![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta e, se intampla. Nu iti place in mod special, ce vrei sa iti facem noi? Daca asa ai pace si asa iti place, e bine, daca nu iti place asa, si vrei sa fii crestin, incearca ca nu e greu. Daca nu poti, cum vrei sa putem noi pentru tine?
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Nici despre Tacitus suspiciunea falsului nu e inlaturata total, iar enuntul e destul de neclar. In plus, nu zice un singur cuvant despre caracterul divin al lui Iisus. Asta ca sa nu mai spunem ca nu se refera la vreo cronica romana atunci cand vorbeste de executia lui Iisus. Care crezi ca sunt sansele ca informatiile despre executia lui Hristos sa fi venit tot de la crestini, adica tot aia care au scris Evangheliile? Deci, recapitulam: Avem un om care face minuni, invie pe altul din morti, invie el insusi din morti, dar in ciuda tuturor acestor fapte, singurele dovezi sunt niste inscrisuri datate cu mult dupa moartea lui, dintre care una e acceptata ca falsa, iar alta irelevanta cand vine vorba de caracterul divin al persoanei in discutie. In plus, existenta omului Iisus e un aspect, pe cand originea sa divina e cu totul altul. Daca acceptam de dragul argumentatiei ca a existat (in ciuda dovezilor stravezii), unde sunt dovezile extrabiblice care macar sa faca vreo aluzie la originea sa divina? Nimeni nu a scris despre minunile sale. Nimeni nu a considerat faptul ca s-a nascut din fecioara suficient de extraordinar incat sa il mentioneze. Mai mult decat atat, singurul apostol contemporan care a lasat ceva scris, Pavel, care a facut eforturi majore pentru propagarea crestinismului, nu zice nimic nici despre minuni, nici despre faptul ca Maria ar fi fost fecioara. De ce? Cat despre atei comunisti, care atei? Petru Groza, care s-a bucurat de inmormantare de Stat, religioasa? Sau Ceausescu, care si-a ingropat tatal la fel? Sau Zoe Ceausescu, care tinea post? Care Stat ateu, cand existau seminarii teologice finantate de Stat? Sa stii ca daca repetati treaba asta la nesfarsit, tot nu se transforma in adevar. Citat:
Nu e nici o diferenta intre valoarea de adevar pe care o conferi ortodoxiei si valoarea de adevar pe care o confera un musulman islamului. Ambii aveti argumente la fel de puternice, din punct de vedere subiectiv. Citat:
Citat:
Ia ca exemplu moartea: oricui ii e frica de ea, sau macar are o anxietate legata de conceptul in sine. Normal ca e mai usor sa o accepti daca crezi ca de fapt moartea nu e sfarsitul. Mai mult, e mai usor sa crezi ca cei dragi, disparuti, traiesc undeva, deasupra, si te asteapta. Si ghici ce vine si iti spune religia (nu stiu de vreo religie care sa nu promita un "dupa"). Bineinteles, nimeni nu aduce vreo dovada care sa sustina respectiva afirmatie, dar nici nu e nevoie, pentru ca e un apel la emotii, nu la ratiune. Si oamenii cred (in majoritatea lor), pentru ca a nu crede reprezinta alternativa mai intunecata. Vezi cat de simplu e? Citat:
Citat:
Religia nu presupune cunoastere. Cunoasterea e cu totul altceva. Nu am gasit doi ortodocsi pana acum care sa cada de acord asupra totalitatii subiectelor religioase discutate, si stii de ce? Pentru ca fiecare intelege din propria religie fix ce ii convine. Un articol interesant despre cunoastere aici: http://lazypawn.com/wordpress/cum-de...ermenul-a-sti/ Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Mintea mea e cat se poate de deschisa la ideea existentei lui Dumnezeu, chiar si a aluia crestin, in cazul in care cineva e capabil sa imi explice anumite lucruri, fara sa imi spuna ca trebuie sa cred in absenta dovezilor. Mai rau, sa imi spuna sa cred chiar daca exista dovezi ca zeul lui nu exista.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iisus, pentru autoritățile romane, era doar un rebel. Și ca orice rebel, atrăgea o mulțime de oameni în jurul lui. Să nu se înțeleagă că era o fire care instiga la ceartă, la distrugere. Nu numai în asta consta atitudinea rebelă. Ci, prin mesajele lui, desființa aproape complet iudaismul (esența creștinismului - dragostea e superioară restricțiilor iudaice cu privire la jertfe, mâncare, ritualuri; dar lumea așa era obișnuită atunci). De aceea a și fost răstignit. Deci, rabinii au anunțat autoritățile romane că există un rebel care produce zarvă printre credincioși, cele din urmă l-au prins, l-au dus la judecată unde poporul a hotărât răstignirea lui, cu toate că Pilat nu i-a găsit nicio vină. Și aici lucrurile sunt diferite față de cum le prezintă Scriptura și preoții creștini: cum că atât de mult l-au urât oamenii pe Fiul lui Dumnezeu, atât de multă otravă le înveninase diavolul în inimi evreilor, încât au preferat să elibereze un criminal decât un nevinovat. Nici pe departe... Iisus pentru majoritatea evreilor era precum Mohamed pentru creștini. Un intrus, un rătăcit care smulgea oamenii de pe calea mântuirii, propusă de toți profeții de până atunci, în special de Moshe. Evreii și-au apărat credința la fel cum creștinii și-o apără azi în fața altora. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citeste un pic din calauza in credinta ortodoxa.... de Parintele Cleopa.... Si vezi acolo cum a aparut catolicismul in primul rand si de ce.... Sau pentru tine marturiile crestine nu conteaza? Pai atunci cine vrei sa iti explice... ce? Citat:
Cat despre fizicienii care sa aiba interpretari personale asupra legilor termodinamicii... sa fim seriosi, oare cata logica au urmat, decat intuitie, descoperindu-le? Si in descoperirile lor pana aia sa se lumineze, nu s-au certat niciodata? Uite un mic exemplu, curentul alternativ vs. curentul continuu... Asa ca nu-mi spune tu mie ca de fapt oamenii de stiinta sunt tot timpul aia mai cu capul pe umeri ca un om normal sau chiar prost. Ci si ei sunt egoisti, mandri si ar calca pe oricine in picioare ca sa se afirme sau sa isi afirme teoriile chiar daca acestea sunt dovedite gresite sau in timpul vietii lor, sau dupa vreo 2-3 sute de ani. Nimeni nu e perfect pe lumea asta. Nici crestinismul. Nici stiinta. Cand se dovedesc pe lumea asta oameni meschini.... Citat:
... Tocmai aici te cam inseli. Dovezile pe care le spui tot atata vreme ca sunt impotriva existentei lui Dumnezeu, sunt mai degraba relative si alea. Adica, nu pot fi dovedite ca se bazeaza pe o perioada lunga de timp... E ca si cum ai spune ca doua linii paralele au un punct comun la infinit.... Cam asa cred ca sunt si cu teoriile tale stiintifice. Si in plus... la fel cum sunt si teorii impotriva lui Dumnezeu, la fel sunt si teorii care sunt.... impotriva acelora... tot de oameni de stiinta si tot asa...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
va rog rugati-va pentru mine si pentru credinta mea... prenumele : Danut.
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne, ai milă de Dănuț, și dăruiește-i credință curată, dreaptă și statornică, liniștește sufletul lui tulburat și îl împacă pe el cu Tine, cu sine și cu noi!
|
|
|||
|
|||
![]()
credinta o ai in inima ta,gurule..nu trebuie sa te convinga nimeni de nimic..tu esti acela care trebuie sa se convinga ce se afla in inima ta
Dumnezeu e simplu,am mai spus asta pe aici pe undeva. nu trebuie sa cauti nici logica,rationament,dogma sau mai stiu eu ce.trebuie sa te lasi in mana Lui,atat. si bineinteles sa nu te abati de la poruncile lui...fii bun,fii bland si iubeste |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestinismul practic | andravenache | Morala Crestina | 11 | 12.09.2012 02:36:02 |
Crestinismul lui Eminescu | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 29 | 30.01.2010 15:38:33 |
Am respins Crestinismul | Razvan_Mihai | Generalitati | 41 | 29.12.2009 14:42:59 |
Crestinismul si animalele | cod_gabriel | Generalitati | 6 | 01.10.2007 00:26:09 |
|