![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma gandeam odata, daca Dumnezeu ne dorea atat de tampiti si de independenti de anumite teorii ale altora, nu stiu cum sa spun, dar cred ca nu ne mai inzestra cu rationament, nu ne mai oferea libera alegere, ne creea instinctul de indobitocire, direct in ADN, astfel ca nu mai era nevoie de diversitate si cercetare, ci doar de o programare genetica a adevarului unanim spicuit din cartile celor, la fel programati sa ne indrume cu exactitate si fara cartire. Mare mai este gradina Domnului !....Pana si la Dumnezeu Adevarul imbraca mai multe forme fiindca, dupa cum spunea iana, depinde de fiecare individ in parte, depinde de fiecare situatie in parte, depinde de fiecare imprejurare, de loc, de spatiu si de simtamant, lucruri pe care Dumnezeu le-a inteles ca atare si le-a judecat si rezolvat individual, ca sa fie totusi bine pentru tot sufletul omenesc.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 08.03.2010 at 21:08:03. |
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa mai adaug ceva: casatoria este o Taina pe cand tunderea in monahism nu este. Cine vrea sa inteleaga stie la ce ma refer.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre New Age.. am citit, dar nu am prea gasit materiale despre new age in crestinism (ci doar despre new age la modul general). Eu inteleg ca in vremurile actuale este imposibil sa nu avem gandirea imbicsita cu conceptii new age (fara sa le definim ca atare, sigur). "Noroc" cu forumul.. avem aici reprezentanti new age de studiat (nu ca as vrea eu sa-i critic neaparat, nicidecum! Eu caut sa identific acele idei daunatoare in propria mea gandire.. nu-mi iubesc atat de mult inteligenta ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu, Dumnezeu nu ne vrea idioti, ci intelepti, asemenea Lui. Mai important este filtrul Lui, nu al nostru, caci ce stim noi?!? Comparativ cu El, nimic! |
|
|||
|
|||
![]()
Voi vorbiti aici de parca in mod real omul chiar ar fi ghidat de ratiune!
Ei bine, daca omul ar fi rational nu ar exista betivi, curvari, criminali etc... Eu vad mai degraba ca omul este manat de patimi (nu de minte) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbim de lucrui diferite. si raspunsurile noastre sunt diferite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nicidecum! Eu ma exprim mai ales din traire, sunt om si nu pot sa nu ma exprim si prin prisma faptului ca , in realitate poate fi departe de mine conceptul de sfintenie, nu reprezinta o deznadajduire , ci o constatare, astfel ca ma rezum la aceasta neputinta de-a fi om, mai ales prin atata demagogie cu care suntem inzestrati...din inteligenta de care amintesti, si incerc sa fac atat cat pot, fara paravane virtuoase si fara un misticism mai mult imaginar. Sunt om si asta reprezinta cel mai evident contrast intre adevar si minciuna...incepand de la ceea ce sunt incerc sa inteleg credinta, si nu de la ceea ce as visa sa fiu, ori au visat altii, sau ar visa cei din jur dar nu pot intrupa, decat prin firmituri aruncate printre mormanele de pacate facute din nepasare, neputinta si inconstienta cotidiana. Daca aceasta credinta propovaduita cu atata inversunare ar fi reusit sa schimbe natura omului si sa o faca mai buna si nu mai rea ( de fapt, prin civilizatie si educatie lumea a devenit mai buna, mai libera, caci inainte habotnicismul si analfabetismul facea foarte multe victime si crea multa suferinta pe pamant ), atunci as fi recurs cu vehementa, poate, la scrierile atat de mult slavite, dar nu a reusit si traind in aceiasi mizerie printre oameni, indraznesc sa-mi scormonesc si proprii creieri de ceva principii mai conforme cu realitatea si, de ce nu, cu credinta viabila si nu inchipuita, poate asta este imboldul supravietuirii in aceasta dezolare fara egal. Aici purtam masti si aproape intotdeuna se trezesc sa critice mai cu intoleranta, persoanele mai varstnice, necasatorite sau mult prea tinere....de ce atata subiectivism ?, cand trasaturile fiecarei perioade, a fiecarei persoane difera atat de mult, incat nu mai este nevoie de cuvinte sa le intelegem.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 08.03.2010 at 21:29:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cei fara scoala nu inseamna ca sunt prosti, pentru ca intelepciunea e si un dar de la Dumnezeu...cu care unii se nasc, de la sine...fara sa il primeasca intr-un anumit moment al vietii...eu asa cred si asa am vazut! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Of Anca pana la lupta directa cu diavolul e cale lunga, lunga. Avem de luptat mai intai cu altele mai mici, cu propriile noastre patimi. Despre cei pe care i-ai enumerat tu mai sus, ei sunt din alta categorie. Si pana sa ajungem noi sa trecem totul prin filtrul Lui e tot cale lunga. Fericiti cei care sunt la nivelul asta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cand binele nu mai e bine si raul nu mai e rau | dobrin7m | Generalitati | 19 | 29.11.2010 12:16:22 |
Sotia istorica | gabrined | Intrebari utilizatori | 1 | 07.07.2010 07:46:00 |
sotia lui cain | rafella | Generalitati | 14 | 19.06.2010 21:03:21 |
Sotia cea impodobita | enasonia | Intrebari utilizatori | 45 | 20.04.2010 14:50:40 |
|