Despre lectura, in general
Am deschis acest thread pentru conversații pașnice, că de contradicții și certuri și injurii am avut parte cu toții pe-aici și e nevoie și de un moment de respiro.
Eu, personal, sunt dependentă de cărți. Probabil din cauza mediului în care am crescut. Bunica era scriitoare, tata e poet, iar casa noastră e plină de cărți. Pe la sfârșitul gimnaziului mi-am cumpărat prima carte - Anna Karenina (sorbeam literatură rusă și încă e pe lista mea preferințelor mele). Bineînțeles, citisem și înainte, dar simțeam nevoia să am cărțile mele. Și așa am început să le adun. Mă încăpățânam să le țin pe toate în camera mea, să le simt aproape de mine (mai ales că citeam foarte mult noaptea, până-n zori). Pe la sfârșitul liceului, aveam în cameră o bibliotecă plină, câteva cutii de cărți sub pat și chiar și prin sertare le puneam, că nu mai aveam loc. Când m-am mutat le-am adus toate cu mine. Vreau ca și copiii mei să aibă parte de ele și să le aducă și lor liniște, cum mi-au adus mie.
Ultima carte pe care am citit-o a fost "Coliba unchiului Tom", acu' vreo două zile. Am recitit-o, de fapt, că mi se făcuse dor de copilărie. În rest, citesc mai mult cărți de copii acum (că deh, meseria de mamă e full-time).
Voi ce-ați mai citit? Ce cărți au avut impact asupra voastră? Nu mă refer doar la literatură, orice v-a fost aproape de suflet. Poate îmi voi completa lista de lectură cu ajutorul vostru. :)
|