![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ca sa ajungem la iubirea lui Dumnezeu e drum lung ,trebuie in primul rand sa scapam de pacate prin multa rugaciune si sfinte slujbe ,spovedanie ,etc Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum vi se pare afirmatia: "Nu o sa ajunga ortodox daca parintii sunt secularisti/musulmani/adventisti/budisti si il invata de bine"? Copilul poate fi invatat de bine doar daca nasii sunt practicanti? Iar v-as ruga sa mergeti mai departe cu logica. Daca nu sunt practicanti, cum este invatat copilul? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu este problema mea ca va considerati opiniile si parerile ca fiind sfinte. Si eu am mare incredere in politicieni si toti cei care ii ridiculizeaza denota lipsa de respect, chiar si de bun-simt (cum spuneti dumneavostra), la adresa mea. Sunt si absolut convins ca faceti plecaciuni in semn de respect cand auziti ca musulmanii vor avea parte de 72 de fecioare virgine in paradis. Citat:
Citat:
Acestea sunt valori suficiente pentru a lupta si a le apara. Credeti ca se poate lupta doar pentru Dumnezeu, Allah si Iehova? Am vazut ce fel de lupte sunt astea. Citat:
Nu ma deranjeaza absolut deloc ce ati spus dar ma amuza contrastul dintre ceea ce spuneti si ceea ce, in mod evident, ati aratat ca sunteti. Adresarea cu pronumele de politete nu va salveaza :). Era si mai interesant sa aflam de ce dumnea-mea si alti atei avem doar papagal, cu argumente specific umane. In concluzie, nu inteleg ce imi/ne imputati. Vreti sa vedeti proteste ale ateilor, cu strazi inchise si circulatie deviata, pe Dealul Mitropoliei? Pentru ce? Asta inseamna sa luptam? Lupta ateilor din Romania este, sau ar trebui sa fie, una simpla: apararea drepturilor si principiilor democratice. Vi se pare o lupta banala? Nu este problema nostra ca va simtit calcati pe coada. Nimic din ceea ce cerem nu presupune incalcarea legilor acestui stat. Acesta este si motivul pentru care nu am nicio problema cu BOR atunci cand cere statului ajutor pt. construirea Catedralei. Sa ceara, ca are tot dreptul. Nu incalca nicio lege. In cel mai rau caz, il sanctionez, democratic, pe cel care da, nu pe cel care cere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei considera ca acest detaliu era important. Eu nu neg ca poate fi important, dar spun nu ar fi trebuit sa schimbe cu nimic lucrurile. Un preot are obligatia, prin lege, sa efectueze serviciul religios si pentru un ateu. Am pus la dispozitie si un link, cu o decizie din 2013, care vine in sprijinul afirmatiilor mele. Mesajul meu nu avea legatura cu "scandalul" recent mediatizat, in care unii preoti s-au implicat politic. |
|
|||
|
|||
![]()
unde este linkul ?
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.revista22.ro/hotarire-de-...ice-30421.html
Paradoxal, neefectuarea unui serviciu religios, din considerente religioase, reprezinta o discriminare :))). Nu-mi place sa fac show, dar fereasca ... feresaca ... sfantu' (hai, las de la mine :)) sa mi se refuze vreodata un astfel de serviciu pe considerente religioase. Apar probleme si daca se privatizeaza maine Biserica, daramite asa, in calitate de platitor de taxe si impozite. Last edited by Inorogul; 20.11.2014 at 13:40:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() L.E. Am văzut. Mai încearcă.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Bisericii.Faptul ca religia este un serviciu public n-are absolut, dar absolut, nici o legatura cu oranduiala Bisericii. Faptul ca ai dreptul la un serviciu public, nu-ti da dreptul de a interpreta dupa bunul plac folosirea sau nu a acelui serviciu si de a te comporta ca atare. Iti dau un exemplu: serviciu public este si directia de taxe si impozite.Dar daca tu ai treaba cu acest serviciu public dupa terminarea programului, si cand te duci, vezi ca este inchis atunci revii maine intre orele in care acest serviciu functioneaza.Adica te supui regulilor de program stabilite, in acest caz de catre directia de taxe si impozite Adica te conformezi, regulamentului de ordine interioara a institutiei respective. Deci cu alte cuvinte , faptul ca ai acces la un serviciu public nu-ti da dreptul de a incalca regulamentele de ordine interioara ale acelei institutii. Ei bine in cazul tau, religia este acel serviciu public, iar institutia este Biserica Ortodoxa. Faptul ca ai acces la religie asta nu-ti da dreptul de a incalca regulamentele de ordine interioara ale Bisericii Ortodoxe.Ori, ce am dat citat mai sus referitor la credinta nasilor in cadrul Bisericii Ortodoxe, face parte din acele regulamente. Pa-pa. ![]() Last edited by oaie_cugetatoare; 20.11.2014 at 14:16:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|