![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Nefericitul a făcut o datorie de 3 ori mai mare decât rezerva în aur din Trezoreria României! Cum a reușit sclav fiind, ne veți explica dvs. Citat:
Citat:
Aveți dreptate, noi credem în înviere. Însă din moartea a doua (moartea de care vor avea parte nelegiuiții) nu mai există înviere! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Doar daca vreti sa intelegeti pieirea ca nimicire. Daca se intelege corect sensul adica "moarte" se refera la pierderea vietii vesnice, adica exact opusul a ceea ce ar putea castiga. Acum daca dvs aveti dreptate eu in cel mai rau caz dispar, adica oricum nu mai simt suferinta. Pacatosii pot sa isi faca de cap ca oricum nu li se intampla ceva rau. De fapt cei care cred ca la moarte fizica se termina totul au dreptate. Au fost rai si pacatosi ii suprima Dumnezeu si gata. Dar daca eu am dreptate sincer ar trebui sa va fie mila de dvs. E cam naspa. |
|
|||
|
|||
![]()
A cui?
Ca să nu vă plictisesc spunând că e doar o parabolă, cum ați prevăzut. Citat:
![]() Citat:
Citat:
Amenințarea cu flăcările iadului nu pocăiește pe nimeni. Dacă ceva schimbă un om în bine, aceea e iubirea lui Dumnezeu |
|
||||
|
||||
![]()
Minunată imagine! Dragostea lui Dumnezeu care îi arde pe păcătoși în focul Iadului în eternitate... Iar cei mântuiți stau și privesc cum urlă de durere blestemații, mai aruncă câte un vreasc pe foc spunând cu mânie "Așa vă trebuie! Arză-v-ar focul iubirii lui Dumnezeu să vă arză!" Și tot așa în decursul veacurilor eterne fără pic de milă și strop de apă pe limbă (că doar așa spune parabola celebră)!
Daca ard in acest foc pacatosii, a fost alegerea lor. Omul nu are liberul arbitru? Ce, Dumnezeu il baga pe om in Rai cu forta? Si chiar daca ar fi asa, acel om ar fi fericit in paradis? Eu cred ca nu pentru ca locul lui nu este acolo. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Daca sufletul e nemuritor si dupa moarte omul pacatos se duce in Iad unde este chinuit iar cel drept se ridica la Cer pentru a fi cu dreptii, in ce mai consta Invierea? ca si cel rau dar si cel drept sunt vii. A....stiu ce veti zice, ca Invierea consta in aceea ca sufletul celui drept primeste un trup. Dar...se pune intrebarea, daca sufletul traieste si asa, bine-mersi, la ce-i mai trebuie trup? Si doar la asta se rezuma Invierea, la faptul ca sufletul viu primeste o haina(trupul)?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu imi place deloc ce vad in tara asta numita Romania, desi sunt roman, nascut in cultul ortodox si botezat ortodox si incerc sa fiu si ortodox (pt ca nu pot afirma inca ca sunt; a fi ortodox e lucru greu sa nu ne amagim cu titulatura, uitand de trairea in Duhul Sfant). Bate un vant de pustiire in sufletele multor romani si ei nu isi dau seama. Doritori de viata buna, multi cauta sa aiba un serviciu care sa le aduca bani si abia apoi se gandesc sa mai traiasca si spiritual. Odata angrenati in sistemul asta de viata, dupa model occidental, devin simple obiecte, dat fiind ca in ei Duhul Sfant lucreaza prea putin sau deloc. Ei traiesc cu viata pe care au primit-o la nastere si nu realizeaza ca aceasta viata se erodeaza si se pierde daca omul este interesat doar sa consume si sa se "distreze". Parintii generatiei actuale cauta sa satisfaca de la cele mai mici varste dorintele copiilor in loc sa ii educe in spirit crestin ortodox. Cred (de fapt sunt convins) ca Iisus Hristos are dreptate cand ne spune:
"27. Lucrați nu pentru mâncarea cea pieritoare, ci pentru mâncarea ce rămâne spre viața veșnică și pe care o va da vouă Fiul Omului, căci pe El L-a pecetluit Dumnezeu-Tatăl. ........................ 7. Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor Săi care strigă către El ziua și noaptea și pentru care El rabdă îndelung? 8. Zic vouă că le va face dreptate în curând. Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ?" Ma tem ca suntem si noi romanii intre cei de care Iisus Hristos face pomenire. Oare credinta noastra a ajuns un automatism, o practica asemeni altor practici? Sper sa mai fie traitori in Romania care sa fie cu inima la Dumnezeu si sa nu il cinsteasca doar cu buzele. "13. Și a zis Domnul: "De aceea poporul acesta se apropie de Mine cu gura și cu buzele Mă cinstește, dar cu inima este departe, căci închinarea înaintea Mea nu este decât o rânduială omenească învățată de la oameni."
Cu noi este Dumnezeu, Intelegeti neamuri si va plecati Caci cu noi este Dumnezeu Last edited by marioad24; 19.12.2011 at 21:32:45. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce bati campii semidoctule? Adica experienta de viata a unor prooroci, a unor apostoli, a unor sfinti traitori in Hristos, marturia lor e mai prejos decat tine, mare personalitate spirituala (vai, nerecunoscuta!). Esti plin de mandrie si ai impresia ca lumea se invarte in jurul tau... Vai de tine, de prapadit! In fine, nu esti singurul, mai ai frati intru erezii....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Dar mai mult decat atat, i-a lasat Dumnezeu sa creada asta? Dumnezeu care ii corecta mereu? Spuneti prea multe prostii. Citat:
Daca omul moare si totusi sufletul lui ajunge la Judecata inseamna ca moartea nu inseamna suprimare. Sau inseamna doar cand asa vreit dvs sa o interpretat? Citat:
Citat:
Si daca e asa nu mai e Dumnezeu cel mai mare tortionar din Univers? Sau e cel mai mare tortionar din Univers doar daca este vesnic chinul? Ca Dumnezeu e drept asta am inteles. Dar mai e si bun. Si cum din bunatate, pe cei buni, care nici ei nu sunt buni, doar acceptabili, Dumnezeu ii rasplateste cu fericirea vesnica ptr cativa ani de slujire imperfecta, de ce, tot din bunatate, nu ii suprima direct pe pacatosi si ii chinuie mai intai? Ce satisfactie are Dumnezeu din asta, ca doar nu e cel mai mare tortionar din Univers. Vedeti cum e cand te bazezi pe i invatatura gresita la ce concluzii pe poate ajunge. Poate incercati totusi sa intelegeti ca dvs gresiti si ortodoxia nu. Nici nu ar trebui. Daca cineva face voia Lui Dumnezeu formal, din frica (nici nu se poate asa ceva) raportat la Dumnezeu tot nu se poate mantui. E ca si datul de zeciuiala din izma, marar si chimen.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|