Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 23:41:54
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Mda, tipic! Bajbaiala, interpretari proprii, o fi si asa, si pe dincolo, ce mai, o ceață totala! Asa vreti sa va castigati voi oameni in secta, cand nici nu stiti in ce credeti!
Noi ii avem pe Sfintii Parinti, care sunt invatatorii nostri, dar voi nici nu stiti ce aveti si ce nu! Mi-ai dovedit inca o data ca nu am ce vorbi cu dumneata.
e adevarat, nebuloasa totala
vorba aia, "orbul cand vrea sa se lupte cu tine, te trage in pivnita"
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 22:16:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pana la urma in care din secte va cheama almaris, ca eu tot nu am inteles...
Secta Bajbaielii Totale.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 22:43:29
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Secta Bajbaielii Totale.
Ideea era ca el, saracul, nici macar nu are o secta de propovaduit, dar lumea sta cu garda sus, ca, de, daca nu-i ca noi sigur face prozelitism ,ca asa am fost invatati. .
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 22:57:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ideea era ca el, saracul, nici macar nu are o secta de propovaduit, dar lumea sta cu garda sus, ca, de, daca nu-i ca noi sigur face prozelitism ,ca asa am fost invatati. .
Nu e musai sa te traga intr-o secta, pe unii mai slabi i-ar putea poate strica la minte, doar ca mai slabi ca el nu cred ca sunt pe aici.

Si din pacate multi nu s-au prins ca e un soi de troll, adica scrie aici la plictiseala si din misto si au impresia ca pot sa-l lamureasca cu ceva, cand de fapt ceasca lui e plina si da pe din afara, dar nu tocmai cu chestii din care ti-ai dori sa gusti.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 23:15:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Aici cu tot repectul Gratiela, trebuie sa te contrazic. Poporul evreu este cel mai putin idolatru si inclinat catre idolatrie din intreaga lume. Are legea lui Dumnezeu scrisa inauntrul lui si nimeni nu i-o poate sterge de-acolo vreodata.
Eroare..e poporul care si-a ratat vocatia de a fi "poporul lui Dumnezeu".

In ciuda a ceea ce a primit, istoria sa este un sir lung de lepadari fata de Dumnezeu, care au culminat stim-noi-cu-ce.

Nu crezi? Citeste Biblia.

Multi au poate impresia ca evreii se suprapun cu religia iudaica, ei bine la ora actuala cred ca nu mai sunt f. multi cu adevarat religiosi, adica sa priveasca religia lor mai mult decat un factor cultural.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 23:19:09
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Eroare..e poporul care si-a ratat vocatia de a fi "poporul lui Dumnezeu".

In ciuda a ceea ce a primit, istoria sa este un sir lung de lepadari fata de Dumnezeu, care au culminat stim-noi-cu-ce.

Nu crezi? Citeste Biblia.

Multi au poate impresia ca evreii se suprapun cu religia iudaica, ei bine la ora actuala cred ca nu mai sunt f. multi cu adevarat religiosi, adica sa priveasca religia lor mai mult decat un factor cultural.
Asta este parerea ta. A mea e alta si cred ca Dumnezeu va arata curand care este adevarul. Pana atunci...
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 23:24:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Diferenta este ca sunt doua biserici distincte si, in timpurile pe care le traim, e bine asa.
In orice alte timpuri nici nu poate fi altfel.
Ar fi suficient de exemplu sa ne raportam la chestiunea Cinei si prapastia devine evidenta si elementul central dupa care putem judeca unitatea - comuniunea Euharistica - devine imposibila.

Citat:
Diferentele doctrinare sunt relativ putine. Aproximati 80% din dogmatica este aceeasi. De cele mai multe ori diferentele sunt accentuate pentru a creea identitate confesionala (doar la penticostali, normal).
Este o vorba: "diavolul se ascunde in detalii".
Si o diferenta de 1% ar fi fost suficienta pentru o ruptura radicala si nu ca un moft ci pe buna dreptate.

Daca ai studiat Istoria Bisericii cred ca stii despre ce vorbesc.

Citat:
Duhul Sfant il au si ortodocsii, noi cinstim Sfanta Treime o cinstim pe Maica Domnului, ii cinstim pe sfinti si cinstim Sfanta Cruce.
Noi nu suntem atat de binevoitori
Consideram ca penticostalii NU au Duhul Sfant, desi Duhul Sfant poate lucra in inima unora, asa cum lucreaza si in inima paganilor de exemplu, indemnandu-i spre cele bune, dar nu este lucrarea sfintitoare din Biserica.

As fi curios CUM o cinstiti concret pe Maica Domnului si pe care sfinti si cum va manifestati cinstirea pentru Sfanta Cruce.

Citat:
Doar ca asa cum pastorii penticostali zic despre ortodocsi ca se inchina icoanelor si nu lui Dumnezeu tot la fel preotii ortodocsi spun despre noi ca nu cinstim sfanta Treime.
Sunt amabilitati reciproce.
Puteai gasi un exemplu mai bun. Nu am auzit de asa ceva.
Poate ca nu cinstiti Sfintii, pe Maica Domnului, asta e altceva.

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Deci toti facem prozelitism :)
NU deloc, consider ca meriti ceva mult mai bun decat lucrurile cu care te multumessti in prezent.

Citat:
Mi-ar place sa pot spune cum a fost botezul ortodox dar am mai explicat o data ca e ceva ce ma impiedica.

Dupa cum ai comentat aceea postare a mea mi-am dat seama ca nu ai inteles-o. Ce sa-i faci, se mai intampla.
Postarea respectiva (daca ne referim la acelasi lucru) are multe nuante.
Asa cum am mai spus, odeea este pana la urma ca atat timp cat tu insuti esti lipsit de har, nu poti conduce pe altii la o traire in har.
Iar restul este simplu moralism din care crestinismul daca lipseste nu se observa mare diferenta.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 23:24:52
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Ei lasa, eu am dedus ca ar fi evanghelist, le tot lua apararea la un moment dat...dar mie cei care nu au curajul sa spuna deschis din ce grupare fac parte, mi se par suspecti, zau asa!

In ceea ce ma priveste spun ori de cate ori apare ocazia ca sunt ortodoxa, pentru ca sunt foarte mandra de religia mea, si nu am nici cea mai mica intentie de a face prozelitism, ci spun doar ceea ce sunt...atat!
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 23:26:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Asta este parerea ta. A mea e alta si cred ca Dumnezeu va arata curand care este adevarul. Pana atunci...
Nu este a mea personal, este ceea ce reiese din Biblie.

Iar referitor la realitatea conteporana, discuta cu niste evrei si ai sa vezi cam care e locul pe care religia il are efectiv in societate.

Ah, sa nu uitam ca in Israel s-au legalizat casatoriile homosexuale iar daca crezi ca asta este conform religie iudaice...
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 23:33:47
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Nu este a mea personal, este ceea ce reiese din Biblie.

Iar referitor la realitatea conteporana, discuta cu niste evrei si ai sa vezi cam care e locul pe care religia il are efectiv in societate.

Ah, sa nu uitam ca in Israel s-au legalizat casatoriile homosexuale iar daca crezi ca asta este conform religie iudaice...
Pai la cat de rastalmacita a fost biblia asta, cred si eu. Fiecare a inteles dupa cum ii era si interesul, nu? Ti-am zis ce cred, Dumnezeu va dovedi care este adevarul in aceasta lume...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42