![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
ce te faci atunci cand traditia (sau o parte din ea) este gresita?
|
|
|||
|
|||
![]()
ce te face sa crezi ca tu nu gresesti crezind asta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Te întrebi cu onestitate: oare tradiția este greșită sau percepția ei în înțelegerea mea?
|
||||
|
||||
![]()
trebuie sa-mi dovedeasca ca eu gresesc
|
|
||||
|
||||
![]()
traditia ca Petru a fost papa la Roma este gresita. Care sunt dovezile ca el a fost acolo? Eu tot le cer si NIMENI NU a adus nici o dovada
|
|
||||
|
||||
![]()
amice, adu dovezi ca Petru a fost papa la Roma
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu trebuie confundată Tradiția cu miturile fondatoare ale catolicilor.
|
|||
|
|||
![]()
Draga frate,
Sf. Irineu de Lyon spune despre biserica Romei ca a fost intemeiata de cei doi preaslaviti apostoli Petru si Pavel. Nu stiu citatul exact dar sigur spune asta. Oricum, toti parintii bisericii, Clement Romanul, Irineu de Lyon, Origen, Tertulian, Ciprian (ii numesc doar pe cei mai vechi ) afirma fara echivoc ca Petru a fost la Roma si a murit acolo. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta NU inseamna ca apusenii au dreptate in privinta primatului papal si a infailibilitatii papale. Una este faptul ca Petru a fost la Roma si ca a intemeiat biserica de acolo impreuna cu Pavel si altceva sunt pretentiile de hegemonie ale bisericii romane intemeiate de apuseni in mod gresit pe un pretins primat absolut al lui Petru intre apostoli.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cand ajungi la convingerea ca traditia, sau o parte din ea, este gresita si ca tu stii adevarul mai bine decat Sfintii Parinti, atunci mergi la profil si stergi termenul de "ortodox" de acolo. Spui "alta confesiune": una care crede ce crezi tu. Si, daca nu exista inca o asemenea confesiune, ar putea exista, deocamdata, sub numele de "crestinism florinian"Asa se explica faptul ca, in protestantism, s-a ajuns la un numar neprecizabil de credinte diferite. Asa au inceput si Luther, si Calvin, si Ellen White, toti incepatorii de credinte protestante au inceput asa. Si tu, amice, ai putea fi intr-o zi un intemeietor de religie.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|