Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.03.2012, 14:53:53
roxanapopa70 roxanapopa70 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Luati totul la misto ca si colegul Dragos P.
chiar nu fac misto a fost ceva grav de tot dar sa rezolvat.nu doresc la nimeni sa treaca prin ce am trecut.dar pe forum e liber pt interpretari
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 14:57:04
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Luati totul la misto ca si colegul Dragos P.
Te inseli in privinta lui DragosP.....nu te pripi.
Unii sunt mai priceputi a spune cuvinte multe, altii scurt si la obiect, insa ce trebuie.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 14:57:53
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Da domnule ,ai sesizat bine si din toti astia de aici dumneata ai grija de sufletul lui.
Nu de mine are nevoie UnOm, ci de Hristos. Mai inainte de orice.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 14:58:23
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
am o nelamurire.am avut o problema destul de neplacuta si nu aveam nici o putere sa o rezolv de una singura.m-am rugat in BO la icoana sf Parascheva intr-o zi cind nu se tin slujbe, si in BRC tot cind nu se tin slujbe la statuia sf Anton.roata destinului sa intors in favoarea mea .da mai am o problema nu stiu de unde a venit ajutorul de la BO sau de la BRC?
de la Dumnezeu vine, intotdeauna NUMAI de la Dumenzeu. pentru oamenii care nu pot spera singuri, pentru oamenii care au nevoie de ajutor in credinta lor exista biserica.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 15:01:18
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Te inseli in privinta lui DragosP.....nu te pripi
Poate ma insel, mie mi-a creat aceasta impresie, nu mi-au placut niciodata mistourile, mi se par fara sens.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 15:38:08
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Nu de mine are nevoie UnOm, ci de Hristos. Mai inainte de orice.
Aveti dreptate ,dar va rog sa imi raspundeti la intrebarea anterioara ,sper ca nu ati vazut :
"Domnule "ucenic" ce a vrut sa spuna profetul David cu "Minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui"?" referitor la o afirmatie pe care ati facut-o mai devreme "Nu privi inapoi, ca sa ramai cumva "indatorata" lemnului sau pietrei care reprezentau un sfant si o sfanta."(ucenic)
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 16:26:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
ce a vrut sa spuna profetul David cu "Minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui"?"
Ca să aflați ce a vrut să spună David, trebuie să-l "întrebați" chiar pe el. Iar el, în originalul ebraic spune:

"Înfricoșător [ești], Dumnezeule, în cele sfinte ale Tale"

Dacă nu mă credeți, verificați aici.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 20:28:34
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
aproximativ insa doar religiile caldeene (iudaism, crestinism si islam) sunt vehemente. religiile orientale sunt indulgente si nu sustin ca exista o singura cale. e absurd sa pretinzi ca la Dumnezeu poti ajunge doar intr-un singur fel, Dumnezeu e infinit.
Ca idee generala e bine sa te pazesti de cei care sustin ca detin adevarul si ca ei sunt si singurii care au acest adevar. Dumnezeu ne-a dat ratiune si simtire, daca nu ne vroia rationali ne facea animale. E pacat sa nu ne folosim atat ratiunea cat si simtirea. Trebuie sa ai un echilibru intre cele doua, sa te folosesti atat de inima cat si de ratiune.
Daca ai avea bun simt ai sterge "ortodox" de la religie. Prin afirmatiile tale nu faci decat sa contrazici invatatura BO. Daca pentru ca Dumnezeu e infinit sunt mai multe cai de a ajunge la El, Hristos de ce a mai zis: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine."? De ce Hristos spune:"Intrați pe poarta cea strâmtă; că largă este poarta – și lat este drumul ce duce la pieire și mulți sunt cei ce intră prin el;și strâmtă este poarta – și îngust este drumul ce duce la viață și puțini sunt cei ce îl află."?
Vechi 09.03.2012, 20:31:19
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UnOm42 Vezi mesajul
Nu vreau să par că nu pricep, dar dacă creștinismul era religia salvatoare, de ce nu a rămas unită și s-a divizat în atâtea grupuri? Mi se pare foarte ușor să nu faci diferența între ele, căci toate spun, în fond, același lucru, așa că iar apare întrebarea: De ce nu a rămas o singură religie?
Cine a spus ca toti din BO se mantuiesc? Daca nu se mantuiesc toti si nu sutn toti drepti, nu e evident ca unii se pot rupe de Biserica pentru a-si face propriul dumnezeu potrivit cu ceea ce si-ar dori ei sa fie?
Vechi 09.03.2012, 20:42:27
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UnOm42 Vezi mesajul
Nu doar ortodocșii zic că sunt pe "calea cea dreaptă".

Toate religiile majore propăvăduiesc că au calea cea dreaptă.

Eu cred că e mai mult o obijnuință în folosirea acestui cuvânt și nu vă dați seama că toți "ereticii", zic de fapt aceleași chestii ca voi.

Asta am observat eu, studiind și pe alții. Nu e o impresie subiectivă, doar așa stau lucrurile.
Daca ar spune aceleasi lucruri ar fi in Biserica lui Hristos. Sa ne amintim ca Hristos nu a spun doar sa facem bine, lucru pe care nu il contesta nimeni celorlalte confesiuni. Toti invata ca trebuie sa facem bine aproapelui (chiar daca au existat deviatii ele nu au tinut de invatatura confesiuniilor) si sa ne rugam lui Dumnezeu. Dar pentru asta chiar nu ar fi fost nevoie sa vina Hristos. Si Buddha a spus asta, de exemplu. Ar fi putut sa fi spus Dumnezeu asta pe munte cand a dat Legea poporului ales si sa nu fi fost doar pentru evrei ci sa o fi dat tuturor popoarelor. Dar Hristos a murit pentru omenire.
Hristos vorbeste si despre "relatiile" dintre Persoanele Sfintei Treimi, ceea ce inseamna ca e important pentru mantuire.
Hristos spune ca cel ce mananca si bea Sangele Sau are Viata vesnica, deci asta e Calea, Hristos spune ca cine crede si se va boteza se va mantui, iar cine nu se va osandi, deci si Botezul e vital pentru mantuire. Deci cei ce au de naturat Taina nu se pot mantui.
Concluzia e ca nu toti zic acelasi lucru.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46