![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Aș zice că fetele cuminți rămân la modă pentru o instituție în declin - familia. Din păcate, demonii sunt cei mai buni pețitori - cuplează deseori persoanele cele mai nepotrivite, care ulterior episodului de la altar realizează nepotrivirea dintre ele și, ori divorțează (cu tot alaiul de sechele ce însoțesc un divorț), ori rămân împreună și ”își duc crucea” fiind condamnate la nefericire pe viață. Fetele ”necuminți” sunt la mare căutare pentru cei ce dau frâu liber la ceea ce Scriptura numește ”beția tinereții”...care ”e mai rea decât a vinului”. Dar, cum bine spunea dictonul: ”o tinerețe rușinoasă duce la o bătrânețe rușinată”.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca exista si fete cuminti. Dupa cum a spus si AlinB depinde dupa care moda te dai, moda oamenilor sau a lui Dumnezeu!?
Last edited by Andreea2012; 08.11.2012 at 16:01:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fetele responsabile, ambitioase, cu caracter puternic si cu anumite principii (nu neaparat religioase ci principii ce tin de bunul simt si respect de sine) vor fi intotdeauna apreciate de barbati pe masura (am intalnit o asfel de fata!)! Daca consideri "fata cuminte" o fata mototoala si usor de dominat... nu stiu daca are vreo cautare pe "piata matrimoniala serioasa"! Imi plac fetele care stiu sa-si poarte singure de grija! |
|
||||
|
||||
![]()
ca e mai apriga sau mai mototoala, asta tine de temperament; ca se descurca in viata din punct de vedere material n-are a face cu moralitatea,
o fata cuminte este credincioasa si dovedeste prin fapte ca este morala iubind pe Dumnezeu si aproapele. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De exemplu,in discutia de fata noi nu stim ce intelegi tu prin"fata cuminte"? Probabil o fata cu minte,cu 2 facultati,masterat si alte studii de profil,ba si o cariera! Nimic rau cu asta,ba dimpotriva...insa expresia"fata cuminte"este echivalentul virginelor,fecioarelor si nicidecum caracterizarea temperamentului sau atitudinii. "Sa fii cuminte cand te casatoresti"-era sfatul pe care adesea batranii il dadeau unei fete si nu insemna sa fie introvertita in ziua nuntii ci sa se pastreze fecioara pt sotul ei.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Este utopica moralitatea perfecta in ceea ce priveste sexualitatea... fie ca "o faci live" fie ca "faci in imaginatia ta" e cam aceeasi chestie (cu diferenta ca in a doua varianta nu sunt riscuri cum ar fi bolile venerice). Religia mi se pare uneori un pretext pentru a arata cu degetul pe ceilalti! Mai sunt unii care isi doresc sa aiba relatii sexuale cu mai multe femei inainte de casatorie dar nu au parte de asa ceva si faptul ca nu practica sexul este folosit de ei pentru a arata cat sunt de morali... si se razbuna acuzandu-i pe ceilalti! Am intalnit fete care se declarau in gura mare virgine iar dupa ce le castigai increderea incepeau sa povesteasca si ce nu ti-ai dorit sa auzi! (si alte situatii) Aspectele ce tin de trecutul moral al unuia sau altuia (uneia sau alteia) nu ar trebui sa intereseze pe nimeni! Fiecare sa aiba grija de viata lui din punct de vedere moral. |
|
||||
|
||||
![]()
"Religia mi se pare uneori un pretext pentru a arata cu degetul pe ceilalti! "
Acesta este un soi degenerat de religie,si nu este esential sau demn de luat ca atare de catre un VERITABIL om religios. Crede-ma! Religia nu se face pe spinarea altora :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Sper sa ai dreptate!
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa-mi fie cu iertare, dar eu nu pot sa te inteleg cum te poti convinge rapid de o fata daca e cuminte sau nu. Vad ca aici fata cuminte inseamna sa fie virgina. Ok si cum faci sa-ti dai seama? Sa zicem ca te duci la o onomastica, langa tine la masa este o fata draguta, carismatica, simpatica, mai pe scurt "iti place". Intrati in discutie si pe masura ce conversatia inainteaza mai adaugi la atributele initiale si: inteligenta, citita, destul de modesta. Lucrurile par sa decurga natural. Si ce faci acum? Strici totul cu intrebarea "Auzi, da' tu esti virgina?".
Alta varianta este sa te vezi cu ea de cateva ori, sa incepi sa te indragostesti si atunci o intrebi. Dar e problematic si acum. Pentru ca deja te simti mai mult decat atras. Renunti asa usor ca barbat la o fata care-ti place mult, pentru ca nu e virgina? A treia varianta e sa incepi sa intrebi lumea care o cunoaste. Dar si aici e complicat. De unde stii ca lumea spune adevarul? Sau ce o sa creada lumea despre tine ca te intereseaza asa mult aspectul asta? Este doar o curiozitate. Cum procedeaza barbatii care pun virginitatea pe primul loc? |
|
|||
|
|||
![]()
O sa va povestesc si doua situatii reale, care cred ca sunt destul de des intalnite. Am cunoscut o tipa acum cativa ani. Avusese vreo doua relatii, implicand si sex. La un moment dat a cunoscut un barbat un pic mai in varsta care avea ca principiu pentru gasirea unei sotii, virginitatea. Pentru ca tipul avea bani si pozitie sociala, fata s-a dat drept virgina. Jocul i-a iesit pana la capat. Prin anumite tertipuri, a reusit sa para ceea ce nu era. Sunt casatoriti, au o fetita, le merge bine, iar barbatul respectiv crede si acum ca a luat "cea mai virgina" fata din lume.
Alt caz: O fata a tinut la virginitate cu dintii. Credincioasa, modesta, draguta. A cunoscut un baiat, care la fel, tinea la virginitate. Dupa cum stiti, nu toate femeile sangereaza prima data si sunt multi barbati care habar n-au de ce. In noaptea nuntii, fata n-a sangerat. Nu va puteti inchipui prin ce calvar a trecut apoi. Scandal peste scandal. Sunt impreuna si acum, dar a trecut prin niste umilinte extraordinare (nevinovata fiind!!!!), iar sotul ei ii reaminteste la fiecare cearta acest aspect. In lumea musulmana, cred ca stiti ca este o practica foarte comuna, sa-ti faci himenoplastie, pentru ca acolo este chiar mandatorie virginitatea, altfel fata este "returnata" parintiilor ei dupa nunta, precum un produs returnat la garantie. Concluzia: Nu incercati sa negati, de foarte multe ori nu conteaza intotdeauna ceea ce esti, ci ceea ce cred altii ca esti. Din pacate.... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mai este martisorul la moda? | alexdu | Generalitati | 14 | 29.08.2015 08:53:45 |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Dragobetele saruta fetele | shakalu1 | Intrebari utilizatori | 0 | 25.02.2010 18:02:17 |
Care va fi moda de anul acesta? | Anca-Miha | Generalitati | 55 | 01.02.2009 07:11:19 |
|