![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca ma uit la ultimele mele povesti (iertati, sunt un om batran, traiesc din amintiri), se pare ca iubirea e o afacere lombo-cervicala.
Sa nu se supere fanii creierului! Vreau sa zic ca dragostea tine de coloana vertebrala. Una Dreapta!, in ciuda micilor ei curburi fiziologice....:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa mai scrii! Sau esti deja scriitor? Ai talent! Frumos! |
|
|||
|
|||
![]()
Doamna draga, o colega de aici de pe forum mi-a amintit de "a scrie cu sange". O spuneau, din cate stiu, unii ca Eliade ori Nichita. Iar colega e Delia, draga noastra...:)
Un altul, ceva mai burzuluit pe anumite apucaturi si patologii, zicea ca a scrie inseamna a te muta din spatiul hartiei pe Cerul Vietii, cu faptuirea si vietuirea... Pe asta il cheama Mihail'c. Vedeti, asadar, ca neascultator de amandoi povatuitorii mei cei minunati (sa ii vieze Bunul Dumnezeu!) eu ma incapatanez sa fac literatura. Imi ziceti ca scriu frumos, ca sunt scriitor... O, doamna, de as fi cu adevarat... Dar nu sunt decat un pacatos care, Domnul stie de ce, m-am nimerit sa improsc litere pe aici, asa cum doar un naufragiat mazgaleste marea cu sticle S.O.S. Am scris, ma iertati, ca altcumva nu puteam sa ma exprim. Har Domnului ca stiu a scrie! Dar asta nu inseamna ca sunt scriitor, vai mie.... Ci mai degraba sunt un om intins pe o targa in bataia soarelui si a cerului, inconjurat de pereti frumos varuiti de unde nu se indura nimeni sa se desprinda si sa spuna: "Bine ai venit! Te primim asa cum esti, suntem gata sa te invatam putinul pe care, in Domnul, l-am agonisit si noi..." cam asa ceva e, ma iertati....:) |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]()
Eu îl fac? Eu încerc să-l scot din necredința lui lăudăroasă pe care alunecă... dîndu-se parcă cu placa pe derdeluș în plină avalanșă.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Și ideea asta cu prozeliții e tot o diversiune de la acoperiții din serv-vicii. Așa înfierau ei proletar Luminile la care se strîngeau puhoi de săraci ca să-și caute scăpare de cel rău... lansau ideea că cică ar urmări să-și facă prozeliți. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Pentru mine dovezile și minunile și cuvintele și viața lor eroică sunt mai presus decît orice canonizare făcută de oameni după interes străin de Dumnezeu... cu atît mai mult cu cît pentru ei, pentru sfinți, mărturisește Dumnezeu și Dumnezeu împreună cu omul... deci ''ce-mi poate face mie omul și atît?'' Poate omul și atît să-mi facă și să-mi declare mie sfinți ca să cred eu în ei și să mă închin eu la ei? Ar vrea, dar nu poate că dacă ar putea mi l-ar scoate sfînt și pe împușcatu' și pe Lenin și pe alții. Dumnezeu și Duhul mărturisește celor ce cred cine este sfînt și cine nu. Iar Arsenie a cerut să nu fie dezgropat ca să i se facă astfel de analize, știa el ce știa că urmează, ci din smerenie a lăsat să se înțeleagă că nu vrea să fie canonizat de cineva căci oricum știa și el căci era prooroc că mai mult contează să fii CANONIZAT de DUMNEZEU... care e singurul care te poate mărturisi înaintea sfinților îngeri sau se poate rușina de tine înaintea lor. Nu vreau să spun prin asta că nu primește Dumnezeu toate dreptele canonizări... le primește și deci cred că chiar sunt sfinți mulți dintre sfinții canonizați de diferite biserici creștine. Last edited by vsovi; 05.08.2016 at 18:50:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Sa mai scrii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
De luat aminte, că bine a zis Mihailc și bine ar face dacă ne-ar mai da câte un semn!
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 05.08.2016 at 23:23:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prietene, Gasesc in vorbele tale mult neadevar prezentat intr-o veritabila argutie. Ce legatura au evreii cu... nici nu-mi vine sa scriu aceasta blasfemie, cu ...lui Iisus Hristos? Deci tu il compari pe Dumnezeu cu Arsenie Boca , sau invers? Renunta la acest argument, pentru Numele lui Dumnezeu! Apoi mai renunta si la argumentul acela ca l-au denigrat pe Arsenie Boca anumiti preoti ai securitatii.Adica Dumitru Staniloae era acolit al securitatii, parintele Ioanichie Balan, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Paulin Lecca, Antonie Plamadeala, etc ? Multi dintre cei care s-au opus regimului comunist au murit in puscarii, altii au supravietuit, dar nimeni nu i-a judecat dupa ce spunea securitatea despre ei, ci le-a fost apreciata dreapta lor credinta, indiferent ca au fost denigrati sau omorati de securitate, sau au supravietuit.Caci nu are importanta de fapt ca au murit in inchisoare, ci important este daca au avut credinta dreapta. Una sunt eroii si alta sunt mucenicii. Pe mine nu m-au influentat scrierile denigratoare despre Arsenie Boca, ci tocmai cele laudative, in care am descoperit multime de adevaruri care vorbeau de la sine despre neadevarul lui Arsenie Boca. Insa vad ca nu stii nici ce a pictat A.B. in biserica de la Draganescu. Mereu spui de securitatea. Securitatea a pictat pe ereticii Francisc d'Asissi si Ulfila cu aureole de sfinti, cand cu un secol mai devreme Sfantul Ignatie Brincianinov ii declarase eretici si inselati? Cine ii aratase lui Ignatie ca aceia nu sunt sfinti, adica Duhul Sfant, Acelasi ne-a invatat pe toti si tot Acelasi ar fi trebuit sa-l invete si pe A Boca.Dar se vede treaba ca nu Duhul Sfant l-a invatat pe A.Boca sa picteze uraciunea de la Draganescu. Dar daca ii dai dreptate lui A.Boca inseamna ca Biserica Ortodoxa este eretica, deoarece sustine alta invatatura decat A.Boca. Citeste in cartea lui Daniil Stoienescu despre Arsenie Boca, "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur" si vei vedea ca la pag. 112-114 este transcrisa invatatura lui Arsenie Boca despre metempsihoza, asa cum a fost ea gasita in manuscrisele acestuia. Imi spui de asemenea ca daca eu cred ca duhovnicul meu este sfant sa-l marturisesc ca sfant.Dar cine sunt eu sa-l fac sfant? Numai Biserica daca il va gasi canonic, in urma unei cercetari, il va canoniza sfant printr-un sinod. Eu cel mult pot sa dau marturii despre el si am dat, fara a face completari cu pareri personale. Si daca vrei sa stii, chiar am fost impotriva oricarei idolatrii sau a vreunei "reclame" mass-media tocmai din cauza acestui pericol al idolatriei, sau al demonetizarii persoanei. Daca orice botezat vine cu pretentia ca stie el mai bine decat ierarhii, atunci nu mai avem Biserica , ci anarhie. Chiar daca in inimile noastre speram ca cei pe care ii iubim sa fie si sfinti , cu toate astea nu avem dreptul sa le garantam sfintenia cu atata convingere, chiar si minuni de au facut. Oare nu stii ce le-a spus Dumnezeu celor care au facut minuni in numele Domnului , de au inviat si morti, dar care de fapt nu erau si sfinti? El le-a spus:"Duceti-va de la Mine, blestematilor, nu va cunosc pe voi". Una este judecata oamenilor si alta este judecata lui Dumnezeu. Dar nu poporul il facuse sfant si pe Inochentie de la Balta, sau pe Petrache Lupu? Si pe cati alti inselati? Unde-i trecut in sinaxar Petrache Lupu, cel care isterizase o tara cu vedeniile lui? Poporul face sfintii?Sau Dumnezeu? Biserica nu este poporul, ci toti impreuna suntem Biserica si Iisus Hristos nu a lasat poporul sa scrie vietile Sfintilor si sa-i treaca in calendar, sau sa participe poporul la sinoade, ori sa slujeasca in Sfantul Altar. Haideti sa ne vedem fiecare de treaba lui si sa facem ascultare , nu anarhie, ca-i pacat de Dumnezeu! Maica Domnului sa ne ajute! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
b)Am avut la un moment dat probleme, o afacere in plus de servici, care nu mergea etc.Si m-am dus la un psiholog diansta .Din discutii cand i-am spus de duhovnicie ,duhovnic, a spus direct ca e ceva perimat si ca pierd timpul.A fost ultima data cand m-am dus la el. Vorbesc cu un altul unele framantari si vroia sa imi faca legaturra cu o psiholoaga de-a lui zambind.Pai intrebam direct un peste si nu ma mai complicam cu el. Psihologii astia sunt cat de cat ceva, daca sunt in Adevar, daca nu,, sunt ca niste scolarri de a patra care vor sa faca integrale cu aparatul matematic al clasei a patra.Daca nu il iau in consideratie si pe unul ca Hierotheos Vlachos si altii in domeniu nu are rost. Citat:
Cu trupul trebuie rupt unele lucruri de la radacina. Sau intreaba firma care iti da Netul, daca poate bloca porturile errotice direct?In Anglia la un moment dat s-a discutat de asta. Dar noi suntem niste "crrestini in varful picioarelor".Nu cumva sa derranjam, nu cumva sa suparam.Crestinismul asta nu duce nicaieri! Unele lucruri trebuie rupte direct. Doamne ajuta!
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|