Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2008, 15:12:47
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annamarria
Apoi nu stiu...eu intotdeauna asa am auzit ca parul de camila e foarte aspru si zgarie pielea. Ceea ce ai spus tu e par de camila prelucrat...nu cred ca Ioan avea asa ceva
Uite ce am gasit pe wikipedia
"Camel hair is, variously, the hair of a camel; a type of cloth made from camel hair; or a substitute for authentic camel hair; and is classified as a specialty hair fiber. When woven into haircloth, using the outer protective fur called guard hair, camel hair is coarse and inflexible. However, other varieties of camel hair cloth—especially those that blend camel hair with wool— or from the pure under coat are soft and plush. Pure camel hair, frequently used for coats, is gathered when camels molt in warmer seasons. This under coat is very soft, and is separated from the dense, coarse guard hair for cloth use."

Daca intelegi engleza...
:D
Si eu tot de acolo am citit ... da, inteleg engleza .. :D
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 15:55:03
partenie partenie is offline
Member

Data înregistrării: 27.09.2007
Implicit

Gabriel uiti ca dragostea nu se poarta cu necuviinta.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 16:30:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de partenie
Gabriel uiti ca dragostea nu se poarta cu necuviinta.
Ce scriu eu nu are nimic nimic necuviincios. Sinceritatea care respecta anumite limite in special in ceea ce priveste vocabularul, nu este necuviincioasa.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 17:21:13
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

:)dragii mei, sa nu confundam si sa spunem ca e vorba de campionat sau mai stiu eu ce. Aici este vorba de dragostea sfintilor. Sfintii ajung sa se nevoiasca astfel fiindca doresc sa-si apropie tot mai mult sufletul, de Domnul. Sf. Parinti doar spun asta, cu cat trupul este supus mai mult nevointelor, cu atat se inalta mai mult sufletul. Nu trebuie si nici nu ne cere nimeni sa ajungem la inaltimea acestora - Sf. Serfaim de Sarov sau acel stalpnic.
Noi suntem mireni si fiecare sa faca atat cat poate, cu echilibru, frumos. Dragostea aceasta insa, a oamenilor indumnezeiti, noi nici macar teoretic nu o cunoastem, atunci stim practic ce au simtit ei ? Stim noi ce este dragostea ? Hai sa incercam sa o practicam macar la nivelul nostru, si sa ne minunam de dragostea pe care au avut-o sfintii.
Doamne ajuta-ne !
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 17:26:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Romanul simplu cel ce nu cunoaste nici engleza, nici despre parul de camila, dar s-a aplecat cu respect in fata Lui Dumnezeu , iubindu-L din suflet, avea o vorba, gura bate. . . . sau mai avea una, daca tacea-i filozof ramanai. Asa cum era el mai simplu, din popor, spusele lui au valabilitate permanenta.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 17:44:09
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cod_gabriel
Serafim din Sarov si Maica Domnului?
Ce mistere, ... trebuie sa existe faptele.
O pilda al harului Duhului Sfant lucrator in viata si cuvintele Sfantului Serafim a ajuns la noi cand, in noiembrie 1831, un crestin ortodox evlavios pe nume Nikolai Motovilov s-a intalnit cu Sfantul Serafim, notand convorbirea avuta. Notele lui Motovilov au fost transcrise si publicate de catre Serghei Nilus, care a scris urmatoarea introducere:

Aceasta descoperire este fara indoiala de importanta mondiala. Intr-adevar, in esenta nimic nu este nou in ea, pentru ca intreaga revelatie a fost data Apostolilor din chiar ziua Pogorarii Duhului Sfant, la Rusalii. Dar acum, cand oamenii au uitat adevarurile fundamentale ale vietii crestine si sunt afundati in intunecimea materialismului sau in indeplinirea rutinata si de suprafata a “nevointelor ascetice”, descoperirea Sfantului Serafim este cu adevarat extraordinara, asa cum si el insusi a socotit-o. “Nu-ti este dat numai tie sa intelegi aceasta”, spune Sfantul Serafim catre sfarsitul descoperirii, “ci prin intermediul tau, este data intregii lumi!” Ca stralucirea unui fulger, aceasta minunata convorbire lumineaza intreaga lume ce era deja cufundata in nepasare si moarte duhovniceasca, cu mai putin de un secol inainte de lupta impotriva crestinismului din Rusia si intr-o vreme in care credinta crestina se afla intr-o decadere accentuata in Vest. Aici Sfantul lui Dumnezeu ni se infatiseaza asemenea proorocilor prin care Insusi Duhul Sfant a vorbit.
Redam totul, cuvant cu cuvant, fara nici o interpretare proprie.
S. A. Nilus

SCOPUL VIETII CRESTINE

“Era joi”, scrie Motovilov. “Ziua era posomorata. Stratul de zapada masura 20 de centimetri; fulgi uscati si tari cadeau abundent din cer, atunci cand Sfantul Serafim si-a inceput conversatia cu mine, pe un camp din apropierea chiliei sale, de cealalta parte a raului Sarovului, la poalele dealului ce se coboara spre mal. Mi-a spus sa sed pe buturuga unui copac pe care tocmai il taiase si s-a asezat inainte-mi.

“Domnul mi-a aratat” spuse marele Staret (batran), “ca in copilarie ati avut o puternica dorinta de a cunoaste scopul vietii crestine, si ca ati intrebat, mereu, multe persoane duhovnicesti despre acesta”.
(..........)

http://serafimdesarov.trei.ro/
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 18:04:32
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annamarria
Totusi nu neg smerenia Sfantului...
Exact despre asta e vorba, despre smerenia Sfantului, de-a se ruga si a sta in genunchi pe o piatra. Unde vedeti voi aici automutilare si autoschingiuire ?! Nici vorba!
Multumim Cozia pentru link, tot ce se poate spune despre Sfantul Serafim de Sarov, este foarte bine imortalizat in scrierile lui Motovilov si traduse din l.rusa in romanaeste de Serghei Nilus. Lectura placuta tuturor celor care aveti dragoste pentru sfinti.
DOAMNE AJUTA! cu mult drag, icamilin
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 11:29:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Romanul simplu cel ce nu cunoaste nici engleza, nici despre parul de camila, dar s-a aplecat cu respect in fata Lui Dumnezeu , iubindu-L din suflet, avea o vorba, gura bate. . . . sau mai avea una, daca tacea-i filozof ramanai. Asa cum era el mai simplu, din popor, spusele lui au valabilitate permanenta.
Ignoranta nu e neaparat o virtute. Nici macar la romani.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daniel 2 uriasul cu chip de aur si piatra Mihai36 Alte Religii 8 26.06.2014 14:41:15
Pomenirea la 20 de zile. Oana_A Slujba inmormantarii 4 13.05.2012 16:01:45
Piatra de temelie a credintei: Sfanta Liturghie NECTARIE Sfanta Liturghie 7 20.01.2011 16:50:00
Apel umanitar din Piatra-Neamt BogdanF2 Umanitare 8 13.08.2010 20:05:42
de ce stam in genunchi la rugaciune?? miez Rugaciuni 15 21.11.2008 08:04:18