Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2011, 21:10:45
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Doamnă filozofia dumneavoastră este groaznică! Adică oamenii vii sunt morți, iar oameni morți sunt vii. Asta este evanghelia sucită... și mai ziceți de mine că sunt "înșelat de draci"...

Sunt de aproape trei ani pe acest forum și încă nimeni nu a reușit să-mi arate această expresie în Biblie. Oare de ce?

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Exact asa cum oamenii care traiesc sint de fapt morti pentru ca se scalda in pacatele lor, cum ne spune sfintul Apostol Pavel. Sufletul nemuritor, aflindu-se in gheena, este de fapt un suflet pierdut. Cum poate fi ucis sufletul? Pai tot simplu: prin pacat.

Domnule dar tu faci biserica adventa de ras scriind aici deoarece nici cunostinte biblice nu aveti. In afara ca toti protestanti si ortodocsi te cred un radical!
Ingerului Bisericii din Sardes scrie-i: "Iata ce zice Cel ce are cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu si cele sapte stele: "Stiu faptele tale: ca iti merge numele ca traiesti, dar esti mort.

Last edited by Neaguu; 01.09.2011 at 21:12:51.
Vechi 01.09.2011, 21:13:50
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Domnule dar tu faci biserica adventa de ras scriind aici deoarece nici cunostinte biblice nu aveti. In afara ca toti protestanti si ortodocsi te cred un radical!
Ingerului Bisericii din Sardes scrie-i: "Iata ce zice Cel ce are cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu si cele sapte stele: "Stiu faptele tale: ca iti merge numele ca traiesti, dar esti mort.
Aici (Matei 10,28) nu discutăm de moarte din punct de vedere spiritual, ci de o moarte reală, groaznică, moartea veșnică (fără înviere)... dacă mă înțelegi!
Vechi 01.09.2011, 21:13:57
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Citat:
Doamnă filozofia dumneavoastră este groaznică! Adică oamenii vii sunt morți, iar oameni morți sunt vii. Asta este evanghelia sucită... și mai ziceți de mine că sunt "înșelat de draci"...
Din pacate termenul "mort" nu este folosit (cel putin in Noul Testament) tot timpul cu acelasi inteles. Banuiesc ca nici cuvantul "suflet". Din aceasta cauza cred ca apar interpretari in functie de preferinte, dogme sau "inspiratie".
Ce credeti ?
Vechi 01.09.2011, 21:15:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Din pacate termenul "mort" nu este folosit (cel putin in Noul Testament) tot timpul cu acelasi inteles. Banuiesc ca nici cuvantul "suflet". Din aceasta cauza cred ca apar interpretari in functie de preferinte, dogme sau "inspiratie".
Foarte de acord cu ce spuneți domnule NeInocentiu. Dar se pare că unii nu sesizează acest lucru...
Vechi 01.09.2011, 21:16:24
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Omule, deja s-a postat de două ori textul care arată clar că sufletul poate fi ucis. Mai mult, poate fi distrus, nimicit, neantizat conform expresiei apollumi (vezi postarea de mai sus).

"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul le piardă în gheena." (Matei 10,28)
Domnule nu pot fi banat daca nu ai ochelari! Scrie clar sa le piarda in ghena! Domne dute la 9 daca sti la ce ma refer! Sau puneti ochelari! Nu scrie ca poate fi ucis dimpotriva : iar sufletul nu pot să-l ucidă.
Ce intelegi tu aici prin suflet? Hai spune sa te faci de ras. Te rog!
Vechi 01.09.2011, 21:18:22
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=osutafaraunu;395835]Doamnă filozofia dumneavoastră este groaznică! Adică oamenii vii sunt morți, iar oameni morți sunt vii. Asta este evanghelia sucită... și mai ziceți de mine că sunt "înșelat de draci"...QUOTE]

Domnule, inainte de a-i spune lui Nutucutu ca filozofia ei e groaznica, vezi cum te descurci cu Hristos care a zis in asa zisa Lui "evanghelie sucita" pilda fiului risipitor: „mort era (desi toti puteau confirma ca traieste) si a inviat”.

Si eventual vezi cum te descurci si cu apostolul Ioan: "Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort. Priveghează și întărește ce a mai rămas și era să moară" - Apocalipsa 3, 1-2.”

Chiar tu ai zis cu gura ta despre diavoli ca ei sunt fapturi vii nu moarte. Ce fel de viata are o asemenea faptura vie? Mai exact de unde-si sustine diavolul "viata"? Nu cumva e o faptura nemuritoare?
Vechi 01.09.2011, 21:18:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Domnule nu pot fi banat daca nu ai ochelari! Scrie clar sa le piarda in ghena! Domne dute la 9 daca sti la ce ma refer! Sau puneti ochelari! Nu scrie ca poate fi ucis dimpotriva : iar sufletul nu pot să-l ucidă.
Ce intelegi tu aici prin suflet? Hai spune sa te faci de ras. Te rog!
Normal că niște oameni nu pot să ucidă, dar uită-te ce poate face Dumnezeu: să ucidă, să nimicească, să piardă, să distrugă acel suflet pe veci în focul gheenei!
Doamne ferește, chiar trebuie să desenez?
Vechi 01.09.2011, 21:18:55
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici (Matei 10,28) nu discutăm de moarte din punct de vedere spiritual, ci de o moarte reală, groaznică, moartea veșnică (fără înviere)... dacă mă înțelegi!
Domnule, nutucu a zis ca unii traiesc dar sunt defapt morti in pacate asa cum zice si Ioan (poate si Pavel). Ce o dai cu altceva?
Vechi 01.09.2011, 21:22:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Domnule, inainte de a-i spune lui Nutucutu ca filozofia ei e groaznica, vezi cum te descurci cu Hristos care a zis in asa zisa Lui "evanghelie sucita" pilda fiului risipitor: „mort era (desi toti puteau confirma ca traieste) si a inviat”.

Si eventual vezi cum te descurci si cu apostolul Ioan: "Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort. Priveghează și întărește ce a mai rămas și era să moară" - Apocalipsa 3, 1-2.”

Chiar tu ai zis cu gura ta despre diavoli ca ei sunt fapturi vii nu moarte. Ce fel de viata are o asemenea faptura vie? Mai exact de unde-si sustine diavolul "viata"? Nu cumva e o faptura nemuritoare?
Faci aceeași confuzie între o vorbire figurată și una directă. Adică fiul risipitor era mort de luni de zile, putred, în descompunere și se îndrepta spre casa părintească? Hai să fim serioși!
Ca să nu mai vorbim de îngerul Bisericii din Sardes... ai auzit vreodată de un înger mort? Chiar nu poți să distingi o exprimare figurativă? Sau mai degrabă nu vrei... că-ți dă peste cap și teoria ta sucită și groaznică...
Nah, c-am spus-o!
Vechi 01.09.2011, 21:24:01
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Normal că niște oameni nu pot să ucidă, dar uită-te ce poate face Dumnezeu: să ucidă, să nimicească, să piardă, să distrugă acel suflet pe veci în focul gheenei!
Doamne ferește, chiar trebuie să desenez?
Dumnezeu poate face orice. Dar a pierde sufletul in ghena inseamna a uita de el acolo! Tu trebuie sa gandesti si daca nu ai dreptate dar tu nu poti fiindca judeca altii in locul tau! Oricum face diferentiere intre suflet si trup! Daca sufletul este suflarea de viata a lui Dumnezeu sau ce vrei tu sa crezi apoi de ce sa se autodistruga Dumnezeu?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38