Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Moaste
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2010, 14:44:12
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirceamoraru Vezi mesajul
Acelasi Parinte Efrem Katunakiotul povestea ca avea un ucenic care nu se ruga si spunea, Cum sa ma rog, ca nu imi foloseste la nimic,nu simt nimic.. Mai, zice staretul, vrei sa vezi o minune? Da! Bine! Si a tinut trei zile staretul post si a treia zi ii zice ucenicului, ia acest cos, cu gaurele si du-te si scoate apa cu el dar sa spui Rugaciunea fara sa te opresti chiar daca nu simti nimic! Zis si facut ,s-a dus fratele, a scos apa si ce sa vada? Apa nu curgea!! S-a intors repede sa-i arate minunea Parintelui sau si pe drum il opreste un om si-l intreaba? Unde te duci calugare? la staretul meu? Da de cand esti monah? De cativa ani , da de unde esti? din cutare loc si intrand in vorba a incetat rugaciunea si apa s-a scurs pe jos.. A venit suparat la staretul sau si i-a povestit intamplarea si staretul i-a spus, Mai! Cel cu care ai stat tu de vorba era diavolul care ne atrage in convorbiri desarte cand noi trebuie numai sa ne rugam! Ai inteles?
Asa si noi fratilor,aceasta scurta povestire chiar a avut loc cu adevarat si este dumnezeiasca ,este plina de intelepciune dumnezeiasca pentru cel ce are ochiul format cat de cat duhovniceste si se pot trage invataturi la nesfarsit din ea..Convorbirea mintii cu Dumnezeu sau cu duhurile rautati? Ceea cenoi numim ratiune este de fapt o mare bataie de joc a dracilor care nu mai contenesc sa ne laude gandirea in timp ce noi in chiar clipele acelea cand ne credem destepti suntem cei mai mari prosti de pe pamant si vrednici de tot plansul.. Urata este mandria si mai ales trufia caci cel ce se crede rational este trufas..
Doamne ajuta si iertare la toate!
Mare dreptate ai!Foarte folositoare postarea.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2010, 14:48:22
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Am intrat de ceva timp pe acest forum pentru a gasi niste raspunsuri.
Sincer, in afara de tulburare, nu m-am ales cu nimic.
Am pierdut mult timp citind postarile diversilor membri, am facut multe comentarii si am avut destul de multe discutii in contradictoriu.
Niciodata nu mi-am propus sa pierd credinta cuiva, chiar daca unii asa au inteles.

Ma incearca un sentiment profund de dezamagire.
Mi s-a atras atentia de doua ori, de catre aceeasi persoana, cand am folosit cuvintele "noi" respectiv "voi", in loc de "ateii" respectiv "crestinii".
In schimb, am fost jignit de nenumarate ori de cei ce-si spun crestini si nimeni nu a luat atitudine, nici macar cel ce ma admonestase, desi ii atrasesem atentia. Dar sa jignesti un ateu se pare ca este permis ... chiar indicat.
Raspunsul pe care il cautam l-am gasit, ca o concluzie asupra experientei mele pe acest forum.

Daca cineva s-a simtit jignit de ceea ce am scris, imi cer iertare. Cu siguranta nu se va mai intampla.
Pentru ca am decis sa nu mai iau contact cu acest forum niciodata. De fapt, nu vreau sa mai am de a face cu nici un forum religios.
Pur si simplu ... nu mai are sens ...
Nu vad ce sens ar avea sa continui sa comentez pe acest forum.
Imi pare rau ca v-a dezamagit atat de mult acest forum.
Pe Dumnezeu il cautam prin rugaciuni si mers la biserica.Sfaturile oamenilor cu har sunt de asemenea utile.
El raspunde tuturor,insa atunci cand Il cautam asa cum se cuvine:cu smerenie si credinta...sau macar incercam sa le avem.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 22:14:57
ingerul_pazitor ingerul_pazitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dumitru73 Vezi mesajul
am intrat de ceva timp pe acest forum pentru a gasi niste raspunsuri.
Sincer, in afara de tulburare, nu m-am ales cu nimic.
Am pierdut mult timp citind postarile diversilor membri, am facut multe comentarii si am avut destul de multe discutii in contradictoriu.
Niciodata nu mi-am propus sa pierd credinta cuiva, chiar daca unii asa au inteles.

Ma incearca un sentiment profund de dezamagire.
Mi s-a atras atentia de doua ori, de catre aceeasi persoana, cand am folosit cuvintele "noi" respectiv "voi", in loc de "ateii" respectiv "crestinii".
In schimb, am fost jignit de nenumarate ori de cei ce-si spun crestini si nimeni nu a luat atitudine, nici macar cel ce ma admonestase, desi ii atrasesem atentia. Dar sa jignesti un ateu se pare ca este permis ... Chiar indicat.
Raspunsul pe care il cautam l-am gasit, ca o concluzie asupra experientei mele pe acest forum.

Daca cineva s-a simtit jignit de ceea ce am scris, imi cer iertare. Cu siguranta nu se va mai intampla.
Pentru ca am decis sa nu mai iau contact cu acest forum niciodata. De fapt, nu vreau sa mai am de a face cu nici un forum religios.
Pur si simplu ... Nu mai are sens ...
Nu vad ce sens ar avea sa continui sa comentez pe acest forum.
eu iubesc si ateii, prin asta arat ca il iubesc pe dumnezeu , va veni o zi cand prin blandete acest om va gasi ce cauta,si anume dragostea ptr dzeu... Dragii mei el a cautat credinta in dzeu dar voi cei crestini l-ati indepartat, te rog nu pleca ..atat cat ma pricep te ajut eu.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 23:45:58
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ingerul_pazitor Vezi mesajul
eu iubesc si ateii, prin asta arat ca il iubesc pe dumnezeu , va veni o zi cand prin blandete acest om va gasi ce cauta,si anume dragostea ptr dzeu... Dragii mei el a cautat credinta in dzeu dar voi cei crestini l-ati indepartat, te rog nu pleca ..atat cat ma pricep te ajut eu.
Ce frumos..:-)
Subscriu si eu...:-)
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 23:48:22
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Ce frumos..:-)
Subscriu si eu...:-)
multumesc amadorura :-)
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 00:12:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
multumesc amadorura :-)
AmindUrora :))
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 00:18:20
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
AmindUrora :))
ai dreptate e de ras. dar cand scrii de pe telefon mai apar si greseli
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 11:35:41
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Dar sa jignesti un ateu se pare ca este permis ... chiar indicat.
Nu trebuie să jignești pe nimeni, nici ateu, nici de altă religie.

Ne cerem scuze dacă te-am jignit, și printre noi își mai bagă dracul coada.

Last edited by camy_d; 31.12.2010 at 11:54:10.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 12:42:39
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Cum a zis si pr Gheorghe in al 2-lea post de pe acest topic, se pare ca aveti asteptari prea mari de la noi. Hristos nu a venit pe pamant pentru cei drepti ci pentru cei pacatosi ca sa se indrepte. Asa ca nu va asteptasti sa gasiti sfinti pe aici.
Ca avem porunca sa fim sfinti si nu suntem, este adevarat. Totusi incercam sa ne indreptam de cele rele si nadajduim in mila lui Dumnezeu ca vom reusi.
Daca vreti sa-L descoperiti pe Dumnezeu mergeti direct la El(in Biserica).
Dumnezeu sa va ajute!
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce sens are Invierea? Claudiuzara Intrebari utilizatori 12 21.04.2012 17:21:44
Fără dragoste, viața nu are sens! - Un text minunat laurastifter Generalitati 7 27.07.2011 22:09:55