![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Carpe Diem ! "Pe unii inteligenta ii urmareste, dar ei sunt mult mai rapizi!" "Nu iti fa griji nu esti complet inutil. Cel putin servesti ca un exemplu negativ pentru ceilalti!" "Exista lucruri imposibil de realizat si stim asta, insa vine unul care nu stie si le realizeaza!" |
|
|||
|
|||
![]()
Sa poarte barba, la fel cum femeile sa poarte batic.
Nici una fara alta, nu? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ba mai mult cand apaream in zare, se lasau la pamant si incepeau sa schelalaie...nu alta! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Daca tu imi gasesti un verset din Sf Scriptura in care se intelege ca barbatii au voie sa-si rada barbile, eu iti gasesc unul ca femeile pot sa stea in biserica si fara batic.
PS: nici eu nu am barba, dar nici pretentia cu batic la femei. |
|
|||
|
|||
![]()
Femeia poarta batic macar in biserica si in timpul rugaciunii in semn de supunere fata de ingeri. Eu asa am inteles. Daca avem capul acoperit in timpul rugaciunii, avem mai multe sanse sa ne fie ascultata rugaciunea, caci se pare ca ingerii au un rol in transmiterea rugaciunii catre Dumnezeu. Mentinerea tinutei corecte in biserica si in timpul rugaciunii eu o percep ca pe orice ascultare.
Acum femeia se afla intr-o dilema, caci vrea sa fie placuta si lumii si lui Dumnezeu. Poate? Sigur ca da. O esarfa frumoasa nu dezonoreaza pe nimeni. Dimpotriva. Am intrat intr-o biserica in care fiecare femeie avea capul acoperit. Multe dintre ele aveau esarfe mari albe, negre sau colorate care alaturi de o tinuta decenta le dadea o nota de distinctie. Chiar daca multe aveau un ten ingrijit, nu aveau ruj pe buze. O parte purtau caciulite sau palarioare, dar niciuna nu avea capul descoperit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ciocul mie imi convine mai mult decat barba, dar asta e doar parerea mea...si da, recunosc ca unor barbati le sta bine cu barba, altora deloc...altora cu cioc.... Cat despre batic/esarfa, le port la Manastiri obligatoriu, in rest....treaba mea, desi trebuie sa recunosc ca am inceput sa ma gandesc serios sa il mai port si la Biserica ![]() Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]()
Este bine sa iti acoperi capul cand te rogi acasa ? sau este vorba doar de Biserica ...ingerii sunt peste tot ,nu?
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 "Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh. Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie) |
|
|||
|
|||
![]()
Stiu femei care fac asta, tot pentru motivul invocat de tine (Ingeri), desi acasa nu mi se pare deloc o problema. Cred ca noi mai curand refuzam esarfa pentru ca nu "dam bine" in lume cu ea. Acasa ne-am putea incotosmana cum vrem pentru rugaciune.
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu o refuz dar vreau sa stiu si sa inteleg mai multe,multumesc de raspuns.
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 "Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh. Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 209 | 01.06.2025 21:06:29 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|