![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, evreii din cultul mozaic actual, cred în nemuirea sufletului. Această nenorocită erezie au importat-o din Babilon, apoi în perioada elenistică au "consolidat-o" prin intermediul filosofiei grecești. Nimic nou sub soare, cam asta s-a întâmplat și mai către noi... Cu toate acestea, profeții VT și apostolii NT n-au scos o vorbuliță despre "nemurirea sufletului", sau "nemurirea mortului" - cum spune fr. Grasu.
Pe apostolul Petru l-ai uitat? Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai mult, ptr cei care pun intrebari de genul careia i-ai raspuns tu, daca sufletul este nimicit dupa Judecata, de ce nu este nimicit dupa moartea fizica? Si ptr drept, de ce sa traga sufletul un pui de somn si sa nu primesca rasplata chiar de dupa moartea fizica. Dar sa pui intrebari altora la care ptr invatatura pe care o sustii nu ai raspuns e usor. Ptr ca in timp ce ortodoxia are raspuns ei nu au.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cei mantuiti nu stau si se uita ptr ca cei pacatosi nu sunt cu ei ptr ca au refuzat. Nu e nici ca ii ignora, stiu in ce stare se afla, dar stiu si ca ei au ales. Stiu ca Dumnezeu e bun si i-a chemat la El si ca ei au refuzat si ca Dumnezeu nu ii forteaza. De aia ne-a dat libertatea. Si atat spunem. Nu are rost sa raspundem la prostii de genul "mai aruncă câte un vreasc pe foc spunând cu mânie "Așa vă trebuie! Arză-v-ar focul iubirii lui Dumnezeu să vă arză!".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt semidoct, ci sfertodoct. Iar câmpiile nu le bat, că eu mi-s mai de la deal.
![]() Citat:
![]() |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Ce pretenție aveți de la un prost? ![]() Citat:
![]() Citat:
Pentru că n-ați fost atent, ori pentru că prejudecata a fost mai puternică decât atenția. Chinul va surveni la faza executorie a judecății, adică în focul final, nu imediat la moartea omului. Citat:
Citat:
Citat:
Vedeți că tot ați înțeles ceva? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A folosit el cumva expresia "nemurirea sufletului", ori "nemurirea mortului"? |
|
|||
|
|||
![]()
Parcă parabola (Luca 16) spune altceva: Lazăr stă, se uită, ba chiar conversează cu bogatul în chinuri... ori acum nu vă mai place interpretarea literalistă a parabolei?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate, Dumnezeu nu obligă pe nimeni să intre cu forța în Rai. Pentru un păcătos irecuperabil, Raiul ar fi un adevărat loc de chin. Nu tu alcool, nu tu tutun, droguri, dezmăț, etc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1 Ioan 3:2 Știm că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=36&cap=3 Daca la venirea a 2-a a lui Isus, atunci vom primi trupul si Il vom vedea cum este El, intrebarea mea este sufletele cum Il vad pe Domnul? ca ele sunt deja cu Domnul, in Cer? nu-L vad asa cum este pana nu primesc trupul glorificat? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|