Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2012, 07:43:19
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Talking Sa ne mai destindem putin...

Si pentru a fi in ton cu titlul acestui topic...tragi-comicul "revolutiei" ianuarie 2012:

Sau:

http://www.aleex.ro/momente-amuzante...-capitala.html

http://videonews.antena3.ro/action/v...de-la-proteste
Vechi 19.01.2012, 09:44:56
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

fiecare cu cerintele si dorintele lui mai mult sau mai putin ... ortodoxe ...

cat despre proteste ... macar de ar da Domnul sa se schimbe ceva in bine si nu in mai rau ... la alegeri anticipate ma indoiesc ca se va ajunge chiar daca sa zicem ca prin reducere la absurd si-ar da Boc demisia ...

si cine ar veni in locul lui basescu ... ca o data si o data tot tre sa vina cineva, va avea rau tare de furca .... tara este cred ca mai mult de jumatate distrusa, vanduta si bagata in datorii pe zeci de ani ... s-au vandut prea multe la investitori straini ... ce e drept ca cei care au noroc si lucreaza in astfel de firme au salarii bunisoare ...

poate doar in agricultura daca s-ar investi si s-ar face ceva cu cap ar mai putea iesi ceva bun ... prea multe importam cand stam cu fundul pe ale noastre ...

eu una sincer, pentru copiii mei vreau ceva mult mai bun decat ce se gaseste aici in tara noastra ... tara este extraordinar de frumoasa si fffff bogata, cu foarte mult potential, dar daca nu s-a stiut sa se profite de asta si s-a dat cu piciorul, avem ce meritam ... si pacat ca este foarte greu de recuperat si de reparat tot raul facut ...
Vechi 19.01.2012, 10:44:30
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nu sunt eu aparatorul tiganilor, dar de ce au ajuns tiganii din Romania infractori in strainatate? Nu o fi pentru ca societatea noastra i-a marginalizat si i-a impins spre asa ceva? Nu oare societatea nu le-a pernis accesul la educatie, iar cand acesta era permis nu a facut nimic pentru a ii determina sa se "civilizeze"? Daca veti raspunde ca nu e asa atunci o dam in rasism si in aspecte cum ar fi ca este o caracteristica "imprimata" in genele lor. Ceea ce duce la predetinare si la alte lucruri care nu au legatura cu invatatura noastra de credinta.
Nu i-a marginalizat nimeni. Cine e de vina ca abandoneaza scoala in clasa a sasea, (vorbesc din experienta mea, am avut colegi care stateau in scoala doar atat), nu sunt de vina copiii, ci parintii care nu considera scoala importanta.

Cine e de vina ca nu continua scoala pentru a merge in facultati unde au locuri gratis pt ca sunt tigani, daca si asta e discriminare ce sa mai zic?

Putem acuza angajatorii ca nu ii angajeaza pentru ca avand experiente neplacute cu ei, prefera sa evite viitoarele furturi?

La bursa locurilor de munca se ofera joburi pentru tigani, daca si asta e discriminare....

Se marginalizeaza singuri (unii dintr ei) prin comportamentul lor.

Nu trebuie sa generalizam, desigur, sunt si tigani onesti si muncitori.
Vechi 19.01.2012, 10:56:39
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul

Cine e de vina ca nu continua scoala pentru a merge in facultati unde au locuri gratis pt ca sunt tigani, daca si asta e discriminare ce sa mai zic?

La bursa locurilor de munca se ofera joburi pentru tigani, daca si asta e discriminare....
Desigur că aceste măsuri sunt discriminatorii față de cei care nu sunt țigani.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 19.01.2012, 11:10:11
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Nu i-a marginalizat nimeni. Cine e de vina ca abandoneaza scoala in clasa a sasea, (vorbesc din experienta mea, am avut colegi care stateau in scoala doar atat), nu sunt de vina copiii, ci parintii care nu considera scoala importanta.

Putem acuza angajatorii ca nu ii angajeaza pentru ca avand experiente neplacute cu ei, prefera sa evite viitoarele furturi?

Se marginalizeaza singuri (unii dintr ei) prin comportamentul lor.

Nu trebuie sa generalizam, desigur, sunt si tigani onesti si muncitori.
Da tiganii renunta la scoala in clasa a 6-a. Da tiganii sunt mereu ultimii din clasa. Da eu daca as fi angajator nu as angaja un tigan pentru ca nu le place sa munceasca, pentru ca sunt hoti. Intrebarea era alta de ce sunt asa? Nu e vina societatii?
L-a invatat cineva pe tiganul ca e important sa te duci la scoala? Pe parinte nu pe copil. I-a oferit cineva o sansa de a se integra in societate? S-au facut programe concrete in care sa se faca ceva si nu proiecte pe hartie? Asa e usor sa spui ca tiganii sunt intr-un fel. Si sunt. Dar sunt asa pentru ca desi exista o alternativa acesta nu este usoara si nimeni nu s-a straduit sa le prezinte avantajele si cum se procedeaza pentru a urma o alta cale.
Vechi 19.01.2012, 11:15:48
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Desigur că aceste măsuri sunt discriminatorii față de cei care nu sunt țigani.
Ba nu sunt discriminatorii. E normal. Sunt o categorie destincta. Si nu vorbim de etnie. Si ei trebuie integrati in societate. Daca le vom oferi sanse "egale" nu vom ajunge la nici un rezultat. Cand scoala a devenit gratuita, nu s-a gandit nimeni si la ei. Au fost lasati in "legea lor". Romanii erau majoritatea zdobitoare. Ei reprezentau un procent insignifiant. Dar in timp ce romanii s-au "civilizat" si au inceput sa faca 1-2 copii, ei au ramas la stadiul de a face 5-6. Si asa a crescut proportia lor. Si acum nu mai sunt de ignorat. Daca nu se va aplica acest tratament "discriminatoriu" in favoarea lor de suverit va avea intreaga societate.
Si asta era o discutie teoretica. Nu exista locuri de munca special pentru tigani. Locuri la institutiile de invatamant da, dar nu pentru angajare.

PS: Acum am vazut. Am 666 de mesaje. Ce o insemna? =))))))

Last edited by Lucian008; 19.01.2012 at 11:21:14.
Vechi 19.01.2012, 11:21:26
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Citat:
Dar in timp ce romanii s-au "civilizat" si au inceput sa faca 1-2 copii, ei au ramas la stadiul de a face 5-6.
asta se cheama ca romanii s-au "civilizat"? a face 1-2 copii comparativ cu 5-6 (sau cati da Dumnezeu) dvs numiti dovada de civilizatie?

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Vechi 19.01.2012, 11:33:40
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
asta se cheama ca romanii s-au "civilizat"? a face 1-2 copii comparativ cu 5-6 (sau cati da Dumnezeu) dvs numiti dovada de civilizatie?
Daca ati fi fost atenta ati fi vazut ca am scris intre ghilimele.
Vechi 19.01.2012, 11:58:56
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit Imnul Golanilor

Cică s-au dus în piața Universității: Ponta și Antonescu, Boc și Băsescu, Iliescu și Felix d'Jabba și Isărescu și ceilalți și cu toți împreună au cântat:.. viceversa vicentoarsa viceglobul pământesc.

Hahahahhhaaaaa.... :)))))))))

Ps:Nu există niciun glob pământesc!

Last edited by vsovivi; 19.01.2012 at 12:07:52.
Vechi 19.01.2012, 12:02:49
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Parca suntem in parlamentul Romaniei. Acolo pot intra manelisti, inculti, dezaxati, extremisti.
Oricine uita sa isi ia pastilele poate intra pe un forum si incepe sa isi "expuna" propriile invataturi si convingeri.
Doamne mare e gradina ta.
Asa este ca in viata reala, peste tot intalnesti tot felul de oameni.

Eu am crezut inainte sa intru pe forumul ortodox ca voi intalni exclusiv ortodocsi de la care voi putea afla lucruri folositoare exclusiv despre credinta ortodoxa, dar pana la urma s-a dovedit cu totul altceva.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Comunicatul BOR referitor la protestele romanilor maria32 Generalitati 7 23.01.2012 01:52:10
apropo' de increderea in Dumnezeu si in noi Mirela0110 Generalitati 15 11.11.2011 15:45:57
Despre pedeapsa capitala ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 14 20.03.2011 01:47:38
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24
Apropo de conspiratii The_Fallen Generalitati 44 22.06.2010 00:42:13