![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Off topic. Să vă vând un pont. Știți cum scăpați de diacriticele alea ciudate? Atunci când citați sau editați un mesaj, mergeți în modul „advanced”.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai normal. Daca ai temperatura mai inalta, moleculele au energie mai mare, si probabilitatea ca acestea sa intre intr-o reactie este mai mare. Dar daca ai temperatura mai mica, energia este mai mica, si reactiile sunt incetinite. Este aplicabil cu orice substanta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.srh.noaa.gov/jetstream/atmos/layers.htm http://www.srh.noaa.gov/jetstream/atmos/atmprofile.htm Deci dacă e mai rece, agitația temică e mai redusă și probabilitatea de a reacționa e mai mică. Adică molecula de O3 ar trebui să fie mai stabilă acolo sus decît la nivelul nostru.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bun, să presupunem că gravitația e neglijabilă și componentele atmosferei sînt într-o continuă interacțiune reciprocă, fiind tot timpul amestecate. Ce anume le ține în starea de rotație sincronă împreună cu rotația Pămîntului, dacă ”se misca permanent, ciocnindu-se una de alta in toate directiile”? Și ce le împiedică să difuzeze în spațiul de deasupra?
|
|||
|
|||
![]()
Pai cred a afirmatia lui trebuie dovedita ... eu am exprimat doar un punct de vedere evident, desi nu stiu daca l-ai inteles :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Fiind eliberate din Pamant, au pastrart miscarea Pamantului - se numeste inertie. Miscarea lor are mai multi vectori, gravitatia e doar unul, destul de semnificativ daca vorbim de retentia gazelor dar nu si daca vorbim de separarea lor. Dar poti da si tu niste cautari pe google si afli.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Deci avem un amestec complex de elemente ușoare pentru care gravitația nu se pune dacă e vorba de separare, iar pe de altă parte le ține să nu scape în neant cumva, deși ele se mișcă haotic din cauza agitației termice și a celorlalți factori amintiți mai sus. Și le mai fixează cumva și sincron cu mișcarea de rotație, pe verticală. Destul de convenabil, nu crezi? Pe net există și explicații care nu țin de versiunea oficială. Ar trebui să le luăm și pe acelea în considerare dacă e să fim obiectivi și sinceri cu noi înșine în investigarea oricărui fenomen fizic.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Atat timp cat temperatura nu schimba starea de agregare a apei, nu va parasi oala, in pofida gravitatiei, chiar daca ii creste energia termodinamica :) A stiut Dumnezeu cum sa le faca ca sa fie fiecare lucru la locul lui si sa-si faca treaba, nu ?:) Citat:
Ca gravitatia ca si proprietate a masei, nu exista? Asta nu e o explicatie e o ipoteza :))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
E norma sa preceada viata mai :)