Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2013, 02:31:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gertzedek Vezi mesajul
Personal am avut niste experiente (o alergie destul de puternica la substanta activa) si s-a lasat pentru cateva zile cu spitalizare.
Singura substanta "activa" din "remediile" hopeopatice poate fi doar apa (chioara), zaharul si mai rar, alcoolul.

Dintre toate, doar alcoolul sa te fi dat gata ca in rest.. :)
Vechi 03.03.2013, 02:32:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
1) Faptul că principiul similia a fost enunțat și de către altcineva, înainte de Hahnemann, nu reprezintă un argument asupra corectitudinii sau științificității acestuia.
Nu, nu a fost enuntat de Hipocrat, l-au inrolat fortat in campania pro-homeopatica.
Vechi 03.03.2013, 02:34:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cantitatea reglementata de E-uri e stabilita astfel incat sa nu aiba un efect nociv (desi se pare ca nu toti producatorii o respecta), dar e pentru acea portie, nu se site efectul cumulta in timp al consumarii unor astfel de produse de sinteza. La fel cum doar o tigare sau doua nu au cum sa aiba un efect nociv asupra sanatatii, doar efectul cumulat este o problema.
Ma refeream la aspectul cifrelor -daca vii cu statistici, ele trebuie sa aiba ceva studii la baza,corect?

Citat:
Am vazut ceva interesant de curand, se pare ca pana nu demult tigarile erau prezentate ca avand un scop benefic asupra sanatatii, din cauza ca sunt facute din plante. :) Reclamele accentuau acest aspect. Pana cand s-a observat ca la cei care fumau de mult timp nu era deloc asa.
Unde ai vazut asa ceva?
Vechi 03.03.2013, 02:54:08
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ma refeream la aspectul cifrelor -daca vii cu statistici, ele trebuie sa aiba ceva studii la baza,corect?
http://www.librarie.net/carte.php?id...Fa1AMgodwGgACg
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 03:18:39
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Unde ai vazut asa ceva?
Sa stii ca si eu am vazut treaba cu tigarile. Sunt reclame vechi din America, de prin anii 50-60. Sunt ceva de genu: toti mai multi medici recomanda Camel sau ca dentist, recomand X sau reclama cu bebelus care spune ca mama sa fumeze inainte sa il certe. Pun link-urile.
Citeam despre legatura avortului cu cancerul al san si tin minte ca s-a facut o paralela cu ce s-a intamplat cu tigarile. Cand s-a descoperit ca tigara da cancer? Prin 1900-1910 oamenii de stiinta au facut legatura dintre tigari si cancerul la plaman, dar oficial au fost facute publice informatiile prin anii 60. Poate incurc anii, dar retin clar ca de la descoperire pana la anunt oficial, au durat 6 ani. Industria a intervenit tutunului.

Aici e video:
Unbelievable: doctors recommend smoking ! 60 years ago...
Cigarettes are good for you
The Doctors Report From Camel Cigarettes!
More Doctors Smoke Camels Than Any Other Cigarette 2

Si poze.
Attached Images
File Type: jpg tobacco+ad+pseudoscience3.jpg (41,5 KB, 3 views)
File Type: jpg doctors-smoke-camel.jpg (21,9 KB, 1 views)
File Type: jpg marlboro20mummy.jpg (37,2 KB, 1 views)
File Type: jpg tobaccoadvertising.jpg (37,9 KB, 1 views)

Last edited by Parascheva16; 03.03.2013 at 03:45:33.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 21:31:16
ionutzzz23 ionutzzz23 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.02.2013
Locație: Radauti
Implicit

ce-i drept ca si eu am fost recent la un astfel de doctor homeopat ... auzisem numai lucruri bune despre aceste practici medicinale ... eu avand probleme cu *capul* foarte ametit un urma unor probleme ale urechii care si acum ma streseaza, am mers cu gandul ca aici am sa-mi gasesc insanatosirea miraculoasa... am mers frumos auzind ca si doamna este foarte credincioasa si are multe icoane in incaperi, mi-a pus firele alea la maine, picioare si la cap si dai la relaxare... ce am vazut si ce am inteles este ca aceasta medicina este o facatorie in primul rand ca nu am avut niciun folos si nicio ameliorare a starii de sanatate in urma pastilutelor luate cu rigurozitate, apoi ca m-am gandit la ce informatii am primit de la doctor... imi spusese ca e dezordine mare in organismul meu ca mai trebuie sa vin neaparat la o sedinta , ca stau cam prost cu viata spirituala desi i-am zis ca in ultima perioada din cauza problemei ce ma chinuie frecventez mai des ca de obicei Biserica si ce mi s-a parut in neregula a fost ca mi-a precizat ca viata spirituala era ceva in genu la 16% adica comunicarea mea cu Dumnezeu se poate masura in procente ... rezultate venite normal dintr-un program ce tine de asiatici sau de unde provine aceasta homeopatie; si mai multe treburi mi s-au parut ciudate deci cred ca acele vindecari primite de altii au provenit doar din lucrarea psihica pe care pacientii si le-au insusit prin gandirea lor... pentru ca si eu dupa o zi ,2 de tratament cu pastilutele alea deja gata imi zicea ca nu ma mai doare una , alta ca ma simt mai bine dar cand tratamentul s-a apropiat de sfarsit si am vazut ca problema principala nu se ameliorase deloc mi-am dat seama ca aceasta medicina este o facatura ... parerea mea
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 01:20:05
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Cred ca si doctorii homeopati sunt diferiti, in sensul ca nu toti procedeaza la fel. Am fost la o doctorita homeopata, dar nu mi s-a intamplat ce ai relatat tu. Am mers cu analizele facute (cu un diagnostic) si mi-a dat doar tratament. Nu m-a intrebat nimic altceva.

Oamenii au din ce in ce mai multa incredere in homeopatie, este recomandata in special copiilor, ca o alternativa la medicina alopata.

Faptul ca un medicament homeopat cu cat este mai diluat cu atat este mai puternic, ridica semne de intrebare. Pentru acest lucru am o mare rezerva, deoarece le consider intr-o oarecare masura periculoase.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 01:37:43
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Cred ca ar trebui sa ne axam mai mult pe fitoterapia noastra romaneasca, care are si baza stiintitifica si este si practicata de secole, mai ales in manastiri. Nu sunt clinici de fitoterapie?
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 02:15:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Sa stii ca si eu am vazut treaba cu tigarile. Sunt reclame vechi din America, de prin anii 50-60. Sunt ceva de genu: toti mai multi medici recomanda Camel sau ca dentist, recomand X sau reclama cu bebelus care spune ca mama sa fumeze inainte sa il certe.
Afirmatia era alta:

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am vazut ceva interesant de curand, se pare ca pana nu demult tigarile erau prezentate ca avand un scop benefic asupra sanatatii, din cauza ca sunt facute din plante.
Dar poate raspunde catalin.
Vechi 04.03.2013, 02:18:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Cred ca si doctorii homeopati sunt diferiti, in sensul ca nu toti procedeaza la fel. Am fost la o doctorita homeopata, dar nu mi s-a intamplat ce ai relatat tu. Am mers cu analizele facute (cu un diagnostic) si mi-a dat doar tratament. Nu m-a intrebat nimic altceva.
Si care ar fi aspectul favorabil homeopatiei?

Tratamentul homeopatic se da in functie de simptome, ei nu recunosc diagnosticul modern.

A facut un ban usor si atata tot.

Citat:
Oamenii au din ce in ce mai multa incredere in homeopatie, este recomandata in special copiilor, ca o alternativa la medicina alopata.
Pentru ca este multa reclama s dezinformare si multa ignoranta.

Normal ca apa chioara nu poate dauna copiilor.
Dar nici mare bine nu le face.

Citat:
Faptul ca un medicament homeopat cu cat este mai diluat cu atat este mai puternic, ridica semne de intrebare. Pentru acest lucru am o mare rezerva, deoarece le consider intr-o oarecare masura periculoase.
Apa chioara si zaharul mai greu sa fie periculoase in cantitatile homeopatice.

Poate sunt periculoase prin substratul spiritual negativ, dupa cum afirma unii desi aici am rezerve.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Homeopatia, o noua inselare Anastasia7 Intrebari utilizatori 61 10.03.2013 11:00:59
Ce este si ce NU este Biserica Cincizecimii ? leonte Despre Biserica Ortodoxa in general 26 22.01.2013 10:24:23
sunteti de acord sa cititi pentru mine Paraclisul Sfntului Nicolae? andrutza151 Umanitare 1 23.09.2011 23:40:30
Aparent patriarhia nu este de acord cu pomenlicele online horatiu.miron Generalitati 26 15.06.2011 08:08:51
Sunteti de acord cu noua lege data ? MIRELAMM Preotul 21 19.03.2010 19:48:58