![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In sfarsit isi arata naravul adriana. Asa am zis mai de mult ca nu m-ar mira sa fie adventista . Deci sabatul trebuie respectat adriana? Apoi nu uita ca erau episcopi ,preoti si diaconi inainte de venirea lui Constantin, sunt pomeniti in n scrieri! Din ortodoxa ai devenit crestin din turma lui Iisus apoi anglicana si acum adventista :))
Ce nu inteleg eu (adica inteleg foarte bine) este de ce lauda osutafaraunu pe adriana in lucrurile care ii convin dar nu condamna si celelalte lucruri ale adrianei gresite din punct de vedere advent ? Dar probabil ca biserica adventa va avea femei in biserica. In afara ca Moise a fost povatuit de demoni!!! Sa revenim la adriana. Dupa parerea ei Pavel a scris uneori neinspirat deci Nt nu este in totalitate inspirat de Dumnezeu (ce parere ai osutafaraunu?), el scriind sub impulsul legii evreiesti in scrisoarea numarul 1 catre corinteni si considerand femeia sub barbat sau supusa lui! Astfel ca in Galateni el se corecteaza?!? Desigur in interpretarea Adrianei! Dar scrisorile scrise sunt scrise se pare cam in aceasi perioada. Apoi Pavel in alta scrisoare mai spune : 1 Timotei cap 2 11. Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea. 12. Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere. Probabil ca aceasta scrisoare a fost scrisa de altcineva (sau cine stie ce idee ii mai vine acestei doctorite in special de suflete) deoarece oricum a fost scrisa dupa primele 2 scrisori mai sus! Revin la osutafaraunu : mai omule voi doi va asemanati.Tu si adriana. Scrieti mult si gresit si nu intelegeti niciodata. Dar de ce ii dai dreptate adrianei atunci cand dupa tine are dreptate dar nu ii spui si unde greseste? Faptul ca noi suntem preoti nu inseamna nimic. Ortodoxia recunoaste acest lucru fiecare este un preot. Dar nu toti au functii de conducere! Pai atunci in Vt a uitat Dumnezeu sa se tina de cuvant? Deoarece iata si Israel a fost un popor de preoti: Imi veti fi o imparatie de preotisi un neam sfant. Acestea sunt cuvintele pe care le vei spune copiilor lui Israel." Din cate stiu eu numai din leviti erau alesi preoti cu functii de conducere! Asa ca iara gresesti! Poporul Israel in Vt era un neam de preoti pentru neamuri asa cum crestinii sunt preoti pentru cei nebotezati! Last edited by Neaguu; 24.08.2011 at 23:58:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In sfarsit, Adriana, ti-ai vazut visul cu ochii! Mai ramane sa-ti gasesti o parohie... ![]() Sper ca intelegi de gluma... Last edited by Miha-anca; 25.08.2011 at 03:58:24. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred că prinde gluma, ea chiar își caută enoriași.
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiu ca biserica ne considera un neam de preoti si pe noi enoriasi! Dar fara putere de conducere si fara sa fim hirotoniti ! Adica fara o oarecare putere. Exemplu cel mai clar il arata episodul cu Simion. Acesta vazand ca unora le este dat Duhul Sfant prin punerea mainilor cere si el acest lucru oferind bani!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atat traducerile protestante, neoprotestante si chiar cele catolice, fac distinctie intre termenii grecesti "iereu" si "presbuteros", folositi in Noul Testament. "Iereu" este tradus ca insemnanad preot iar "presbuteros" este tradus ca insemand presbiter sau batran (nefacandu-se referire la varsta). Numai traducerea ortodoxa amesteca acesti termeni si traduc la gramada; "iereu" este tradus ca insemnand preot (ceea ce este corect), "presbuteros" este tradus ca insemnand tot preot (ceea ce nu este corect). Faceti comparatie, spre exemplu, cu traducerea catolica a versetului din 1 Petru 5:1. Incepe asa: Așadar, pe prezbiterii care sunt între voi, eu care sunt prezbiter (vedeti aici: http://biblia.cateheza.ro/cat/1petru/5/) Singurele traduceri care refuzasa traduca corect termenul "presbuteros" sunt traducerile ortodoxe. Nici catolicii nu se incumeta la asa ceva, desi au si ei preoti. Acelasi lucru il putem spune si despre alte confesiuni care au preoti dar nu se incumeta sa schimbe Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]()
Da ai poate dreptate dar totusi de ce se numeste presbiter? Nu deoarece are o functie mai inalta? Si nu asta e explicatia si bisericii catolice si ortodoxe? Acesti prezbiteri cu functi mai inalte decat ceilalti credinciosi au fost numiti inca din sec 2 preoti probabil ca sa nu se faca confuzie cu termenul de batran si probabil si din cauza ca oficiau slujba etc etc. Ca nu toti prezbiterii erau batrani! Apoi traduceri mai gresite ca la protestantii nu gasim exemplu fiind Isaia cap 66 versetul 3! Cine ucide un bou e ca si cum ar ucide un om! Nu mai vorbesc de alte traduceri !
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma rog pentru iertarea pacatelor, prin mijlocirea adevaratului preot, Domnul Iisus Hristos (care mijloceste pentru noi, in Sfantul Locas Ceresc, cu sangele Sau). Oare imi sunt ascultate aceste rugaciuni, sau este numaidecat necesara mijlocirea unui om?
|
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca prezbiter era si este o functie sacerdotala. Dar, preot este numai Unul: Domnul Iisus Hristos. Daca citesti Noul Testament, vei vedea ca in crestinism nu exista "ierei" (preoti) pamantesti. Pentru slujitorii pamantesti se folosesc doar termenii de prezbiter(batran), episcop, diacon.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|