Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2015, 23:12:38
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Bine, hai sa-ti dau un text postat pe un site ortodox din ce vad.Am inteles ca este vorba de Proloage-noiembrie. Se vorbeste de Arhanghelul Mihail.Stii ce se spune? Ca l-a ingropat pe Moise. Cum comentezi? :) http://www.ortodoxism.ro/proloagele/...age08Nov.shtml

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 20.02.2015 at 23:16:55.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 23:21:46
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Ma asteptam la mai mult curaj, eventual concretizat printr-o fraza simpla:,, Da eu sunt" sau ,,Nu, nu sunt eu". Dar curajos te nasti, sau devii, nu este o conditie pentru oricine.Probabil daca ai fi raspuns direct l-ai fi lamurit si pe Dalian, la a carui intrebare, ca si acum, ai facut o pirueta, lasandu-l precum pe Hamlet, cu intrebarea.Tehnica asta de evitare, cu mutarea centrului de atentie pe cel care intreaba este veche, poate esti prea tanar si nu stii asta.Nu te mai ingrijora strict cu privire la soarta mea, nu ai expertiza necesara. Oricum am privit cu un zambet abordarea de ,,Sola Scriptura" pe care ai acordat-o topicului, desi pe anumite aspecte imaginatia a batut realitatea biblica. Nu pot, intradevar, sa iti neg imaginatia (desi nu ti-ai schimbat complet stilul in raport de ultima aparitie pe forum, iti trebuie talent pt asa ceva) dar ar putea fi consacrata unui scop mai bun.

Dar nu pierdem timpul inutil in detalii nesemnificative, incepem discutia? Sigur vrei doar Biblia? :)
Ce vrei? Să mint? Da, sunt eu "Daniel". Nu, nu sunt eu, "Daniel". Concret, sunt Igor. Ți-am spus ce era de spus pe subiectul ăsta. Restul sunt flori. Iar vârsta nu are importanță, e egală cu zero. Dumnezeu nu caută la fața omului, spune Biblia. Deci nu caută la trupul lui, îmbătrânit, sau nu, frumos sau inestetic.
Ci Dumnezeu cercetează inimile și rărunchii. Și numără firele de păr din cap. Adică e cu noi, la fiecare micron de secundă. Cu noi, ortodocșii, strigând în tăcere, către restul lumii. De-ai auzi strigarea Lui tăcută, din Sfintele Icoane... Ai plânge...

Da, începem discuția.
Doar cu Biblia. Fără Sfinții Părinți. Mă ajută ei cu rugăciunile lor, fără să-i amintesc.
Dacă te consideri atât de bun, hai la trântă.
Te provoc la război întru cuvânt.
Dar îți spun de la bun început, că Hristos este cu mine și e împotriva ta. Și ești și biruit deja, dar nu îți dai seama încă, cât timp stai în înfrângerea ereziilor calvine. Și vorbim din Biblie, numai despre Sfintele Icoane.

Dar fi atent. Cu o singură condiție. Am dat până acuma peste 150 de versete Biblice și am construit 9 exemple Biblice. Și mai am 5. Cel puțin.
Fă te rog "quote", la cât mai multe și demontează-le pe acelea (dacă îți permite Hristos), ca să respecți munca mea de până acum, nu că merit eu respect, eu sunt vax, nula, ci ca să nu pierdem timpul în zadar, să ne tot repetăm. Fără siteuri, fără trimiteri în exterior.
Biblia, atât. Aici pe pagină. Negru pe alb. Tipărit. Dumnezeu pretutindeni.
Și în viața reală, la orice oră vrei tu. Cu Biblia.
Mergem împreună spre Răsărit. Cu mila Domnului.

Hristos a înviat !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.02.2015 at 23:24:44.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 23:26:47
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Ma bucur Igor de cunostiinta. Discut cu mare placere, doar Biblia, daca asa consideri. Inteleg ca trebuie sa comentez toate versele postate de tine. Sigur dar imi va trebui timp.O sa incerc, zilnic daca se poate, sa le prezint pe rand.Am si eu o rugaminte:dupa ce termin participi si tu la trei teme, pe acest topic, pe care le deschid eu,in raport de subiectul topicului.De maine, sper, incep sa iau fiecare verset pus de tine.In rest numai bine, Dumnezeu sa-ti ajute in toate.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 23:30:09
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Ma bucur Igor de cunostiinta. Discut cu mare placere, doar Biblia, daca asa consideri. Inteleg ca trebuie sa comentez toate versele postate de tine. Sigur dar imi va trebui timp.O sa incerc, zilnic daca se poate, sa le prezint pe rand.Am si eu o rugaminte:dupa ce termin participi si tu la trei teme, pe acest topic, pe care le deschid eu,in raport de subiectul topicului.De maine, sper, incep sa iau fiecare verset pus de tine.In rest numai bine, Dumnezeu sa-ti ajute in toate.
Minunat. Vești frumoase. Dar ne referim doar la Sfintele Icoane. Să nu uiți.
Și folosim doar Biblia Ortodoxă, adică traducerea Septuaginta, 80 de cărți. Originalele grecești. Să nu uiți nici asta, că o să-ți aduc aminte. Alte subiecte, le deschizi pe alte topicuri. Și poate o să răspund acolo. Acum, Sfintele Icoane. Biblic.

Tu ești calvin, eu ortodox. Nu există două Adevăruri. Ci numai unul. Hristos. Unu din noi doi minte. Și se închină la hristoși mincinoși.
Ți-am și dovedit deja în toate postările de până acum, că doar Mireasa lui Hristos, Ortodoxia, este în Adevăr, restul, toți ceilalți, sunt în minciună. Cu referire la Sfintele Icoane și tot ce mai practică Mireasa Sa, pentru copii lor, noi.

Ține-te de acestea, și vei ieși din credința în hristosul mincinos, și vei veni acasă, în Biserică. Și roagă-te, cât timp citești și cât timp scrii. Zi măcar "Doamne miluiește." Și vei învia.

Hristos a înviat.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.02.2015 at 23:34:35.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 23:31:25
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Bine, hai sa-ti dau un text postat pe un site ortodox din ce vad.Am inteles ca este vorba de Proloage-noiembrie. Se vorbeste de Arhanghelul Mihail.Stii ce se spune? Ca l-a ingropat pe Moise. Cum comentezi? :) http://www.ortodoxism.ro/proloagele/...age08Nov.shtml
Posibil sa fie adevarat. Voi consulta si alte surse.

Dar tot irelevant este pentru subiectul cultului mortilor la evrei:
http://www.crestinortodox.ro/biseric...on-123812.html

Exista din vechime un cult al mortilor la evrei, ca urmare speculatia ta referitoare la osemintele facatoare de minuni ale Sf.Prooroc Elisei sunt de toata jena.
Repet, jocul tau este speculativ: arunci cu fumigene sa indrepti atentia spre alte subiecte. IEFTIN si de prost-gust!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 20.02.2015 at 23:33:57.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 23:33:29
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Folosesc orice versiune biblica, nu doar Septuaginta.Altfel ma limitezi la conditiile tale si ar trebui sa ma lasi liber in argumentatie, daca prezint un text in neconcordanta cu traducerea ta atunci vorbim despre diferenta. Eu folosesc KJV.Daca nu esti de acord nu stiu cum procedam,tu hotarasti.Pt mine Septuaginta este importanta,nu contest dar nu singura pe care o folosesc.Nu cred ca va fi problema de dispute lingvistice dar pot sa-ti propun ceva: postez versetul din ambele versiuni si oricine poate vedea daca sunt diferente.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 20.02.2015 at 23:35:51.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 23:35:46
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
Nici un evreu nu a fost de fata, nimeni dintre triburile lui Israel. Intrucat satana nu a castigat trupul lui Moise, intrucat nimeni dintre oameni nu a fost de fata si nimeni nu stie locul, pt ca asa a hotarat Dumnezeu, este evident ca Moise a fost ingropat de o fiinta divina.Nu era nimeni altcineva de fata, singur nu se putea ingropa si Dumnezeu, din perspectiva relatarii, a hotarat in acest mod.Daca ar fi participat o fiinta umana finalul vetsetului 34.6 nu ar mai fi fost necesar.
:)" Nimeni " din verset nu inseamna ca nimeni nu a fost de fata ci faptul ca cei care au facut asta fie au tainuit locul(fie a fost schimbat de Arhanghel) astfel ca...nimeni nu stie mormantul lui nici pana in ziua de astazi.
.. cearta Arhanghelului cu diavolul a avut loc dupa inmormantare cand a venit sa-i schimbe locul ca sa nu devina obiectul veneratiei ,posibil gresit inteleasa de evrei,care aveau experienta idolilor foarte proaspata...
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 23:38:04
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Consulta ce surse vrei tu, banuiesc ca nu sunt diferente intre Proloage, nu ma pricep,trebuia sa stii tu,nu eu..Stiam de link, de aceea ti-am atras atentia,nu ca sa te amenint,nu ma pasioneaza.Mai vorbim despre Elisei da nu iti mai zic nimic inainte de data asta :) Dar dupa ce discut cu Igor, pt discutia cu el am venit.Sa nu iti faci griji,nu te uit sau ignor,dar toate la timpul lor.

Bin acelasi link ortodox, vezi mai sus, se spune ca Arhanghelul l-a ingropat.Este o info de pe un site ortodox, asta chiar nu am scris-o eu.Daca este gresit argumentati voi.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 20.02.2015 at 23:43:58.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 23:41:13
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu, pelerinule spre apus. Atunci nu mai este un text despre Sfintele Icoane, ci despre traducerea sensurilor. Greșit. Vrei să te mântuiești, urmezi Septuaginta. În limba română, nu KJV. Nu facem comparații, nu traducem din engleză. Au făcuto alții înaintea noastră. Și eu sunt tare mulțumit. Vorbim limba română, slavono-latină. Nu anglo-saxonă.
Nu îți limitez orizonturile. Eu ți-am dat șansa ta cea mare, să fie doar "sola scriptura", nimic altceva. Tu îmi dai mie șansa să fie Biblia Septuaginta, restul nu sunt Biblii, sunt erezii. Nu pot să vorbesc pe baza altor "biblii". Pentru că mă pun în poziție de eretic, Doamne ferește. Eu, alea, când le văd, le rup. Am rupt 5 până acum. Alea sunt aducătoare de moarte. Sper să înțelegi. N-am nimic cu persoana, ci cu practica, pentru că îndepărtează omul de Hristos și de mântuire.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 23:41:55
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
Consulta ce surse vrei tu, banuiesc ca nu sunt diferente intre Proloage, nu ma pricep.Stiam de link, de aceea ti-am atras atentia,nu ca sa te amenint,nu ma pasioneaza.

Bin acelasi link ortodox, vezi mai sus, se spune ca Arhanghelul l-a ingropat.Este o info de pe un site ortodox, asta chiar nu am scris-o eu.Daca este gresit argumentati voi.
:) ...desigur ca l-a ingropat ...cand i-a schimbat locul in care l-au ingropat evreii...
Reply With Quote
Răspunde