Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2011, 14:30:35
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Asta cu trei zile dupa impartasanie sa ai relatii, nu poate functiona.
Ca mai sunt si zilele de post din timpul saptamanii si ce faci?
Dupa unii nu trebuie sa nu ai relatii niciodata.
Ca e pacat, murdar, destrabalare, impotriva lui Dumnezeu, a tainei cununiei.
Or sti ei, ca eu nu stiu si nu inteleg in veci.
Casatoria este lasata (tot de Dumnezeu) printre altele, ca sa aibe oamenii o viata normala (ca relatii trupesti) si sa procreeze si nu sa stea ca feciori.
Pentru acestia exista monahia.
Vechi 04.01.2011, 00:59:30
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Casatoria este lasata (tot de Dumnezeu) printre altele, ca sa aibe oamenii o viata normala (ca relatii trupesti) si sa procreeze si nu sa stea ca feciori.
Asa e, dar sotii, crestini fiind, trebuie sa cunoasca si postul. Casatoria nu se limiteaza la procreare, iar prin perioadele de abstinenta se evidentiaza tocmai acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 16:31:39
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Asta cu trei zile dupa impartasanie sa ai relatii, nu poate functiona.
Ca mai sunt si zilele de post din timpul saptamanii si ce faci?
Dupa unii nu trebuie sa nu ai relatii niciodata.
Ca e pacat, murdar, destrabalare, impotriva lui Dumnezeu, a tainei cununiei.
Or sti ei, ca eu nu stiu si nu inteleg in veci.
Sophia, din cate stiu eu, pentru tinerii proaspat casatoriti nu se cere respectarea zilelor de post la inceput daca acestia nu se pot infrana; insa cu trecerea timpului trebuie daca este posibil sa existe o randuiala. Iar daca mirii se impartasesc in ziua nuntii, trebuie sa cunoasca faptul ca nu pot avea relatii trupesti 3 zile!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 16:56:37
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Probabil ca tot asa ii iubiti si pe Hitler, Stalin, Ghe. Ghe. Dej, Ana Pauker, Teoharie Georgescu, Ceausescu, pe Iuda iscarioteanul , pe imparatii romani Galeriu, Deciu, Diocletian, Iulian Apostatul, Valens, ... ca doar de, nu asa a spus Iisus? sa iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine , nu ?(asta ca o alta binecuvintare a Mintuitorului)
Adica, o fi nunta binecuvintata, dar trupul lui Hristos este darul suprem pt. unirea cu El si nu cu oamenii , fie ei chiar si sotii/sotiile noastre si ca atare are multa prioritate inainte de orice !
Dar puteti accepta ca regula generala de viata in duh si adevar regula : ,,fara nici o regula in viata mea " si atunci totul devine tot mai simplu !
Nu am inteles deloc ce ati vrut sa spuneti.
Desigur ca Hristos are prioritate, tocmai ca vreau o nunta (si o casnicie) in care El sa fie prezent. Intrebarea mea era de principiu, nu ca nu as face ascultare (in orice fel ar fi asta) :)
Bucurie.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 18:33:21
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Solveig Vezi mesajul
Parintele Cleopa spunea ca dupa administrarea tainei casatoriei, mirii sa astepte 3 zile pana la unirea trupeasca, din respect pentru Sf Impartasanie.
Mai stiti si alte pareri, mai sunt parinti care fac referire la acest lucru?
Eu nu sunt foarte de acord cu acest lucru, pentru ca dragostea din noaptea nuntii e binecuvantata si curata. Sau nu?
Aceasta practica era in Biserica primara , cand in prima saptamana dupa nunta tinerii nu intretineau relatii intime, obisnuiau sa poarte cununile bisericesti. Scopul acestui obicei era ca nunta lor sa fie cinstita, sa predomine starea de rugaciune si pentru ca tinerii sa aiba incredere deplina unul in celalalt, sa se cunoasca. Sa nu uitam ca in trecut casatoriile erau de multe ori aranjate, mirele isi cunostea mireasa in ziua nuntii, la altar. In cea de-a opta zi, dupa ce ei isi scoteau cununile, ei puteau sa-si inceapa viata conjugala propriu-zisa. Acum cununile se scot in timpul slujbei cand se citeste rugaciunea pentru scoaterea lor, deci mirii nu mai trebuie sa practice abstinenta, pentru o perioada de timp, dupa nunta si nimeni nu se mai casatoreste "pe neve" astfel incat sa aiba o reticenta in a se apropia de partener, necunoscandu-l.

Last edited by ioanna; 24.07.2011 at 18:36:55.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noaptea de Anul Nou parinteleiacob Spiritualitatea ortodoxa 15 03.01.2013 10:51:19
Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean Alexandru Nunta 18 10.05.2012 11:36:35
Scopul nuntii Anna Nunta 59 25.04.2011 00:18:44
Noaptea de Înviere Carmen FUNIERU Diverse Sarbatori 3 05.04.2010 15:40:34
In noaptea de Craciun C.tin Intamplari adevarate 5 02.01.2009 22:15:28