Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2009, 23:47:57
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Oh boy, deci sper din toata inima sa-l lumineze Dumnezeu pe emanuel cum sta treaba, macar in ultimul ceas al vietii lui, si la fel pe toti cei ca el, ca numai vrajmasul poate introduce asemenea idei, ca sa nu ne mai intelegem apoi barbatii cu femeile si sa fie necaz intre noi. La fel sper din toata inima sa ma ajute Dumnezeu sa-mi treaca si mie "boala" pe barbati, ca precis is si io ceva emanuel feminin, numai asa poate fi.
Vechi 13.05.2009, 23:51:55
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

[quote=emanuel2007;137387]
hahahah ... iata cum iese la lumina adevarul ... scurgerea la barbati nu trebuie abtinuta , adica sa nu ai vise , ca ( eu sunt barbat si va pot spune din experienta si ceilalti barbati pot confirma ) , de foarte multe ori scurgerea din timpul noptii nu se petrece cu nici un fel de vis , si chiar uneori fara excitatie ... deci iata ca e ca si la femei ...

Spusesem si eu mai jos ca la barbati din cate mi-a spus sotul in general nu simt nimic noaptea cand au scurgeri. Dar cateodata ele sunt legate de gandurile de cu seara, este sau nu adevarat?

"insa , nu asta e porblema ... nu se pune problema de a iti opri scurgerea in timpul somului , se pune problema de a nu mai produce samanta si de ati linisti intr-atata organismul si functia asta a producerii de samanta , incat nici sa nu poata fi vorba despre o samanta care sa trebuiasca sa iasa in timpul somnului ...

Asta e interpretare, nu zice gheron Iosif asa ceva. Zice ca sa nu mai aiba scurgeri, care 'nu-s bine mirositoare'. (in sens duhovnicesc banuiesc)

"asa se pune problema ... si asa se pune si la femei ... nu trebuie doar ca ele sa isi opreasca a iesi sangele si ovulele la ciclu ... trebuie sa isi opreasca producerea de samanta in pantece ; astfel nici nu s-ar mai pune problema ca ar fi ceva de iesit la ciclu ; nu ar mai avea ce sa iasa , nici sange nici samanta femeiasca ... "

vezi comentariul de mai sus.

"iar aici , observ ca ai avut o iluminare : ai vazut ca exista o legatura intre ciclu si stress !!! ai perfecta dreptate si inca nu stii cat de mare ; intre ciclu si stress exista o foarte puternica legatura ; ciclul se produce din doua motive :
- din pricina gandurilor desfranate
- din pricina stressului si gandurilor de judecare sau nemultumire"

N-ai inteles explicatia mea; ciclul nu vine DE LA stress, ci SE DEREGLEAZA nitel de la stress, cateodata, la unele femei. Daca nu ai stress ciclul este cam odata pe luna, daca ai, poate sa vina mai tarziu, la 6 saptamani. Cel putin la mine asa este.

Explicatia ca ciclul vine din pricina gandurilor desfranate sau de la stress este pura speculatie a ta, pe care eu una n-am mai auzit-o niciodata in viata mea. Tot nu ne-ai dat nici un citat explicit.
Vechi 13.05.2009, 23:55:20
emanuel2007
Guest

Implicit

deci mai fac precizarea inca odata , ca sa fie mai clar : poti avea ca femeie un gand de desfranare intr-o zi oarecare , de care sa nu te pocaiesti intru totul absolut ( adica sa iesi complet din sfera de actiune a acelui gand desfranat , si asta e o stare pe care voi nu o cunoasteti , adica nu stiti ce vreau eu sa zic cu a iesi complet din sfera de actiune a unui gand desfranat , si asta e o mare problema ) , si apoi sa nu mai ai nici un gand desfranat zece zile si apoi sa ai ciclu tocmai din pricina acelui gand sub influenta caruia ai ramas inca ... e o chestie subtila , am mai spus ... si gheron iosif avertiza asta , ca e o treaba subtila ... ciclul se produce si din pricina unui gand care l-ai primit cu zece ani in urma si nu te-ai pocait deplin de el inca ; daca un astfel de gand te are inca in sfera lui de influenta , atunci un gandulet din ala foarte fin iti va produce ciclu ( scurgere la barbati ) zeci de ani de viata , fara ca tu macar sa iti inchipui ca ciclul e o stare nefireasca si din ce cauza se produce el ...

iaca asa stau treburile cu Dumnezeu , sunt foarte subtile si gingase , nu ai ce sa ii faci ... dar trebuie curaj , ca luptam pentru mantuire nu pentru bani sau interese pamantesti ...
Vechi 13.05.2009, 23:55:45
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
" Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu . Atunci va veti incredinta de cuvintele mele . Tot ceea ce v-am scris pana astazi sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta "

uite aici spune asta ; si vorbea cu niste femei ... deci le spune ce ? asta : sa nu mai primeasca gandurile desfranate si vor cunoaste si ele din experienta ce a spus el ... le spune sa guste pe pielea lor ce a spus el , sa incerce si ele starea respectiva ... asta nu e clar sau ce ?
Nu e clar. E scos din context. Nu vorbea de daruri spirituale, de curatia frumos mirositoare pe care o vor dobandi daca nu au ganduri desfranate?
Si tot nu mi-ai zis cine-i gheron Iosif asta.
Vechi 14.05.2009, 00:02:13
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Poate se referea la maici sa n-aiba ganduri de curatie ca sa nu doreasca sa provoace in barbat asemenea lucruri, ca sa doreasca si ele ca barbatul sa fie asa curat cum spune el. Zic io...
Vechi 14.05.2009, 00:02:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
deci mai fac precizarea inca odata , ca sa fie mai clar : poti avea ca femeie un gand de desfranare intr-o zi oarecare , de care sa nu te pocaiesti intru totul absolut ( adica sa iesi complet din sfera de actiune a acelui gand desfranat , si asta e o stare pe care voi nu o cunoasteti , adica nu stiti ce vreau eu sa zic cu a iesi complet din sfera de actiune a unui gand desfranat , si asta e o mare problema ) , si apoi sa nu mai ai nici un gand desfranat zece zile si apoi sa ai ciclu tocmai din pricina acelui gand sub influenta caruia ai ramas inca ... e o chestie subtila , am mai spus ... si gheron iosif avertiza asta , ca e o treaba subtila ... ciclul se produce si din pricina unui gand care l-ai primit cu zece ani in urma si nu te-ai pocait deplin de el inca ; daca un astfel de gand te are inca in sfera lui de influenta , atunci un gandulet din ala foarte fin iti va produce ciclu ( scurgere la barbati ) zeci de ani de viata , fara ca tu macar sa iti inchipui ca ciclul e o stare nefireasca si din ce cauza se produce el ...

iaca asa stau treburile cu Dumnezeu , sunt foarte subtile si gingase , nu ai ce sa ii faci ... dar trebuie curaj , ca luptam pentru mantuire nu pentru bani sau interese pamantesti ...
Mai Emanuel, eu nu ma mai supar pe tine, ca zau ma faci sa rad si asta face bine la ten, cum ar spune ionpat..

Una ca asta e interpretarea ta, nu ne-ai dat nici un citat explicit, si tu ziceai in alta parte ca tu nu interpretezi, tu citezi din sfintii parinti, ei au adevarul si tu il marturisesti.

A doua ca cea ce scrii tu duce la un nonsesns logic: daca ovulatia ar veni din gandurile desfranate, atunci cum sa mai aiba o femeie pura copii? Inseamna ca o femeie care nu a cazut nicodata in sfera unul gand desfranat (sa stii ca nu suntem nici noi asa neexperimen,tate ca sa nu intelegem ce inseamna sa incerci sa faci asta) nu poate avea copii daca se casatoreste, pt ca nu poate avea nici macar ovulatia aia unica de care ar avea nevoie la fiecare copil. Nu?
Sau tu zici ca o femeie maritata n-are nici o sansa de curatie, si ca oricum la ea gandurile desfranqte vin din start? Zi clar, fara ocolisuri..

Al terilea ca atunci nu ste normal sa ai un singur ciclu pe luna daca ai un singur gandulet micut, si daca te gandesti toata ziua numai la desfranare si te mai si masturbezi sau desfraneezi. Ar fi normal asta?
Vechi 14.05.2009, 00:04:16
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Poate se referea la maici sa n-aiba ganduri de curatie ca sa nu doreasca sa provoace in barbat asemenea lucruri, ca sa doreasca si ele ca barbatul sa fie asa curat cum spune el. Zic io...
Posibil... Oricum, e foarte neclar ce vrea sa spuna daca vorbea cu maicile. Poate era asa de despatimit ca pt el nici nu mai conta de ce sex erau saracele femei din fata lui.. :o)
Vechi 14.05.2009, 00:06:03
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Ei Fani, cum nu iti dai seama ce-o sa zica acuma? O sa zica ca pt facere de prunci si in interiorul casatoriei nu e pacat.
Oricum, nu intervin mai multi barbati aici? ca pe noi n-o sa ne creada.
Vechi 14.05.2009, 00:08:04
emanuel2007
Guest

Implicit

" Deci grabiti-va sa va curatati sufletul si trupul vostru . Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu . Atunci va veti incredinta de cuvintele mele . Tot ceea ce v-am scris pana astazi sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta "

nu e adevarat ... le spune clar sa isi cutere si ele trupul si sufletul lor ( citeste cu atentie mai sus ) , si asfel " sa vada si ele acest lucru " din experinta ; alea erau maici de manastire !!! oare le-o fi spus sfantul iosif sa vada si ele din experinta la niste barbati de acolo ca si-au invins scurgerile ??? la niste maici sa le spun una ca asta ??? hai ca ai mintea ravasita de ganduri viclene .... si cum iti mai explici tu asta : daca ele si-ar fi curatit sufletele si trupurile de necuratie atunci niste barbati de pe acolo ar inceta sa mai aiba scurgeri !!! pai ce treaba au ele cu barbatii de pe acolo ? asa interpretezi tu textul lui ? pai chiar ca ai imaginatie bogata ... ce spui tu frizeaza si cea mai elementara logica ... ... e ca si cum ai spune ca maicile alea ar fi mancat si niste barbati de pe acolo nu ar mai simtit foamea niciodata , din cauza ca maicile mancau tot timpul ... ... tu nu iti dai seama ce spui ? normal ca lor le-a zis sa isi opreasca scurgerile ... le-a zis sa guste din experienta proprie , sa incerce si ele sa aiba aceeasi experienta ... deci e clar : femeia trebuie sa isi opreasca ciclul ... oricat ar parea de greu de crezut asta e ...
Vechi 14.05.2009, 00:08:19
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Posibil... Oricum, e foarte neclar ce vrea sa spuna daca vorbea cu maicile. Poate era asa de despatimit ca pt el nici nu mai conta de ce sex erau saracele femei din fata lui.. :o)
Ei, n-o sa-l judec pe cel care a scris, nu cred ca e prost textul. Nu reiese ca se referea la nici o scurgere femeiasca. Se referea exclusiv la scurgerea barbatului, si cat de bine este sa fi despatimit. Si de acolo le indeamna si pe ele sa n-aiba ganduri de desfranare, dar nu ca sa n-aiba ciclu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42