Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2010, 15:03:37
Daniela26
Guest

Implicit Ce se intampla aici?

Nu imi pot imagina cum mariamargareta poate scrie atat. Doar daca e vreo persoana platita pt. asta, ca atat scris necesita timp. Si din ce o trai, din ce face bani? Sau poate da copy paste de pe undeva si asa ii ia putin timp.
Vechi 14.12.2010, 15:06:23
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Religia: Ortodox
Wink

Citat:
În prealabil postat de Daniela26 Vezi mesajul
Nu imi pot imagina cum mariamargareta poate scrie atat. Doar daca e vreo persoana platita pt. asta, ca atat scris necesita timp. Si din ce o trai, din ce face bani? Sau poate da copy paste de pe undeva si asa ii ia putin timp.
de ce zici asta? sunt unii maniaci ai forumurilor care scriu mult, nu se pot opri.
Vechi 14.12.2010, 15:17:32
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Citat:
Nu sunt plătită de nimeni și trăiesc din banii părinților, deoarece nu reușesc să-mi găsesc serviciu. Din același motiv însă, am foarte mult timp disponibil. Suficient ca să fac în mod sistematic copy-paste de pe blogul noul-ierusalim.info, cu consimțământul deplin al autoarei.
Nu se pune problema unei "manii a blogurilor", ci a unei necesități. Dacă ai avea o rudă apropiată, amăgită de vreo sectă, ai gândi probabil complet diferit, și nici un efort nu ți s-ar părea inutil sau exagerat ca să-o smulgi din rătăcirea în care se află.
Vechi 14.12.2010, 15:20:16
Banned

Implicit

282. Noul Ierusalim de la Pucioasa – o clonă a Ortodoxiei

Pericolul imens al sectei “Noul Ierusalim de la Pucioasa” este acela că ea disimulează cel mai bine Ortodoxia, o clonează chiar. Aidoma unui pui de cuc care, crescut într-un cuib adoptiv, crește și se înfoaie și încearcă să arunce din cuib puii cu care a conviețuit o vreme, tot așa și secta “Noul Ierusalim” de la Pucioasa încearcă să înșele creștinătatea cu proorocii false și cu structuri ecleziastice necanonice, pretinzând că ea este însăși Ortodoxia. Pe când toate, dar absolut toate celelalte secte se căznesc să-și construiască în istorie o identitate proprie, distinctă, pe care o promovează și o apără apoi cu mândrie, delimitându-se argumentat (zic ele) de Ortodoxie, secta Noului Ierusalim clonează Ortodoxia tradițională și apoi încearcă cu disperare “s-o arunce peste bordul corăbiei”, pretinzând că aceasta a devenit nelegitimă, odată cu trecerea timpului.

Pucioșismul militant este așadar materializarea văzută a avertismentului biblic:

“Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii.” (2 Cor.11,14)

Cum au lucrat pucioșii, în demersul lor schismatic, până la a ajunge să-și declare deschis adversitatea față de Biserica Ortodoxă?

La început, pucioșii au fost și ei ortodocși. Mergeau la bisericile în care fuseseră botezați, respectau tradiția bisericească și fețele bisericești, dar se lăsau încântați și de așa-zisele “proorocii” de la Pucioasa, care le pretindeau să fie mai râvnitori și mai sfinți decât semenii lor. Când “proorocița” lor, pe nume Verginica, a murit, pucioșii au fost mai bine de un an debusolați și păreau gata-gata să se destrame. Îndată au apărut, la mare competiție, două “proorocițe” noi, Maria și Mihaela, care au început să “proorocească” într-o concurență acerbă. Mai școlită și mai dotată la cerebel, Mihaela a reușit să o reducă la tăcere pe Maria și a preluat frâiele afacerii “proorocești”. “Poporul cel vechi” al Verginicăi n-a suportat vizibilele sale eforturi de a se cățăra în vârful catargului la putere, și a reacționat fie prin întoarcerea spatelui, fie printr-o combatere zgomotoasă și agresivă a noii “proorocițe”. În special femeile nu puteau s-o sufere pe Mihaela, care povestește și astăzi cum i se făceau ei vrăji și “moșmoande” pe vremea Verginicăi și a Mariei, de către femeile din “popor”, care aveau mereu impresia că “moldoveanca le fură bărbații”, căci Mihaela era venită de departe, din Moldova, și se spune că pe vremea aceea era tânără și frumoasă și de aceea toți creștinii erau topiți după ea. De altfel, Mihaela este obsedată și astăzi de impresia că alții se ocupă permanent cu așa ceva, pe motivul că “le vor lor răul” (Mihaelei și lui Nicușor). De aceea ea evită cu îndârjire să fie fotografiată sau filmată de cineva, ca nu cumva să i se facă “fermece” cu fotografia, iar vrăjmașii să-i ia ei puterile. În schimb, are grijă să profereze în mod repetat amenințări și blesteme chiar prin “Cuvântul” pe care-l fabrică, la adresa celor care se ocupă activ cu demascarea dedesubturilor pucioșești.

Una dintre femei (Victoria Jaravete) pretindea – fie din invidie, fie că spunea chiar adevărul – că Mihaela fusese adventistă în tinerețe, ceea ce ar explica mai ușor unele tendințe de “reformă” care apar la ea încă din acele timpuri.

Nereușind să atragă în sfera ei de influență aproape nici unul dintre vechii credincioși (cu excepția câtorva bărbați, printre care și “păstorii” nea’Mișu și nea’Cristea), Mihaela a purces la alcătuirea unui “popor nou”, format din tineri și tinere dornici de o viață creștinească mai aparte. Cu acest “popor” ea a reușit să întemeieze un simulacru de “mânăstire mixtă”, populată cu tineri și tinere fără vreo educație religioasă și fără vreo tundere în monahism, “popor” cu care a ridicat din temelii o clădire curioasă, cu acoperișul în formă de floare de lotus, pe care a numit-o “Templu de Nou Ierusalim”. A reușit să sfințească chiar acest “Templu”, denumindu-l “Biserica Noul Ierusalim”, cu concursul unui episcop care nu întrezărea atunci scopurile ascunse ale Mihaelei. (Ulterior însă, această biserică a fost desacrată prin înseși practicile și învățăturile eretice pe care ea le-a găzduit în anii care au urmat.) După ce episcopul care fusese amăgit a fost trezit la realitate de Sinodul BOR din ianuarie 1993 și s-a dezis public de legăturile sale anterioare cu pucioșii, Mihaela a dat cărțile pe față: nerecunoașterea din partea BOR a “lucrării de la Pucioasa” era echivalată de ea ca un afront adus lui “Dumnezeu” care vorbea prin proorocițele Lui la Pucioasa, iar BOR era considerată o “Biserică apostată”. Din acest moment a apărut cotitura și schisma. Deși chiar Verginica, în tot cursul vieții ei, îi soma pe adepții săi să nu iasă din Biserică și să-i respecte pe preoți, Mihaela începe o campanie furibundă de denigrare a preoțimii și a Bisericii Ortodoxe Române. Despre preoți, ea spune că “toți au pe frunte pecetea lui Antihrist”, iar despre BOR că este o biserică apostată, căzută din adevăr prin simplul fapt că a renunțat la calendarul cel vechi și l-a adoptat pe cel nou. De altfel, în viziunea ei nimic nu mai era bun în Biserică. În consecință, adepții pucioși au părăsit în masă bisericile strămoșești și s-au băgat sub oblăduirea unor așa-ziși “preoți” pucioși, aleși pe sprânceană de Mihaela, dar fără nicio legitimitate, îndată ce nu aveau hirotonie validă.

Mihaela și-a asociat apoi la “domnie” pe Nicușor Nedelcu și împreună încep să-i intoxice pe creștini cu “mesaje venite din cer” – texte abil compuse de Mihaela ca să întrețină o psihoză apocaliptică și o stare de vinovăție perpetuă în adepții pucioși. Tot împreună, ei culeg aceste mesaje într-o colecție pe care o denumesc “Evanghelia cea nouă de Nou Ierusalim”. Curând, ereziile încep să curgă în valuri: Taina Căsătoriei este desființată, Taina Preoției este desfigurată, taina Botezului devine caducă, îndată ce toți copiii care se nasc după înființarea “Noului Ierusalim” la Pucioasa sunt considerați fii ai desfrânării și ai diavolului. România este declarată un fel de Mecca a creștinilor, spre care vor curge în valuri toți locuitorii pământului, ca să se închine liderilor pucioși. Apocalipsa este declarată a fi o proorocie în plină desfășurare, care împlinește “coborârea Noului Ierusalim din cer pe pământ", iar “Domnul” este anunțat că este deja venit la Pucioasa, unde a început Judecata cea Mare. Pucioșii declară că au început să învie morții, deși niciunul dintre “cei înviați” nu s-a arătat până acum la față. Spiritismul este în toi, spiritele morților sunt chemate la Pucioasa și vin de pe lumea cealaltă și vorbesc, iar vorbirea lor este adăugată la canonul pucioșesc al “Noii Evanghelii” de la “Noul Ierusalim”. Pucioasa este declarată “Noul Ierusalim” Român, iar românii pucioși sunt numiți cu numele “Noul Israel”. Limba română este declarată limba oficială pe care o vorbește Dumnezeu și îngerii din cer, proorocindu-se că în curând toți locuitorii pământului vor fi nevoiți să învețe limba română, ca să înțeleagă fără translator ce le vorbește lor “Dumnezeul” Pucios din cer:

“Duhul lui Dumnezeu grăiește peste România. Dumnezeu grăiește în limba română. Pace ție, românule, poporul Meu! Pacea Mea și înțelepciunea Mea cerească să coboare peste tine, fiu de român, fiule creștin.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14-5-1995)
Numele de “rromân” este singurul nume sfânt de pe pământ:

“Duhul înțelegerii tainelor cerești să fie cu voi și să vă învețe cele cerești peste pământ, fii ai lui Israel, fiilor români, că numele „român“ este nume sfânt, precum „Israel“ este nume sfânt. Amin, amin grăiesc vouă: vouă și la tot neamul omenesc de pe pământ: numele „român“ este nume sfânt.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 28-5-1998)

Judecata cea Mare a început și morții sunt judecați tot în limba română:

“Cartea judecății s-a deschis pe pământ, iar masa ei este grădina Domnului cea din mijlocul României, și toți morții mari și mici aud pe Domnul grăind în limba română. În toate laturile lumii nevăzute se aude cuvântul lui Dumnezeu, Care grăiește pe românește vestea învierii și cuvântul mângâierii peste cei ce așteaptă ieșirea și facerea din nou a lumii, învierea lumii care așteaptă aceasta.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-2000)

Last edited by mariamargareta; 14.12.2010 at 15:27:37.
Vechi 14.12.2010, 15:22:56
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Nu sunt plătită de nimeni și trăiesc din banii părinților, deoarece nu reușesc să-mi găsesc serviciu. Din același motiv însă, am foarte mult timp disponibil. Suficient ca să fac în mod sistematic copy-paste de pe blogul noul-ierusalim.info, cu consimțământul deplin al autoarei.
Nu se pune problema unei "manii a blogurilor", ci a unei necesități. Dacă ai avea o rudă apropiată, amăgită de vreo sectă, ai gândi probabil complet diferit, și nici un efort nu ți s-ar părea inutil sau exagerat ca să-o smulgi din rătăcirea în care se află.
din pacate putini au rabdarea sa citeasca kilometri de postari...asa ca mai bine concentreaza ce vrei sa spui in cateva fraze.
Vechi 14.12.2010, 15:25:51
Daniela26
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Dumnezeu zice in Sf. Biblie (scuze, nu stiu citatul, dar stiu in mare ce zice) ca unui eretic sa ii explici o data calea cea dreapta si daca nu intelege sa ii zici a doua oara, iar daca tot nu vreau sa inteleaga nu ii mai spune. Faptul ca te stradui si ei nu inteleg nu inseamna ca esti responsabila pentru indreptarea lor.
Vechi 14.12.2010, 15:29:51
Daniela26
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
din pacate putini au rabdarea sa citeasca kilometri de postari...asa ca mai bine concentreaza ce vrei sa spui in cateva fraze.
Asa e medusa, nu am rabdare sa citesc de pe calculator. Inca deabea imi fac rabdare sa scriu.
Vechi 14.12.2010, 15:36:11
Banned

Implicit

Citat:
Dumnezeu zice in Sf. Biblie (scuze, nu stiu citatul, dar stiu in mare ce zice) ca unui eretic sa ii explici o data calea cea dreapta si daca nu intelege sa ii zici a doua oara, iar daca tot nu vreau sa inteleaga nu ii mai spune. Faptul ca te stradui si ei nu inteleg nu inseamna ca esti responsabila pentru indreptarea lor.
De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te (Tit, 3,10)

Faci însă o confuzie. Comentariile acestea sunt menite nu neapărat să-i întoarcă pe cei încăpățânați la adevăr, ci să-i ferească și pe alții de ispită. Iar lungimea lor nu este determinată de un capriciu, ca și când cuiva i-ar plăcea să vorbească mult. Pur și simplu sunt multe de spus, pentru că pucioșii sunt aceia care suferă într-adevăr de logoree cronică, ei fiind aceia care creează automat dreptul la replică.
Vechi 14.12.2010, 15:37:40
Banned

Implicit

Citat:
Asa e medusa, nu am rabdare sa citesc de pe calculator. Inca deabea imi fac rabdare sa scriu.
Prin răbdarea voastră veți dobândi sufletele voastre.(Luca, 21,19)
Vechi 14.12.2010, 15:39:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
Știind că încercarea credinței voastre lucrează răbdarea;
Iar răbdarea să-și aibă lucrul ei desăvârșit, ca să fiți desăvârșiți și întregi, nelipsiți fiind de nimic.(Iacov, 1, 3-4)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Mesaj,propunere TEOLOGUL Generalitati 45 08.01.2011 12:16:34
Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa mihailt Secte si culte 2319 30.07.2010 23:36:37
un mesaj frumos The_Fallen Generalitati 1 14.07.2010 22:22:29