Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2010, 22:35:56
demirel137's Avatar
demirel137 demirel137 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2009
Locație: Corbeanca
Religia: Ortodox
Smile pai ....

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Baticul, ca baticul...eu vreau mai mult sa aflu cum statea treaba cu pantalonii in vremea Vechiului Testament, si de ce se tot impiedica lumea de ei atat de tare???

Si cu cainii ce ai dom'le?? Daca esti rau...te simt si te composteaza, ce sa mai la deal la vale!!
Pai de! Una e sa stai aci, la Romanica, alta e sa stai la cei ce au creat masina saracului. Cainii nu devin agresivi doar din acest motiv. Cainii au si ei nevoie de mancare si au nevoie sa isi apere teritoriul. Dar cainii reprezinta o problema minora in aceste zile in aceasta tara.
"Exista lucruri imposibil de realizat si stim asta, insa vine unul care nu stie si le realizeaza!"
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 22:46:52
ar14rai
Guest

Smile si barbatii...

Sa poarte barba, la fel cum femeile sa poarte batic.
Nici una fara alta, nu?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 22:48:07
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de demirel137 Vezi mesajul
Pai de! Una e sa stai aci, la Romanica, alta e sa stai la cei ce au creat masina saracului. Cainii nu devin agresivi doar din acest motiv. Cainii au si ei nevoie de mancare si au nevoie sa isi apere teritoriul. Dar cainii reprezinta o problema minora in aceste zile in aceasta tara.
Ei as, dar unde crezi ca am crescut...in Lubeck? aici stau abia de 1 an( si tot am mai fost prin tara, si iarasi printre haite de caini) deci crede-ma ca zilnic treceam printr-o mare haita de caini...si nu de aia pitici, ditamai dulaii...nu asa!

Ba mai mult cand apaream in zare, se lasau la pamant si incepeau sa schelalaie...nu alta!...kiddin'
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 22:49:13
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ar14rai Vezi mesajul
Sa poarte barba, la fel cum femeile sa poarte batic.
Nici una fara alta, nu?
cioc...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 08:17:21
ar14rai
Guest

Wink

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
cioc...
Daca tu imi gasesti un verset din Sf Scriptura in care se intelege ca barbatii au voie sa-si rada barbile, eu iti gasesc unul ca femeile pot sa stea in biserica si fara batic.

PS: nici eu nu am barba, dar nici pretentia cu batic la femei.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 12:43:03
antoniap
Guest

Implicit

Femeia poarta batic macar in biserica si in timpul rugaciunii in semn de supunere fata de ingeri. Eu asa am inteles. Daca avem capul acoperit in timpul rugaciunii, avem mai multe sanse sa ne fie ascultata rugaciunea, caci se pare ca ingerii au un rol in transmiterea rugaciunii catre Dumnezeu. Mentinerea tinutei corecte in biserica si in timpul rugaciunii eu o percep ca pe orice ascultare.

Acum femeia se afla intr-o dilema, caci vrea sa fie placuta si lumii si lui Dumnezeu. Poate? Sigur ca da. O esarfa frumoasa nu dezonoreaza pe nimeni. Dimpotriva. Am intrat intr-o biserica in care fiecare femeie avea capul acoperit. Multe dintre ele aveau esarfe mari albe, negre sau colorate care alaturi de o tinuta decenta le dadea o nota de distinctie. Chiar daca multe aveau un ten ingrijit, nu aveau ruj pe buze. O parte purtau caciulite sau palarioare, dar niciuna nu avea capul descoperit.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 13:25:59
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ar14rai Vezi mesajul
Daca tu imi gasesti un verset din Sf Scriptura in care se intelege ca barbatii au voie sa-si rada barbile, eu iti gasesc unul ca femeile pot sa stea in biserica si fara batic.

PS: nici eu nu am barba, dar nici pretentia cu batic la femei.
Sincer, nici nu am de ce sa caut acum....si asta pentru ca respect decizia fiecaruia, si poate ca fiecare din noi va ajunge in viata sa zaboveasca mai mult asupra unor subiecte/aspecte mai devreme sau mai tarziu...si atunci vom lua singuri decizia, fara sfaturi, etichete, supozitii sau "jicniri"

Ciocul mie imi convine mai mult decat barba, dar asta e doar parerea mea...si da, recunosc ca unor barbati le sta bine cu barba, altora deloc...altora cu cioc....

Cat despre batic/esarfa, le port la Manastiri obligatoriu, in rest....treaba mea, desi trebuie sa recunosc ca am inceput sa ma gandesc serios sa il mai port si la Biserica , deci tot mai au efect asupra mea si unele discutii de pe aici...

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 21.02.2010, 21:12:12
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Send a message via Skype™ to Adelinne
Question Intrebare

Este bine sa iti acoperi capul cand te rogi acasa ? sau este vorba doar de Biserica ...ingerii sunt peste tot ,nu?
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Vechi 21.02.2010, 21:20:20
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adelinne Vezi mesajul
Este bine sa iti acoperi capul cand te rogi acasa ? sau este vorba doar de Biserica ...ingerii sunt peste tot ,nu?
Stiu femei care fac asta, tot pentru motivul invocat de tine (Ingeri), desi acasa nu mi se pare deloc o problema. Cred ca noi mai curand refuzam esarfa pentru ca nu "dam bine" in lume cu ea. Acasa ne-am putea incotosmana cum vrem pentru rugaciune.
Vechi 21.02.2010, 21:22:08
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Send a message via Skype™ to Adelinne
Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Stiu femei care fac asta, tot pentru motivul invocat de tine (Ingeri), desi acasa nu mi se pare deloc o problema. Cred ca noi mai curand refuzam esarfa pentru ca nu "dam bine" in lume cu ea. Acasa ne-am putea incotosmana cum vrem pentru rugaciune.
Eu nu o refuz dar vreau sa stiu si sa inteleg mai multe,multumesc de raspuns.
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 209 01.06.2025 21:06:29
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28