![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins.
44. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge. 45. Și de te smintește piciorul tău, taie-l, că mai bine îți este ție să intri fără un picior în viață, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit în gheena, în focul cel nestins, 46. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge. 47. Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. 48. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge. Cap. 9 Sfânta Evanghelie după Marcu 11. Și fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei. 10. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor. Cred ca aceste versete explica multe lucruri care iti sunt neclare in privinta sufletului |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
17. Zicand: Multumim Tie, Doamne Dumnezeule, Atottiitorule, Cel ce esti si Cel ce erai si Cel ce vii, ca ai luat puterea Ta cea mare si imparatesti. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Red]1. Sufletele dreptilor sunt in mana lui Dumnezeu si chinul nu se va atinge de ele. 2. In ochii celor fara de minte, dreptii sunt morti cu desavarsire si iesirea lor din lume li se pare mare nenorocire. 3. Si plecarea lor dintre noi, un prapad, [SIZE=5]dar ei sunt in pace. [/SIZE] 4. Chiar daca, in fata oamenilor, ei au indurat suferinte, nadejdea lor este plina de nemurire. [/COLOR][/SIZE](Intel lui Solomon 3,1-4) [SIZE=3][COLOR=Red]8. Apoi, slabind, Avraam a murit la batraneti adanci, satul de zile si[COLOR=Navy] s-a adaugat la poporul sau.[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][SIZE=3](Fac. 25,8) nu in sensul ca a fost inmormantat langa stramosii lui, caci acestia odihneau in Mesopotamia, iar el in Canaan, ci ca s-a adaugat langa sufletele sramosilor lui. Sufletul pastraza forma trupului, simturile lui precum si constiinta,ratiunea si vointa care sunt ,,dupa chipul lui Dumnezeu,, urmand ca prin credinta si fapte bune sa ajunga la asemanarea dupa El-sfintenia. In comparatie cu ingerii care sunt de natura spirituala: [/SIZE][SIZE=4][COLOR=Navy]5. Cel ce faci pe ingerii Tai duhuri si pe slugile Tale para de foc; [/COLOR][/SIZE](Ps 103,4),[SIZE=3] sufletele oamenilor sunt cu putin inferioare in putere cat si in cunostinta si virtute:[/SIZE][SIZE=3][COLOR=Navy]6. ... "Ce este omul, ca-l pomenesti pe el, sau fiul omului, ca-l cercetezi pe el? 7. L-ai micsorat pe el cu putin fata de ingeri; si cu marire si cu cinste l-ai incununat si l-ai pus peste lucrurile mainilor Tale.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3] Daca sunt de natura spirituala asemanatoare cu sufletul omenesc, ingerii cum de iau chip omenesc de cate ori au aparut oamenilor pentru a-i ajuta si indruma:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Navy]15. Eu sunt Rafael, unul din cei sapte sfinti ingeri, care ridica rugaciunile sfintilor si le inalta inaintea slavei Celui Sfant". 16. Atunci s-au inspaimantat amandoi si au cazut cu fata la pamant, caci erau cuprinsi de frica. 17. Dar el le-a zis: "Nu va temeti! Pace veti avea! Binecuvantati pe Dumnezeu in veac! 18. Caci eu n-am venit de voia mea, ci dupa voia Dumnezeului nostru, de aceea sa-L si binecuvantati in veac. 19. In toate zilele am fost vazut de voi, dar eu n-am mancat nici n-am baut, ci numai ochilor vostri s-a parut aceasta. 20. Asadar, preaslaviti acum pe Dumnezeu, caci eu ma inalt la Cel Care m-a trimis, si scrieti intr-o carte toate cele ce s-au savarsit".Cartea lui Tobit 12 [/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jertfa a fost adusa o singura data ,ok. In Luca spune de aducerea aminte a acestui moment al jertfei prin euharistie. Nu de efectuare a jertfei din nou. Aducerea aminte este altceva . E o mare diferenta. |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3][COLOR=#ff0000]8. Apoi, slabind, Avraam a murit la batraneti adanci, satul de zile si[/COLOR][COLOR=navy] s-a adaugat la poporul sau.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000080]Dupa o logica normala ,de aici nu reiese ca sufletul lui nu a murit.Ci pur si simplu ca a murit Avraam si a fost inmormintat alaturi de ai lui. Daca vrei poti intelege ca va fi mintuit si va fi inviat cu siguranta la a doua venire.[/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Versetele expuse in discutie de dvs., le-a mai postat recent, de nenumarate ori,intr-un mod lipsit de onestitate, d-l Ovidiu. Asa cum am promis, voi raspunde la toate (a nu stiu cata oara), pe rand. Dvs. de ce le-ati mai postat?
|
|
|||
|
|||
![]()
Aceasta postare a fost pentru d-l Mihai.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3][COLOR=red]
Citat:
Citat:
Citat:
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]După logica adventiștilor tăi reiese că sufletul lui Avraam ar fi murit odată cu trupul lui. După logica lui Dumnezeu, NU. Iată ce spune Mântuitorul:[/COLOR] [COLOR=black]Ioan 8.56 “[/COLOR]Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat.” Matei 22.32 Eu SUNT Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. Deci spune “Eu Sunt”, Nu spune “Eu am fost când trăia Avraam” sau “Eu voi fi când il va învia pe Avraam” ci se referă la sufletul viu a lui Avraam care există.[COLOR=black][/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
e doar logica ta nu a lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E logic ca fost si cind traia Avram,isaac si Iacov pe cind traiau si nu pt ca sufletele lor traiesc acum . Tu interpretezi in felul tau pt ca asa ai fost invatat . Dar textul nu spune asa. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|