Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2013, 01:00:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Apoi nu te supara dar raspunsul asta imi miroase a viclenie... Le intorci ca la Ploiesti/
Mena59, drept sa-ti spun, nu inteleg exact la ce te referi. Poate nici tu nu ai inteles ce am spus eu.
Eu ma refeream la alte materiale, pe care le-am citit si care ar duce discutia intr-o directie periculoasa. Acolo se faceau antrenamente, adevarate torturi, pentru a obtine unele rezultate. Doar lectura acelui material m-a intristat foarte si de aceea am zis sa nu il includ aici.
Deci despre acele antrenamente era vorba.
Dar tu la ce te-ai referit, Mena59?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 01:01:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Apoi nu te supara dar raspunsul asta imi miroase a viclenie... Le intorci ca la Ploiesti/
Ai observat si tu?

Mai stiu vreo 3 care ar subscrie..
Vechi 03.02.2013, 01:10:27
Miha-anca
Guest

Implicit

Nu gasesc a fi viclenie mijloacele de educare a copilului.

Dar daca, vrem sa obtinem un rezultat, care nu ni se cuvine si insistam, ne folosim de unele mijloace nepermise, atunci e vorba si de viclenie (care, e stiut, ca vine de la diavolul).
Viclenie putem numi multe lucruri pe care le facem, atunci cand scopul nu e cel afisat.
Manipulare este o interventie a subiectului asupra altuia prin varii mijloace de exprimare pentru a obtine un anume rezultat, de obicei negativ.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 02:14:10
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Mena59, drept sa-ti spun, nu inteleg exact la ce te referi. Poate nici tu nu ai inteles ce am spus eu.
Eu ma refeream la alte materiale, pe care le-am citit si care ar duce discutia intr-o directie periculoasa. Acolo se faceau antrenamente, adevarate torturi, pentru a obtine unele rezultate. Doar lectura acelui material m-a intristat foarte si de aceea am zis sa nu il includ aici.
Deci despre acele antrenamente era vorba.
Dar tu la ce te-ai referit, Mena59?
Pentru inceput propui un subiect de discutii (ulterior aflu ca aceasta provocare era pentru depistarea deturnatilor de topicur(!?!))
Apoi, cand,probabil, discutia nu si=a atins tinta, propui sa nu aprofundam: "Dar, propun sa nu adancim subiectul, cu discutii despre antrenamente, caci intram in zona de activitate a diavolului, si nu este indicat..........."
Pai citatele din prima postare, si urmatoarele, erau infipte pana la prasele in zona de activitate a necuratului. Nu am ineles de ce provoci o discutie si apoi vrei sa o sugrumi... Ca sigur nu din prostie. Si m-am gandit ca viclenia ar pute fi o explicatie. Dar se poate sa fi fost cam dura. Iarta-ma!
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 02:18:18
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Pentru inceput propui un subiect de discutii (ulterior aflu ca aceasta provocare era pentru depistarea deturnatilor de topicur(!?!))
Apoi, cand,probabil, discutia nu si=a atins tinta, propui sa nu aprofundam: "Dar, propun sa nu adancim subiectul, cu discutii despre antrenamente, caci intram in zona de activitate a diavolului, si nu este indicat..........."
Pai citatele din prima postare, si urmatoarele, erau infipte pana la prasele in zona de activitate a necuratului. Nu am ineles de ce provoci o discutie si apoi vrei sa o sugrumi... Ca sigur nu din prostie. Si m-am gandit ca viclenia ar pute fi o explicatie. Dar se poate sa fi fost cam dura. Iarta-ma!
DA, m-am gandit ca e o neintelegere la mijloc.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 02:18:36
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu gasesc a fi viclenie mijloacele de educare a copilului.

Dar daca, vrem sa obtinem un rezultat, care nu ni se cuvine si insistam, ne folosim de unele mijloace nepermise, atunci e vorba si de viclenie (care, e stiut, ca vine de la diavolul).
Viclenie putem numi multe lucruri pe care le facem, atunci cand scopul nu e cel afisat.
Manipulare este o interventie a subiectului asupra altuia prin varii mijloace de exprimare pentru a obtine un anume rezultat, de obicei negativ.
Da, poate ca viclenie e mult spus pt incercarea de a convinge copilul sa ia un medicament, de exemplu... Sa-i zicem pacaleala in scopuri benefice.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 17:23:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Nu am oprit pe nimeni sa discute pe marginea materialului postat.
Va rog, continuati!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 23:27:41
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Parerea mea e ca discutia si-a atins tinta, caci nu va mai putea nimeni sa manipuleze pe acest forum, fara ca sa nu ii fie recunoscuta tehnica de manipulare. Asta a si fost intentia.
E bine ca Mena59 a sesizat ca manipularea se afla in "zona de activitate a necuratului". Acum stim si acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 19:24:08
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Parerea mea e ca discutia si-a atins tinta, caci nu va mai putea nimeni sa manipuleze pe acest forum, fara ca sa nu ii fie recunoscuta tehnica de manipulare. Asta a si fost intentia.
E bine ca Mena59 a sesizat ca manipularea se afla in "zona de activitate a necuratului". Acum stim si acest lucru.
Scumpa mea, forumurile de discutii sunt mediile preferate necuratului. Ispititorul este pretutindeni dar mai ales pe forum. E logat in permanenta.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 19:37:30
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Scumpa mea, forumurile de discutii sunt mediile preferate necuratului. Ispititorul este pretutindeni dar mai ales pe forum. E logat in permanenta.
Mena59, eu sunt pe forum din 2006 si in acea vreme acest forum nu era locul preferat al diavolului. Chiar dimpotriva! Dau un exemplu:
http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=835

Cu timpul s-au adaugat oameni, care nu au nici in clin, nici in maneca cu ortodoxia. Acestia au alterat atmosfera si s-au facut uneltele necuratului.
Ai dreptate, ca ispititorul este pretutindeni, dar nu ar trebui sa fie pe un forum crestin-ortodox. La inceput erau banati ortodocsii, care isi faceau cate un forum ortodox si ii facea reclama aici; acum sunt unii, care fac reclama pentru afacera lor si nu ii mai da nimeni afara. E chestie de management.
Reply With Quote
Răspunde