Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2011, 11:31:20
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
ca exista circa 3000 oameni in lume care se hranesc numai cu lumina.
Nu cred ca tine de firea noastra sa ne "hranim" prin fotosinteza precum plantele. Oricat de subtiat ar fi trupul, tot trebuie mentinut prin hrana, fie ea cat mai saracacioasa si luata la intervale cat mai mari de timp. De altfel, trupuri cu adevarat transfigurate, duhovnicesti, vom putea avea abia dupa a doua venire a Mantuitorului.

Atitudinea in fata crizei alimentare cred ca trebuie sa se intemeieze mai degraba pe infranare sau mai bine spus pe cumpatare, decat pe astfel de masuri extreme.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 04:54:32
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
E interesant si faptul ca, inainte de caderea in pacat, toate animalele se hraneau cu ierburi: "tuturor fiarelor pamantului si tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor ce se misca pe pamant, care au in ele suflare de viata, le dau toata iarba verde spre hrana".
Si acest lucru arata ca pacatul omului n-a afectat decat firea umana, ci si-a pus amprenta asupra intregii creatii.

Dumnezeu, intr-adevar, binecuvinteaza consumul de carne dupa potop, spunandu-i lui Noe: tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.

Postul trebuie sa trezeasca in noi dorinta de a redobandi raiul, de a reface legatura cu Dumnezeu pe care am slabit-o prin pacate.
gresit ... versetele acelea nu spun ce spui tu .... te las sa meditezi la CUVINTE si apoi daca nu intelegi iti raspund
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 12.03.2011, 17:29:30
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Citind diverse articole despe post, am intalnit si afirmatia Sfantului Vasile cel Mare ca "postul are aceeasi vechime ca si omenirea". De aici reiese ca Dumnezeu i-a creat pe oameni vegetarieni. Acest lucru ne este descoperit si din textul de la Facere: "Iata, va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra" (Facerea 1, 29).

Asadar, omul postind se intoarce la starea paradisiaca. (Daca nu ma insel, consumul de carne a fost permis de Dumnezeu dupa Potop).

Asa este, de aceea eu ma asteptam ca Domnul sa fi fost vegetarian, insa in Evanghelie arata cum a mancat si peste, si avand in vedere ca a respectat la sange Legea ebraica, inseamna ca si miel a mancat.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 04:45:20
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Asa este, de aceea eu ma asteptam ca Domnul sa fi fost vegetarian, insa in Evanghelie arata cum a mancat si peste, si avand in vedere ca a respectat la sange Legea ebraica, inseamna ca si miel a mancat.
Domnul era vegetarian ... pestele de la minune era si nu era peste ( hai sa vad daca te prinzi ce spun si de ce ) .... cu cunostiintele superficiale stai bine , CU PROFUNZIMEA stai prost .... citesti lucruri si nu le pricepi ....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 11:28:25
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Citind diverse articole despe post, am intalnit si afirmatia Sfantului Vasile cel Mare ca "postul are aceeasi vechime ca si omenirea". De aici reiese ca Dumnezeu i-a creat pe oameni vegetarieni. Acest lucru ne este descoperit si din textul de la Facere: "Iata, va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra" (Facerea 1, 29).

Asadar, omul postind se intoarce la starea paradisiaca. (Daca nu ma insel, consumul de carne a fost permis de Dumnezeu dupa Potop).

Asa este. Totusi, fara exagerari de tip "vegan"(aia nu consuma nici macar miere).

Cred ca postul trebuie sa slabeasca trupul, sa-l oboseasca chiar astfel incat omul sa devina mai linistit, mai blajin; sa nu se inteleaga acum ca postul trebuie sa-l sleiasca de putere pe om dar cumva il obliga sa faca miscari mai lente si sa fie mai astamparat.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 11:34:25
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Asa este. Totusi, fara exagerari de tip "vegan"(aia nu consuma nici macar miere).

Cred ca postul trebuie sa slabeasca trupul, sa-l oboseasca chiar astfel incat omul sa devina mai linistit, mai blajin; sa nu se inteleaga acum ca postul trebuie sa-l sleiasca de putere pe om dar cumva il obliga sa faca miscari mai lente si sa fie mai astamparat.
crezi prost ... postul nu trebuie sa slabeasca trupul , ci sa il intareasca si sa il intelepteasca .... ŽŽ aceste duhuri ies DOAR CU POST SI RUGACIUNE ŽŽ a zis iisus .... si ca sa intelgi mai multe ai niste versete la profetul daniil ..... cind a demonstrat cit de intelept si frumosi erau cei care mincau NUMAI LEGUME
asadar ce ai spus sunt timpenii
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 14:39:12
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
crezi prost ... postul nu trebuie sa slabeasca trupul , ci sa il intareasca si sa il intelepteasca .... ŽŽ aceste duhuri ies DOAR CU POST SI RUGACIUNE ŽŽ a zis iisus .... si ca sa intelgi mai multe ai niste versete la profetul daniil ..... cind a demonstrat cit de intelept si frumosi erau cei care mincau NUMAI LEGUME
asadar ce ai spus sunt timpenii
multa iubire

Eu nu tin post ca sa pot scoate duhuri ca nu sunt exorcist(!!!). Sunt de acord cu initiatorul topicului ca postul(pe langa multe alte semnificatii) reprezinta si o intoarcere la starea paradisiaca sau "revenirea intru fiinta" cum spune C. Noica.
Cat despre tampeniile mele, macar eu spun ceva; tu doar spui ca spui da' de fapt nu spui nimic.
Debordezi de aroganta prosteasca si autosuficienta si nu de "multa iubire" cum iti place sa crezi!
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 15:10:54
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Eu nu tin post ca sa pot scoate duhuri ca nu sunt exorcist(!!!). Sunt de acord cu initiatorul topicului ca postul(pe langa multe alte semnificatii) reprezinta si o intoarcere la starea paradisiaca sau "revenirea intru fiinta" cum spune C. Noica.
Cat despre tampeniile mele, macar eu spun ceva; tu doar spui ca spui da' de fapt nu spui nimic.
Debordezi de aroganta prosteasca si autosuficienta si nu de "multa iubire" cum iti place sa crezi!
nu trebuie sa fi exorcist , ca anumite duhuri pot fi inauntru tau ... si atunci ce faci ?
ma bucur ca esti de acord cu cel care a deschis topicul DAR SE PARE ca nu aplici cu ce esti de acord .... sau ma insel? asadar eu sunt arogant ca taxez timpeniile tale , nu? si ca apar ortodoxia IN PROFUMZIMILE EI ... asa e... sunt mandru ca sunt ortodox ....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 19:00:53
un_nepocait un_nepocait is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
desigur, IN MINA LUI IISUS pot fi si gogosari .... ce zici ?
Zic ca mi-e mila de tine cand te vad ca nu mai ai pe unde scoate camasa si te tot ascunzi dupa deget.
Te-ai cam afundat in mocirla dar cea mai mare problema este ca tragi dupa tine un fan inteligent.

Despre tine e clar ca iti meriti soarta pentru ca a avut dreptate cine a spus:
Citat:
Debordezi de aroganta prosteasca si autosuficienta
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 19:23:07
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de un_nepocait Vezi mesajul
Zic ca mi-e mila de tine cand te vad ca nu mai ai pe unde scoate camasa si te tot ascunzi dupa deget.
Te-ai cam afundat in mocirla dar cea mai mare problema este ca tragi dupa tine un fan inteligent.

Despre tine e clar ca iti meriti soarta pentru ca a avut dreptate cine a spus:
cine rade la urma rade mai bine .... si te anunt inca de pe acum ... ca nici tu nici acela care m-.a acuzat nu veti fi .... crede-ma pe cuvint si cereti iertare de la IISUS , cit mai ai timp ca la final degeaba o mai faci ...acolo DEmonstratia VA VA LASA FARA REPLICA si VINOVATI .... preia-mi sfatul si fa-o acum .... si pe viitor invata sa ai rabdare .... si nu trage concluzii prea repede
multa iubire
Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20