Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfinti Parinti (Patrologie)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2014, 10:56:22
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Citind producțiile puseurilor maniaco-religiose ale lui Daniel autoproclamat ortodox, mi-am adus aminte de un citat afișat pe o coală mare de hârtie, la vedere, într-un birou, cu următorul conținut:

"Cu prostul neșcolarizat
Te lupți puțin și ai scăpat
Dar duci o luptă colosală
Cu prostul care are școală"

Combinația dintre intrucția superficială și prostie, îi răpește ultimei singura calitate care-i atenuează efectele nefaste: inocența. Iar când prostia își face rost de argumente și se suprapune în mod nefericit cu ceva deranjamente la mansardă, apare în spațiul public măscăriciul sfătos, expansiv și autosuficient.
In schimb tu esti ortodox cu randurile de mai sus, Mihailc?!? Obraznicia si indrazneala nu au fost niciodata trasaturi ortodoxe, si nici nu vor fi.
Dar sigur, lipsa unui admin activ si cu simt de raspundere fata de acest forum are aceste urmari nefaste.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 11:05:00
Annyta
Guest

Implicit

Părintele Steinhard spune de multe ori că îndrăzneala și curajul sunt trăsături ale unui creștin ortodox.
De ce vezi mesajul la care te referi ca fiind obraznic?
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 11:06:06
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In schimb tu esti ortodox cu randurile de mai sus, Mihailc?!? Obraznicia si indrazneala nu au fost niciodata trasaturi ortodoxe, si nici nu vor fi.
Dar sigur, lipsa unui admin activ si cu simt de raspundere fata de acest forum are aceste urmari nefaste.
Era normal să reacționeze fan-clubul tuturor smintelilor de pe forum. Ca întotdeauna, te oripilezi de alții înainte să te uiți în oglindă. Noul tău idol a adus mai multă obrăznicie, nesimțire și tupeu, ambalat în limbaj pseudoevlavios, ca nimeni altcineva pe forum până acum. L-a devansat până și pe gălăgiosul bufon ortodoxoid de acum câțiva ani, the_Listener.
De tine însă nu mă mir, sunt obișnuit să constat că privești lucrurile strâmb în linie draptă. Bine îți spunea cineva zilele trecute:

Citat:
Din două una : ori ai uitat să-ți pui ochelarii, ori trebuie să îți schimbi dioptriile

Last edited by Mihailc; 27.02.2014 at 11:25:42.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 17:00:07
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Mihaela-Anca, gata ! Devii nerușinată ! Gata ! Te rog. Nu mai vorbi pentru mine. Te rog !

Dacă eu nu îi spun nimic, te rog fă și tu la fel.

Mihai are dreptate în tot ce spune.
Pentru ce să fie banat ?
Lasă-l pe Mihai să spună ce vrea și ce poate. Nu nouă, niciodată nouă, ci la Hristos v-a da socoteală și sfinților ce ne vor judeca, pentru ce spune, nu nouă. Nu pentru cuvinte mai ales, va da socoteală, ci pentru inima cu care a spus orice cuvinte.

Și sunt convins și văd, simt, că are o inimă minunată.
Tu de ce vezi în el altă inimă decît minunată?
Pentru că inima ta e lîngă prăpastie.

Nu-i destul că îl agită dracii pentru iubirea minunată ce o are pentru Sfintele Icoane ? Mai agită-l și tu ! E bine ?

Are dreptate în tot ce a spus și pentru asta mă tînguiesc.
Că sunt un gunoi ordinar de om, și mă duc direct în fundul iadului, cînd Hristos mă va strivi ca o beșică de puroi ce sunt !

Deci te rog nu mai fi nerușinată și fără bun simț. Ești fără blîndețe, arțăgoasă, orgolioasă și fățarnică !

Pune capu în pămînt și smerește-te. Cel puțin cînd vezi că vorbește cineva de rău despre mine, dacă mă iubești atît de mult în Hristos, ascultă-mă te rog, să ne putem mîntui.

Tu nu te rogi deloc ! De ce nu faci rugăciune ? Ce se întîmplă ? Te rog mult, roagă-te !
Annyta are dreptate. Și Hristos spune să îndrăznim. Și tot El spune: mîniați-vă, dar nu greșiți ! - Efeseni 4, 26.
Cine și cum greșește, nu suntem noi în măsură să dăm verdicte. Că nu judecăm noi.

Anca-Mihaela ! Nu pentru mine, pentru Sfinții Părinți încetează. Te rog mult.

ÎMI DORESC SĂ RESPIR DUHUL SFINȚILOR PĂRINȚI DIN ACEST TOPIC.
ÎNGĂDUIE-MI, ANCA-MIHAELA. TE ROG MULT, ÎNGĂDUIE-MI.
NU MAI SCRIE DECÎT DIN ȘI DESPRE OAMENII PLINI DE DUHUL SFÎNT, SFINȚII PĂRINȚI.
MĂCAR AICI, ÎN TOPICUL ĂSTA.

Lasă să spună cine ce vrea, și dacă intervii; măi ! Intervino cu iubire, cu discernămînt. Destul întuneric și nebunie în lume. Destul !
Dacă noi nu ne iubim unii pe alții și nu ne jertfim unii pentru alții, atunci cine? Dacă nu ne răstignim pentru lume, ce Împărăție a Cerurilor, mai așteptăm ? Dacă nu murim cu Hristos, cum vom învia în Hristos ? Cum ? Cum, suflete, cum ???

Și roagă-te, draga mea. Că nu te rogi deloc. Absolut deloc. Fă rugăciune. Roagă-te și pentru mine.

Și iartă-mă. Iertați-mă toți.

Te îmbrățișez cu sărutare sfîntă. (cum spune la Romani 16, 16; I Corinteni 16, 20; II Corinteni 13, 12; I Tesaloniceni 5, 26)

Bucurii să vă dea Maica Domnului. Tuturor.

P.S.: Annyta, draga mea, să stai de vorbă cu părintele Sava (fost Stephen), de la Mănăstirea Oașa, e tuns călugăr la Oașa, e american, bancher. Găsești un reportaj parcă de la Antena 1 pe youtube cu el. Nu pun link, ca să rămînem aici minunat lîngă Sfinții Părinți. Caută tu. Și mergi și vorbește cu el. Mai multe îți va spune el. Dar așa e precum spui. Sunt mulți americani, care trăiesc în sărăcie. Doamne, ai milă. Roagă-te și pentru mine, surioară preaiubită.

Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 17:28:27.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 17:26:16
Annyta
Guest

Implicit

Eu nu am zis nimic de americani... Mirela a zis...
Ești cumva obsedat de numele meu?
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 17:31:25
Banned

Implicit

Doamne ajută.

Ai dreptate, surioară, iartă-mă. Acum am văzut. M-am încurcat, că sunt om și greșesc mereu.
Pomenește-mă și iartă-mă.

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 17:50:03
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

"Smerenia adevărată este atunci când vine din conștiința proprie și când nu se urmărește ceva prin smerenie. Se spune că smerenia este virtutea care nu se arată. În momentul în care vrei să te arăți smerit, poți să știi că nu ești smerit. Asta-i falsa smerenie! Când vrei să apari în fața oamenilor că uite, ăsta-i ăla care nu știu ce face, lucruri deosebite, când vrei să te scoți în evidență, sigur nu ești smerit. Și dacă totuși faci acte de smerenie și zici vorbe din acestea, din care să se înțeleagă că ești smerit, de fapt nu ești smerit, ci ai o falsă smerenie. Am fost pe la Mănăstirea Nicula și am întâlnit acolo un călugăr, care vine la mine și se prezintă: „Serafim păcătosul”. Și eu am zis: nu se poate! Serafim păcătos?! Nu există! Ori ești Serafim, ori ești păcătos!" (Arhimandrit Teofil Pârâianu)

"Dar pe lângă adevărata smerenie există și o smerenie mincinoasă. Aceasta este smerenia deșartă, care își aruncă privirea de jur împrejur ca să vadă dacă cumva a zărit-o cineva, dacă se vorbește despre ea, sau este pizmuită. Ea nu este altceva decât mândrie înveșmântată în haine smerite. Numai pe dinafară are înfățișarea smereniei, însă pe dinlăuntru clocotesc toate patimile. Cel cu adevărat smerit este întotdeauna liniștit și în pace; nu se bucură de laudele ce i se aduc, nici nu se necăjește din pricina umilințelor.
Pe când smeritul cel mincinos caută, printr-o părută evlavie, slava omenească. El a văzut că smerenia aduce laude și cinstiri celor care o au - așa că și-a pus masca smereniei, spre a se mări și el într-acest chip. Un astfel de om arată că nu a înțeles nimic din esența smereniei. Lui îi place să spună despre sine: O, eu, păcătosul! o, eu, nevrednicul! Dar în același timp așteaptă ca ceilalți să se împotrivească și să-i spună că nu este adevărat, că nu este păcătos. Iar dacă este contrazis în acest fel, se simte bine. Dar dacă ceilalți sunt de acord cu el și îi spun: Așadar tu însuți recunoști că ești păcătos! Sunt adevărate, deci, cele ce se spun despre tine?, de îndată se arată nemulțumit, jignit și începe a întreba: Dar ce se spune despre mine? O astfel de smerenie nu este mântuitoare, ci fățarnică și de aceea este socotită a fi o greșeală mai rea decât mândria. Nu cel ce se hulește pe sine dă dovadă de smerită cugetare, spune Sfântul Ioan Scărarul ci cel ce, văzându-se hulit de altul, nu-și micșorează dragostea față de acesta." (Arhimandrit Serafim Alexiev)

Last edited by Mihailc; 27.02.2014 at 18:13:14.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 18:21:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

„Pe cat este de folositor sa te mustri pe tine si sa te invinuiesti de pacatosenie in fata lui Dumnezeu in taina, in camara sufletului, pe atat este de daunator sa faci aceasta in fata oamenilor. In caz contrar vom avea despre noi o parere amagitoare cum ca suntem smeriti", spune Sfantul Ignatie Briancianinov.

Last edited by ovidiu b.; 27.02.2014 at 18:24:26.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 19:01:54
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In schimb tu esti ortodox cu randurile de mai sus, Mihailc?!?
Când începe postul? Sau încă mai cauți?
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 19:02:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
„Pe cat este de folositor sa te mustri pe tine si sa te invinuiesti de pacatosenie in fata lui Dumnezeu in taina, in camara sufletului, pe atat este de daunator sa faci aceasta in fata oamenilor. In caz contrar vom avea despre noi o parere amagitoare cum ca suntem smeriti", spune Sfantul Ignatie Briancianinov.
Doamne ajută.

Minunat cuvînt.

Însă frate drag, Ovidiu B., ți-am dat și mesaj în privat, cerînd același lucru, să pui te rog, cartea și pagina unde spune Sfîntul Ignatie Briancianinov, citatul tău. Spre folosul nostru, ca să nu cred că tu ai scris asta și doar ai atribuit cuvintele Sfîntului, să pot verifica, să văd și contextul și să mă bucur în Domnul, din nou, de sfîntul Său.

Frate drag Mihail C., părinții arhimandriți Teofil Părăianu și Serafim Alexiev, nu sunt sfinți, deci cuvintele lor sunt discutabile, sunt teleogumene și păreri teologice, deși rămîn minunat de morale și deosebit de frumoase. Să pui, dragul meu și cărțile cu paginile de unde citezi.

Pînă atunci, uite cu mila Domnului, îți arăt că Sfîntul Apostol Pavel se mustră și se smerește pe sine în fața oamenilor, în prima sa Epistolă către Corinteni 15, 9:

"Căci eu sunt cel mai mic dintre apostoli, care nu sunt vrednic să mă numesc apostol, pentru că am prigonit Biserica lui Dumnezeu."

Dar și cuvîntul de la Efeseni 3, 8 : "Mie, celui mai mic decât toți sfinții,"

Iartă-mă te rog dacă te-am smintit sau tulburat cu ceva.

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
(Arhimandrit Teofil Pârâianu) (Arhimandrit Serafim Alexiev)
Frate drag Mihail C., părinții arhimandriți Teofil Părăianu (nu Pârâianu) și Serafim Alexiev, nu sunt sfinți, deci cuvintele lor sunt discutabile, sunt teleogumene și păreri teologice, deși rămîn minunat de morale și deosebit de frumoase. Să pui, dragul meu și titlurile cărților cu paginile de unde citezi.

Dar așa e, eu unul, am o falsă smerenie, chiar cred asta, și doar cred că sunt smerit și doar cred că mă smeresc, cînd defapt mereu mereu, mă osîndesc. Sunt vrednic de iad, am spus și spun mereu și cred cu adevărat asta.

Îți recomand, cum mi-a recomandat și duhovnicul meu mie, să citești cărți scrise de sfinți canonizați. Și cînd vei termina cu acelea, atunci să te apuci de cărți scrise de autori ce nu sunt sfinți canonizați.

Și tuturor celor ce trec pe aici și citesc aceste rînduri, ca un fățarnic ce sunt, dar le fac aceași călduroasă recomandare.

Iertați-mă.

Bucurii.

P.S.: Postul Mare, începe luni 3 martie, în anul mîntuirii 2014. Peste 4 zile, cu tot cu azi.

Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 19:54:21.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Viata Sfantului Simeon cel Nebun dupa Hristos Nestiut Generalitati 4 10.04.2014 19:58:59
Mihai Viteazul - o viata inchinata lui Hristos mirelat Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 23 25.09.2013 03:44:16
Dogmatica Patristica Ortodoxa myself00 Generalitati 7 10.09.2012 19:23:37
Despre trupurile inviate in patristica Mihnea Dragomir Sfinti Parinti (Patrologie) 99 29.05.2012 14:09:59
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos Calea, Adevarul si Viata tatolivia Intrebari utilizatori 0 09.10.2011 15:10:56