosie in locul cepei albe, ardeiul rosu, etc. Steagul Germaniei este cel ce ne arata ordinea importantei culorilor din alimentatie : negru, rosu, galben. Cel mai puternic este pigmentul negru, eiiii nu este chiar negru,este un fel de violet inchis, adica pigmentul afinelor, dudelor, verzei etc. Cel rosu, adica sfecla(numai sucul ), ce este extraordinar de bogata in fier, rubidiu, vitamina C etc. Sfecla rosie ar trebui consumata zilnic, sub forma de suc,

Broccoli, este o sursa extraordinara de calciu, contine mai mult calciu decat laptele, consumul zilnic este recomandat.

- fructele, aici recomand consumul de fructe specifice anotimpului. curele de fructe in functie de anotimp, sunt specifice bioritmului uman, si echilibreaza organismul foarte bine.

Fructele nu trebuie niciodata consumate dupa masa ci doar cu 20 de minute inainte de masa

- Leguminoasele, cum sunt fasolea, mazarea, soia, nautul, lintea. Dintre toate acestea soia ar trebui consumata zilnic, sub forma de tofu, sau lapte de soia, sau chiar boabele gatite la fel cum se gateste fasolea. Deoarece soia este poate cel mai puternic aliment anticancerigen, alaturi de broccoli. Studiile au aratat, ca oamenii vegani ce consuma zilnic 150 g de soia , au risc 0% de a se imbolnavi de cancer. E ceva nu?

- Nucile, sunt foarte nutritive si completeaza foarte bine dieta zilnica, migdalele, nucile caju, nuca , nuca braziliana nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica.

- semintele si samburii , semintele si samburii sunt surse foarte bune de amygdalin, substanta puternic anticancerigena. Semintele sunt surse foarte bune de fibre celulozice , vitamine, energie vitala. Asta daca le consumam crude. Intr-o samanta sta esenta vietii.

aceasta este o lista in mare, acum alimentatia difera de la om la om, in functie de modul de viata. Eu sustin alimentatia crudivora, pentru ca este singura ce ofera un aport considerabil de vitamine, enzime, minerale, proteine, etc .
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 19:43:20
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
si ce ar trebui sa mai mancam daca toata mancarea din jur este toxica?

Depinde. De exemplu eu am incredere in legumele aduse din italia , pentru ca in italia sunt foarte stricti cu consumul de substante chimice. Daca nu ma insel sunt chiar nr. 1 la productia de legume si fructe bio. Fereste-te insa de legumele si fructele aduse de departe, este clar ca sunt injectate cu tot felul de chestii pentru a tine pe raft si la drum. De asemenea daca sunt din sere ale unor tarani de incredere...din nou este ok.

multa lume se intreaba de unde se mai poate lua calciu , daca nu beau lapte si nu maninca branza (care scot calciul din oase )
asadar aici o sa existe niste informatii care sa arate unde exista calciu .

fructe uscate la 100 g
- caisa uscata - 80 mg
smochina uscata -178 mg
curmala uscata -75mg
stafide 60 mg

leguminoase

linte 80 mg
naut 150 mg
soia 250 mg
fasole uscata 120 mg

legume

broccoli 130 mg
varza 429 mg
patrunjel 200 mg
ridiche alba 260 mg
spanac 100 mg
multa iubire

Last edited by the_Listener; 27.07.2011 at 19:46:29.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 20:45:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ceauri de momente limita (intaresc sistemul nervos)

- distonomii neuro-vegetative: Obligeana, Turita Mare, Borago
- la tensiune nervoasa permanenta: Hibiscus
- emotivitate: Paducel + Talpa Gastii
- dezordine mintala: Hamei
- tristete: Ciubotica Cucului, Sunatoare
- insomnie: Mac, Ceapa, Pasiflora, Somn Linistit
- frica: Valeriana
- agitatie: Angelica
- furie: Pelin
- stari nervoase grave: Ceai Antistres
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54