Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2010, 10:26:05
inorog
Guest

Implicit

Hai sa reiau ce am mai spus.
Riscul bolii e mic. Riscul incidentelor fatale a fost exagerat, nu s-au prezentat date estimative despre mortalitatea corect apreciata (per incidenta estimata a cazurilor din epidemie, nu per cazuri prezentate la medic si diagnosticate, ceea ce este o uriasa falsificare a riscului pentru ca il poate prezenta ca fiind si de 1000x mai mare decat este).

PROBLEMA NU ESTE INOCUITATEA VACCINULUI CI CATE VACCINURI SUPORTAM PENTRU FLEACURI INAINTE CA ACUMULAREA LOR SA DEVINA PATOLOGICA.

In trecut, vaccin obligatoriu era pentru pestilente crunt de contagioase si cu mortalitate mare (variola) sau pentru boli foarte prevalente in unele tari si foarte contagioase (hepatita B in China avea zone unde atingea si 10% din populatie). S-a ajuns sa fim efectiv stressati si presati sa ne vaccinam pentru fleacuri. Sigur ca e grav ca au murit cateva mii de oameni in Europa, dar ce vom face, ca virusii se schimba frecvent, cate vaccinuri poate tolera un adult in timpul vietii, ca nici un imunolog n-a zis ca am avea un capital de reactivitate nelimitat?
Nu s-a raspuns la aceste intrebari pentru ca nici macar nu au fost puse. Nu e nimic de argumentat despre "cat de inofensiv e vaccinul":

- EVALUAREA INOCUITATII NU SE POATE FACE ACUM CI PESTE CATIVA ANI
- CE REZULTATE VA AVEA IMUNIZAREA PRODUSA DE ACEST VACCIN CAND VOM FI SILITI SA FACEM ALT VACCIN SI ALTUL DUPA?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 12:04:11
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inorog Vezi mesajul
Hai sa reiau ce am mai spus.
Riscul bolii e mic. Riscul incidentelor fatale a fost exagerat, nu s-au prezentat date estimative despre mortalitatea corect apreciata (per incidenta estimata a cazurilor din epidemie, nu per cazuri prezentate la medic si diagnosticate, ceea ce este o uriasa falsificare a riscului pentru ca il poate prezenta ca fiind si de 1000x mai mare decat este).

PROBLEMA NU ESTE INOCUITATEA VACCINULUI CI CATE VACCINURI SUPORTAM PENTRU FLEACURI INAINTE CA ACUMULAREA LOR SA DEVINA PATOLOGICA.

In trecut, vaccin obligatoriu era pentru pestilente crunt de contagioase si cu mortalitate mare (variola) sau pentru boli foarte prevalente in unele tari si foarte contagioase (hepatita B in China avea zone unde atingea si 10% din populatie). S-a ajuns sa fim efectiv stressati si presati sa ne vaccinam pentru fleacuri. Sigur ca e grav ca au murit cateva mii de oameni in Europa, dar ce vom face, ca virusii se schimba frecvent, cate vaccinuri poate tolera un adult in timpul vietii, ca nici un imunolog n-a zis ca am avea un capital de reactivitate nelimitat?
Nu s-a raspuns la aceste intrebari pentru ca nici macar nu au fost puse. Nu e nimic de argumentat despre "cat de inofensiv e vaccinul":

- EVALUAREA INOCUITATII NU SE POATE FACE ACUM CI PESTE CATIVA ANI
- CE REZULTATE VA AVEA IMUNIZAREA PRODUSA DE ACEST VACCIN CAND VOM FI SILITI SA FACEM ALT VACCIN SI ALTUL DUPA?
Pai cred ca de asta au luat atitudine si oamenii in general....nu prea mai e ceva normal sa tot faci vaccinuri pentru orice, pentru ca practic sistemul imunitar iese in somaj...sau mai rau nu se stie ce evolutie ar putea avea.

Sunteti de acord cu acel vaccin antigripal facut anual, mie mi se pare ceva exagerat, si nu inteleg cum e posibil sa faci vaccinuri anual?

Stiu ca totusi organismul mai trebuie lasat sa mai lupte si singurel cu o raceala, o viroza ceva...si facand acest lucru, cu medicatia de rigoare poti sa nu te mai lovesti de acesti virusi in anii care vin...pentru ca el se fortifica!
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 12:22:33
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1. N-am sustinut necesitatea, ci doar am aratat hilaritatea unora care fac opozitie cu argumente aiurea.

Chiar daca azi sa zicem ca ceea ce fac se intampla sa iasa bine, aceeasi atitudinea prosteasca de azi cu care au scapat, s-ar putea sa-i conduca maine la un dezastru.
Pai na, fiecare e liber sa aduca argumente in favoarea deciziei lui...atata timp cat e convins ca a luat decizia cea mai potrivita. Nu stiu..cineva care s-a vaccinat poate spune ce vrea, ca se simte bine si alte asemenea...dar ideea e ca e deplasat sa faci vaccinuri asupra carora intreg sistemul medical nu a cazut de acord...tocmai asta e ideea. In cazul celor arhi cunoscute au existat polemici de astea, controverse??? Ei..daca nu, inseamna totusi ca si daca adevarul e undeva pe la mijloc, cei care il/l-au fac/facut pe acesta din urma....sunt intr-o mare eroare si risca ceva clar, in timp ce cei care aleg sa nu il faca....cel mai bine fac!

Nu stiu daca se va ajunge la vreun dezastru neaparat, am mai spus...iei decizia potrivita la timpul potrivit, nu cred ca e normal nici sa faci orice vaccin fara sa gandesti doar pentru ca cineva isi injecteaza ser fiziologic in fata camerelor...si nici sa nu faci nici unul de frica...trebuie sa gandim, sa ne informam si sa alegem lucrurile asupra carora nu exista controverse, si pentru care isi asuma responsabilitatea toate companiile farmaceutice...as simple as that!!!!!

Citat:
3. Raman la afirmatia cu naivitatea.
Am mai spus, naivitate inseamna sa te arunci cu capul...si dupa sa iti spui ca ai facut foarte bine, chiar daca unii spun ca ti-ai injectat variate substante..aiurea, in rest...cei care nici nu au tremurat si nici nu s-au vaccinat, pot vorbi fara astfel de dubii, si neaflandu-se in tabara experimentala!!!

Citat:
Parca te-am intrebat si pe tine..ai intra in contact cu o persoana care stii ca are gripa porcina, bazandu-te pe imunitatea ta naturala, ceapa/usturoiul care il maninci zilnic, vitamina D si mai stiu eu ce minuni asemenea?

Asta daca poti da un raspuns la obiect ca pe langa am vazut ca-ti place sa vorbesti mult si bine.
Pai scuze, dar crezi ca am stat in casa luni intregi.... numai grija porcinei nu o aveam eu??? Normal ca am umblat prin centre comerciale, supermarketuri, prin oras, prin piete de astea de Sarbatori in care oamenii stau ca sardinele...si aici, si prin Romania, si am racit intr-adevar la un moment dat, destul de tare....si m-a tinut cam o saptamana si ceva, timp in care am baut ceaiuri cu lamaie, terraflu, si chestii de astea ( ba chiar am incercat sa mananc o ceapa...si dupa cateva guri m-am lasat pagubasa ).

Si tot asa, imi lacrimau ochii ( ca la orice raceala de altfel), nasul imi era clar infundat si gat si tot...tuseam ca un magar, iar sotul meu nu a avut nicio treaba...deci cine stie, oi fi avut chiar porcina ...iar sotul meu cu care stateam nas in nas...nu a avut absolut nimic, deci ce concluzie poti sa tragi de aici??
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 17:37:44
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

IATA UN INTERVIU CU SECRETARUL DE STAT DIN CADRUL MINISTERULUI SANATATII ADRIAN STREINU CERCEL DESPRE VACCIN!

Vă e teamă de gripa nouă, domnule secretar de stat?

Nu, pentru că m-am vaccinat.

Românilor pare să nu le fie teamă, pentru că nu prea vor să se vaccineze. Aveți vreo explicație până acum?

Cred că informația care a ajuns la ei n-a fost cea mai corectă cu putință.

Enumerați cinci motive pentru care ar trebui să ne vaccinăm.

1)Avem de-a face cu un virus gripal complet nou, față de care nimeni nu este protejat de pe urma experiențelor anterioare cu infecțiile gripale.

2) avem vaccin pe teritoriul României și Cantacuzino este unul din cei 11 producători mondiali de vaccin.

3) Dacă avem un producător care face vaccin, pe cale de consecință, avem convingerea că vaccinul este sigur și eficient.

4) Nu-mi doresc să am decese din cauza infecției cu A-H1N1 pe teritoriul României

5) vaccinarea este singura metodă preventivă care te protejează împotriva infecției și a dezvoltării de forme severe de boală.

75.000 de vaccinați e mult, e puțin?

După mine, din 1.340.000 de doze, este infim.

Familia d-voastră s-a vaccinat?

Toată.

O să vă enumăr câteva din motivele pentru care se refuză vaccinul. Vă rog, să le contracarați, pe rând. Primul ar fi "nu se cunosc efectele secundare".

Care "efecte secundare"? Nu le știu. Nu le-am născocit noi, ci le-a născocit media. Nu e un vaccin nou! 30 de ani! Este un vaccin care se face de 30 de ani pe teritoriul României! În fiecare an se face același tip de vaccin, singura deosebire este că vorbim de altă tulpină.

Dar nu este același vaccin sută la sută. De tulpina aceea nouă le este frică oamenilor.

Pe 30 martie a fiecărui an, Organizația Mondială a Sănătății, prin rețeaua de monitorizare a gripei, spune celor 11 producători de vaccin: "Anul ăsta veți pune în vaccin următoarele tulpini, două de A și una de B". Am avut discuții la nivelul OMS și am spus: "De ce nu puneți și pe a patra? Ca să terminăm, că o să zică lumea că e un vaccin nou". Nu e un vaccin nou. E același, însă are o singură tulpină. Cea pe care a dat-o OMS, ca fiind tulpina implicată în circulație. X 179, că așa o cheamă.

Deci vaccinul nu este nou, urmărește exact aceeași procedură și în fiecare an se urmărește aceeași metodologie de lucru. Și aceiași reactivi. Deci nu mă aștept la nimic în plus față de ce-a fost până acum. Dacă de 30 de ani a fost bun, nu văd de ce n-ar fi bun în 2009.

Al doilea motiv pentru care nu se vaccinează lumea este că "e un virus creat în laborator".

Nu este un virus creat în laborator, ci este vorba de reasortanți. Tehnica reasortanților este de a scoate din structura virusurilor anumite componente care sunt de agresivitate. Și-ți lasă numai acea componentă care trebuie să-ți crească ție acolo, pe oul respectiv, ca virusul să nu genereze boală, să fie eficient din punct de vedere al generării răspunsului imun etc. Da, din punctul ăsta de vedere, în fiecare an așa se face. E un reasortant.

Dar virusul în sine cum a ajuns la om?

Vă arăt cum pupă copilașul porcul (începe să caute în calculator niște slide-uri cu circulația virusurilor) Așa... Veracruz, Mexic, crescătorie de porci, deversarea dejecțiilor de porci în lagună, rața sălbatică care a adus virusul gripal aviar, porcul are receptori și pentru virusul gripal uman și pentru cel aviar și pentru cel porcin, da?

Porcul a venit cu virusul lui, ăsta micu (arată spre o fotografie cu un copil care pupă râtul unui porc) l-a pupat în bot, i-a dat virusul uman și și l-a luat pe urmă și, respectiv, rața i-a dat virusul gripal aviar. Și porcul reprezintă creuzetul.

Când a fost discuția cu virusul gripal aviar la noi, tocmai asta a fost tema pe care am primit-o de la OMS: să nu lăsăm virusul gripal uman să se întâlnească cu cel aviar, la porc.

Pentru că porcul este o gazdă bună, nu?

Da. Dacă lăsam, se vorbea acum de gripa românească, și nu de gripa mexicană. Iar acum se vorbește de gripa PORCINĂ. Care n-are nici o legătură, decât că a trecut și porcul pe acolo. Și că are o treime din gene de la porc. Dar nu e gripă porcină. Este gripă umană, cu virus gripal uman. Pentru că toate celelalte gene care permit transmiterea de la om la om sunt de la OM. Altfel rămânea virus PORCIN.

Alt motiv pentru care se refuză vaccinul este "că virusul a fost scornit tocmai pentru a înflori afacerile fabricilor de medicamente".

Bun. Plec de la ipoteza că a fost făcut în laborator și a fost lansat. Și eu ce să fac acum? Eu, care fac managementul în România. Să stau să mă uit cum îmi mor oamenii? Nu. Am pus la cale un sistem prin care să-i protejez. Dar bine, cu forța nu le fac, evident. L-am pus, am anunțat tot timpul, am dat comunicate de presă, am informat c-o să fie vaccin și l-am pus la dispoziție. Și când l-am pus la dispoziție, s-a trezit lumea "A.. are efectele lu pește"!

În loc să le aibă pe-ale porcului. Adică, după ce te vaccinezi, nu guiți. Și-atunci înseamnă că nu e bun vaccinul. Probabil că dacă guițau după ce se vaccinau, era bine. Despre această pandemie am auzit trei prostii: că e virus făcut, că vaccinul ne omoară și că „eu nu sunt cobai".

Ordinul de sancționare a acelora care se îmbolnăvesc după ce au refuzat vaccinarea este gata?

Este în perioadă de analiză. Trebuie să treacă pe la anumite birouri. Să vedem și în contextul noilor alocații bugetare. Cum va arăta bugetul, ce se poate aloca.. Ne referim la costuri, care se adună și se deduc din partea costurilor aferente spitalizării.

Ecuația este foarte simplă: eu ți-am pus la dispoziție metoda profilactică, care este cea mai bună și îmbrățișată de toate organismele internaționale, fie europene, fie de la nivel mondial, cum e Organizația Mondială a Sănătății, te asigur că este o procedură sigură și foarte eficientă, iar tu, în calitatea ta de asigurat, ai posibilitatea să o accesezi. Nu o accesezi, atunci există penalități pe măsură, ca peste tot în lume.

Și în UE se sancționează astfel de riscuri? Riscul de a te îmbolnăvi după ce ți s-a oferit vaccinul gratuit?

Last edited by tigerAvalo9; 27.01.2010 at 17:38:46. Motiv: sorry
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 17:38:57
Banned

Implicit

Da, se sancționează că nu te duci să-ți faci evaluările când trebuia să ți le faci, atunci compania de asigurări te sancționează și plătești o taxă suplimentară.

Spaniolii au cheltuit cinci milioane de euro pe campania pro-vaccinare. Noi de ce nu am pregătit-o un pic mai bine?

Să vă explic de ce: în momentul de față avem un deficit de șase miliarde de lei în sistemul sanitar. Adică suntem în cofă, pe românește. Cu servicii nefinanțate, cu plata medicamentelor la 210 zile... cu plata reactivilor, la fel... cu ce bani să faci? Dacă nu s-a vorbit de chestia asta de un an de zile.. Numai eu de câte ori am spus.

Da, dar d-voastră ați fost singurul vector de comunicare.

Este prima pandemie cu care noi ne confruntăm. Și nu s-a terminat, atenție, suntem la al doilea val, mai avem încă două valuri. Noi ne pregătim, am pus un plan superb în funcțiune, care și-a dat rezultatele. Pe perioada de vară voi n-ați auzit să avem în România transmitere, da? Ca atare, am ținut sub control la maximum, știți cu ce? Cu alergătura epidemiologilor și cu presiunea pe infecționiști.

Nu v-a interesat nici dacă au avut concedii, nici dacă au mâncat. Și vă interesa numai ce focar este și pe unde să-l filmăm pe ăla. Deci am ținut sub control. Ceea ce a demonstrat că ne facem treaba. Ne-am ținut de Institutul Cantacuzino astfel încât pe data de 26, când am zis, să avem vaccinul. Cu studii, cu tot.

Am lansat vaccinarea când toată lumea știa că se lansează. Și-am calculat cu creionul pe hârtie. Dacă vaccinăm elevii din clasele a X-a, a XI-a, a XII-a, peste 16 ani și studenții, scoatem din circulație un grup de persoane extraordinar de active care se duc în discoteci, în mall-uri și limitez circulația virusului. Zis și făcut, am dat drumul la vaccinare. Și?

Nu se vaccinează.

De ce? Media a făcut un dezavantaj fantastic la două campanii de vaccinare deosebit de importante, la asta și la HPV. Pentru că ați pus în discuție vaccinul, lucru pe care n-aveați voie să-l faceți. Este o greșeală monumentală. Iar cei care au scris acum, nu voi, și și-au pus întrebări din astea dubitative despre virus, că e Calache, Chioru, orbu etc, făcut, contrafăcut, așa...să-și asume și fiecare deces. Și când se duce să se culce seara, acasă, să-și pună întrebarea dacă nu cumva a contribuit la moartea ăluia. Vorbesc foarte serios. Eu TURBEZ când văd că mor oameni în țară. Stau cu telefoanele după mine și, la fiecare oră din zi, din noapte, mă sună „ce-i fac lu ăla?". Mor de ciudă că am instrument la îndemână și că lumea nu înțelege să și-l facă. De asta m-am și vaccinat primul, să dau un exemplu.

Totuși, e ciudat că medicii au fost cei care au opus rezistență.

Medicii s-au luat și ei după presă.

Dar ei sunt mult mai bine informați.

Medicii nu sunt de specialitate infecționiști și epidemiologi. Cei de specialitate s-au vaccinat. Dacă vă duceți la un chirurg și îl întrebați de vaccin o să se uite la voi ca la felul paișpe și o să spună „eu nu mă vaccinez, că eu sunt chirurg". Vaccionologia este o știință, o specialitate. De aia sunt mai multe specialități. Dacă vreți un răspuns pertinent trebuie să-l întrebați pe unul de specialitate. Dacă vă duceți la o asistentă, vă spune că ea nu e cobai. Când ați dat mesajul ăsta pe posturi, s-a terminat.

Da, dar totuși, ea și medicii au cea mai mare responsabilitate.

Nu. Vina este a presei că a dat drumul la astfel de mesaje, trebuia să vă autocenzurați în condiții de pandemie. Știți ce scrie Codul Penal, articolul 308? Orice persoană care favorizează transmiterea cu bunăștință a unei molimi pe teritoriu este pasibilă de penal.

Și atunci am zis. V-am pus la dispoziție leacul? Este gratuit? Nu vă place când e gratuit, vreți să plătiți. Ei, atunci să plătiți, dacă nu-l faceți. Și îmi deduc și eu costurile din sistemul sanitar. Păi de ce să plătesc eu 2.000 de euro ziua de ventilație? De ce să plătesc eu când ți-am pus la dispoziție vaccinul, e cazul să răspunzi pe măsură. Vorbim de pandemie, nu de o viroză de sezon. Am făcut plan național de luptă împotriva pandemiei. Păi ne împiedicăm, la aplicarea lui, de fițe?

Ce ați învățat, personal, de la virusul acesta nou?

Am învățat foarte multe lucruri, în primul rând elemente de management al pacientului infectat cu A(H1N1). După cum știți, am pus la dispoziție facilitățile la Institutul „Matei Balș" pentru izolare în condiții severe de carantină, este un alt tip de abordare în astfel de situații. Am scris un proiect de tip de laborator și tip de izolare pentru astfel de pacienți. Am făcut studii de cinetică virală la acești pacienți ca să vedem momentul în care ei pierd virusul, cu terapie și fără terapie, pentru a putea face calcule la nivel populațional cum ar trebui să urmărim datele problemei. Am făcut mereu paralele între ce facem noi în România și ce fac alte sisteme și am văzut o asemănare în modul nostru de abordare și cel german.

Am învățat de la H5N1 ce face diferența la mortalitate: este făcută de sistemul sanitar. Cei care aveau sisteme de sanitare cât de cât potente aveau rată de mortalitate de 45-50%, iar cei cu sisteme sanitare slabe aveau rată de mortalitate de până la 100%. Și toate aceste date le-am pus în planul nostru pentru a ști unde să direcționăm pacienții pentru terapie intensivă, din cei ventilați.

Am scris proiectul Băncii Mondiale pentru gripa aviară cu modulele de terapie intensivă în centrele de boli infecțioase din țară, nouă centre. Pentru a le pune la dispoziție aparatură să fie ventilați din prima.

Am învățat tipurile de ventilație noninvazivă și am pus în practică, am observat că cei ventilați noninvaziv au șanse mai mari de supraviețuire decât cei care sunt ventilați invaziv.

Săptămâna trecută, cei de la Centrul de Control al Bolilor din Europa ne-au felicitat pentru modul de abordare de tip ventilație noninvazivă și au luat date de la noi. Le-am predat și studenților modul de abordare și managementul în pandemie.

Când v-a fost cel mai greu de când a început nebunia asta?

Când am văzut că lumea nu vrea să se vaccineze. Nu se întâmplă nimic, din punct de vedere al reacției generale, până când nu-ți lovește aproapele. Când ți-a lovit aproapele, te întrebi: „de ce nu am facut-o?". E prea târziu.

Valurile trei și patru când vin?

La anul. Acest episod se va termina în februarie- martie și ne așteptăm la alt val, al patrulea, din octombrie, asta dacă trecem cu bine de vară. Se va termina prin aprilie 2011.

Ați avut cazuri mai grele?

Și în această sâmbătă noapte am transferat o pacientă de la Călărași la „Matei Balș". Cu Raed (n.r. Raed Arafat) stă, săracu pe telefon, mobilizează, în miezul nopții. Nu dormim. La propriu, nu dormim.

Cum v-a influențat viața personală acestă pandemie?

Care viață? Nu mai e.

Sunteți sunat noaptea?

Da. Telefoanele astea sunt deschise non stop. Al meu, ale tuturor. Până acum s-a făcut în felul următor: avem un caz la cutare. Câți contacți estimativi avem? Cine se ocupă? Gigel. Ce forțe are? Numai el? Să mai ia pe cineva. Să i-l dăm pe Cutărescu. În ce locație e? Păi n-avem benzină, n-avem mijloace de transport să dăm oamenilor. Și oamenii s-au dus cu mașinile lor. Au vorbit pe telefoanele lor. Pentru ce?

Ca să salveze oameni.

Nici nu știți câtă muncă a fost aici. Și când am 30 de morți pe teritoriul României (n.r., datele din 20 decembrie) pentru că lumea nu vrea să se vaccineze...

Sunt mulți, sunt puțini?

Enorm! Enorm! Am o rată de fatalitate de 0,58%, care se calculează număr de decese raportate la cel de îmbolnăviri.

Și față de celelalte țări cum stăm?

Stăm mai bine, dar asta nu mă încântă cu nimic. Păi ce, pe mine mă încântă să mă compar în număr de decese? Eu când m-am făcut doctor, m-am făcut ca să SALVEZ vieți.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 17:52:15
vlad90's Avatar
vlad90 vlad90 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.05.2009
Locație: Rivulus Dominarum
Implicit

Ti-ai gasit si tu ce interviu sa pui pe "post"...
Vechi 27.01.2010, 17:52:40
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Bine, dar tu oricum te vaccinezi in fiecare an...insa eu nici nu mai tin minte de cand nu am mai facut nici un vaccin in afara de cele obligatorii, cred ca de cand eram mica...iar de astea gripale nici nu se pune problema sa fi facut!!!!

Cercel poate sa spuna ce-o vrea, s-a vehiculat ca si-a injectat si ser fiziologic de fapt pentru a influenta opinia publica...iar eu personal stiu ca doctorii au spus ca nu se vaccineaza decat daca stiu sigur ce este cu acest vaccin, de aici deducandu-se ca lucrurile erau cam controversate si doctorii care afla primii in ce conta un vaccin, aveau dubii!!!

Eu chiar nu cred ca la fiecare vaccin s-au produs asemenea reactii, nici macar la cel gripal...deci sa fim seriosi, cand se aud niste lucruri...ceva totusi nu e in ordine! Pandemie nu a fost, gripa a trecut...acum se fac cercetari...deci de ce sa ma fi vaccinat pentru niste zvonuri?

Daca toti doctorii ar fi spus ca se vaccineaza, nu as fi avut dubii...dar de moment ce au existat doua tabere...e clar!

Parerea mea....
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 17:55:04
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vlad90 Vezi mesajul
Ti-ai gasit si tu ce interviu sa pui pe "post"...
Exact asta am gandit si eu...cica "Enorm, Enorm!!" ...=))
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 18:12:55
Banned

Implicit

Nu stiu dar eu vad in acest om multa inteligenta,competenta,experienta ..si lista poate continua.Apropo,si presedintele U.S.A si-a facut vaccinul conform presei.:71
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 18:24:43
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Nu stiu dar eu vad in acest om multa inteligenta,competenta,experienta ..si lista poate continua.Apropo,si presedintele U.S.A si-a facut vaccinul conform presei.:71
Bine, acum eu sunt sigura ca multi si l-or fi facut...insa ideea de baza e ca foarte multi nu s-au vaccinat de fapt!
De exemplu pe mine nu ma prea intereseaza cine s-a vaccinat, ci de ce s-a ajuns la aceasta situatie de fapt...situatie in care lumea a refuzat sa faca acest lucru, doctori nu au facut acest lucru, si in final ajungandu-se la concluzia ca trebuiesc facute anchete si ca a fost de fapt o pandemie falsa...absolut toate indiciile conducand spre aceasta concluzie!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A murit gripa porcina? Lavrentiu Generalitati 11 24.04.2011 15:52:10
Un actor răpus de gripa porcină ! cristiboss56 Generalitati 13 06.01.2010 20:45:48
Gripa porcina sau gripa porceasca? iulyaan Generalitati 38 18.11.2009 17:16:56
Informatii despre cum se manifesta gripa porcina? lifeman Stiri, actualitati, anunturi 1 11.05.2009 00:24:45
Informatii despre cum se manifesta gripa porcina? lifeman Generalitati 0 08.05.2009 12:09:17