Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2011, 22:40:56
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Cred ca vorbim de aceleasi lucruri.Poate nu m-am exprimat bine.Te intreb altfel: Daca scopul relatiei conjugale e doar nasterea de prunci, atunci familiei crestine ii sunt ingaduite relatiile conjugale doar de 2 ori pe luna: martea si joia din perioada fertila.Corect, nu?

Scopurile casatoriei, despre care invata Sfantul Apostol Pavel sunt:ferirea de desfranrea, intrajutorarea reciproca si nasterea de prunci.
Ce intelegi tu prin ferirea de desfranare? Cum intelegi atunci cuvintele Parintelui Arsenie"nici abuzul, nici refuzul"?
Imi pare rau sa vad ca dintre cele 3 scopuri ale casatoriei tu ai retinut doar unul.
hai sa vedem cine nu a inteles...eu cand am vorbit de desfranare am vorbit de: perioada inainte de procreere (cand nu exista nici abuz, nici refuz pentru ca sotilor le este ingaduita impreunarea, dar repet doar cu scopul procreerii), de perioada celor 9 luni (cand clar este interzisa impreunarea pentru nu exista un scop - adica cel al procreerii - pruncul existand deja) si perioada de alaptare (cand mama tb sa-si vada de noul nascut si sa alapteze cat mai mult timp...prin impreunarea sotilor prin starnirea hormoala a femeii sau chiar a cazului ca ar ramane insarcinata glandele mamare isi inceteaza activitatea si primul prunc ramane fara hrana de aur, adica cea a mamei)

Citat:
De aceea scopul unirii trupesti, deci implicit al Tainei casatoriei nu e numai al nasterii de prunci.
atentie! a nu se intelege prin asta ca familia crestina e indreptatita sa se fereasca de zamislire! e uraciune inaintea lui Dumnezeu ferirea nasterii de prunci! e ca un zid intre relatia om -Dumnezeu, ptr ca asta reprezinta pacatul, un zid despartitor intre om si Dumnezeu.
Si ca o concluzie: familiei crestine nu ii este ingaduit sa se fereasca de zamislire, dar ii este ingaduit sa aiba relatii trupesti in fiecare marti si joi, in afara posturile si a sarbatorilor!
ai cam injumatit concluzia buna...asa cum ai concluzionat tu poti sa te impreunezi in fiecare marti si joi (in afara de post si sarbatori) chiar daca mama este insarcinata?...eu iti recomand sa ma citesti o data cartea

draga mea uite o concluzie mai clara si completa: poti sa te impreunezi in fiecare marti si joi (afara de post si sarbatori, cat si zilele inainte de sarbatori - pentru a fi curat la Sf Liturghie) "cât e spre naștere de prunci, cât e comuniunea de iubire dintre părinți și copiii care vor veni"...iar cand rostul s-a implinit (adica semnele femeii spun ca e insarcinata) impreunarea dintre soti este desfranare...le fel si pe timpul alaptarii sotul trebuie sa-i dea pace femeii...

asta spune cartea si nu eu...deci din cele trei 3 scopuri ai retinut doar 2: abuzul si refuzul dar ai uitat de desfranare (de pacat).

Citat:
Ovidiu, tu esti casatorit?
ps: sa-mi fie cu iertarea...fac acest lucru doar pentru a nu lasa lucrurile spuse doar cu o jumatate de gura sau neclare
ps: am sa-ti scriu un paragraf frumos despre ganduri si obsesiile sexuale care stramba lucrurile in capul nostru

Last edited by ovidiu b.; 24.10.2013 at 22:50:34.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2011, 23:19:17
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Imi pare rau, dar impreunarea dintre soti, intre anumite limite, nu este desfranare. Niciodata!
Mai intreaba si preotii, nu hotari tu.
Jignesti milioane de cupluri care nu pot avea copii si alte milioane care au trecut de varsta procreerii si nu vor sa divorteze.

In rest, cu sarcina si lauzia, nu ma bag, ca nu stiu. Nu prea inteleg cum este posibil, dar inteleg ca unii pot sa aibe si atunci relatii.
Si mai exista zile in care nu e bine sa ai relatii cu partenerul. Si atunci raman in total f.putine zile pe an.
Asa ca sa nu vorbim de desfranare cand avem voie sa avem relatii conform regulilor doar de cateva ori pe an.
Atunci daca asta ar fi desfranare, adulterul si bordelul ce se cheama ca sunt?
Vechi 16.10.2011, 23:52:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Imi pare rau, dar impreunarea dintre soti, intre anumite limite, nu este desfranare. Niciodata!
Mai intreaba si preotii, nu hotari tu.
Jignesti milioane de cupluri care nu pot avea copii si alte milioane care au trecut de varsta procreerii si nu vor sa divorteze.
ceea ce am scris nu eu am hotarat...a scris-o un preot calugar...nu jignesc pe nimeni si departe imi este gandul...sfaurile erau pentru un cuplu normal si care pot avea copii.

pentru cei care nu pot avea copii eu cred ca nu este desfranare impreunarea atata timp cand ei mai spera si se impreuneaza in acest scop (uite ce spune parintele: “Faceți bine și țineți posturile, osteniți-vă trupurile să nu zburde și… este Dumnezeu Care ajută pe tot cel ce zice: Doamne ajută! Întăriți-vă cu Sfânta Împărtășanie și nu se poate să nu se poată”. – petru cei care nu pot avea copii).

pentru cei care au trecut de varsta procreerii sa ma ierti dar ei ar trebui sa traiasca ca fratii...ar trebui sa depuna juramantul de castitate...nu crezi ca le-a ajuns?...hmm oare parintele îi jigneste? oare nu jignim noi rostul firii noastre? sau de dragul de a nu mai divorta am gasit aceasta scuza - impreunarea nu este pacat...inca o soapta a diavolului...
de ce trebuie sa traim pentru trup si placare?...oare in asta consta Taina casatoriei? sa traim dupa trup?

"În zilele acestea mai de pe urmă, când și nouă ni se pare “că de acum vremea s-a scurtat”, cercetând firea durerilor, am aflat desfrânarea încleștându-i pe oameni și lucându-le de zor dărâmarea în întindere și în adâncime. Iar pe de altă parte preoții vremurilor noastre n-au mai urmarit-o ca păcat și ca atare să o măture afară din Taina lui Dumnezeu, adica din căsătoria creștină. Așa se face ca, “lipsind preotului conoștința legii și bătrânului sfatul”, oamenii orbecăie în mulțimea neștiinței și a lipsei de sfat, care s-a întins ca o noapte de osândă peste bieții oameni, care dorm liniștiți somnul de primejdie, de buna credință ca aceea (desfrânarea dintre soți) nu-i păcat."- Tinerii, Familia si copiii nascuti in lanturi - Parintele Arsenie Boca

ps: fiecare vom plati pentru faptele noastre...cum ne pregatim noi acum locul asa il vom avea pentru o vesnicie...deci sa nu dormim linistiti somnul de primejdie.

Last edited by ovidiu b.; 17.10.2011 at 00:13:37.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2011, 09:11:20
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

iarta-ma ,frate.
Cu toate ca vorbim aceeasi limba se pare ca nu ne intelegem.
Nu l-am contrazis prin nimic pe parintele Arsenie, doar ca m-a suparat asemanarea pe care ai facut-o intre om si animal.
Concluzia mea e clara: daca nu il luam ca etalon pe Hristos, ci ne comparam cu animalele atunci cand tinem o lege, am pierdut din vedere esentialul.
Vechi 17.10.2011, 09:22:49
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul

ai cam injumatit concluzia buna...asa cum ai concluzionat tu poti sa te impreunezi in fiecare marti si joi (in afara de post si sarbatori) chiar daca mama este insarcinata?...eu iti recomand sa ma citesti o data cartea
Nu tin minte sa fi zis ca sunt ingaduite relatiile conjugale in timpul sarcinii. Am zis doar ca e greu ptr un barbat sa se infraneze 3 ani(in conditiile in care alaptatul tine 2 ani).
Sunt total impotriva relatiilor in timpul sarciniiagubesc si pe copil, dar si pe mama.
Iti voi da un exemplu ca sa vezi prin ce trec barbatii care nu sunt asa de ancorati in cele duhovnicesti.
O tânără sotie a rămas însărcinată la scurtă vreme după ce s-a măritat. Deoarece sotul ei citise că nu e recomandat să facă dragoste cu ea în perioada de până la nastere, pentru a nu i se transmite copilului anumite stări pătimase, s-au dus să ceară binecuvântare de la duhovnic să trăiască în înfrânare până când femeia sa va reface după nastere.
Părintele le-a spus:
- E bine că vă gânditi întâi de toate la binele copilului. O să mă rog pentru voi ca Dumnezeu să vă dea putere să treceti cu bine prin această perioadă. Ar fi bine ca toti sotii să aibă râvna voastră când asteaptă un copil. Numai în situatiile limită, în care lipsa dragostea trupesti duce la desfacerea cuplului, numai atunci poate exista o oarecare îngăduintă. Oricum, nu o să vă fie usor. Să vă rugati mai mult lui Dumnezeu ca să nu vă biruie ispita.
Cele nouă luni au trecut destul de usor pentru amândoi sotii. Dar, după ce femeia a născut, sotul a fost ispitit de singurătate. I se părea că sotia are grijă numai de copil, că pe el nu îl mai iubeste. "La ce bun că ne-am înfrânat, dacă dragostea dintre noi a murit?"
Tocmai în momentul în care trecea prin această ispită, o colegă de serviciu a început să îi facă avansuri. La început părea că vrea doar să îi ofere sprijin sufletesc, dar în cele din urmă l-a invitat la ea acasă. În drum spre apartamentul ei, bărbatul s-a întâlnit cu duhovnicul său. L-a luat deoparte si l-a rugat să stea putin de vorbă:
- Părinte, nu mai pot, cedez. O să mă culc cu colega asta a mea, pentru că m-am săturat de atâta singurătate. Sotia mea nu mai are timp decât pentru copil. Eu parcă sunt un străin. M-am săturat, nu mai pot. Stiu că nu vă place ce vă spun, dar dacă tot ne-am întâlnit acum, ce rost mai avea să aflati în post, când veneam să ne spovedim.
- Nu stiu dacă mai veneai tu la spovedanie. Uite care e problema: ti-a impus sotia să vă înfrânati în perioada în care a fost însărcinată?
- Nu, amândoi am vrut asta, spre binele copilului.
- Acum, la o lună după ce a născut, nici măcar doctorul nu îi recomandă să se culce cu tine. Organismul ei nu s-a refăcut încă.
- Nici eu nu i-am cerut acum, am zis după patruzeci de zile de la nastere.
- Dar tu crezi că o femeie se reface fix în patruzeci de zile? Nu îti dai seama prin ce a trecut?
Colega de serviciu îi făcea semne bărbatului, că trece timpul. Bărbatul însă se prefăcea că nu întelege.
- Ba da, dar eu nu însemn nimic pentru ea. Are grijă numai de copil.
- Dar nu e copilul vostru? Nu e si copilul tău? De ce l-a făcut, nu pentru că te iubeste? Doar atâtea femei în ziua de astăzi se păzesc să facă copii. Or, dacă ea ti-a dăruit acest copil, tu asa o răsplătesti? Las-o să se refacă si o să vezi că îti va arăta din nou dragostea dinainte. Uite, eu o sfătuisem ca în perioada în care alăptează să încercati să vă înfrânati, spre binele pruncului, asta pentru că nu stiam prin ce ispite treci tu. Spune-i că, după ce îi voi citi rugăciunea de curătire de la patruzeci de zile după nastere, ar fi bine să fie aproape de tine. Dacă nu se simte prea slăbită trupeste. Si doar ca un pogorământ, pentru neputinta ta. Nu e bine ca înfrânarea să ducă la despărtire. Nu acesta îi e rostul.
Sotul, vorbind cu părintele, uitase de ce se afla acolo. Când termină discutia, o văzu pe colega sa deschizând poarta casei la care locuia. Dar nu se mai simti în stare să îi dea explicatii. O luă la fugă spre biserică. Simtea cum i s-a luat o ceată de pe minte. Înainte de a se duce acasă, intră putin să se roage. În timp ce se ruga, părintele intră si el în biserică.
- Părinte, se poate să mă spovediti? Eram gata să cad în păcat. Se poate să mă spovediti acum, chiar dacă nu e post?
- Sigur că da, spovedania trebuie făcută în orice moment în care omul a primit gândurile de păcat în inima sa. Pentru că, dacă nu se spovedeste, gândurile devin fapte. Sau, dacă a apucat să păcătuiască si nu se spovedeste, căderea îi va deveni obisnuintă si lanturile ei îl vor lega strâns.
După spovedanie, bărbatul plecă acasă schimbat. Îsi dădu seama că s-a purtat gresit cu sotia sa.

La asta m-am referit cand am scris cele de mai sus.

Last edited by lore86; 17.10.2011 at 09:25:36.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2011, 09:52:07
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
iarta-ma frate!
Nu tin minte sa fi zis ca sunt ingaduite relatiile conjugale in timpul sarcinii. Am zis doar ca e greu ptr un barbat sa se infraneze 3 ani(in conditiile in care alaptatul tine 2 ani).
nu am de ce sa te iert, nu mi-ai gresit cu nimic...am discutat niste aspecte care sunt foare importante si care e bine sa ramana clare pentru cine vrea sa le ia de bune...doar ca tu ai concluzionat doar partial spunandu-mi mie ca am retinut 1 aspect din cele 3...e bine cand citim ceva si vrem dam mai departe celorlalti sa dam 100% ce este scris acolo si nu adaptat cerintelor societatii...

frumoasa povestea...sunt convins ca pentru barbat nu este usor...dar asta inseamna sa ne lepadam de noi insine, sa ne daruim si sa urmam lui Hristos...sa ne jertfim si fim eroi ai credintei si nu doar credinciosi cu numele

Doame ajuta!

Last edited by ovidiu b.; 18.10.2011 at 09:08:25.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 15:05:53
tinutza tinutza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2007
Implicit

Ce ar mai fi de adugat la discutiile purtate:

- Ziua de luni nu este obligatorie pt crestinul de rand, cand vorbim de post, ci miercurea si vinerea, atat. Doar cine are anumite necazuri/probleme si vrea cu disperare rezolvarea lor si are evlavie, poate sa tina post si lunea. Dar, in rest, sa nu ne incarcam cu prea mult caci, oricum, mai e vorba din Biblie : nu ce intra in gura spurca pe om, ci ceea ce iese, caci iese vin din inima, si acestea sunt : gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtișaguri, mărturii mincinoase, hule, etc. Vedeti Matei, cap 15.

- Ar fi bine ca femeia si barbatul sa se ajute in cresterea copiilor, caci copiii au doi parinti, nu unul. Femeia nu e bine sa ajunga la epuizare ca sanatatea ei nu i-o mai da nimeni inapoi. Am auzit de cazuri in care ea, fiind epuizata si stresata ca are multe de facut intr-un timp scurt (avea si servici) a facut paralizie pe o parte (pe sistem nervos, deci). I-a trebuit 2 ani casa isi revina, sa poata merge normal. A facut psihoterapie, kinetoterapie, exercitii de relaxare. Daca barbatul o iubeste, ceea ce asa se presupune, ar trebui sa o ajute, activitatile gospodaresti sa fie impartite intr-un mod echitabil intre cei 2, cand femeia are si ea servici, iar nu sa se eschiveze in mod intentionat motivand diverse...(Mi-aduc aminte de zicala: ,,la placinte inainte , la razboi inapoi”). Dar nu zic, sunt si barbati care muncesc mult pt a aduce banul, iar cand se duc acasa au putin timp sa astea cu familia.

Dar cazul: sotia la bucatarie, sotul la TV/calculator este foarte des intalnit, cand ar fi putut sa faca lucrurile impreuna, sa termine mai repede, si sa le ramana timp pt ei, sa se plimbe, sa se joace cu copiii, etc. Plimbarea chiar e benefica pt toata lumea, inclusiv pt copii. Sedentarismul nu e bun deloc.

- Cat despre ce spunea Ovidiu B, legat de incetarea datoriei de a mai chema copii dupa ce femeia a ajuns la menopauza, am gasit si eu asta in cartea Parintelui Arsenie Boca, ,, Ridicarea casniciei la rang de taina”, ,, Editura Agaton”, 2002, pg 22-23 :

,,Iar viata curata a casniciei, dupa cinstea ei de Taina, este aceasta :
1.Binecuvantata este numai rodirea de copii. Iar tot ce-i in afara de rostul acesta, in privinta trupeasca, este desfranare si pacat, si sa nu se mai faca;
2.Vremi ingaduite pt chemarea copiilor sunt numai zilele intre posturi, insa numai daca sotii amandoi sunt invoiti la rostul rodirii de copii;
3. Vremi oprite sunt acestea:
a) Cele 4 posturi mari;
b) Cele 3 zile de post pe saptamana (miercuri si vineri, iar luni numai daca este vointa);
c) Sarbatorile si zilele asupra sarbatorilor (inclusiv duminica- ziua Domnului si sambata);
d) Vremea necuratiei
e)Vremea de slabiciune sau de boala a unuia dintre soti;
f) Vremurile de tulburari si razboaie precum si oarecare vreme dupa aceasta, pt cei ce au luat parte la ele;
g) Vremea oprita cu mare asprime este toata vremea sarcinii, precum si vremea alaptarii.
4. Cei ce se dovedesc neroditori, sa se inteleaga la petrecerea frateasca, evitand pacatul;
5. De la incetarea semnelor femeii, inceteaza si datoria casatoriei, a chemarii de copii.
6. Urmand asa, nu se mai intampla :
a) Crime de avort;
b) Blestematia ferelii;
c) Faradelegea desfranarii;
d) si alte spurcaciuni. ”

Nu comentez cele gasite in cartea amintita, fiecare face oricum ce vrea.

Tin sa multumesc in mod special lui Lore86 pt generozitatea cu care ne-a impartasit din momentele ei intime de mama.
Multumesc, de asemenea, tuturor celor care au participat la acest topic, si de ce nu , celor care vor mai paricipa – sa o faceti fara retineri, e in folosul tuturor. Un viitor subiect de discutie ar putea fi cel legat de vaccinurile pe care trebuie sau NU sa le faca copilul.

Last edited by tinutza; 19.10.2011 at 15:08:00.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 15:09:43
tinutza tinutza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2007
Implicit Vaccinurile la copil-o necesitate sau nu ?

Rog, pe cine poate sa ne lamureasca, ce vaccinuri se fac copiilor cand sunt mici ? La ce varsta se fac? Este obligatoriu, sau optional ? Daca nu le fac nu sunt primiti la scoala ? Includ in discutie, pe langa vaccinuri, si eventualele medicamente cu scop de preventie...

De ce pun aceste intrebari...Se stie ca industria farmaceutica este o industrie de facut bani, si de alte interese ascunse. Se pune problema daca intr-adevar este nevoie de ce se vrea administrat, sau nu este nevoie, chiar daca unele produse sunt acordate gratis si parintele este tentat sa accepte fara nici o retinere.
Am vazut un reportaj la Tv, in care, s-a dat o secventa cu o fetita de vreo 3 sau 4 anisori, care, in urma unui vaccin a facut scleroza multipa in placi. Tatal care tinea fata in brate, plangea si spunea: ,, A facut un vaccin...O fi fost expirat, nu stiu...Stiti cum sunt medicii in ziua de azi...” Reportajul era despre unii Preoti ortodocsi care faceau Sf Maslu mai mult pt bani, si despre unele secte care ziceau ca fac vindecari, dupa ce oamenii faceau un sacrificiu in prealabil, sa dea o suma de bani. Si acest tata a fost surprins cu aceasta ocazie, iesea probabil de la Maslu, cel ortodox.

Acum sa va spun si eu din experienta mea proprie.
Incep cu lucruri mai ambigue, totusi, din copilarie.
Eram in clasa I sau a II-a, cand ni s-a dat de la scoala sa luam niste pastile care ne prevenea sa facem gusa. La un moment dat, eu am uitat sa iau cateva pastile, le-am luat cam dupa 2 zile de cand trebuia. Si dupa ce am terminat toate pastilutele, mi se parea ca am parca o mica gusita sub barbie, nu eram grasa ca sa o am, eram un pic slabuta. Inainte de pastile parca nu observasem asa ceva. Dar nu e ceva 100% sigur, fiind copil putea sa mi se para de frica pt ca am uitat sa iau acele cateva pastile, poate, sau poate nu.
Apoi, cand eram in adolescenta si pana acum, am observat ca la nivelul gatului, unde unii barbati au asa-zis-ul Mar al lui Adam, parca am tiroida marita, are un usor aspect ca de umflat. Am facut niste analize cu biorezonanta magnetica, si mi-a zis ca as avea hipertiroidie. Cam prezint simptomele pt asa ceva, port si ochelari. Dar nu am urmat nici un tratament medicamentos, o sa vad ce alternative am in sfera naturistelor.
Nu stiu daca are vreo legatura cu pastilele din copilarie, sau poate e de la sarea iodata din bucatarie, la care am renuntat de cativa ani (inlocuind-o cu sarea de mare si cu cea grunjoasa , naturala), ori cauza sa fie alta, cine stie.

Dar ce va pot spune mai sigur, e ca acum 2 ani, am facut un vaccin, Twinrix Adult, care se spune ca previne aparitia Hepatitei B. Eram la gastroenterologie, si asteptandu-mi randul, aud cum vreo 5 persoane de acolo erau pt reteta pt ca aveau Hepatita virala B, luata de la stomatolog. Si cum eu vroiam sa ma duc la un stomatolog, combinata cu ipohondria mea de atunci, am zis sa ma imunizez, ca sa nu iau asa ceva de la stomatolog, ca nu pot avea incredere 100% de modul in care a sterilizat ustenslile. La 3 luni de la vaccin mi-a aparut niste dungi orizontale, la baza danturii, si la gingii - la jumatatea lor si la radacina maselelor . Dungile de la dantura erau lipite una de alta, si aveau o culoare alb-galbuie si gri, iar cele de la gingii erau parca 2, albe si cu distanta intre ele. Gingia avea un aspect branzos, inflamat oarecum. (Scuze pt descriere, dar altfel cum sa exprim realitatea?) Dupa 6 luni de tratament cu tot felul de naturiste, dungile de la gingie mi-au mai disparut, dar cele de pe dantura au ramas. Mi se slabise si sistemul imunitar, am dezvoltat Candida in tot organismul, lucru la care a contribuit ce-i drept si anumite evenimente stresante din acea perioada. Am scapat de ea dupa 1 an jumate de tratament naturist (destul de scump), fara nici un fel de medicamente alopate. Inainte de episodul cu sistemul imunitar, la scurta vreme dupa vaccin : 4 luni - se stie ca vaccinurile actioneaza in timp, poate si ani, sau pe toata viata, dar totusi sper sa nu fie chiar asa – eram foarte slabita, mi se parea greu sa ridic o sticla de apa de 2 litri, parca ar fi avut 6 litri nu 2.

Acum... ce sa spun, incerc sa mananc sanatos, sa duc un stil de viata sanatos – dar uneori mai cad in sedentarism si nu e bine - incerc sa imi detoxific organismul, caci la Biorezonanta magnetica am aflat ca am multe toxine in corp, multe E-uri (desi eu am renuntat la tot ce inseamna E-uri de 4 ani, iar la Vegeta am renuntat de muuult, ca toate mancarurile aveau acelasi gust, si nici nu imi placea), ficatul e slabit, rinichii la fel, ca as avea Poloniu, ceea ce stiam ca numai fumatorii au asa ceva, eu fiind nefumatoare (si ma opresc la atatea). Am fost doar pasiva, acum 3 ani, dar pt scurt timp, mai rar, cand am stat in gazda si eram expusa fara sa vreau. Ca sfat mai mult, spun ca am observat ca usturoiul ma ajuta, ma face sa ma simt mai bine.

V-am impartasit din propria-mi experienta ca sa nu mai faca cineva aceiasi greseala. Cautati pe internet dupa cuvintele: Nu Vaccinurilor, sau asemanator, si veti afla multe. M-am uitat pe prospect, dupa ce am facut vaccinul, si are mercur in compozitie. Deci...

De aceea raman intrebarile de la inceput, printre care : e nevoie sa le facem vaccinuri copiilor ?

Last edited by tinutza; 19.10.2011 at 15:32:17.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 16:13:26
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

eu sunt de parere ca nu e nevoie de vaccinuri. Nu am cunostinte medicale, dar cred ca o doza asa mare de virus viu-atenuat in organismului copilului are efecutul unui uragan.iar daca imunitatea copilului e mai scazuta, risti sa il aranjezi defintitv.
Am vazut copiii care s-au inbolnavit de autism in urma vaccinului, copii care au ramas cu urmari grave, culiminand cu moarte copilului.

Avem suficiente metode de preventie a gripei, racelilor si de intarire a sistemului imunitar.Plus ca bolile copilarie e bine sa fie facute cand le spune numele.(efectele acestor boli la adulti sunt mult mai grave.)

Asadar, nu vaccinurilor!
Vechi 19.10.2011, 19:59:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Avem suficiente metode de preventie a gripei, racelilor si de intarire a sistemului imunitar.Plus ca bolile copilarie e bine sa fie facute cand le spune numele.(efectele acestor boli la adulti sunt mult mai grave.)

Asadar, nu vaccinurilor!
sustin aceasta idee...de evitat consumul de carne si lactate (mai ales laptele)...branza de capra si iaurtul ar fi recomandabile pentru cine nu poate renunta la produsele lactate...consumul de cereale, fructe si lugume creste foarte mult sistemul imunitar...daca am renunta la produsele de origine animala aproape ca nu am mai cunoaste bolile simple gen gripa, viroze etc

ps: catina (contine vit C de 12 ori mai mult decat lamaia) - un bun medicament impotriva gripei
usturoiul, ceapa - antibiotice naturale - intaresc sistemul imunitar

Last edited by ovidiu b.; 19.10.2011 at 20:02:43.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Si eu sunt copilul Lui ixlucian Intrebari utilizatori 1 31.10.2012 21:36:43
5 ORE PE ZI CU FAMILIA adrian010155 Generalitati 2 30.07.2008 16:50:22
5 ore pe zi cu familia Ionelaangel Generalitati 2 02.02.2007 17:59:09
Familia maria55 Generalitati 10 01.11.2006 17:09:42