![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
soro ory, eu nu inteleg cum dumneata spui ca ziceri ale unor Sfinti Parinti sint imaginare, ale unor babe, cind ele s-au transmis nu prin viu grai, ci in scris?
Eu stiu si simt ca sunteti mandri de aceasta obisnuinta de-a va exprima prin citatele sfintilor,sau doar ale unor simpli preoti,si astfel considerati ca va impartasiti credinta,dar pe mine ma lasa absolut rece o astfel de credinta,fiindca nu reprezinta decat o simpla copiere literara,redate de maini care nu pot cunoaste pe deplin atingerea simtirii...si transmiterii ei cu dragoste fata de oameni. poi , soro ory, daca dumneata nu asculti si nu crezi in zicerile unor asa zisi parinti sau Sfinti, inseamna ca nu recunosti Ortodoxia si degeaga crezi ca esti ortodoxa, cind de fapt esti doar O LIBERCUGETATOARE. sau ceva pe aproape. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Ory ,eu personal am citat atat din Sf.Scriptura ,cat si din sfintii parinti .Si din chiar aceia voi cita in continuare pt.ca eu in nimicnicia mea nu voi ajunge sa impartasesc experienta lor duhovniceasca niciodata.
Deci sfintii au scris din experientele lor traduse din traditia babeasca...Interesanta idee. Imi dau seama acum ca in pacatosenia mea am ajuns sa fiu luata la rost de tine si Iana care vad ca in loc sa caute sa se imbogateasca sufleteste din discutia cu alte persoane s-a apucat sa urmareasca ce a scris fiecare pt. a se lua la harta ,caci numai discutie civilizata nu se poate numi asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in rest, Dumnezeu cu mila, si ptr parinti si ptr copii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule ascultarea e mai mare ca postul shi rugaciunea shi daca respectiva femeia a conceput acel copil din ascultare de duhovnic shi de medic a procedat foarte corect in virtutea dreptei socotintze.... deci nu cred ca Hristos ar osandi-o chiar daca se putea mai bine, ca daca se putea mai bine dar nu pui shi inima shi jertfa shi traire sfant shi sfat mare shi bun atunci te mainpuleaza dracul ca sa te pierzi.
Iar ory a spus foart bine ca degeaba tot dam citate dar nu vedem ca defapt noi suntem purtatzi in suflet de lacomia osandirii pentru naluciri pripite shi pare ci am face bine sa ne acordam shi cu simtzirea shi inima shi asha sa ne folosim de citate cu cuvantul shi litera care nu ucide ci care zideshte deci asha sa ne insushim citatele shi sfatul sfintzilor parintzilor noshtrii Teologi |
|
||||
|
||||
![]()
nu intotdeauna concorda sfaturile medicului ginecolog[care poate fi ateu sau indiferent religios ,sau sectant]cu sfturile duhovnicului ,ele sint de cele mai multe ori antagonice ,din pacate!::thumbsup:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca da!!! In loc sa fiti mai sensibili apelati cu raceala la mentalitatea altora.Va spun sigur,pedeapsa nu va fi niciodata asupra copiilor,datorita pacatelor parintilor,pedeapsa va veni la fiecare dupa inima,daca inima va bate in piept doar fizic,fara simtire si compasiune.Si va rog,nu mai comentati randurile mele ca m-am saturat de raceala voastra invaluita cu pretextele citatelor altora.Asa cum,cu incapatanare va folositi de interminabilele scrieri,asa si eu vi le voi refuza,fiindca credinta trebuie sa fie inainte de toate intima,si constat ca daca numai de aceste pedepse va folositi pentru a va exprima opinia,inseamna ca ati ales ceea ce va place si va caracterizeaza,fiindca daca ati tine atat de tare de Sfanta Scriptura cu inima sincera si curata,ati gasi cu siguranta si paragrafe in care se face apel la intelegere,la iubire si speranta.Iar cei care vorbesc de atatea pedepse ca si culese din Sf.Scriptura,n-ar fi rau sa specifice exact unde anume le-au gasit,fiindca ma indoiesc sa fie culese de pe-acolo.Dumnezeu a venit pe pamant in chip de om si a anulat legea Talionului,si a indemnat spre intoarcerea obrazului,si a deschis portile Iadului pentru mantuirea neamurilor,si a iertat pe desfranata si a sezut la masa cu oamenii simpli,si a iertat pe talharul...IAR VOI VORBITI NUMAI DE PEDEAPSA,MAI ALES CAND VINE VORBA DE CELE MAI NEVINOVATE FIINTE PAMANTENE,CHIAR NU VA VEDETI CREDINTA SUBREDA SI MEREU DEDATA SPRE OSANDIRE???MIE MI S-A FACUT LEHAMITE SI MAI BINE FARA DECAT ASUPRITA DE EXTAZUL DREPTATII IN ACEST SENS,MALEFIC.Dumnezeu nu este malefic,oameni buni.Ci este drept si iertator!!!Iar inconstienta parintilor nu va mai fi niciodata platita de copii.
Cel care a deschis topicul s-a aflat intr-o situatie deosebita,si a cerut de asemenea o intelegere si un sfat pe masura,caci fiti siguri,tot ceea ce ati scris le stie prea bine. |
|
|||
|
|||
![]()
Si,Da!..."SLAVA TIE DOAMNE,SLAVA TIE!"...ca nu gandesti si judeci ca natangii de oameni.Asta este marea mea multumire,cand va citesc INDIFERENTA.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Copil dat spre adoptie | armanda | Generalitati | 5 | 29.02.2012 09:36:04 |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
Povestea unui copil | RaduIoan | Intamplari adevarate | 5 | 22.05.2009 14:28:02 |
copil luat de suflet | clementia | Preotul | 21 | 07.02.2009 14:48:20 |
|