Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2016, 11:54:10
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu ar trebui sa aiba sau cum?

Poate si drepturile tale sunt o problema, ca uite, respiri, consumi, deci contribui la efectul de sera, distrugi planeta..

Esti care va sa zica un soi de terorist planetar..
cine are drepturi, are si responsabilitati
Vechi 25.07.2016, 11:57:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cine are drepturi, are si responsabilitati
Sunt vreo 2 milioane de musulmani in Franta (statistici din 2010 deci acum s-ar putea sa fie si mai multi) si nu sunt acolo de ieri.

Ai auzit de atentate de genul asta inainte de Charlie Hebdo si primavara araba?

Da, chipurile in Irak si Libia erau dictatori, dar in Europa era liniste, acum aia nici democratie nu au, nici astia liniste.

Last edited by AlinB; 25.07.2016 at 11:59:44.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2016, 12:30:55
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sunt vreo 2 milioane de musulmani in Franta (statistici din 2010 deci acum s-ar putea sa fie si mai multi) si nu sunt acolo de ieri.

Ai auzit de atentate de genul asta inainte de Charlie Hebdo si primavara araba?

Da, chipurile in Irak si Libia erau dictatori, dar in Europa era liniste, acum aia nici democratie nu au, nici astia liniste.
O remarca perfecta, de bun-simt.
PEGIDA e o solutie doar daca devine mai moderata. Cu alte cuvinte, sa lase naibii discurusul antiislamic. Am prieteni si fosti colegi islamici si iudaici, Dumnezeu sa ii binecuvinteze. Nici ei nu ar ridica mina contra mea, nici eu contra lor. Da, imigratia e o timpenie si trebuie regindita sau stopata, aici e singurul lucru in care PEGIDA are dreptate. Rasismul, antiislamismul, xenofobia, nu au ce cauta in discursul nu zic al unui politician, dar al unui om intreg. Dar "primavara araba", cum cu cinism o numea securimea euroamericana, a fost nu doar o timpenie si mai mare, ci o crima globala, si o tentativa de genocid la adresa unei rase si a unei religii.
Mihnea, lasa medievalismele antiislamice. Iti voi trimite carti, daca vrei, care te vor lecui, ma rog din inima, de antisilamism si antisemitism. Crestinismul, istoric vorbind datoreaza mult si Islamului si Sionului.
Si tot in evul mediu crestin occidental; sa nu privim cu idealism: Franta in care locuiesti, a fost primul stat european crestin feudal care a stabilit relatii ok cu Padisahul Otoman. Asa ca, repet, sa nu idealizam "minunatul" front crestin din acea perioada. Atunci Biserica, aliata cu statul feudal dictatorial, pardon, monarhic, era o metastaza politica si sociala. Partea nasoala ca Nebunia Franceza de la 1789 si cea bolsevica de la 197, repcum si catifelatele revolutii portoclaii de dupa 1989 au adus la putere nemernici la fel de ticalosi ca aia aflati la putere din Evul Mediu, atit cei din Apus, cit si din Rasarit, sau chiar mult mai rai, pentru ca ridicarea lor la putere a coincis/a fost facilitata de darimarea sacrului in societatea europeana.
P. S. Ca intotdeauna, incerca sa fiu obiectiv: imi ridic in cap pe toti.
P. P. S. Aline, iarta-ma: e foarte greu sa imi schimb stilul alambicat. Incerc, dar deocamdata nu prea imi iese.

Last edited by Romowe; 25.07.2016 at 14:33:52.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2016, 13:12:28
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Mihnea, lasa medievalismele antiislamice. Iti voi trimite carti, daca vrei, care te vor lecui, ma rog din inima, de antisilamism si antisemitism. Crestinismul, istoric vorbind datoreaza mult si Islamului si Sionului.
Sionului, mai mult decat datoreaza. Crestinismul ESTE Sionul. Dar, cand spui ca datoreaza Islamului, m-ai face sa rad daca n-as sti ca tampenia asta nu s-ar preda, oficial, in universitati euro-americane. Daca datoram ceva acestei religii diabolice care e Islamul, datoram o lunga serie de mucenici.

Citat:
Stii cine ii mai salva, la modul fizic si asumat, pe arominii cautati de grecii (frati ortodocsii ai pluii, de) isterizati mental de "ideea mare a Greciei Mari", idee propovaduita inclusiv de samanii greci, pardon, preotii ortodocsi greci instigatori la violenta, care faceau crize de furie la ideea Liturgiei in romina ("cum sa slujeasca Liturgia niste imputiti de ciobani vlahi, in limba lor inferioara?!"), acum mai putin de un secol si jumatate? Iti spun eu: "fanaticii" de musulmani, indeosebi turcii dinn Balcani,
Da cu goagla dupa cuvantul-cheie "Moscopole", ca sa vezi cat de mult datoreaza aromanii blanzilor lor prieteni, musulmanii turci.

Citat:
pe care adunatura lui Venizelos i-a gonit din Grecia. Sint fapte istorice.
A, si nu crezi ca Grecia era a Greciei ? Sau trecuse prea mult timp de la 1453, cand "umbra lui Allah pe pamant" a inscris din nou in contul datoriei pe care crestinii o au fata de binefacerile Islamului ? Alungarea turcilor din Grecia sau: "Ce animal rau, plin de draci! Se apara, cand il ataci!"

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 25.07.2016, 13:24:35
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sau, pentru dumneata, in varianta ortodoxa: cand Daniil Sihastrul e inlocuit cu Daniil Ciobotea si cand pe tronul lui Stefan cel Mare este Klaus Iohannis, atunci nema Podul Inalt.
Normal, până nu arăți că ești nesimțit nu te simți tu bine.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2016, 13:54:43
Romowe
Guest

Implicit

Necesitatea eliminarii terorismului este, cum sa zic, o chestiune nu doar de politica, ci de sanitate mentala: doar sociopatii aproba violenta si moartea.
Pe de alta parte: musulmanii de aici, din Rominia, niciodata, fie ei turco-tatari vechi de secole, fie arabi sau iranieni veniti intre 1950-1989 si dupa 1990 in Rominia, niciodata nu au fost violenti, religios sau altfel, fata de romini, alti crestini sau alte comunitati, religioase sau etnice. Pe de alta parte, imigrantii, dupa cum orice om vede, numai frau merkel nu, pot deveni o problema grava. Trebuie pur si simplu trimisi inapoi: fara violenta, fara atitudini de rasism dispretuitor, civilizat dar ferm: fermitatea sanatoasa lipseste cel mai mult "conducatorilor" europeni. Nimeni, nici un om responsabil nu instiga la violenta contra lor, ci doar e vorba de a cere sa nu ne bagam singuri (sau sa nu bage altii, adica politicienii, in numele nostru) calul troian in casa.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2016, 14:07:05
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
si ma rog, CE datoreaza crestinismul islamului?
Vechi 25.07.2016, 14:21:11
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si ma rog, CE datoreaza crestinismul islamului?
Gugleste "sufi" si Ibn Arabi. Pe urma, mai vorbim. Pe urma cauta despre modul in care relationau clericii si credinciosii crestini cu cei musulmani in Dobrogea, inclusiv tot felul de episoade ecumenice. In principal musulmanii de extractie etnica turanica sint foarte pasnici.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2016, 14:26:58
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Eu atâta știu, că am crescut cu istoria oficială a faptelor de vitejie a marilor domnitori români, care s-au bătut, cu excepția lui Traian, cu turcii, după cum ne învață și Conu Iancu:

Profesorul: (.........)No! acuma… noi, românii, musai doară să șkim pe cum că: ghe unghe ne trajem noi?… ghe unghe?… spune!

Elevul (energic): De la Traian, dom'le!

Profesorul (făcând cu ochiul inspectorului, care stă în admirație): Și cine era Trăian?

Elevul: El era un om bun!

Profesorul (emoționat): Bun, drăguțul ghe el! zic zău lui Dumnezău, bun!… și cu cine s-au bătut el?

Elevul (brav): Cu turcii!

Profesorul (râzând cu mult chef): Pe dracu! Că-z unghe erau turcii până atunci în Europa… Mai târziu doară apoi s-or ghescoperit turcii… (Puternic:) Cu dacii, mă!

Elevul (mai brav): Cu draci!

Profesorul: Că zău lui Dumnezeu că cu draci s-o bătut!… Dar mai apoi, Ștefan cel Mare și Michaiu Bravul cine au fost?

Elevul (mândru): Ei erau oameni buni.

Profesorul (aprobând cu tărie): Buni, mă !… și s-au bătut…

Elevul (cu multă mândrie națională): Cu draci!

Profesorul (entuziast): Cu draci! zic zău lui Dumnezeu!… Merji la loc!… Bravo, prostovane!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 25.07.2016, 14:43:16
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Gugleste "sufi" si Ibn Arabi. Pe urma, mai vorbim. Pe urma cauta despre modul in care relationau clericii si credinciosii crestini cu cei musulmani in Dobrogea, inclusiv tot felul de episoade ecumenice. In principal musulmanii de extractie etnica turanica sint foarte pasnici.
Sigur, asta ca argument pentru a nu-i băga pe toți în aceeași oală; după cum față de creștini nu ar fi corect. Însă la momentul la care au început cruciadele – deși ulterior au degenerat – situația creștinilor din Bizanț era cumplită. Nu vreau să dau detalii cu privire la ororile pe care creștinii le îndurau (pot fi aflate în articolul de aici); pe de altă parte, la fel de cumpliți au fost oamenii (dacă îi putem numi așa) lui Mihai Viteazul când au năvălit peste turci la sud de Dunăre (v. Xenopol).
Deci faptul că se numeau musulmani sau creștini nu reprezenta neapărat o deosebire privind tratamentul aplicat populațiilor cotropite.