Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2013, 16:28:13
maria25 maria25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Inca o data, ce te face sa crezi ca ai facut alegerea corecta?

Uite colega noastra de mai sus, a trecut prin toti cei 6 ani de facultate si acum lucreaza practic ca vanzatoare si nu cred ca n-ar fi vrut sa gaseasca un cabinet unde sa practice.

Tu crezi ca poti duce inca 4 ani de facultate si pentru ce, sa obtii un salariu de 1000-1500 ron/luna si in plus studiile nu sunt recunoscute?

Macar daca ai avea certitudinea ca s-ar putea echivala in strainatate cu un curs de scurta durata dar si acela, cu ce il platesti?

Efortul asta nu era mai demn de medicina umana, de exemplu?
Nu pot sa privesc in viitor cu teama ca nimic bun nu se va intampla in viata mea. Inteleg punctul tau de vedere, insa cred ca am luat cea mai buna decizie atunci. Nu consider ca am gresit alegand sa imi urmez visul. Orice ar fi, vreau sa stiu cand privesc inapoi ca macar am incercat, m-am straduit, chiar daca am esuat. Eu vreau sa fiu medic. Imi doresc enorm. Numai Dumnezeu stie daca voi sfarsi prin a fi vanzatoare cand voi termina studiile, sau voi izbandi a-mi fauri viitorul mult visat. In momentul de fata, de mine depinde cat de tare imi dau silinta ca sa reusesc. Eu sper sa pot sa imi continui studiile si sa le si termin. Eu imi doresc un viitor bun si pentru mine, si pentru copilul meu. In strainatate se pune problema doar de examenul de libera practica.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2013, 19:55:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Adica medic veterinar.

De ce asa mare vis in legatura cu asta?
Vechi 10.12.2013, 21:43:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Adica medic veterinar.

De ce asa mare vis in legatura cu asta?
E prea complicat sa explic. Imi pare rau. Tot ce pot sa spun, este ca imi doresc foarte mult sa reusesc. Sper sa gasesc solutiile potrivite. :)
Reply With Quote
Vechi 10.12.2013, 22:25:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Nu vad de ce ar fi ceva asa complicat? Ti-e greu sa scrii?
E ceva rusinos, sau cum?
Vechi 11.12.2013, 14:18:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu vad de ce ar fi ceva asa complicat? Ti-e greu sa scrii?
E ceva rusinos, sau cum?
Nu este nimic rusinos. Dar sunt sentimente personale pe care le port in suflet cu privire la visurile mele.
Reply With Quote
Vechi 11.12.2013, 16:32:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Mi se pare cam ciudat, pana acum ne-ai spus cate in luna si in stele despre viata ta si acum deodata, la un lucru minor..
Vechi 11.12.2013, 16:40:35
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
Mi se pare cam ciudat, pana acum ne-ai spus cate in luna si in stele despre viata ta si acum deodata, la un lucru minor..
Mie mi se pare că ești cam lipsit de delicatețe... Fără supărare... Cred că ești adeptul operațiilor fără anestezie...
Reply With Quote
Vechi 11.12.2013, 17:29:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu cred ca am dreptul sa imi rezerv doua, trei ganduri si trairi personale. Nu vad ce este rau in asta. N-am dat in cap la nimeni, ca sa ascund lucruri. Sunt pur si simplu trairi pe care le pastrez in sufletul meu. Ce este atat de ciudat si absurd in asta?
Reply With Quote
Vechi 11.12.2013, 21:24:48
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria25 Vezi mesajul
Nu pot sa privesc in viitor cu teama ca nimic bun nu se va intampla in viata mea. Inteleg punctul tau de vedere, insa cred ca am luat cea mai buna decizie atunci. Nu consider ca am gresit alegand sa imi urmez visul. Orice ar fi, vreau sa stiu cand privesc inapoi ca macar am incercat, m-am straduit, chiar daca am esuat. Eu vreau sa fiu medic. Imi doresc enorm. Numai Dumnezeu stie daca voi sfarsi prin a fi vanzatoare cand voi termina studiile, sau voi izbandi a-mi fauri viitorul mult visat. In momentul de fata, de mine depinde cat de tare imi dau silinta ca sa reusesc. Eu sper sa pot sa imi continui studiile si sa le si termin. Eu imi doresc un viitor bun si pentru mine, si pentru copilul meu. In strainatate se pune problema doar de examenul de libera practica.
Nici eu nu cred ca trebuie sa renunti. daca asta iti doresti cu adevarat, umeaza-ti visul! Cu timpul cred ca lucrurile vor intra pe fagasul normal, si chiar si la noi in tara se va putea practica medicina veterinara la standarde moderne, cu profesionalism. Dar asta depinde in mare parte si de noi (daca nu in cea mai mare parte). Nu trebuie sa asteptam sa se schimbe lumea, ci noi trebuie sa fim cei care facem schimbarea, nu trebuie sa ne lasam dusi de val, daca toata lumea pare ca e pe un drum gresit nu trebuie neaparat sa mergem si noi in aceeasi directie... Poate ca mai sunt o mana de oameni care mai au onoare, nu cred ca padurea are numai uscaturi, important e sa ne rugam sa ii intalnim si sa impartasim din experienta lor, sa luam ce este bun de la fiecare si din fiecare experienta sa invatam ceva.
Reply With Quote
Vechi 11.12.2013, 21:36:27
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
Efortul asta nu era mai demn de medicina umana, de exemplu?
In principiu, da. Erau si acolo avantaje si dezavantaje, desigur. Adica inca 5-7 ani de rezidentiat, care in principiu e un lucru foarte bun, insa la noi in tara nu e exact ceea ce ar trebui sa fie (adica dupa ce te chinui sa treci examenul, stai pe un salariu de mizerie inca 5-7 ani, si cel mai rau, nu ai de la cine sa inveti ceea ce trebuie, pt ca nu se stie, ori nu se vrea acest lucru, insa avantajul ar fii am vazut ca exista posibilitatea de a face rezidentiatul afara, ceea ce pare intr-adevar sa fie un lucru bun).

Acum daca unii au impresia eronata ca daca nu iti faci treaba ca lumea si omori animale e mai putin grav decat sa omori oameni, adevarul e ca orice mesere ai avea, daca nu o faci cu simt de raspundere, tot de oameni iti bati joc, pana la urma, si daca esti lipsit de integritate si de simt moral, si pui interesele proprii mai presus, nu conteaza ce meserie ai, chiar si medic de oameni daca esti, tot nu o sa iti pese ca le faci rau, pe termen lung, daca asta iti satisface interesele imediate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nu mai stiu... Marcus Nunta 23 19.11.2016 21:27:42
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 19:53:52
nu stiu ce sa fac , ajutati-ma allex_adriana Nunta 17 14.03.2011 21:08:08
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 08.12.2010 23:54:23
Nu stiu ce sa fac.... Valy76 Pocainta 14 26.07.2010 20:48:15