![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Anormala este indoctrinarea de mici copii cand sunt facuti sa inteleaga si sa refuze orice alte idei de Dreapta Credinta. Sunt sigur ca, ceea ce vreau este un lucru ce nu il voi putea duce singur decat in parteneriat cu persoana in cauza si am nevoie de idei pentru a distruge incapatanarea de a nu privi/auzi vorbele bune despre Ortodoxie
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotland The Brave; 16.12.2011 at 21:37:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-l veti atrage la ortodoxie nici daca face parte din categoria practicantilor nici a nepracticantilor. Si din pozitia in care sunteti nici Duhul Sfant nu va va da niciun ajutor. Se pare ca vă va folosi doar pentru a-l inradacina pe el in credinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Penticostalii sunt invatati de mici sa-si dezvolte relatia cu Dumnezeu. Nu-i vei convinge decat daca vei demonstra ca ai o relatie cu Dumnezeu mai puternica decat a lor. Si atunci este posibil sa-i convingi doar sa-l caute si ei mai mult, nu musai sa treaca la alta religie. Dar daca ai de-a face cu un penticostal nepracticant, care nu are o relatie stransa cu Dumnezeu, ai doua sanse sa-l faci sa treaca la ortodocsi: ori il sperii bine, sa o faca de frica, ori ii dai o alternativa mai buna, aratandu-i-L pe Hristos care locuieste in Ortodoxie. Unde anume, te las pe tine sa gasesti... In orice caz, renunta la goana dupa idei; tu nu vrei sa convertesti omul la un partid politic, ci la credinta in Hristos. Iar pentru asta e nevoie de dovezi practice, nu de vorbe goale.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine e pregatit si cauta adevarul va deveni atent de al inceput, pentru ca si in Sfanta Scriptura convertirea venea din auzirea cuvantului. Auzeau adevarul, credeau si apoi se botezau. Cei care nu erau pregatiti sa afle adevarul nu credeau nici morti, ba chiar cautau sa ii prigoneasca pe cei ce il propovaduaiau si chiar pe Iisus. Le spune Apostolilor ca acolo unde nu vor sa auda sa plece si sa-si scuture nisipul de pe sandale. Asadar se spune de cateva ori si apoi daca nu doreste sa auda ramane doar rugaciunea, nu cred ca e bine sa insiste cineva. Acum, e important si ce trebuie sa spunem. Mai intai sa avem grija sa spunem adevarul, credinta ortodoxa, si apoi sa gasim si calea cum sa o spunem. Pe langa teorie singurul lucru si singura dovada pe care o poti arata sunt minunile. Cum noi nu putem face minuni ca sfintii aratam minunile facute de altii. Pentru ca fapte bune o sa spuna ca are si el, ba chiar si alte religii, iar credinta la fel, o sa spuna ca si el crede in Iisus. Ar trebui sa fie suficienta Sfanta Lumina de la Ierusalim, sau intoarcerea raului Iordan, norul de pe muntele Taborului, etc. Apoi fiecare cult are anumite particularitati in dogma lui. De exemplu penticostalii spun ca vorbesc in limbi. Ii poti arata ca la inceput crestinii vorbeau in limbi, dar in limbi cunoscute, nu neinventate inca. Si vorbeau in limbi ca sa poata sa auda cuvantul toate neamurile, ca Apostolii si ceilalti nu umblau cu dictionarul la ei. Ar mai fi altele de spus, dar daca nu le va intelege pe acestea nu are rost, ramane doar rugaciunea ta pentru el. P.S. La sfarsit, ca sa fie clar, ii spui ca ortodoxia considera ca nu se poate mantui cineva fara Sfinte Taine (inclusiv trupul Domnului), doar credinta nu are importanta. Asadar trebuie sa fie in Biserica ortodoxa ca sa aiba o sansa la mantuire, altfel e doar filozof si filozofia nu e mantuitoare. Last edited by catalin2; 17.12.2011 at 12:28:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe acest forum, la sectiunea "Secte si culte", exista un topic special cu vorbirea in limbi, cu un record de vizualizari si de comentarii, unde s-a discutat cam tot ce se putea discuta despre subiect. Hai sa-l lasam pe Andrei sa afle raspuns la problema care il framanta, cu convertirea; el a deschis acest topic special pentru asta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu care ar fi "reteta" de convertire la credinta (nu religia!) ortodoxa si nici nu stiu daca e un gand bun sa isi propuna cineva sa converteasca pe altcineva... Him... am privit mereu si privesc si acum cu neincredere pe cei care vor sa faca anumite "lucruri bune" pentru semeni fara sa le fi cerut persoana vizata... Indemnul dat de Hristos Apostolilor, de a raspindi invatatura si credinta crestina peste tot in lume, cred ca are sensul si rostul lui tare doar atunci, in acel context si moment. In fine... nu vreau sa aprind polemici. Ceea ce vreau sa spun este ca am o anumita rezerva fata de initiativa de a face asazisul "bine". Oricare ar fi el, binele trece prin curatia si maiestria facatorului de bine. Este ea garantata? O poate garanta din start facatorul de bine?
O sa va spun ceva care are mai multa legatura cu mine, va spun ce cunosc mai bine: despre covertirea mea. 1) Mama mea a fost crestin ortodox practicant. Nu imi facea teorie, aproape deloc. Lasa preotului sa se ocupe de catehism. Mama doar ma invita si ma insotea la rugaciune, iar restul a fost modelul concret al felului ei de a fi. Tata a fost ateu dar nu a impiedicat-o pe mama sa traiasca asa cum dorea - crestineste. 2) Bunicii si stramosii mei au fost crestini ortodocsi practicanti. La 90 ani bunica mea, care a trait ultmele zile in casa noastra, facea pravila de rugaciuni cu strictete, citea zilnic Psaltirea, candela ardea neincetat, tinea toate obiceiurile, mergea asa schiopatind si cocosata la Biserica. 3) Frumusetea zidirii m-a sagetat. Uimit de frumusetea lumii am simtit acul intrebarii: cum e posibil asa-ceva, cine a facut toate minunile astea etc. 4) Am studiat cu ravna stiintele exacte si, la 20 ani, am inceput sa studiez serios biologia umana si psihologia. Astfel, putin cate putin, am avansat in "nevazut", tot mai adinc dincolo de aparente si am simtit fiorul ca in intimitatea, in fibra alcatuirii omului respira Dumnezeu. 5) Necazurile, suferinta, pierderile dureroase. Nimicnicia proprie, slabiciunile. 6) Frumusetea slujbelor din bisericile noastre. 7) Un parinte bland si tare in invatatura, vesel si generos, primul meu duhovnic. 8) Studiul Bibliei, mai ales citirea Psalmilor. 9) Sfantul Isaac Sirul - Cuvinte despre nevointa, vol. 10 Filocalia. 10) Autorii preferati - poetii, Dostoievski, Graham Greene etc. Din pacate, oamenii pe care i-am intalnit in Biserica noastra nu m-au atras la credinta. Modul lor de a se comporta mi s-a parut intotdeauna fatarnic, interesat, lipsit de generozitate. Iar bunatatea lor, un dulceag sirop melodramatic pe care il lasau imediat de-o parte, cum nu le convenea ceva, si scoteau bata si otrava rautatii. La fel mi se pare si azi si am convingerea adinca, sa ma iertati, ca in crestinism se minte cel mai mult (pe ansamblu, luind in calcul totalitatea oamenilor ortodocsi). E firesc asa, oricat ar parea de curios - ortodoxia nu cere jumatati de masura, Hristos nu glumeste. Iar dintre mincinosi eu sunt primul, ca nimic sau aproape nimic din ce nazuiesc nu pot implini deocamdata. Pentru ca nu am primit, in lipsa unei lucrari serioase de curatire, din neinfranare, vai mie. Dar fatarnicia crestinilor atat cat cunosc eu nu imi mai pare motiv de indepartare a mea, cata vreme eu sunt insumi fatarnic si imi dau seama de asta in momentele de luciditate prin mila Domnului. Am castigat, prin mila lui Dumnezeu, un strop de ingaduinta, de intelegere. Ca mult am fost si eu ingaduit, inteles si iertat (de Dumnezeu si de oameni). Personal ma feresc sa atrag pe cineva la credinta. Vreo 20 ani s-au straduit binevoitorii crestini sa ma atraga pe mine si tocmai asta m-a indepartat, din nenorocire. Duhul, cum spunea Scotland... Iar usa se deschide prinlauntru, da... Sa fiu iertat, ma mahneste topicul acesta. Sunt trist ca inca mai intalnesc situatia cand cineva si-a pus in minte sa atraga pe altcineva la credinta ortodoxa. Of, Doamne, le facem noi pe toate, iar pe Tine deloc nu te mai lasam sa faci ceva ... Am luat noi painea si cutitul... Iar Tie ... ce? Sunt trist ca vad aceasta si ma tulbur cand imi trece prin minte, in baza memoriei mele incarcate cu asemenea exemple, ca bunavointa de a converti vine ba de la o fata care vrea sa se marite cu vreun baiat care o atrage lumeste, ba de la un baiat si reciproc, ba pentru alte si alte motive ascunse chiar de ochii celui care se crede marinimos. Oh, fratii mei, iertati pe mine pacatosul cand va spun: sa ne ajute Dumnezeu sa nu mai mintim atat, noi crestinii. In primul rand sa nu mai mintim. Sa Il lasam pe Domnul, prin Duhul, sa ne curateasca mai intai de minciuna si ingamfare, sa ne crape mastile si sa ne vedem, cu groaza, dar si cu nadejde in Hristos, adevaratele fete. Acelea de dupa ferestile launtrice. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar v-ati intrebat vreodata de ce se numesc ei penticostali? este oare corect sa iei denumirea aceasta? penticostalii membrii cultului penticostal vorbesc in limbi neintelese pe cand la Penticosta s-a vorbit in limbi intelese. Consider ca penticostalii de astazi sunt niste uzurpatori si nu merita aceasta denumire.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu va suparati, dar dvs ce confesiune aveti? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noblete, convertire, pocainta, calugarie si martiriu | antoniap | Pocainta | 3 | 15.11.2012 21:09:01 |
Motive de divort acceptate de Biserica Ortodoxa | ioanspatar58 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 16:40:43 |
|