Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2009, 15:34:19
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sa inteleg ca (neo)protestantii care scriu aici se considera sfinti. Daca e asa, e foarte grav... Orice astfel de "sfant" poate sa talcuiasca toata Biblia, nu? Ei bine, nu-i chiar asa, si chiar in Noul Testament scrie asta.

Atata ce va luati de icoanele noastre si de traditie; pai voi nu purtati fotografia persoanei iubite in portofel? Nu aveti poze cu familia prin casa, pe calculator sau chiar pe pereti? Doar asta nu inseamna ca va inchinati hartiei si culorilor in sine, ci folositi imaginile pentru scopul simplu de a va aminti de persoanele care sunt eventual departe.

Si voi nu aveti atatea si atatea carti care explica, lamuresc si ajuta la mai usoara intelegere a unor pasaje mai dificile din Scripturi? Ba da, aveti si voi traditie, numai ca nu o numiti asa.

Si cine zice ca popa iarta pacatele? (nici tu nu crezi ce scrii) Hristos le iarta prin intermediul preotilor si avem temei biblic pentru asta - nici nu mai are sens sa-l citez, ca stie fiecare.

Am tradus Biblia dupa bunul plac? Imi pare rau, dar stiu teologi care fluierau ebraica, greaca veche, latina si cateva limbi moderne care au participat la traducerea Scripturilor si care au numit versiunile protestante "asa-zisele lor Biblii". Cate carti intregi au disparut din Sfintele Scripturi in traducerea lui Cornilescu?... Si cate versete gresit traduse... S-avem pardon. Stau si ma intreb retoric unde este ex-preotul Cornilescu acum.

Si Sfintii Apostoli s-au rugat pentru unii care murisera la acel moment (de exemplu pentru Onisifor). Si alte detalii aici: http://www.crestinortodox.ro/viata-d...ntru-cei-morti
Lasa-i ca saracii habar nu au de ortodoxie si vorbesc si ei ca sa nu adoarma.
Domnule vasinec, casa vezi cum este un adventist redus la tacere as vrea sa urmaresti emisiunea de la Speranta TV in care a fost invitat domnul Dan Puric.
Vechi 24.02.2009, 15:48:59
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Lasa-i ca saracii habar nu au de ortodoxie si vorbesc si ei ca sa nu adoarma.
Domnule vasinec, casa vezi cum este un adventist redus la tacere as vrea sa urmaresti emisiunea de la Speranta TV in care a fost invitat domnul Dan Puric.
O sa urmaresc emisiunea. Sper ca este inregistrata. Ma bucur ca urmariti Speranta Tv. Este un post de televiziune adventist in studiourile caruia sunt invitati crestini din toate confesiunile. Invitatii nu sunt chemati pentru a se intra in polemica cu ei, ci sunt respectati.

Poate va aduceti aminte si de emisiunea de pe B1Tv (cred ca nu ma insel) numita "Viata la superlativ" realizata de Cornel Darvasan. Erau invitate si fete bisericesti ortodoxe. Unele persoane nici nu-si dadeau seama ca sunt intr-un studio adventist.
Vechi 24.02.2009, 16:08:23
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Stiu ca tot Dumnezeu (nu diavolul) a scris 10 Porunci, in piatra. Una dintre ele ne invata sa pazim si sa sfintim ziua a saptea, ca pe o sarbatoare a crestie impreuna cu Creatorul (Iesirea 20:8-11).
Stiu ca in "traditia" Domnului Iisus Hristos, ca Domn al sambetei (Marcu 2:28), era pazirea acestei zile sfinte (singura zi din saptamana despre care se spune ca Dumnezeu a sfintit-o si binecuvantat-o).
"Dupa obiceiul Sau, in ziua sambetei a intrat in singoga" (Luca 4:16).
"Dupa obiceiul Sau". Considerati ca obiceiul Domnului sambetei era demonic? Il acuzati pe Domnul Iisus Hristos? Pe cine slujiti dvs.?

Noi doar am "imprumutat" obiceiul pazirii zilei a saptea de la Domnul Iisus Hristos, Domnul sambetei.
1)Stii ce a zis Mantutorul tanarului bogat care a spus ca toate poruncile le-a pazit din tinerete? Nu i-a spus :ESTI MANTUIT!!! El a spus ca nu a venit sa strice Legea, dar a adaugat multe la lege? Nu a negat poruncile, dar nici nu si-a centralizat invatatura pe ea.
2)Daca Iisus pazea cu SFINTENIE ziua sambetei nu era acuzat de iudei mereu ca o incalca...tu stii mai bine ce insemna respectul pentru sabat (asa cum era el respectat de iudei), DE CE IISUS NU L-A RESPECTAT? Sa nu-mi spui ca Iisus "O STRECURAT SABATU"?
3)"Nu am venit decat spre oile pierdute ale casei lui Israel",si totusi evanghelia s-a raspandit la toata lumea...DE CE? De ce Iisus intra in sinagoga in zi de sabat?Atuncii erau stramosii vostri adunati pt.rugaciune...CE FACEA ACOLO IISUS? pe langa rugaciune...raspunde-mi!!!!
DOMNUL IISUS ESTE ....SI DOMN AL SAMBETEI....vezi ca il c-am uitati pe "si".
Vechi 24.02.2009, 16:14:52
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Minciuna are picioare scurte, spune o vorba din popor. Adventistii utilizeaza toata Sfanta Scriptura. Chiar acesta este si un mare avantaj la modelului adventist. Nu au taiat felii din Biblie sub pretexte de genul "asta era pentru evrei" (desi s-a practicat si inainte de aparitia evreilor), "asta s-a desfiintat" (desi a fost practicat si de Sfintii Apostoli), etc. ".
VOI NU TAIATI NIMIC DIN BIBLIE ,DOAMNE FERESTE ,DAR VOI LUATI SI CEEA CE NU VA APARTINE...ADICA NU INTELEGETI CAND UN APOSTOL (DIN CEI CARE AU SCRIERI) SE ADRESEAZA DESTINATARILOR SI CAND SE ADRESEAZA TUTUROR CRESTINILOR.
Cred ca ar trebui sa ne luam doar dupa EVANGHELII, sa lasam celelalte scrieri .
Vechi 24.02.2009, 16:29:03
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Nu toti oamenii credintei cu care va laudati au facut parte din Biserica Ortodoxa. Ex: Sfintii Ioan Gura de Aut, Vasile cel Mare si Grigorie de Nazians s-au botezat la maturitate, desi faceau parte din familii crestine.

2. Lasati-i in pace pe Sfinti Parinti pentru ca nu urmati invataturile lor ci va folositi de ele (asa cum faceti si cu Sfanta Scriptura). Din invataturile Sfintilor Parinti s-a facut o selectie. In dreptul unor invataturi se spune ca "Sfintii Parinti au gresit". Este adevarat? Pe ce criterii ati facut aceasta selectie?
1)Despre botezul celor de mai sus am vb,cred ca nu are rost sa ma pun acum sa vb despre asta,nu de alta dar cred n-ai pricepe,....te intreb eu pe tine:STII CE AU SCRIS SI AU INVATAT CEI POMENITI MAI SUS? Daca DA,mai vb, ...daca NU ,nu te baga.

2)Voi aveti probleme cu intelesul termenilor...ce vrei sa spui prin:"Lasati-i in pace pe Sfinti Parinti pentru ca nu urmati invataturile lor ci va folositi de ele "....FII MAI EXPLICIT AICI..multumesc...

Au fost scriitori care au inceput prin unele locuri sa "iasa de pe drum si s-o apuce pe aratura", atunci au intervenit alti scriitori care au contrazis acest lucru....DACA DE EX.MAI MULTI AUTORI VB DESPRE APOCATASTAZA CA SI ORIGEN,ACEASTA INVATATURA ERA ADOPTATA DE BISERICA...in gura a 2 sau a 3 martori sta tot adevarul...
VEZI CA NU TOTI SCRIITORII SUNT CONSIDERATI SFINTI...
Ei nu respectau sabatu, nu vb rau de cruce,sfinti ,Maica Domnului,si toate lucrurile pe care le considerati ratacitoare...
Vechi 24.02.2009, 16:47:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Daca Iisus pazea cu SFINTENIE ziua sambetei nu era acuzat de iudei mereu ca o incalca...tu stii mai bine ce insemna respectul pentru sabat (asa cum era el respectat de iudei), DE CE IISUS NU L-A RESPECTAT?
DOMNUL IISUS ESTE ....SI DOMN AL SAMBETEI....vezi ca il c-am uitati pe "si".
Fariseii impovarasera ziua a saptea (sambata) cu o sumedenie de reguli absurde (unele se mai tin si astazi la evrei). Domnul Iisus Hristos "dezlega" ziua sambetei de toate aceste reguli inventate. "Dezlega ziua sabatului" (Ioan 5:18). Daca cititi in Evanghelia dupa Marcu, cap 2:23-28, vedeti cum Domnul Iisus Hristos intra in conflict cu fariseii din cauza ca ucenicii au rupt spice de grau in ziua sambetei. Domnul Iisus Hristos nu desfiinteaza aceasta zi ci le arata fariseilor cum trebuie tinuta. De aceea il da ca exemplu pe patriarhul David. "Oare nu ati citit niciodata ce a facut David?"(Marcu 2:25). Iar patriarhul David a pazit ziua a saptea (sambata) asa cum se cuvine.

Domnul Iisus Hristos, ca Domn al Sambetei, a fost preocupat sa dezlege aceasta sarbatoare lasata de Dumnezeu de la facerea lumii si sa-i redea frumusetea de la inceput. Nu a desfiintat niciodata "sfintenia si binecuvantarea" zilei a saptea. Oamenii s-au incumetat sa faca acest lucru.

"Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni"- spune Apostolul Petru (Fapte 5:29).

Dvs. de cine ascultati cand paziti o alta zi, decat singura zi din saptamana pe care Dumnezeu a binecuvantat-o si sfintit-o?
Vechi 24.02.2009, 16:51:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Cred ca ar trebui sa ne luam doar dupa EVANGHELII, sa lasam celelalte scrieri .
Va incurca rau Sfanta Scriptura, mai ales scrierile proorocilor din vechime si ale Sfintilor Apostoli.
Vechi 24.02.2009, 17:09:59
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Va incurca rau Sfanta Scriptura, mai ales scrierile proorocilor din vechime si ale Sfintilor Apostoli.
*...apoi eu ce sa mai spun , eu va cred in toate, daca mai vb multe am sa cad prada invataturii advente care sunt de cativa anisor (am mai spus), si am sa las ortodoxia cu intreaga ei invatatura ,DOAR ESTE DE SUTE DE ANI,e veche....am sa i-au ceva nou.....ortodoxia este o credinta suferintei, are o invatatura grea pt.cei grei de cap...celelalte sunt credinte care vb doar de fericire, nu e nevoie de efort prea mare pt.a dobandi mantuirea,totul e pus pe tavita numai sa servim cu incredere,...pai daca a suferit HRISTOS,de ce sa mai suferim si noi,El ne baga in traista numai noi trebuie sa o deschidem...asta reiese din expresia MANTUIREA VINE PRIN CREDINTA.
Vechi 24.02.2009, 17:16:44
Banned

Implicit

[quote=Geony;118803am sa las ortodoxia cu intreaga ei invatatura ,DOAR ESTE DE SUTE DE ANI,e veche....am sa i-au ceva nou.....[/quote]

Trecerea anilor poate duce la crestere sau ratacire spirituala. Cand recunosti ca au fost 2000 de ani de adaugiri si modificari ale adevarului Sfintei Scripturi, este bine sa schimbi ,sa faci "cava nou". Asa au facut si toti Sfintii Apostoli. Si-au dat seama de greseala in care traisera si au schimbat.
Vechi 24.02.2009, 17:16:58
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
PS:
NU MA INCURCA ,AM SPUS, : CRED CA STIU UNDE MA VIZEAZA PE MINE (si credinta mea)UNELE CITATE SI UNDE VIZEAZA PE ALTII (pe locuitorii din Roma,pe Tit,etc).Ma refeream ca ar trebui sa vb doar din cele 4 evanghelii,nu de alta numa sa nu-mi citati din greseala din EVREI ca va consideram ...
Lasati VT. ca nu la el m-am referit...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Convertirea unui adventist la ortodoxie kesarion_breb Secte si culte 12 02.08.2010 16:33:30