![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
poi daca Sabbathul era de seara pana dimineatza ca la creatzie, apoi urma seara de Duminica shi dimineatza de Duminica, apoi Duminici pana la Ellen shi Miller, shi apoi au hotarat ei cu baptishtii shi mormonii ca de vineri seara de la ora 6 pana sambata seara probabil tot la ora 6 sa tzie ei sabatul... cine vi se pare ca a schimbat tzinerea Sabbathului? asha cum zicea Ellen ca va veni antichrist care le va cere schimbarea Sabbathului... lui Israel.
poi daca ziua de Duminica in mod curent in zilele noastre a devenit vechea dimineatza de Sabbath shi vechea seara de prima zi a saptamanii, atunci rezulta ca luni a devenit vechea dimineatza de Duminica shi vechea seara de luni... ... ... iar vineri a devenit vechea dimineatza de joi shi vechea seara de vineri, deci la ora 6 vinerea, asta pe care o avem noi in prezent este defapt vechea dimineatza de joi shi vechea seara de vineri, deci la ora 6, asha cum v-a invatzat baptishtii ca sa tzinetzi vechiul sabbat (ziua a 7-a) e clar ca se intra astfel in vechea seara de vineri care se incheie cu vechea dimineatza de vineri, deci niciintr-un caz nu tzinetzi un Sabbath al lui Dumnezeu ci tzinetzi defapt ziua a 6-a, crezand voi ca tzinetzi ziua a 7-a... ca asha v-au pacalit baptishtii shi asha atzi hotarat imperuna crezand ca e bine... deci cine sunt ratacitzii? iar Cuvantul lui Dumnezeu a zis ca sfanta Duminica se tzine de sambata seara de la apusul soarelui pana luni Dimineatza la rasaritul soarelui dar asha cum avem noi zilele acuma... adica defapt vechiul Sabbath, vechea seara de sambata, apoi vechea dimineatza de sambata, apoi vechea seara de Duminica (prima zi a saptamanii), vechea dimineatza de Duminica... deci e clar ca numai Cuvantul lui Dumnezeu (sf Treime cu toate oshtirile Cerului) dat prin Trambitaza Domnului a spus exact shi corect cum este Randuiala Adevarata dupa cum este scris in sfanta scriptura, a orishicui... ca sa se tzie precum in Cerul cel Nou asha shi pe Pamantul cel Nou... dar voi certatzi-va mai departe... shi facetzi dupa cum va inclina Dumnezeu inima... Last edited by vsovi; 14.09.2009 at 10:10:07. |
|
|||
|
|||
![]()
1. Să ne temem, deci, ca nu cumva, câtă vreme ni se lasă făgăduința să intrăm în odihna Lui, să pară că a rămas pe urmă cineva dintre voi.
2. Pentru că și nouă ni s-a binevestit ca și acelora, dar cuvântul propovăduirii nu le-a fost lor de folos, nefiind unit cu credința la cei care l-au auzit. 3. Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii. 4. Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale". 5. Și în același loc, zice iarăși: "Nu vor intra întru odihna Mea!". 6. Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, 7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. - Evrei capitolul 4 Uite ce se zice despre evrei , "nu vor intra in odihna Mea", si in versetul 6 ne spune ca n-au intrat pentru nesupunerea lor , si se vorbeste de o alta(noua) zi de odihna.Negru pe alb. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Textul original grecesc nu contine "de odihna", verificati aici versetul 8: http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/heb4.pdf Traducatorii romani mai vechi au avut mai multa frica de Dumnezeu si n-au adaugat acest cuvant, chiar daca toti au fost pazitori ai duminicii si nu ai sambetei: "Pentru că, de vreame ce pre ei Iisus au odihnit, nu ar grăi după aceasta pentru altă zi" )Biblia de la Bucuresti 1688) "Că, de le-ar fi făcut Iisus acelora odihnă, nu ar fi grăit de altă zi după aceastea." (Biblia de la Blaj 1795) "Că de le-ar fi făcut Iisus, acelora odihnă, n-ar fi grăit de altă zi după acestea" (Biblia sinodală 1914) "Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n'ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi. " (Biblia Cornilescu) "Dacă Iosua le-ar fi dat odihnă, atunci Dumnezeu nu le-ar fi vorbit mai târziu despre o altă zi." (Noua Traducere Romanească 2008) |
|
|||
|
|||
![]()
si despre ce alta zi e vorba , din contextul ala ? :)
|
|
|||
|
|||
![]() Numeri Capitolul 16 - Pedeapsa razvratitorilor. "... 34. Si tot Israelul, care era împrejurul lor, a fugit la strigatele lor, ca ziceau: "Sa nu ne înghita si pe noi pamântul!" 35. A iesit apoi foc de la Domnul si a mistuit pe cei doua sute cincizeci de barbati care au adus tamâie. 36. Dupa aceea a grait Domnul cu Moise si a zis: 37. "Spune lui Eleazar, fiul preotului Aaron, sa adune cadelnitele cele de arama ale celor arsi si focul strain sa-l arunce afara, caci s-au sfintit cadelnitele pacatosilor acestora prin moartea lor. 38. Sa le sfarâme deci si sa le faca foi pentru acoperit jertfelnicul. Pentru ca le-au adus aceia înaintea Domnului, s-au sfintit si vor fi semn pentru fiii lui Israel". 39. A luat deci Eleazar, fiul preotului Aaron, cadelnitele cele de arama, pe care le adusesera cei arsi, si le-a prefacut în foi pentru acoperit jertfelnicul, 40. Ca sa-si aduca aminte fiii lui Israel ca nimeni din alt neam, care nu e din semintia lui Aaron, sa nu se apropie sa aduca tamâiere înaintea Domnului, si sa nu fie ca si Core si partasii lui, precum îi graise Domnul prin Moise. 41. A doua zi însa toata obstea fiilor lui Israel a cârtit împotriva lui Moise si a lui Aaron si a zis: Voi ati omorât poporul Domnului. 42. Si când s-a adunat obstea împotriva lui Moise si Aaron, acestia s-au întors catre cortul adunarii, si iata norul l-a acoperit si s-a aratat slava Domnului. 43. Si a venit Moise si Aaron la cortul adunarii. 44. Atunci a grait Domnul cu Moise si Aaron si a zis: 45. "Departati-va de obstea aceasta, ca într-o clipa o voi pierde". Iar ei au cazut cu fata la pamânt. 46. Si a zis Moise catre Aaron: "Ia-ti cadelnita, pune în ea foc de pe jertfelnic, arunca în ea tamâie si du-o repede în tabara si te roaga pentru ei, ca a iesit mânie de la fata Domnului si a început pedepsirea poporului". 47. Atunci Aaron a luat, cum îi zisese Moise, a alergat în mijlocul obstii si iata se începuse moartea în popor; si a pus tamâia si s-a rugat pentru popor; 48. Si stând el între morti si vii, a încetat bataia. 49. Au murit atunci din pedepsirea aceea paisprezece mii sapte sute de oameni, afara de cei ce murisera pentru razvratirea lui Core. 50. Iar dupa ce a încetat pedepsirea, s-a întors Aaron la Moise, la usa cortului adunarii. " Psalmii: Capitolul 94 - Al lui David. Al lui David. 1. Veniti sa ne bucuram de Domnul si sa strigam lui Dumnezeu, Mantuitorului nostru. 2. Sa intampinam fata Lui intru lauda si in psalmi sa-I strigam Lui, 3. Ca Dumnezeu mare este Domnul si Imparat mare peste tot pamantul. 4. Ca in mana Lui sunt marginile pamantului si inaltimile muntilor ale Lui sunt. 5. Ca a Lui este marea si El a facut-o pe ea, si uscatul mainile Lui l-au zidit. 6. Veniti sa ne inchinam si sa cadem inaintea Lui si sa plangem inaintea Domnului, Celui ce ne-a facut pe noi. 7. Ca El este Dumnezeul nostru si noi poporul pasunii Lui si oile mainii Lui. 8. O, de I-ati auzi glasul care zice: "Sa nu va invartosati inimile voastre, 9. Ca in timpul cercetarii, ca in ziua ispitirii in pustiu, 10. Unde M-au ispitit parintii vostri, M-au ispitit si au vazut lucrurile Mele. 11. Patruzeci de ani am urat neamul acesta si am zis: "Pururea ratacesc cu inima". 12. Si ei n-au cunoscut caile Mele, ca M-am jurat intru mania Mea: "Nu vor intra intru odihna Mea". Capitolul 3 - Hristos este mai presus decat Moise. Daca neascultarea de Moise aduce pedeapsa, cu atat mai mult neascultarea de Hristos. "1. Pentru aceea, frati sfinti, partasi chemarii ceresti, luati aminte la Apostolul si Arhiereul marturisirii noastre, la Iisus Hristos, 2. Care credincios a fost Celui ce L-a randuit, precum si Moise in toata casa Lui. 3. Pentru ca Acesta (Iisus) S-a invrednicit de mai multa slava decat Moise, dupa cum are mai multa cinste decat casa cel ce a zidit-o. 4. Caci orice casa e zidita de catre cineva, iar Ziditorul a toate este Dumnezeu. 5. Moise a fost credincios in toata casa Domnului, ca o sluga, spre marturia celor ce erau sa fie descoperite in viitor, 6. Iar Hristos a fost credincios ca Fiu peste casa Sa. Si casa Lui suntem noi, numai daca tinem pana la sfarsit cu neclintire, indrazneala marturisirii si lauda nadejdii noastre. 7. De aceea, precum zice Duhul Sfant: "Daca veti auzi astazi glasul Lui, 8. Nu va invartosati inimile voastre, ca la razvratire in ziua ispitirii din pustie, 9. Unde M-au ispitit parintii vostri, M-au incercat, si au vazut faptele Mele, timp de patruzeci de ani. 10. De aceea M-am maniat pe neamul acesta si am zis: Pururea ei ratacesc cu inima si caile Mele nu le-au cunoscut, 11. Ca M-am jurat in mania Mea: "Nu vor intra intru odihna Mea!". 12. Luati seama, fratilor, sa nu fie cumva, in vreunul din voi, o inima vicleana a necredintei, ca sa va departeze de la Dumnezeul cel viu. 13. Ci indemnati-va unii pe altii, in fiecare zi, pana ce putem sa zicem: astazi! ca nimeni dintre voi sa nu se invartoseze cu inselaciunea pacatului; 14. Caci ne-am facut partasi ai lui Hristos, numai daca vom pastra temeinic, pana la urma, inceputul starii noastre intru El, 15. De vreme ce se zice: Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu invartosati inimile voastre, ca la razvratire. 16. Cine sunt cei care, auzind, s-au razvratit? Oare nu toti care au iesit din Egipt, prin Moise? 17. Si impotriva cui a tinut manie timp de patruzeci de ani? Au nu impotriva celor ce au pacatuit, ale caror oase au cazut in pustie? 18. Si cui S-a jurat ca nu vor intra intru odihna Sa, decat numai celor ce au fost neascultatori? 19. Vedem dar ca n-au putut sa intre, din pricina necredintei lor. " deci e vorba despre ziua biruirii satanei shi biruirea razvratirii din popor ridicata impotriva Domnului... ca in odihna Sfintei Treimi shi a sfintzilor Sai vor intra doar credincioshii shi poporul Lui Hristos-Dumnezeu. Last edited by vsovi; 14.09.2009 at 15:35:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Uite cine ocoleste citatele! Eu am postat originalul grecesc si toate celelalte traduceri romanesti ale versetului, care niciuna nu vorbeste despre alta zi de odihna. Nu aveti nimic de comentat privitor la falsul din ultima traducere ortodoxa?
Din contextul capitolului 4, reiese suficient de clar ca apostolul Pavel vorbeste despre o odihna spirituala (nu despre odihna zilei a 7-a a saptamanii) in care trebuie sa intram astazi. Aceasta este acea alta zi (evreii n-au intrat in ziua aceea, noi putem intra astazi). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci ne invatza Cuvantul lui Dumnezeu ca se tzine, se sarbatoreshte ziua aia de Astazi: "de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" pentru cei ce mai au urechi "la ochi" ca sa auda... cu inima. (sa nu uitam ce zi este astazi: inaltzarea sfintei Cruci. ) Last edited by vsovi; 14.09.2009 at 16:06:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uita-te aici ce ai postat "nu le-ar fi vorbit mai tarziu despre o alta zi" despre ce fel de zi ? |
|
|||
|
|||
![]()
Am raspuns deja la #276
|
|
|||
|
|||
![]()
ce intelegi tu prin Sabatul evreiesc?Hai sa clarificam lucrurile;
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CASATORIE ALBA | nicoleta23 | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 05.07.2021 13:02:53 |
'CALUGARIA ALBA' | Nosam | Nunta | 65 | 03.12.2020 14:32:51 |
Calugaria alba | Angela | Calugarul | 169 | 06.01.2018 22:37:30 |
Casatoria alba | Adriana_Crestina | Nunta | 7 | 11.08.2011 21:32:25 |
|