Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2014, 09:43:45
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Asa cum dvs nu ati reusit sa ajungeti sa iubiti pe Dumnezeu pentru ca nu v-a inspirat de cat frica si teroare, la fel am ajuns eu sa nu pot iubi oamenii...de fapt asta a fost factorul declansator; acum am milioane de alte motive sa nu-i iubesc ( unii inca ma mai terorizeaza, altii doar ma plictisesc, ma inoportuneaza, ma exaspereaza etc). Si dpdv al religiei crestine, nupoti iubi pe Dumnezeu daca nu iubei pe aproapele, nu? Tot El vrea de la noi sa ne ajutam, șa ne servim, sa ne multumim semenii. Nimic mai inaltator pt un tanar cu aspiratii, insa vine curand vremea cand realizezî ca nimeni si nimic nu-l poate ajuta pe om, daca nu poate sau nu vrea sa se ajute singur .Si daca nu se iubeste singur ( el insuși). Omul ajunge sa se complaca foarte mult in propria-i mizerie ai nefericire, ca ii e frica sau lehamite sa incerce sa mai iasa. Defapt cei care vin si-tî cer ajutorul vor defapt sa le oferi solutie de compromis pt a le face mai confortabila nefericirea pe crae aunt nevoiti sa o traiasca. Uneori poti, alteori nu.
Intr-adevar ,iubirea de Dumnezeu trebuie sa ne conduca la iubirea aproapelui.
Dar ca sa ajungem la iubirea lui Dumnezeu e drum lung ,trebuie in primul rand sa scapam de pacate prin multa rugaciune si sfinte slujbe ,spovedanie ,etc
Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Ma tem ca acolo voi ajunge daca nu mai cred in Dumnezeu, si sincer nu gasesc nimic de dorit in asta. Chiar nu vad in acest moment absolut nicio alternativa viabila.( poate ca totusi ma iubesc pe mine insumi indeajuns daca nu vreau sa ajung sa atarn de candelabru; ca nu sunt mandra sau multumita de mine, astâ poate e alta treaba). Pentru cei mai tneri ca mine, insa, asta e maxim: sa te comporti ( distrezi, " traiesti") ca si cum maine nu ar exista ...
Diavolul isi face lucrarea ,desigur.Si reuseste acolo unde gaseste loc prielnic.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2014, 12:06:47
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Nu o sa ajunga ateu daca parintii sunt practicanti si il invata de bine.
Daca parintii sunt practicanti si copilul ajunge ca la maturitate sa fie ateu inseamana ca nu a fost invatat de bine? Ce va spune lucrul asta despre parintii acelui copi? As vrea sa mergeti mai departe cu logica dumneavoastra. Nu va fie teama ca jigniti acum, ca e prea tarziu. Ati facut-o deja :).

Cum vi se pare afirmatia: "Nu o sa ajunga ortodox daca parintii sunt secularisti/musulmani/adventisti/budisti si il invata de bine"?

Citat:
Si ajunge credinta, dar nu numai, ci si si educatia crestina de acasa conteaza. De aceea trebuie sa fie si nasii practicanti ca sa invete de bine copilul, nu atei.
Copilul poate fi invatat de bine doar daca nasii sunt practicanti? Iar v-as ruga sa mergeti mai departe cu logica. Daca nu sunt practicanti, cum este invatat copilul?
Reply With Quote
Vechi 20.11.2014, 12:51:09
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
Daca ati avea respect, nu ati ridiculiza ceea ce altii considera sfant. Nici bun simt nu aveti.
O dojana legata de bunul meu simt, din partea dumneavoastra, imi starneste amuzamentul. Daca ati avea respect fata de om in general, nu i-ati mai crede incapabili sa ofere o educatie sanatoasa propriului copil pe toti cei care nu adera la credinta dumneavoastra.
Nu este problema mea ca va considerati opiniile si parerile ca fiind sfinte.
Si eu am mare incredere in politicieni si toti cei care ii ridiculizeaza denota lipsa de respect, chiar si de bun-simt (cum spuneti dumneavostra), la adresa mea.
Sunt si absolut convins ca faceti plecaciuni in semn de respect cand auziti ca musulmanii vor avea parte de 72 de fecioare virgine in paradis.

Citat:
Permiteti'mi sa nu va cred cand spuneti ca ati lupta cu arma in mana pentru dreptul meu sa merg la biserica, bla blauri si vorbe in vant.
Va permit cu toata inima. Sunt convins ca a sunat siropos ce am spus eu dar asta si pentru ca am fost gresit inteles. Voi lupta pentru principiile si valorile democratice, care includ si libertatea religioasa. Nu mi-am propus sa lupt in mod special pentru credinta, daca asta v-ai imaginat. Cred ca am fost destul de clar cand am spus ca lupt pentru dreptul la credinta si la multe altele, la fel de importante.

Citat:
Daca nu credeti in nimeni si in nimic, deci nu aveti absolut nici o credinta, nu ati fi in stare sa luptati pentru nimic.
Cum sa nu cred in nimic? Cine v-a spus asta? Faceti afirmatii din ignoranta. Eu cred in foarte multe lucruri. Cred in semeni, in demnitate, in libertatea constiintei, in iubire, in toleranta, in munca, in altruism si empatie etc.. Sunt extrem de multe lucruri in care cred.
Acestea sunt valori suficiente pentru a lupta si a le apara.
Credeti ca se poate lupta doar pentru Dumnezeu, Allah si Iehova? Am vazut ce fel de lupte sunt astea.

Citat:
D-voastra si alti altei aveti doar papagal. Atat, nu aveti taria sa luptati pentru ceva, ci doar sa luati in bataie de joc, sa ridiculizati, asta stiti si atat puteti
Ca sa fi incununat cu succes afirmatia plina de intelepciune pe care ati facut-o trebuia sa incheiati si cu un indemn specific caracterului dumneavoastra. Un "ciocu' mic ateule!" cred ca se potrivea de minune. Aveti ocazia data viitoare. Nu o ratati!
Nu ma deranjeaza absolut deloc ce ati spus dar ma amuza contrastul dintre ceea ce spuneti si ceea ce, in mod evident, ati aratat ca sunteti. Adresarea cu pronumele de politete nu va salveaza :).

Era si mai interesant sa aflam de ce dumnea-mea si alti atei avem doar papagal, cu argumente specific umane.

In concluzie, nu inteleg ce imi/ne imputati. Vreti sa vedeti proteste ale ateilor, cu strazi inchise si circulatie deviata, pe Dealul Mitropoliei? Pentru ce?
Asta inseamna sa luptam? Lupta ateilor din Romania este, sau ar trebui sa fie, una simpla: apararea drepturilor si principiilor democratice. Vi se pare o lupta banala? Nu este problema nostra ca va simtit calcati pe coada. Nimic din ceea ce cerem nu presupune incalcarea legilor acestui stat. Acesta este si motivul pentru care nu am nicio problema cu BOR atunci cand cere statului ajutor pt. construirea Catedralei. Sa ceara, ca are tot dreptul. Nu incalca nicio lege. In cel mai rau caz, il sanctionez, democratic, pe cel care da, nu pe cel care cere.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2014, 13:09:45
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
..............
Nu sunt la fel de interesati ca si tine sa cred in ceea ce cred si ei, sau daca stiu sa pup icoanele cum trebuie.
Citat:
E vorba de credinta, nu e vorba de pupat icoanele, sunteti in stare sa intelegeti macar atat?
Cititi cu mare atentie pasajele ingrosate. Tot despre credinta am vorbit si eu. Pupatul icoanelor era un "bonus".
Reply With Quote
Vechi 20.11.2014, 13:17:06
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Daca doctorul nu e bun sau nu va convine nu mergeti la alt medic?
Eu sunt din provincie si nu am auzit sa fi spus vreun preot din orasul meu la predica cu cine sa voteze enoriasii.
Cei care au facut-o au fost deja mediatizati.
Pasajul pe care l-ati citat, din postarea mea, are drept context indemnul unor colegi de-ai dumneavostra de a-i fi spus preotului care mi-a botezat finul/fina ca sunt ateu.
Ei considera ca acest detaliu era important. Eu nu neg ca poate fi important, dar spun nu ar fi trebuit sa schimbe cu nimic lucrurile. Un preot are obligatia, prin lege, sa efectueze serviciul religios si pentru un ateu. Am pus la dispozitie si un link, cu o decizie din 2013, care vine in sprijinul afirmatiilor mele.

Mesajul meu nu avea legatura cu "scandalul" recent mediatizat, in care unii preoti s-au implicat politic.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2014, 13:25:54
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
. Un preot are obligatia, prin lege, sa efectueze serviciul religios si pentru un ateu. Am pus la dispozitie si un link, cu o decizie din 2013, care vine in sprijinul afirmatiilor mele.
unde este linkul ?
Reply With Quote
Vechi 20.11.2014, 13:31:17
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
unde este linkul ?
http://www.revista22.ro/hotarire-de-...ice-30421.html

Paradoxal, neefectuarea unui serviciu religios, din considerente religioase, reprezinta o discriminare :))). Nu-mi place sa fac show, dar fereasca ... feresaca ... sfantu' (hai, las de la mine :)) sa mi se refuze vreodata un astfel de serviciu pe considerente religioase.
Apar probleme si daca se privatizeaza maine Biserica, daramite asa, in calitate de platitor de taxe si impozite.

Last edited by Inorogul; 20.11.2014 at 13:40:54.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2014, 13:45:07
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Am pus la dispozitie si un link, cu o decizie din 2013, care vine in sprijinul afirmatiilor mele.
Eu te rog să mai încerci odată cu link-ul ăla, sunt tare curios care lege obligă în RO vreun preot la nu'ș ce...

L.E. Am văzut.
Mai încearcă.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2014, 13:50:32
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
Se refera la asta : http://www.crestinortodox.ro/editori...ie-141804.html ?

Citat:
"Potrivit rânduielii Bisericii Ortodoxe, nașii de botez trebuie să fie ortodocși, adică în deplină comuniune cu Biserica Ortodoxă și membri activi ai unei parohii ortodoxe.
Nu pot fi, în principiu, nași cei care nu sunt în comuniune cu Biserica Ortodoxă pentru orice motiv, cei care nu sunt căsătoriți după rânduiala Bisericii Ortodoxe ori persoanele divorțate, pentru care Biserica nu a acordat desfacerea canonică a căsătoriei.[1] Nu pot fi nași copiii minori, părinții copilului sau creștinii care nu sunt ortodocși."
Imi pare rau, este oranduiala Bisericii.Ce spui tu acolo (hotararea aia de guvern) n-are nici o legatura cu oranduiala
Bisericii.Faptul ca religia este un serviciu public n-are absolut, dar absolut, nici o legatura cu oranduiala Bisericii.

Faptul ca ai dreptul la un serviciu public, nu-ti da dreptul de a interpreta dupa bunul plac folosirea sau nu a acelui serviciu si de a te comporta ca atare.

Iti dau un exemplu: serviciu public este si directia de taxe si impozite.Dar daca tu ai treaba cu acest serviciu public
dupa terminarea programului, si cand te duci, vezi ca este inchis atunci revii maine intre orele in care acest
serviciu functioneaza.Adica te supui regulilor de program stabilite, in acest caz de catre directia de taxe si impozite
Adica te conformezi, regulamentului de ordine interioara a institutiei respective.

Deci cu alte cuvinte , faptul ca ai acces la un serviciu public nu-ti da dreptul de a incalca regulamentele de ordine
interioara ale acelei institutii.

Ei bine in cazul tau, religia este acel serviciu public, iar institutia este Biserica Ortodoxa. Faptul ca ai acces la religie
asta nu-ti da dreptul de a incalca regulamentele de ordine interioara ale Bisericii Ortodoxe.Ori, ce am dat citat
mai sus referitor la credinta nasilor in cadrul Bisericii Ortodoxe, face parte din acele regulamente.

Pa-pa.

Last edited by oaie_cugetatoare; 20.11.2014 at 14:16:49.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2014, 14:14:35
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Da. Am pus intrebarea asta deja pe un forum specializat. Am renuntat la ideea obligativitatii pentru ca, intr-adevar, BOR este autonoma fata de Stat. A ramas intrebarea cu discriminarea, ca asta nu depinde de autonomia Bisericii. Sunt foarte curios ce vor spune expertii :). Sper sa nu zica ca sunt nebun :).
Reply With Quote
Răspunde