![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Slava Domului. Lui sa ii multumim pentru toate caci fara EL nu putem face nimic.
Citat:
Fara Hristos nimeni nu reuseste caci "fara EL nu putem face nimic" (Ioan 15,5). Cand Dumnezeu binecuvinteaza familia in Sfanta Taina a casatoriei, stie EL ce nevoi are familia. Sotii trebuie doar sa traiasca intru Hristos, ascultand poruncile Lui... de restul se ocupa Dumnezeu. :) Normal ar fi sa vina de la sine. Dar daca nu vine nu ii bai mare ca se poate invata, se poate exersa. De aceea avem preoti duhovnici nu doar ca sa mijloceasca in rugaciune pentru noi ci si ca sa ne invete cum sa comunicam, cum sa ne iubim etc. Asta este o intrebare filosofica :) (... si raspunsul va fi in acest sens adica filosofic si nu teologic ortodox crestin). Mai in gluma mai in serios eu zic ca nu... dar nici nu este necesar. Desigur ma referi aici la intelegerea profunda, amanuntita. Nu ne intelegem deplin pe noi insine daramite sa incercam sa intelegem pe celalat :D . Trebuie sa ne iubim si sa comunicam corespunzator. Barbatul trebuie sa isi iubeasca femeia, sa comunice corespunzator cu ea, nu sa o inteleaga... de multe ori nu se inteleg nici ele insele pe ele si de multe ori nici nu stiu ce vor de fapt :) In acele situatii nu trebuie stresate, nu trebuie bruscate (verbal sau in alt mod) ci trebuie lasate in pace. Cu totii avem cateodata nevoie de liniste, "sa ne regasim." Apropo, imi permit o gluma. recent s-a descoperit ce vor femeile. Anume: altceva :P Cei doi soti trebuie sa se iubeasca si atunci comunicarea si comuniunea vine de la sine. Cand iubesti daruiesti celuilat cu dragoste ceea ce are nevoie. Nu trebuie sa intelegei de ce vrea un anumit lucru ci pur si simplu il faci din iubire. In sprijinul afirmatiei mele aduc indemnul Sfantului Pavel care spune: "barbatilor, iubiti pe femeile voastre ca pe propriul trup"... nu zice "barbatilor intelegei femeile voastre, analizati tot ce au ele prin cap" :) Astfel barbatul si femeia trebuie sa se inteleaga bine intru toate, sa traiasca in acelasi cuget. Last edited by Eugen7; 29.04.2011 at 12:16:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scuzati-mi offtopicul, dar e bine sa mai facem si haz de necaz: brain of man and women http://www.youtube.com/watch?v=NXh-A-_nYKs |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, femeia are nevoie sa povesteasca o multime de lucruri, sa dea o multime de detalii ... asa este ea construita. De multe ori vorbim si povestim fara a astepta un reply din partea sotului, ci avem nevoie doar sa fim ascultate. Si pentru ca simtim nevoia sa spunem ceea ce simtim, adesea suntem incoerente pentru ca nici noi nu putem defini exact ceea ce se afla in emotiile noastre. In plus, noi femeile vedem lucrurile in ansamblul lor. Cuprindem toate detaliile unei situatii, suntem dedicate detaliilor si amanuntelor. Iar barbatii au abilitatea de a fi mai clari si mai concisi, pentru ca ei vad detaliile pe rand, nu in ansamblul lor. Mie mi-a fost de mare folos sa inteleg si sa accept existenta unor asemenea diferente. De fapt, Dumnezeu a creat femeia ca sa fie un ajutor barbatului, si aceasta complementaritate face parte chiar din planul Sau. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Cand de fapt el doar trebuie sa fie zabitor si sa mai dea din cand in cand din cap in semn de aprobare... merge chiar si un mormait de aprobare "da draga mea... sigur iubita mea" :) Cand femeia doreste o solutie de la barbatul ei il va intreba direct. Barbatul trebuie sa asteple calm acel moment nu sa se grabeasca sa ofere solutiile. Barbatii trebuie sa inteleaga ca femeiele vor sa fie ascultate. Au nevoie de auditoriu. De asemenea si femeile trebuie sa intelaga ca barbatii au nevoie cateodata sa fie singuri sa gandeasca un pic, sa filosofeze :P Nu inseamna ca nu mai sunteti iubite sau dorite... ci doar ca noi barbatii avem nevoie sa fim cu noi insine, sa ne concetram pe ceva in anumite momente. Citat:
P.S. Iata ce bine face putina psihologie in intelegerea comportomenului in viata de cuplu :) Last edited by Eugen7; 29.04.2011 at 15:52:10. |
|
|||
|
|||
![]()
In principiu, totul depinde de viata spirituala.
Daca viata spirituala este deficitara, atunci aspectele materiale isi spun cuvantul, iar sexualitatea este doar unul dintre ele. Dar viata spirituala este un ideal pe care unii il au sa nu in vedere, unii il au in vedere dar n-au ajuns acolo, altii au in vedere doar anumite reguli, avand impresia ca urmandu-le fac ceea ce este bine si e suficient atat.. Si desi pe dinafara e vopsit gardul, pe dinauntru..tot felul de probleme "lumesti" isi fac de cap si controleaza relatia cu cei din jur. Sigur ca sexualitatea este un drog natural, ajuta oamenii sa se relaxeze, dar atat timp cat problemele de fond raman, relaxarea nu va dura mult, posibil nici macar cateva ore. Cred ca adevaratele probleme din cuplu se pot identifica atunci cand exista interes si intelegere, a reduce totul la sexualitate ca si cand restul ar straluci, este o tragica iluzie. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Te rog sa ma scuzi ca intervin, neavand experienta:
"Trebuie să ai în vedere, Părinte, că subiectul relațiilor conjugale nu este numai subiectul tău și nici nu ai dreptul să-l aranjezi numai tu singur, ci “cu bună învoială”, după cum spune Apostolul Pavel. Dar și atunci când se face “cu bună învoială”, este trebuință de atenție. Căci cel tare duhovnicește trebuie să se pună în situația celui slab. De multe ori, ca să nu mâhnească un soț pe celălalt, spune că este de acord să se înfrâneze pentru o vreme, dar lăuntric se chinuiește. Iar aceasta o pătimesc mai ales femeile, care au și puțină frică de Dumnezeu, dar au și un trup vioi. De multe ori, unii bărbați evlavioși din lipsă de discernământ, atunci când aud de la femeile lor că sunt de acord, se silesc să prelungească această perioadă de înfrânare, făcându-le astfel pe femeile lor să se chinuiască, să izbucnească în crize de nervi, etc… Bărbații crezând că femeile lor au sporit în virtutea înfrânării, vor să trăiască în înfrânare pentru perioade și mai mari de timp, dar în felul acesta duc pe femeile lor în ispită, silindu-le să-și caute pri*eteni. Și dacă se întâmplă aceasta, le chinuie mustrarea conștiinței pentru cădere, iar bărbații încearcă să trăiască și mai virtuos, văzând pe femeile lor că nu mai au dispoziție. Și cred ast*fel că ele au sporit duhovnicește și nu mai doresc lucruri trupești. Firește, pricina este egoismul femeiesc justificat și invidia lor, datorate complexului de inferioritate pe care îl au. Femeia atunci când îl vede pe bărbatul ei că vrea să ducă o viață duhovnicească, se silește pe sine ca să-l întreacă. Dar, iartă-mă, că am intrat în livezi străine, căci lucrarea monahului este șiragul de metanii și nu aceste subiecte. Dar ca să nu te mâhnesc, am fost nevoit să-ți scriu câteva din cele (pe care le știu de departe), care îi chinuiesc pe frații noștri din lume și prin care dau loc vrăjmașului. Are mare însemnătate și faptul ca amândoi soții să aibă același temperament. Iar dacă se întâmplă ca unul să aibă un temperament mai domol și celălalt mai vioi, atunci trebuie să se facă o jertfă din partea celui mai puternic pentru cel slab, care încet-încet va fi ajutat să-și dobândească sănătatea sufletească. Și astfel, sănătoși amândoi, să meargă înainte” Scrisa de Parintele Paisie Aghioritul intr-o scrisoare (Preot Dionisie Tați, “Starețul Paisie”, Konița 1995, pp. 176-178)." ( Viata de familie, Cuviosul Paisie Aghioritul, ,pag 65) http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...rea-de-prunci/ Last edited by Azzuurra; 23.07.2011 at 17:11:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In relatia intima intram noi cu tot ceea ce suntem noi si ne intalnim cu biologia si cu spirtualitatea in acelasi timp, cu ale noastre si cu ale celuilalt... e greu sa mintim, sa ne mintim... aaa si ne mai intalnim cu poezii sau filozofii, cu amintiri, cu pacate trecute faptuite sau doar ganidte, cu ceea ce ne-au bagat altii in cap ca ar trebui sa fim sau ca ar trebui sa simtim... aducem cu noi multe diferente, in ciuda faptului ca ne iubim (asta daca ne iubim si in ce fel ne iubim), ei bine, dureaza ceva pana totul se armonizeaza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca da, linistea in familie depinde foarte mult de viata sexuala. Vorbesc nu de cea peste fire. Si viata sexuala este ingaduita de multe ori si in posturi, pentru cei tineri. Este un mod in care partenerii isi acorda atentie. Lipsa ei sau refuzul unei vieti sexuale duce la depresie, certuri, anxietate, frustrare, despartire de ce nu, furie fata de cei din jur si lista poate continua.
Deci da, viata sexuala, din punctul meu de vedere, nu trebuie sa lipseasca intr-un cuplu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Necazurile depinde de mai multe | ionut12 | Generalitati | 55 | 05.12.2010 14:44:55 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
Lumina, pacea si linistea de dincolo de viata | roxana23 | Generalitati | 6 | 25.05.2009 07:08:49 |
|