![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() O sa-ti raspund si nu la bascalie asa cum o faci tu: din cunostintele mele, marea sarbatoare a Nasterii Maicii Domnului se sarbatoreste in primul rand in Biserica Ortodoxa. Iar ca sa-ti raspund si la intrebare, mergi la biserica (sau bisericile) la care mergi tu de regula cand se oficiaza Sfanta Liturghie sau alte slujbe din timpul sapatamanii. Si acum te intreb: crezi ca are vreun rost acest dialog purtat cu tine asa, doar ca sa facem misto? Eu cred ca nu asa ca ramai sanatos si lucreaza in continuare la mantuirea ta asa cum crezi tu de cuviinta. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Referitor la caz, eu nu am afirmat decat ceea ce cunosc si pentru care bag mana in foc ca este adevarat. Daca am fost prea vag in exprimare ... pot fi si foarte clar. Iar daca tu consideri ca am vorbit la misto, e doar problema ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un ultim sfat: nu baga mana in foc deoarece exista riscul sa te arzi. Si nimanui nu i-ar folosi suferinta ta |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu zic sa lasi "floricica" in pace ca se va ofili si ea asa cum s-a mai intamplat si cu alte floricele din aceasta minunata si inselata Lucrare. Din cunostintele tale in ceea ce-i priveste, tu n-ai observat pana acum ca n-ai cu cine vorbi? Astia sunt precum personajul din zicala romaneasca: "Cu prostul sa nu te pui ca fuge pana crapa". Concluzia: nu te mai obosi degeaba :)))))) :))))))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa nu fii rautacios si "prost", intra-adevar iti trebuie studii teologice; si nimeni nu se poate pune cu cineva ca dumneata care ai cules toata iubirea, dragostea si polenul duhovnicesc al ortodoxiei. Concluzia nu este tocmai una potrivita dar...fie cum zici! insa mai exista si o alta zicala, tot romaneasca: "cel mai destept cedeaza intotdeauna". Depinde doar de cine se considera prost sau destept. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Altfel eu discutam cu Dumitru...sa inteleg ca te-ai bagat in seama tocmai ca sa-mi dovedesti ca am dreptate sau ca sa imi spui noua zicala romaneasca in care ma regasesc? Nu te mai stradui sa-mi raspunzi...era o intrebare retorica. Referitor la concluzia mea, ea este valabila nu doar pt visarionisti...ci in general pt toti oamenii care sunt incapatanati sa ramana in lumea cailor cu ochelari. Multumesc si Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iubire, draga iubire...................... Se stie ca la judecata, Dumnezeu ne va judeca dupa doua legi: legea iubirii de Dumnezeu si legea iubirii de oameni, in care sunt cuprinse toate celelalte. Acum, apeland la legea iubirii de oameni, te intreb de ce nu imi acorzi si mie aceleasi drepturi pe care le ai si tu, ca orice membru al acestui forum. Consider ca am acelasi drept, pe care l-ai avut si tu cand ai sarit in apararea parintelui Calistrat, desi, ca si in cazul meu, nu cu tine personal se discuta. Faptul ca sunt admiratoare, ucenic sau apropiat al unui parinte nu da dreptul nimanui care nu agreaza invataturile acelui parinte, sa incerce sa ma reduca la tacere prin intimidare sau amenintari. Cu atat mai mult nu are dreptul sa acuze sau sa cleveteasca pe un forum ce se vrea a fi ortodox, ci lasa pe fiecare sa se intereseze si sa afle singur adevarul. Ca o cunascatoare a multor taine cred ca iti dai seama ce departe suntem de mantuire daca luam in considerare cuvintele vrednicului de pomenire pr. Arsenie Boca:" in ziua in care deschizi gura ta ca sa acuzi pe cineva, socoteste-te mort in fata lui Dumnezeu si faptele tale zadarnice, chiar daca ti-ar parea ca ai avut dreptate, caci......ca sa te zidesti te-a indemnat gandul sa vorbesti"??? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu am incercat nici o secunda sa te reduc la tacere....dar una este sa iti expui pct de vedere obiectiv despre un subiect lasand libertatea celuilalt sa accepte sau nu si alta este sa ii impui pct tau de vedere sau sa treci la atac asupra respectivei perosane invocandu-i nick-name-ul cand nu mai ai argumente. Deci tu poti sa il tii in brate pe pr. Visarion cu toata ceata lui ca nu ma deranjeaza...ceea ce nu inteleg este pe tine de ce te deranjeaza daca eu am alta parere si mai vin si cu argumente ca sa-mi demonstrez pct de vedere? In rest iarta-ma daca ti-am gresit cu ceva PERSONAL, insa sincer nu am nimic cu tine indiferent ca esti adept sau nu al pr. Visarion...nu-i problema mea...dar asta nu inseamna ca nu imi voi spune pct de vedere in ceae ce priveste aceasta ratacire, doar ca sa te protejez pe tine sau pe altii asemenea tie.
|
|||
|
|||
![]()
Deci tu poti sa il tii in brate pe pr. Visarion cu toata ceata lui ca nu ma deranjeaza...ceea ce nu inteleg este pe tine de ce te deranjeaza daca eu am alta parere si mai vin si cu argumente ca sa-mi demonstrez pct de vedere?
Daca tu poti sa iti raspunzi singura de ce te deranjeaza parerile si argumentele aduse de unele persoane contra parintelui Calistrat, atunci ai sa intelegi si de ce "il tin in brate" pe pr. Visarion (rog pe pr.Calistrat sa ma ierte ca ma folosesc de disputa starnita la adresa dumnealui) Nu te-am atacat invocandu-ti nick-name-ul, dar cand iti alegi un asa pseudonim, da dovada ca te caracterizeaza, nu demonstra contrarul.Te rog, nu mi-o lua in nume de rau, dar avand in vedere ca suntem pe un forum ortodox, ma asteptam sa vad mai multa preocupare pentru zidirea noastra sufleteasca si nu adancindu-ne in probleme ce nu ne aduc nici un folos, decat paguba. "Caci ce folos de va castiga omul lumea intreaga dar isi va pierde sufletul sau"? Umila mea parere este ca dam "apa la moara" sectantilor care dau tarcoale pe aici, ne arata cu degetul si ne bat cu propriile noastre arme. Si inca ceva ![]() Iertare crestineasca iti cersesc daca am gresit fata de persoana ta (si nu fata de nick-name-ul tau.) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Visarion Iugulescu | mihele_m | Intrebari utilizatori | 12 | 21.05.2014 12:12:17 |
Parintele Visarion | MIHAELA095 | Generalitati | 15 | 12.05.2014 17:11:12 |
Ierodiacon Visarion Iugulescu | geo.nektarios | Generalitati | 97 | 02.06.2012 16:26:27 |
Visarion Iugulescu | vylyca84 | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 01.06.2012 15:56:59 |
|