Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.11.2008, 19:33:21
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3]Iată ce scriu evangheliile, adică Legea cea nouă despre ținerea sâmbetei:[/SIZE]

[COLOR=black][SIZE=3]Marcu 2.23-28 "Si pe când mergea El intr-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, in drumul lor, au inceput să smulgă spice. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?... Si le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă. Astfel că Fiul Omului este domn si al sâmbetei. ". [/SIZE][/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=black]Cum să le ceră Hristos care era Dumnezeul intrupat, (Fiul Omului), Acelasi care a creat lumea si a dat legile, ucenicilor Săi să tină sâmbăta fariseilor, dacă El Insusi, nu a tinut-o?[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]Ioan 5.18 “Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru [COLOR=red]că dezlega sâmbăta[/COLOR], ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.” [/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Faptul că unii crestini evrei erau inclinati să tină incă sâmbăta e atestat de Biblie. Majoritatea primilor crestini erau de origine evreiască, iar unii dintre ei mai cinsteau vechea zi evreiască: Sabatul. Insă Pavel le atrage ferm atentia că acest lucru NU e obligatoriu:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]Rom.14.6 “[COLOR=black]Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu.” [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]Col 2.16-17 “Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=red]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos.”[/SIZE]

[SIZE=3]Dar dacă voi adventiștii de ziua a șaptea sunteți atât de îndrăgostiți de poruncile pe care le-a dat Dumnezeu evreilor în V.Testament, de ce nu țineți TOATE poruncile sale? [/SIZE]

[COLOR=black][SIZE=3]Răspuns vasinec:[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Trebuie sa facem diferenta intre legile care erau date pentru a simboliza pe Domnul Iisus Hristos (legea jertfei, legea preotiei, etc) si legile care reflectau caracterul lui Dumnezeu (cele zece porunci). Primele au fost scrise, pe zapis, de Moise si au fost puse langa chivot. Celelalte, au fost scrise de Insusi Dumnezeu, pe piatra si au fost puse in chivot.
[/SIZE]
[/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=black]Interdic[/COLOR][COLOR=black]ția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]Să vedem ce mai spunea legea veche:[/SIZE]

[COLOR=red][SIZE=3]Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. [/SIZE][/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=black]Fac.17 10-13 “[/COLOR]Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=red]ca legământ veșnic[/COLOR].”[/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Replic[/COLOR][COLOR=black]ă :[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:
Nu se face nici o referire la CELE ZECE PORUNCI, scrise pe piatra si puse in chivot. Acestea nu simbolizau trupul lui Hristos. CELE ZECE PORUNCI, sunt legi vesnice, care reflecta caracterul lui Dumnezeu.
[/SIZE]
[/COLOR]

[SIZE=3]Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un [COLOR=red]legământ veșnic[/COLOR] este și acesta! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste.[/SIZE]
[SIZE=3]Mai departe, să examinăm versetele:[/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Iesirea 31.13[/COLOR] "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=red]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”[/SIZE]

[SIZE=3]Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi [COLOR=red]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=red]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR][COLOR=black]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[/COLOR][COLOR=red] Aceasta este lege veșnică[/COLOR][COLOR=black]”[/COLOR][COLOR=red]. [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=red]e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” [/COLOR][COLOR=black]și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact.[/COLOR][/SIZE]
Vechi 23.11.2008, 19:48:49
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[SIZE=3][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black].[/COLOR][/SIZE]
Domnule Ovidiu, in pagina anterioara v-am raspuns la multe dintre insinuarile si jignirile pe care le-ati adus. Va place sa le repetati, in postari lungi, pentru a umple paginile. Rog pe cititorii forumului sa citeasca raspunsurile pe care vi le-am dat in postarile anterioare.

Avand in vedere modul dvs. josnic in care purtati o discutie, nu va mai raspund decat la postarile care cuprind cate o singura intrebare. Puteti continua cu jignirile si intrebarile insinuante, dar numai cate una. Acesta este un forum nu un jurnal (ziar) in care eu sa dau replici la articole.
Vechi 24.11.2008, 08:20:09
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Aveti o obsesie de care trebuie sa va vindecati, d-le Iustin. Poate nici nu ne intereseaza, pe unii dintre noi, profetiile Ellenei White. Am dat eu vre-un citat din Ellen White? Iar cultul nostru are la baza Sfanta Scriptura nu scrierile Ellenei White. Sunt adventisti care nu recunosc profetiile Ellenei White. Nu este nici o problema. Este suficient sa recunoasca, in totalitate, invataturile Sfintei Scripturi.

Propun sa revenim la subiectul in discutie pe acest topic. Este mai interesant decat obsesia dvs. (si a altora).

P.S. Nu am citit postarea dvs., referitoare la Ellen White. Sunt sigur, ca daca as studia subiectul, as gasi multe neadevaruri spuse despre aceasta femeie. Dar nu vreau sa ma complic. Este problema dvs.
Tu vorbesti de obsesii? Dar textul Sfantului Iustin pe care mi l-ai postat de vreo zece ori ce era? Te cred si eu ca nu-ti convine discutia despre E. White , care asemeni lui Luther a cunoscut credinta sub imperiul fricii de moarte sau al sfarsitului lumii, transmitand aceasta frica si celor cu care intra in contact. Asta a fost esenta intemeierii cultului vostru: frica de sfarsitul lumii. Veniti la adapostul cultului nostru, ca numai la noi va mantuiti, ceilalti sunt ai satanei.
Vechi 24.11.2008, 10:20:16
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:
Domnule Ovidiu, in pagina anterioara v-am raspuns la multe dintre insinuarile si jignirile pe care le-ati adus. Va place sa le repetati, in postari lungi, pentru a umple paginile. Rog pe cititorii forumului sa citeasca raspunsurile pe care vi le-am dat in postarile anterioare.
[/SIZE]
[/COLOR]
Citat:
[SIZE=3][COLOR=black]Avand in vedere modul dvs. josnic in care purtati o discutie, nu va mai raspund decat la postarile care cuprind cate o singura intrebare. Puteti continua cu jignirile si intrebarile insinuante, dar numai cate una. Acesta este un forum nu un jurnal (ziar) in care eu sa dau replici la articole. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Nu am scris articole domnule vasinec. Cred ca am ridicat mai sus, cu argumente din scriptura, o intrebare cat se poate de pertinent[/COLOR][COLOR=black]ă[/COLOR][COLOR=black]. Nu îmi trebuie decât un răspuns simplu: Dati-mi citatul din Biblie in care se spune clar ca anumite cerințe din Vechiul Testament au fost înlocuite, iar altele, cum e ținerea sambetei, interdictia de a consuma carne de porc si practica zeciuielii rămân valabile? De ce? Numai pentru ca cerintele astea i-au placut Ellenei White, cea care v-a fondat secta? [/COLOR][/SIZE]
Vechi 25.11.2008, 12:29:08
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

"A STERS ZAPISUL CU PORUNCILE LUI, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, PIRONINDU-L PE CRUCE. A sters domniile si stapanirile, si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit biruitor asupra lor prin cruce. Nimeni dar sa nu va judece cu privire la o mancare sau bautura, sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privirea la o luna noua sau cu privire la o zi de sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, DAR TRUPUL ESTE A LUI HRISTOS"(Coloseni 2:14-17).

"draga" vasinec, e vorba de zapisul pacatelor de la intemeierea lumii shi pana la rastignire, pacatele lui Adam shi a tuturora care s-au pocait shi care erau in iadul deznadejdii shi datori legii shi lui Dumnezeu
dar n-a desfintzat nimic, n-a desfintzat zapisul din chivot shi a lasat tablele de piatra ale legii cum crezi dumneata, a calcat shi a shters decat zapisul, lista de pacte, cee era scris ca au pacatuit shi au greshit raportate la tot Cuvantul Legii shi Proorocilor, Cuvantul Lui Dumnezeu dat de la Adam pana la Hristos, de Dumnezeu prin Hristos.
Deci nu e vorba ca a desfintzat zapisul din chivot scris de Moisi, ca doar era shi pe acela tot Cuvantul Lui Dumnezeu, chiar daca era scris de Moisi shi nu de un inger ori Dumnezeu.

Iar desfintzarea stapanirilor shi domniilor este ca Hristos prin Cruce a desfintzat dreapta stapanire, scotzand pe om de sub jugul cel greu shi cel puternic, caci se dovedeshte ca El Singurul a respectat toate shi le-a plinit, deci niciunii nu s-au dovedit vrednici nici de intzelepciune shi nici de dreptate shi nici de neprihanire shi nevinovatzie shi astfel nu se mai poate Hotara nimic in Numele Lui Dumnezeu in absentza Lui Hristos, el devenind Usha ce ashteapta sa deschizi usha ta pentru ca luand, rascumparand astfel, patimile tale, sa te readuca in iubirea Lui shi a Tatalui Sau pe totzi drept credinciosii cazutzi sub jug shi in mana satanei.

EW:
[SIZE=3]" Acolo, a fost dusa de Isus in Locul preasfant si i-a aratat chivotul. Isus a deschis chivotul si i-a aratat Cele Zece Porunci. Ea spune: "Cea de-a patra, Porunca Sabatului, stralucea mai mult decat celelalte. . . Am vazut ca sfantul sabat este si va fi zidul despartitor dintre adevaratul Israel al lui dumnezeu si cei necredinciosi."
tot ce e posibil shi valabil chiar daca e aratata unei femei considerata eretica[/SIZE]
[SIZE=3]"doamna White a avut o viziune in care un inger i-a spus ca apusul era timpul corect!!! "[/SIZE]

shi aici mi se pare foarte corect shi mie, pentru ca asha ne invatza CLD, deci e vorba de apusul soarelui shi nu de ora 6 neaparat pe care au hotarat-o ei, congresul lor, deci iata ca habar-naveau cand anume se tzine, deci nu shtiau nici la ce ora shi nici in ce zi chair daca ishi inchipuiau ca e vorba de sambata, totzi presupuneau ce e vorba de sambata, deci iata cum singuri, neintreband au presupus ca doar ora era problematica shi ingerul le-a confirmat cum era bine, dar ei n-au intrebat ziua shi nimeni nu i-a indreptat, caci doar diavolul te clateshte cu indreptari, shi pentru a nu face cele ale diavolului iata ca de atata amar de ani voi tzinetzi sabatul asha cum au presupus acel consiliu, acea intrunire ca e vorba de sambata.
Deci vasinec, cum se poate sa ne invetzi pe noi ce ei nu shtiau shi au hotarat ei asha shi nu era de la Dumnezeu, ca ingerul i-a zis ca va afla shi va intzelege dar nu atunci, deci iata ca nu intzelegeau shi nici nu shtiau, deci ei au hotarat cum sa tzina sabatul, shi dumneata ne indemni sa-l tznem asha cum ei nu primisera de la Dumnezeu fiindca nu cerusera ci ei singuri hotarasera... deci ce e asta?

Iar ca Duminica, adica intaia zi din saptamana in calendar la evrei, este ziua corecta pentru tzinerea noului Sabat o demonstreaza
insashi prezentza Domnului printre apostoli in zi de intaia zi din saptamana, shi nu in celelalte zile ci doar atunci timp de 40 de zile, asha este scris,
deci Duminica, astfel ca daca era Domn shi al Sabatului,
le arata prin venirile Sale doar in prima zi din saptamana ca
Noul Sabat pe Pamantul shi Cerul cel NOU se tzine in sfanta Duminica.
Deci EW a vazut corect Noul Ierusalim, din Cer shi Chivotul shi Sabatul cel NOU, dar n-au shtiut cand sa-l tzina shi cum, deci neshtiind cum sa-l tzina, se demonstreaza clar ca voi tzinetzi ceva ce nu shtia cand se tzine shi de la ce ora, deci iata ne spune CLD ceva de genul asta ca nu mai shtiu exact citatul ca:

"Sabatul cel Nou, Ziua Domnului, se tzine de sambata seara, pana luni dimineatza!" deci in SFANTA DUMINICA!

EW:
ingerul a spus 'Vei intelege, dar nu inca, nu inca'
deci e valabil

dar ce au inventat ei ca sa tzina adeptzii,
aia e ascultarea de calea pe care o credea ea valabila,
deci i-a invatzat cum a crezut ea ca e bine sa faca, pe adeptzii ei, sa faca din cate unele, nu e rau asta, ci ca se vor chema ingerii lui antichrist, asta e rau...

ovidiu:
"Hristos care era si Dumnezeu în acealsi timp spune clar ca a împlinit legea veche pe care a înlocuit-o cu legea noua, a iubirii:
Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti.”
Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste si fiecare se sileste spre ea.”
Matei 5.17-18 Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa împlinesc. Caci adevarat zic voua: Înainte de a trece cerul si pamântul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pâna ce se vor face toate.
Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa.
Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.
Evrei 9.10 “darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii.”
Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou si sa întemeieze pacea, Si sa-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniti într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrajmasia""
astfel ca se vede clar ca "sfarshitul legii este Hristos spre Dreptate a tot celui ce crede" (SApPavel)

deci aici e vorba ca pentru necredincios este legea shi proorocii shi toata canonizarea shi indreptarea iar pentru credincios este Harul shi Legea cea noua a dragostei nevinovate shi desavarshite shi totale,
astfel ca valabilitatea intregului Cuvant al Lui Dumnezeu este zi de zi,
de la Adam pana la Raiul Lui Dumnezeu din Noul Ierusalim,
trecand prin potop, prin sodoma shi gomora shi prin egipet, apoi prin pustiu, prin pamantul binecuvantat, prin toata Caldiceea caldicelului,
ajungand la cresha ortodoxiei ca in final ajungandu-se dupa Voia Lui Dumnezeu la golgota, la cruce, la suferintza shi daca ai rabdat dupa voia Domnului, cele mici shi cele mari shi n-ai pierdut dragostea de Dumnezeu shi aproape, mila shi smerenia, shi n-ai hulit, nu te-ai razvratit, nu te-ai plictisit, n-ai halit, n-ai intrat in ispita, in lux, in eres, in nemultzumita, in pisma, in lepadare, in ura shi anticrist, atunci, abea atunci s-ar putea sa nu ai parte de judecata ci sa invii pentru viatza veshnica shi moartea cea de-a doua sa nu aiba putere asupra ta.

Nu va amagitzi ca atzi fi credincioshi sau in poporul care a ieshit din egipt,
ca eu cel putzin vad ca sunt pe vremea lui NOE shi aud clopotul shi toaca shi merg sa vad cum mai lucreza Noe, mai stau de vorba cu el shi apoi iar ma imbuib ca pitidiotul... pe acolo sunt eu acuma shi e shi plin vazduhul exterior shi interior cu dracime... pe care n-o bag de seama iar pacatoshenia shi dulceatza din mine shed neintzelese shi neluate in seama spre luare aminte, spre indreptare intru Hristos.... deci ... nasol...
dar potopul asta care vine n-o sa mai fie cu apa.......
Vechi 25.11.2008, 13:50:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

[SIZE=3][COLOR=black]Nu am scris articole domnule vasinec. Cred ca am ridicat mai sus, cu argumente din scriptura, o intrebare cat se poate de pertinent[/COLOR][COLOR=black]ă[/COLOR][COLOR=black]. Nu îmi trebuie decât un răspuns simplu: Dati-mi citatul din Biblie in care se spune clar ca anumite cerințe din Vechiul Testament au fost înlocuite, iar altele, cum e ținerea sambetei, interdictia de a consuma carne de porc si practica zeciuielii rămân valabile? De ce? [/COLOR][/SIZE]
Nu este loc de prea multa teorie. Caut sa fiu scurt. Sfanta Scriptura imparte legile in doua: Legile lui Dumnezeu si legile lui Moise (inspirate tot de Dumnezeu - dar specifice unei anumite perioade).

"N-am ascultat de glasul Domnului , Dumnezeului nostru, ca sa urmam "Legile Lui" (ale Domnului)...de aceea ne-au lovit si blestemurile si juramintele scrise in "legea lui Moise""(Daniel 9:10,11)

"Si oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ati fi putut fi iertati prin "Legea lui Moise"".

Legile care s-au dat inainte de aparitia poporului evreu si nu au fost specifice acestuia si vremurilor vechi testamentare, sunt legi vesnice.
Sa luam cele trei exemple ale dvs.: pazirea zilei a saptea, animale curate si necurate si zecimea. Voi face referire la ele, sarind peste perioada evreilor si a lui Moise.

1. Pazirea zilei a saptea (sambata):
" Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse"
(Facerea 2:3). Ziua a saptea, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, ca pe o sarbatoare a creatiei, cand totul era bine si pacatul nu intrase in lume. Vedeti vre-un motiv ca aceasta zi sa fie schimbata?

Porunca a patra(Iesirea 20:8-11) scrisa de Dumnezeu pe piatra - Porunca incepe cu cuvintele "aduti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti". O zi uitata si de cei din vremea lui Moise si de cei din vremea noastra. Porunca se incheie astfel: "caci in sase zile a facut Domnul cerurile pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o" - Ziua a saptea prezentata ca o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul. A desfiintat Dumnezeu aceasta porunca pe care chiar El a scris-o pe piatra? Toate lucrurile, Dumnezeu le-a facut prin puterea Cuvantului ("Dumnezeu a zis sa fie..."). Doua lucruri le-a facut Dumnezeu cu Mainile Sale: omul si scrierea Celor Zece Porunci (inclusiv porunca a patra).

Domnul Iisus Hristos s-a numit "Domn al sambetei"(Marcu 2:28) si a pazit sambata "dupa obiceiul Sau"(Luca 4:16).

Sfintii apostoli au pazit ziua sambetei (ex: Fapte 13:42-45, fapte 16:13). De asemenea, si primii crestini au pazit ziua a saptea, pana s-au infiripat in biserica legile pagane.

P.S. Postarea, deja este prea lunga. Revin cu celelalte doua subiecte in postarile urmatoare.
Vechi 25.11.2008, 14:26:28
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

dai citate shi insinuezi ceea ce tzi-am aratat ca au hotarat consiliul acela ca nici EW shi nici ceilaltzi n-au shtiut cand se tzine dupa inviere ca daca ar fi shtiut ar fi tzinut-o asha ca fariseii shi saducheii...

deci degeaba dai citate ca nu e cum concluzionezi tu...

e de sambata seara pana luni dimineatza...

shi a mai facut multe Dumnezeu, sfanta treime, cu propriile Sale Maini... multe multe... shi nu doar ceea ce spui dumneata.
Vechi 25.11.2008, 14:26:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Nu este loc de prea multa teorie. Caut sa fiu scurt. Sfanta Scriptura imparte legile in doua: Legile lui Dumnezeu si legile lui Moise (inspirate tot de Dumnezeu - dar specifice unei anumite perioade).

"N-am ascultat de glasul Domnului , Dumnezeului nostru, ca sa urmam "Legile Lui" (ale Domnului)...de aceea ne-au lovit si blestemurile si juramintele scrise in "legea lui Moise""(Daniel 9:10,11)

"Si oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ati fi putut fi iertati prin "Legea lui Moise"".

Legile care s-au dat inainte de aparitia poporului evreu si nu au fost specifice acestuia si vremurilor vechi testamentare, sunt legi vesnice.
Sa luam cele trei exemple ale dvs.: pazirea zilei a saptea, animale curate si necurate si zecimea. Voi face referire la ele, sarind peste perioada evreilor si a lui Moise.
Animale curate si necurate (exorcul).
Dumnezeu a impartit animele in curate si necurate, de la inceputuri. Noe a trebuit sa asculte de aceasta imparteala. "Domul a zis lui Noe:" Ia cu tine cate sapte perechi din toate dobitoacele curate, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, cate o parte barbateasca si o parte femeiasca (Facerea 7:2). Noe nu era evreu (evreii inca nu aparusera), deci nu putem spune ca a fost o imparteala facuta pentru poporul evreu.

In Levitic 11 si Deuteronom 14, ni se detaliaza care sunt animalele numite "curate" si din care putem manca, si care sunt animalele numite "necurate" si din care nu putem manca. Despre porc (ca sa luam strict exemplul d-lui Ovidiu) se spune: "Sa nu mancati porcul, care are unghia despicata si copita despartita dar nu rumega; sa-l priviti ca necurat"(Levitic 11:7).

Sunt sigur ca Domnul Iisus Hristos nu a mancat carne de la animalele pe care Dumnezeu le-a numit "necurate". Vedem ca apostolul Petru (care a stat trei ani la picioarele Mantuitorului) nu a vrut nicicum sa manance ceva spurcat sau "necurat". "Nicicum Doamne", a raspuns Petru. "Caci niciodata nu am mancat ceva spurcat sau
necurat"(Fapte 10:14)

Credeti ca Dumnezeu a impartit, de la inceput, animalele in "curate" si "necurate", asa fara rost? Astazi, si medicina recunoaste tot mai mult ca ceea ce este scris in Scriptura referitor la animale, curate si necurate, seamana a tratat de medicina preventiva (scris acum 3500 de ani). Cunosc persoane (chiar din familie) care nu mai consuma deloc carne de porc. Pentru ca asa le-a spus medicul care i-a consultat. Ca pe Marele Medic nu au vrut sa-L creada.
Vechi 25.11.2008, 15:40:41
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Animale curate si necurate (ex orcul).
Dumnezeu a impartit animele in curate si necurate, de la inceputuri. Noe a trebuit sa asculte de aceasta imparteala. "Domul a zis lui Noe:" Ia cu tine cate sapte perechi din toate dobitoacele curate, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, cate o parte barbateasca si o parte femeiasca (Facerea 7:2). Noe nu era evreu (evreii inca nu aparusera), deci nu putem spune ca a fost o imparteala facuta pentru poporul evreu.
In Levitic 11 si Deuteronom 14, ni se detaliaza care sunt animalele numite "curate" si din care putem manca, si care sunt animalele numite "necurate" si din care nu putem manca. Despre porc (ca sa luam strict exemplul d-lui Ovidiu) se spune: "Sa nu mancati porcul, care are unghia despicata si copita despartita dar nu rumega; sa-l priviti ca necurat"(Levitic 11:7).

Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White.

Citat:
Exact, tăierea împrejur e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică:
Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=red]ca legământ veșnic[/COLOR].”

Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un [COLOR=red]legământ veșnic[/COLOR] este și acesta! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste.
De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche?

Citat:
1. Pazirea zilei a saptea (sambata):
" Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse"(Facerea 2:3). Ziua a saptea, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, ca pe o sarbatoare a creatiei, cand totul era bine si pacatul nu intrase in lume. Vedeti vre-un motiv ca aceasta zi sa fie schimbata?
Porunca a patra(Iesirea 20:8-11) scrisa de Dumnezeu pe piatra - Porunca incepe cu cuvintele "aduti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti". O zi uitata si de cei din vremea lui Moise si de cei din vremea noastra. Porunca se incheie astfel: "caci in sase zile a facut Domnul cerurile pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o" - Ziua a saptea prezentata ca o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul. A desfiintat Dumnezeu aceasta porunca pe care chiar El a scris-o pe piatra? Toate lucrurile, Dumnezeu le-a facut prin puterea Cuvantului ("Dumnezeu a zis sa fie..."). Doua lucruri le-a facut Dumnezeu cu Mainile Sale: omul si scrierea Celor Zece Porunci (inclusiv porunca a patra).
Mi-ai aruncat aici iar niște citate din Vechiul Testament. Îți dau și eu niște citate din poruncile Vechiului Testament de care voi adventiștii spuneți că sunteți atât de îndrăgostiți.
Să vedem ce mai spunea legea veche:
[COLOR=red]Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. [/COLOR]

Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=red]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”

Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi [COLOR=red]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=red]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=red] Aceasta este lege veșnică[/COLOR]”[COLOR=red]. [/COLOR]

Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=red]e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact.

Citat:
Sunt sigur ca Domnul Iisus Hristos nu a mancat carne de la animalele pe care Dumnezeu le-a numit "necurate". Vedem ca apostolul Petru (care a stat trei ani la picioarele Mantuitorului) nu a vrut nicicum sa manance ceva spurcat sau "necurat". "Nicicum Doamne", a raspuns Petru. "Caci niciodata nu am mancat ceva spurcat sau
necurat"(Fapte 10:14)
De ce nu ai dat tot contextul în care apare versetul în Noul Testament în Fapte 10. 14-16?
Fapte 10.14-15
“Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: [COLOR=red]Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.” [/COLOR]
Și ce mai zice sf Pavel creștinilor din orașul grecesc Colose:
1 Cor. 10.25 “Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru”.
Vechi 25.11.2008, 15:42:04
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

[SIZE=3]
Citat:
Domnul Iisus Hristos s-a numit "Domn al sambetei"(Marcu 2:28) si a pazit sambata "dupa obiceiul Sau"(Luca 4:16).
[/SIZE]
Citat:
[SIZE=3]Sfintii apostoli au pazit ziua sambetei (ex: Fapte 13:42-45, fapte 16:13). De asemenea, si primii crestini au pazit ziua a saptea, pana s-au infiripat in biserica legile pagane. [/SIZE]
[SIZE=3]Din versetele pe care le-ai dat nu reiese nicăieri că apostolii ar fi păzit în mod special sâmbăta. Dimpotrivă:[/SIZE]
[SIZE=3]Iată ce scriu evangheliile, adică Legea cea nouă despre ținerea sâmbetei:[/SIZE]
[SIZE=3]Col 2.16-17 “Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=red]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos.”[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 5.18 “Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru [COLOR=red]că dezlega sâmbăta[/COLOR], ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.” [/SIZE]
[SIZE=3]Faptul că unii crestini evrei erau inclinati să tină incă sâmbăta e atestat de Biblie. Majoritatea primilor crestini erau de origine evreiască, iar unii dintre ei mai cinsteau vechea zi evreiască: Sabatul. Insă Pavel le atrage ferm atentia că acest lucru NU e obligatoriu:[/SIZE]
[SIZE=3]Rom.14.6 “Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu.” [/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 2.23-28 "Si pe când mergea El intr-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, în drumul lor, au inceput să smulgă spice. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?... Si le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă. Astfel că Fiul Omului este domn si al sâmbetei. ". [/SIZE]
[SIZE=3]Cum să le ceră Hristos care era Dumnezeul intrupat, (Fiul Omului), Acelasi care a creat lumea si a dat legile, ucenicilor Săi să tină sâmbăta fariseilor, dacă El Insusi, nu a tinut-o?[/SIZE]

[SIZE=3]Hristos a împlinit și a înlocuit legea veche cu porunca iubirii:[/SIZE]

[SIZE=3]Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti.” [/SIZE]
[SIZE=3]Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste și fiecare se sileste spre ea.” [/SIZE]
[SIZE=3]Matei 5.17-18 Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa împlinesc. Caci adevarat zic voua: Înainte de a trece cerul si pamântul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pâna ce se vor face toate. [/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa. [/SIZE]
[SIZE=3]Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. [/SIZE]
[SIZE=3]Evrei 9.10 [COLOR=red]“darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii[/COLOR].”[/SIZE]
[SIZE=3]Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou si sa întemeieze pacea, Si sa-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniti într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrajmasia"[/SIZE]

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor Erethorn Secte si culte 400 28.03.2012 20:49:41
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Despre Sabat georgeval Secte si culte 1108 28.07.2010 18:45:00
Despre Duminica sau ziua Invierii! alecsandru Secte si culte 25 06.11.2007 19:26:52
despre ziua aliturgica NiCcoleta Sfanta Liturghie 1 02.03.2006 09:58:33