![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Batea la poarta Cerului o raza… [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Batea la poarta Cerului o raza Batea sfios si-ncet, ca o straina… Tarziu, un inger a deschis sa vaza Si-a stat uimit - de palida lumina. Era o biata raza scaparata Dintr-un adanc de minte omeneasca, Ce strabatuse Calea-nfricosata De la pamant la granita cereasca. Parea atat de trista si umila Dar totusi credincioasa si curata Ca ingerul a tresarit de mila Si-a prins-o bland de mana tremurata. Apoi grabit, a luat-o-n Cer cu dansul Si-a dus-o-n sfanta ingerilor hora: I-a podidit pe toti, vazand-o, plansul Si-au strans-o-n brate-ndata ca pe-o sora. Ea le-a zambit stergandu-le sudoarea Si s-a rugat apoi de ei, fierbinte S-o-nfatiseze Bunului Parinte Ca sa primeasca Binecuvantarea; Stapane, Vesnic Datator de Viata Din ce-ntuneric, ma-naltai la Tine! Din ce prapastii crancene de ghiata! Din ce vartej de patimi si ruine! Cat am luptat cu oarba ratacire! Cu nebunia surda si pacatul! Dar n-am putut sa seman o sclipire, In largul noptii stapanind de-a latul! Ca o umila, biata, lumanare, Am ars in van, in minte ne-ndurata! Invinsa, goala, stinsa, spulberata. Doar in surghiun gasesc acum scapare. Sa pot s-ajung la Cerurile-albastre Ca dintr-o grea catuse ce ma strange, Am strabatut prin veacuri de dezastre Si-abia trecui oceane-ntregi de sange! Cum sta smerita-n fata Stralucirii, Silita ochii serbezi sa si-i plece, Sarmana raza - far al omenirii, Parea o umbra lanceda si rece. Tu vii aicea singura si-nvinsa? Grai Cel Vrednic, Nevazutul Tata. Tu fugi, de teama sa nu fii atinsa? Dar cand s-a stins Lumina-adevarata? De te-am trimis in lumile-nvrajbite, Nu te-am chemat cu pumnii stransi si goi, Ca pe-un manunchi de Raze impletite, Eu te-asteptam s-aduci pe toti la Noi! Dintr-un biet sambur-nabusit in fasa, Din stralucirea unei minti senine, Sa fi crescut o mare uriasa, Sa porti pamantu-ntreg pana la Mine! Plangand stinghera si tremuratoare, C-ai fost infranta, vii sa-mi dai de stire? Nu te primesc saraca si datoare! Cui ai lasat bogata Mostenire? Mergand spre raza, jos ingenunchiata I-a sarutat obrajii amandoi. Copila mea, fii binecuvantata! I-ati deci puteri si-ntoarcete- napoi! Si chiar de-ar fi ca sterpul bulz de tina, Sa-l paraseasca Ostile Ceresti, Tu sa ramai! Caci tu esti doar Lumina Si nu traiesti, decat cand stralucesti![/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Vasile Voiculescu[/COLOR]
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|