![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar daca vorbim despre Einstein si despre faimosul experiment dinaintea lui, cel care l-a determinat sa creeze teoria relativitatii restranse, nu are nici o legatura cu PP. Sunt destui conspirationisti care nu cred in relativitate dar care nu sustin chestia cu PP, de exemplu cei care cred in geocentrism sau altii care pur si simplu nu accepta ca timpul se dilata sau lucrurile se maresc/micsoreaza. Deci chiar daca ar fi o teorie gresita, nu prea are legatura cu PP, singura legatura e ca nici PP nu prea se impaca bine cu relativitatea. :)
Nu e corect sa spui ca experimentul a esuat sa detecteze vreo miscare a pamantului, corect e sa spui ca a esuat sa detecteze vreo miscare a pamantului intr-un spatiu plin cu "eter", orice ar fi ala. Deci una dintre explicatiile pentru care au esuat, ar fi ca nu exista acel eter. La fel si cu denaturarea adevarului. Cu ce i-ar stanjeni pe cei care-s impotriva crestinismului, un pamant plat ? Poti sa crezi ca ii deranjeaza un pamant tanar sau chiar un pamant aflat in centrul universului, dar un pamant plat ? Din nou impingi stacheta prea departe. :) Last edited by iuliu46; 08.08.2016 at 23:21:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Teoretic, Pamantul este in centrul Universului.
AFIK, nu exista nici un experiment care sa contrazica (nici sa dovedeasca) lucrul asta. Deci nici o "lupta pentru mistificarea adevarului" aici. Dar asta i-a nemultumit pe geocentristi, de asta au impins lucrurile mai departe, au venit cu bazdaganii care sa "demonstreze"ca de fapt Soarele si stelele, practic tot Universul se invart in jurul Pamantului. Desigur, nu pot demonstra asta nici macar pentru omul obisnuit (decat abuzandu-i credulitatea si incompetenta), dar ii face sa se simta bine cu ei insasi, asta e partea hilara. PP e o bazdaganie asemanatoare, cu cat povestea e mai nadravana si mai inaccesibila omului de rand, cu atat pot spera spre a recolta o credibilitate speciala. E ca la numerele de magie, cine are numarul cel mai spectaculos, castiga cel mai mult simpatia publicului, care oricum nu intelege dedesupturile niciunuia din ele. Aici intervine probabil nevoia unor secte neoprotestante de a iesi in evidenta, printre altele cateva sute/mii, la fel cum adventistii au incercat sa se distinga prin sabat, penticostalii prin "vorbirea in limbi", etc. unii au gasit niste nazdravanii mai..moderne. Din pacate naravul a molipsit si cativa ortodocsi.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 09.08.2016 at 00:03:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Uite de exemplu exista un mos pe youtube care e geocentrist, antirelativist si care nu are vreo parere prea buna despre stiinta, dar care crede si in gravitatie, si in sateliti, si ca universul e imens si ca pamantul e o bila. Ba chiar a postat si un atac la adresa astora cu PP, ca probabil il intrebau toti de ce nu sare la nivelul urmator si nu accepta ca traim pe o clatita. :)
https://www.youtube.com/watch?v=nCh-tbTd_Pc |
|
|||
|
|||
![]()
Interesant videoclipul.
Uite de ex. partea de inceput, unui pamant-platist i se ofera un raspuns simplu si la obiect, la unul din probleme ridicate: refractia. Problema? Explicatia e inutila, el deja are un crez si nu "crede" asa ceva. Nici nu va face vreodata masuratori sau va propune un experiment care sa infirme explicatia in cauza. Credinta in ideile sale preconcepute suficienta, dovezile conteaza pana in punctul in care ar urma sa o piarda. Ionut stie, a trecut deja prin asta, de fapt e intepenit acolo 4good :)
|
|||
|
|||
![]()
L-am postat pentru ca a amintit de Einstein. Dar cei mai multi antirelativisti nu-s de acord cu Pamantul Plat si nici chiar cu Geocentrismul. Singura legatura e ca nici Geocentrismul si cu atat mai mult Pamantul Plat nu se impaca bine cu relativitatea restransa. Ambele idei au nevoie de "eter" si chiar daca s-ar descoperi ca relativitatea e o inventie si ca eterul exista, Pamantul Plat nu ar fi nici un pic mai adevarat.
Teoretic se poate relua experimentul ala cu interferometrul pe o alta planeta si daca acolo se detecteaza vreo miscare atunci e clar ca Pamantul nu se misca. Practic nu exista mijloace nici tehnice si nici materiale pentru a se realiza un astfel de experiment. Nu mai vorbim despre vointa, ca nu faci experimente pentru ca unii de pe youtube nu-s de acord cu relativitatea. In plus daca s-ar confirma ca rezultatul e acelasi ca si pe Pamant, cine ar crede asta ? Ca deja nu credem ca exista gravitatie sau sateliti, cum am putea crede ca s-ar putea face experimente pe alte planete ? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pai asta e buba, poti interpreta pe dos experimentul MM, dar tot nu reusesti sa demonstrezi ca eterul exista.
Doar sa infirmi, print giumbusluc ala mental experimentul in cauza, dar nu poti pune nimic in loc care sa demonstreze opusul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Însă și în Biblia Anania sunt niște lămuriri/tâlcuiri, începând cu Introducerea la Apocalipsa.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 09.08.2016 at 07:23:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Întîi de toate trebuie să credem că Cerul și Pămîntul au fost Făcute de Dumnezeu prin Cuvînt... ca să nu ne smintim ca ereticii.
Voi vreți mereu experimente ''științifice'' prin care să vă dovedească alții cîte ceva. Mă întreb de ce nu vă folosiți mintea pe care o aveți în dotare? Cum? Simplu: Luați scriptura și încercați să înțelegeți practic folosindu-vă mintea, înțelegerea, logica. De aia cred aproape toți oamenii în PS pentru că reușind Magelan să meargă tot spre vest pînă a ajuns înapoi de unde a plecat dovedind tuturor că a făcut ''înconjurul'' pămîntului împreună cu echipajul care putea depune mărturie, fizicienii și explicaționiștii matematicieni ai vremii au tras concluzia că numai pe o sferă se poate întîmpla asta... răstălmăcind scripturile și susținînd că iată așa se tălmăcesc ele, așa cum au explicat ei globul pămîntesc. Apoi s-a răspîndit explicația și iată că toți cred în PS fără mari probleme, le arăți o sferă, le spui de Magelan, le arăți harta lumii, le vorbești despre avioane și gata.... dacă le spui că defapt pămîntul e plat te fac instantaneu nebun cerîndu-ți să le arăți marginile farfuriei. Păi de ce nu vreți să pricepeți corect exact ceea ce vedeți și înțelegeți dar fără să extrapolați logic absurd crezînd voi mai mult decît este defapt în realitate. Ce vedem, ce înțelegem? Păi: 1. Mergem în orice direcție pe pămînt și pe mări tot drept și ajungem în locul din care am plecat. Oare am putea crede același lucru dacă am merge în sus sau în jos? Și atunci ce fel de sferă ne-ar putea da explicația? 2. Unda sonoră folosește aerul. Unda luminoasă ce folosește dacă trece printr-un borcan transparent vidat? E vorba de eter, de cer, sau de ce e vorba din moment ce fotonii nu trec prin borcanul compact dar iată că trece unda luminoasă? 3. Vedem un soare rotund (un disc) și credem că e sferic. Vedem doar o semisferă a lunii și credem că e sferică. Păi ar fi energetic rentabil și eficient un soare sferic? Cum ar fi cel mai eficient pentru încălzirea pămîntului? Păi care ar fi diferența energetică la luminarea unei sfere pămînt de către o sferă soare față de luminarea unei suprafețe plate de către o semisferă ca o veioză? Simțiți cît de uriașă e diferența în consum energetic pentru aceiași încălzire? Și cît de frig le-ar fi celor ce s-ar afla la răsărit și la apus pe o sferă luminată de o sferă față de cei ce se află exact sub soare? Sesizați voi diferențele energetice? Cuantificați voi aproximativ folosindu-vă intuiția și simțul măsurii? 4. Care ar fi diferența matematic vorbind între o creație finită și una infinită și ce s-ar întîmpla matematic dacă toată creația ar fi finită? Ce s-ar întîmpla la infinit cu o banală linie dreaptă care nu ar mai avea unde să meargă mai departe din pricina finității? Deci puneți-vă mintea la contribuție și găsiți răspunsuri dacă pe mine nu mă credeți care le-am găsit cu mult ajutor de la Dumnezeu. Nu uitați însă că toate au fost și sunt făcute prin CUVÂNT... sfînt, al lui Dumnezeu care ne mîntuie tot prin Cuvânt. Dar hai să vă pun o întrebare simplă: Să mergem ''teoretic'' cu o rachetă tot drept în sus, pînă la ce înălțime vreți voi, după care ne întoarcem tot drept în jos. De ce cînd cobori tot drept în jos ajungi în exact același loc din care te-ai ridicat cu racheta? De ce nu ajungi acolo unde s-a rotit pămîntul între timp? Iar dacă nu ajungi în altă parte ci tot acolo, atunci oare să se învîrtă toate toate odată cu pămîntul în jurul axei sale? Pînă la ce înălțime s-ar petrece asta? La infinit? Păi atunci ce înseamnă? Vă merge vouă mintea aia pe care o lăsați în nefolosință? Hai încercați să răspundeți. PP și Cer deasupra nu înseamnă o farfurie ci înseamnă că în orice direcție mergi în ''creație'', defapt în Facere, tot drept și numai drept, ajungi sigur exact în același loc din care ai plecat fie că mergi paralel cu pămîntul și mările, fie că mergi exact în sus sau exact în jos sau într-o direcție oblică. Mergi tot drept folosind un giroscop și ajungi exact în același loc după ce parcurgi toată lungimea sau lățimea sau înălțimea creației finite. Last edited by vsovi; 09.08.2016 at 15:07:17. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Lumina este facuta din fotoni. Fotonii din lumina vizibila nu au destula energie ca sa fie absorbiti de atomii din componenta unui borcan de sticla. De exemplu, lumina ultravioleta nu trece prin borcane de sticla pentru ca aceasta are acea energie necesara pentru a excita electronii din sticla. De aceea, lumina vizibila trece prin sticla, fotonii se lovesc de atomii de sticla, dar nu sunt absorbiti de acestia, in cele din urma iesind pe cealalta parte, un pic distorsionati (de aceea sticla distorsioneaza lumina). "Eterul" nu exista. Citat:
![]() Citat:
Citat:
|
|