Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2008, 23:23:28
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiB
inca ceva Mirean
daca in indreptarul de spovedanie acest fapt este trecut ca fiind pacat, de ce nu vrei sa intelegi acest lucru?
el este cunoscut de orice duhovnic, fie ca esti dispus sa respecti sau nu aceasta Regula.
tot ii este ingaduit omului, nu insa si de folos.
Prietene, deja ti-a raspuns cineva la asta intr-o postare anterioara!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:30:07
AndreiB AndreiB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2007
Implicit

Mirean, rastalmacesti cuvintele dupa cum vrei dumitale.
de asta are Omul liber arbitru si constiinta, pentru a alege.
vezi tu, Mirean, eu nu as putea sa necinstesc perechea mea, cum nu as vrea nici sa fiu necinstit.
si cum as putea, in zile de post si in posturi sa ma gindesc doar la propriile-mi simturi?
cineva spunea, parca tu, daca nu ma insel, intr-un alt post tot de pe acest topic, ca nu sintem animale, sa ne urmam simturile.
vezi tu Mirean, cum as putea sa-mi tratez jumatatea ca si cum ar fi o mobila, cind eu, din contra, ii cinstesc SUFLETUL SI TRUPUL?
sau poate, in viziunea altora, ar insemna ca o neglijez? pentru ca nu ii necinstesc Sufletul si Trupul?
pentru ca ma uit la jumatatea mea doar cu ginduri de impreunare, chiar si din iubire fiind, in zile de post, inseamna ca o iubesc?
da, as iubio doar intr-un mod comun, asemeni tuturor celorlalti oameni. insa eu as vrea sa fie o iubire adresata unui Templu al Sfintului Duh, pentru ca ASTA ESTE OMUL, mIREAN.
CUM AS PUTEA sa necinstesc Templul Sfintului Duh?

Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:32:44
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
Citat:
În prealabil postat de razvan_m
Indiferent de oricare parere conform careia nu conteaza momentul conceptiei, indiferent daca ar cadea in oricare dintre cele trei zile ale sarbatorii Nasterii Domnului (25-27 dec), ale celor trei zile ale Pastelui, in ziua oricarei sarbatori inscrise cu rosu sau cu cruce neagra in Calendarul Ortodox, in Duminicile, Miercurile si Vinerile de peste an sau in oricare zi a perioadei celor 4 Posturi din an !
Aceste pareri conform carora nu conteaza momentul conceptiei sunt blasfemii la adresa Mantuitorului (cum, atunci cand de ex. Mantuitorul a fost Rastignit pe Cruce( in cele trei zile ale Sarbatorii Pastelui ortodox, de exemplu...), tu, ca femeie sau ca barbat, nu mai poti de bine si atunci iti vine cheful, indemnat/a de Lucifer, sa faci dragoste si sa incerci sa concepi ???

Domnul sa ne ajute sa trecem prin aceste vremuri, fratilor.
--------------------------------------------------------------------------------------
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
Prietene, maturizeaza-te! Incearca sa vezi dincolo de aspectul carnal (concupiscenta/desfranarea)al facerii de prunci! Copiii nu se fac "atunci iti vine cheful", cum spui tu, ca doara nu suntem animale!
Dar cand anume se fac copii, Mirean, daca nu "atunci cand iti vine cheful", precum zici?!?
Soro, apoi doar nu suntem animale sa ne conducem numai dupa "chefuri"? Ca om iti poti lesne "struni" simturile, numai sa vrei asta!
Chiar si in post, Mirean?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:35:57
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mirean, rastalmacesti cuvintele dupa cum vrei dumitale.
de asta are Omul liber arbitru si constiinta, pentru a alege.
vezi tu, Mirean, eu nu as putea sa necinstesc perechea mea, cum nu as vrea nici sa fiu necinstit.
si cum as putea, in zile de post si in posturi sa ma gindesc doar la propriile-mi simturi?
cineva spunea, parca tu, daca nu ma insel, intr-un alt post tot de pe acest topic, ca nu sintem animale, sa ne urmam simturile.
vezi tu Mirean, cum as putea sa-mi tratez jumatatea ca si cum ar fi o mobila, cind eu, din contra, ii cinstesc SUFLETUL SI TRUPUL?
sau poate, in viziunea altora, ar insemna ca o neglijez? pentru ca nu ii necinstesc Sufletul si Trupul?
pentru ca ma uit la jumatatea mea doar cu ginduri de impreunare, chiar si din iubire fiind, in zile de post, inseamna ca o iubesc?
da, as iubio doar intr-un mod comun, asemeni tuturor celorlalti oameni. insa eu as vrea sa fie o iubire adresata unui Templu al Sfintului Duh, pentru ca ASTA ESTE OMUL, mIREAN.
CUM AS PUTEA sa necinstesc Templul Sfintului Duh?
Prietene, vorbesti numai despre tine! Eu ma refeream la ea! Concret, la cum ai reactiona tu la neputintele ei!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:38:07
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Indiferent de oricare parere conform careia nu conteaza momentul conceptiei, indiferent daca ar cadea in oricare dintre cele trei zile ale sarbatorii Nasterii Domnului (25-27 dec), ale celor trei zile ale Pastelui, in ziua oricarei sarbatori inscrise cu rosu sau cu cruce neagra in Calendarul Ortodox, in Duminicile, Miercurile si Vinerile de peste an sau in oricare zi a perioadei celor 4 Posturi din an !
Aceste pareri conform carora nu conteaza momentul conceptiei sunt blasfemii la adresa Mantuitorului (cum, atunci cand de ex. Mantuitorul a fost Rastignit pe Cruce( in cele trei zile ale Sarbatorii Pastelui ortodox, de exemplu...), tu, ca femeie sau ca barbat, nu mai poti de bine si atunci iti vine cheful, indemnat/a de Lucifer, sa faci dragoste si sa incerci sa concepi ???

--------------------------------------------------------------------------------------
Prietene, maturizeaza-te! Incearca sa vezi dincolo de aspectul carnal (concupiscenta/desfranarea)al facerii de prunci! Copiii nu se fac "atunci iti vine cheful", cum spui tu, ca doara nu suntem animale!
Dar cand anume se fac copii, Mirean, daca nu "atunci cand iti vine cheful", precum zici?!?
Soro, apoi doar nu suntem animale sa ne conducem numai dupa "chefuri"? Ca om iti poti lesne "struni" simturile, numai sa vrei asta!
Scuza-ma, nu inteleg!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:42:57
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
Mirean,

Vezi ca pe acest topic esti contrazis in mod sistematic de catre ceilalti frati intru credinta, fapt care ar trebui cel putin sa te puna pe ganduri in ce priveste atitudinea ta libertina asupra conceperii de prunci in orice perioada a anului.
Incearca sa-ti mai revizuiesti opiniile cand vezi ca atat de multi frati sunt in opozitie cu tine si nu de dragul de a fi in opozitie cu tine, ci pentru ca gandul imi spune ca au dreptate.

O seara placuta intru Hristos,

Razvan
Evident, sunt si frati care ma sustin, sper sa ii vezi si pe aceia! De altfel, celor care nu sunt de acord cu mine le-am cerut argumente si nu au dat decata niste copy/paste fara noima.
Prietene, chiar stiu ce spun, si am argumentat asta!
In loc de "atacuri" si afirmatii sterile as prefera un dialog aplicat, argumentat, fara sa ne luam de om, ci sa combatem ideea.
Cel care a dat copy/paste, a inteles ce posteaza. Deci avea noima pentru cine a inteles.
Inca un atac la persoana, Mirean. Ma intreb cand vei inceta. Constat cu stupoare ca tot tu te plangi de atac la persoana, cand de fapt tu esti autotul acestora.

Admin, explicati va rog lui Mirean ce este un "atac la persoana".
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:46:52
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

Scuza-ma, nu inteleg!
Nu-i nimic!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:52:23
AndreiB AndreiB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2007
Implicit

bine Mirean
in sfinrsit ma intrebi la cum as reactiona eu.
daca as fi sotul ei, nu as fi fost de acord sa faca tratamentul in timpul postului, sau, daca tratamentul ar fi fost inceput cu ceva timp de dinainte de post, as fi sfatuit-o sa-l intrerupa.
Mirean, eu, ca un ciine ce sint, pentru ca nu pot sa spun ca sint in urma Lui Hristos, pt ca eu inca ratacesc, SIMT CA NU AS PUTEA SA NECINSTESC TEMPLUL SFINTULUI DUH. Ma intelegi?
eu nu as putea, pe omul pe care l-as iubi astfel incit sa-mi petrec toata viata alaturi de el si sa ma mintui alaturi de el, sa-l necinstesc.
daca i-as fi fosr prieten sau o ruda mai apropiata, as fi sfatuit-o la fel.
Mirean, tu cum ti-ai privi sotia? ca pe Templu al Sfintului Duh?
Si atunci tu cum ti-ai respecta sotia?

ps: apropo, gindindu-ma la acest subiect si incercind sa-ti raspund tie si altora, am inteles mai bine acest subiect. astfel incit pot sa spun ca, pentru mine, aceasta disputa de idei a avut un impact pozitiv.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 23:58:45
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
costel: consideri ca o iubire este curata doar daca nu este in post?

Eu consider ca o iubire este curata mai ales cand e platonica...
Eros si agape reprezinta doua atitudini si doua experiente deosebite. A infatisa comparativ caracterele acestora inseamna a prinde esentialul din spiritul a carui expresie sunt, dar mai inseamna totodata si un anume grad de simplificare si schematizare a realitatii vii, fapt care nu trebuie dat cu totul uitarii.

Cercetatorii scot in relief mai ales opozitia dintre iubirea in sens platonic si iubirea crestina. De unde iubirea platonica se caracterizeaza prin nazuinta de ridicare neincetata, iubirea crestina dezvaluie nelimi*tata dispozitie de coborare. Iubirea platonica tinde in sus si numai in sus, iubirea crestina tinde in jos si numai in jos. De aici adevarul cuprins in maxima: "Spune-mi la cine te cobori si-ti voi spune cine esti!", ca si in: "Spune-mi pe cine vrei sa ajuti, ca sa-ti spun cine esti!".

http://www.crestinortodox.ro/Eros_si_Agape___uman_si_divin_14203.html
Vai, Mirean, dar ce e asta, copy/paste cumva?!?
Reply With Quote
Vechi 09.05.2008, 00:06:15
ancah
Guest

Implicit

Citat:
ps: apropo, gindindu-ma la acest subiect si incercind sa-ti raspund tie si altora, am inteles mai bine acest subiect. astfel incit pot sa spun ca, pentru mine, aceasta disputa de idei a avut un impact pozitiv.
Acesta e si rostul acestor discutii. Si eu simt ca m-am imbogatit in urma acestor dezbateri. Am inteles odata mai mult, cat de usor gresim fata de Dumnezeu, luand ca paravan scuzele noastre mestesugit intocmite.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Copil dat spre adoptie armanda Generalitati 5 29.02.2012 09:36:04
Voi ati adopta un copil? sophia Generalitati 47 17.03.2011 16:16:54
Povestea unui copil RaduIoan Intamplari adevarate 5 22.05.2009 14:28:02
copil luat de suflet clementia Preotul 21 07.02.2009 14:48:20