![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Sunt vreo 2 milioane de musulmani in Franta (statistici din 2010 deci acum s-ar putea sa fie si mai multi) si nu sunt acolo de ieri.
Ai auzit de atentate de genul asta inainte de Charlie Hebdo si primavara araba? Da, chipurile in Irak si Libia erau dictatori, dar in Europa era liniste, acum aia nici democratie nu au, nici astia liniste.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 25.07.2016 at 11:59:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PEGIDA e o solutie doar daca devine mai moderata. Cu alte cuvinte, sa lase naibii discurusul antiislamic. Am prieteni si fosti colegi islamici si iudaici, Dumnezeu sa ii binecuvinteze. Nici ei nu ar ridica mina contra mea, nici eu contra lor. Da, imigratia e o timpenie si trebuie regindita sau stopata, aici e singurul lucru in care PEGIDA are dreptate. Rasismul, antiislamismul, xenofobia, nu au ce cauta in discursul nu zic al unui politician, dar al unui om intreg. Dar "primavara araba", cum cu cinism o numea securimea euroamericana, a fost nu doar o timpenie si mai mare, ci o crima globala, si o tentativa de genocid la adresa unei rase si a unei religii. Mihnea, lasa medievalismele antiislamice. Iti voi trimite carti, daca vrei, care te vor lecui, ma rog din inima, de antisilamism si antisemitism. Crestinismul, istoric vorbind datoreaza mult si Islamului si Sionului. Si tot in evul mediu crestin occidental; sa nu privim cu idealism: Franta in care locuiesti, a fost primul stat european crestin feudal care a stabilit relatii ok cu Padisahul Otoman. Asa ca, repet, sa nu idealizam "minunatul" front crestin din acea perioada. Atunci Biserica, aliata cu statul feudal dictatorial, pardon, monarhic, era o metastaza politica si sociala. Partea nasoala ca Nebunia Franceza de la 1789 si cea bolsevica de la 197, repcum si catifelatele revolutii portoclaii de dupa 1989 au adus la putere nemernici la fel de ticalosi ca aia aflati la putere din Evul Mediu, atit cei din Apus, cit si din Rasarit, sau chiar mult mai rai, pentru ca ridicarea lor la putere a coincis/a fost facilitata de darimarea sacrului in societatea europeana. P. S. Ca intotdeauna, incerca sa fiu obiectiv: imi ridic in cap pe toti. P. P. S. Aline, iarta-ma: e foarte greu sa imi schimb stilul alambicat. Incerc, dar deocamdata nu prea imi iese. Last edited by Romowe; 25.07.2016 at 14:33:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Normal, până nu arăți că ești nesimțit nu te simți tu bine.
|
|||
|
|||
![]()
Necesitatea eliminarii terorismului este, cum sa zic, o chestiune nu doar de politica, ci de sanitate mentala: doar sociopatii aproba violenta si moartea.
Pe de alta parte: musulmanii de aici, din Rominia, niciodata, fie ei turco-tatari vechi de secole, fie arabi sau iranieni veniti intre 1950-1989 si dupa 1990 in Rominia, niciodata nu au fost violenti, religios sau altfel, fata de romini, alti crestini sau alte comunitati, religioase sau etnice. Pe de alta parte, imigrantii, dupa cum orice om vede, numai frau merkel nu, pot deveni o problema grava. Trebuie pur si simplu trimisi inapoi: fara violenta, fara atitudini de rasism dispretuitor, civilizat dar ferm: fermitatea sanatoasa lipseste cel mai mult "conducatorilor" europeni. Nimeni, nici un om responsabil nu instiga la violenta contra lor, ci doar e vorba de a cere sa nu ne bagam singuri (sau sa nu bage altii, adica politicienii, in numele nostru) calul troian in casa. |
|
||||
|
||||
![]()
si ma rog, CE datoreaza crestinismul islamului?
|
|||
|
|||
![]()
Gugleste "sufi" si Ibn Arabi. Pe urma, mai vorbim. Pe urma cauta despre modul in care relationau clericii si credinciosii crestini cu cei musulmani in Dobrogea, inclusiv tot felul de episoade ecumenice. In principal musulmanii de extractie etnica turanica sint foarte pasnici.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu atâta știu, că am crescut cu istoria oficială a faptelor de vitejie a marilor domnitori români, care s-au bătut, cu excepția lui Traian, cu turcii, după cum ne învață și Conu Iancu:
Profesorul: (.........)No! acuma… noi, românii, musai doară să șkim pe cum că: ghe unghe ne trajem noi?… ghe unghe?… spune! Elevul (energic): De la Traian, dom'le! Profesorul (făcând cu ochiul inspectorului, care stă în admirație): Și cine era Trăian? Elevul: El era un om bun! Profesorul (emoționat): Bun, drăguțul ghe el! zic zău lui Dumnezău, bun!… și cu cine s-au bătut el? Elevul (brav): Cu turcii! Profesorul (râzând cu mult chef): Pe dracu! Că-z unghe erau turcii până atunci în Europa… Mai târziu doară apoi s-or ghescoperit turcii… (Puternic:) Cu dacii, mă! Elevul (mai brav): Cu draci! Profesorul: Că zău lui Dumnezeu că cu draci s-o bătut!… Dar mai apoi, Ștefan cel Mare și Michaiu Bravul cine au fost? Elevul (mândru): Ei erau oameni buni. Profesorul (aprobând cu tărie): Buni, mă !… și s-au bătut… Elevul (cu multă mândrie națională): Cu draci! Profesorul (entuziast): Cu draci! zic zău lui Dumnezeu!… Merji la loc!… Bravo, prostovane!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci faptul că se numeau musulmani sau creștini nu reprezenta neapărat o deosebire privind tratamentul aplicat populațiilor cotropite.