Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2009, 13:34:22
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Tocmai asta incerc sa zic.Nu ai cum decat daca esti aproape de sfintenie.Formele feminine creeaza ganduri de acest gen, si dupa cum am citit in multe surse, sa pacatuiesti in gand cu femeia altcuiva este ca si cum ai savarsi-o in fapta.Sunt dorinte care apar in mod natural la marea majoritate nu numai la tineri.Sau ca sa fiu franc, faptul ca vezi o fata seminud-nud te face sa iti imaginezi ca faci sex cu ea.
Da, pai cam aici vroiam si eu sa ajung. La gandirea care se infiripeaza in special la barbati. La prilejul de a vedea pofti femeia altuia. Sigur, asta nu inseamna ca automat vei si pacatui cu ea, dar este deajuns sa se infiripeze gand de desfranare, o pofta trupeasca, in suflet si savatsesti un pacat.

Citat:
Mintea curata pe toate le vede curate. Ma gandesc la o extrema a curateniei mintii, primind in minte viata nebunilor pentru Hristos.
Bun, dar cati dintre noi suntem, sau credem ca suntem, atat de curati, sau sporiti duhovniceste, ca sa stim sigur ca nu vom cadea in ispita. Pe de alta parte razboiul gandurilor este foarte activ in acele momente.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 13:48:56
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Esti cumva calugar si traiesti la manastire?Daca da,atunci,intr-adevar,mi se pare putin cam bizar sa mergi la Mamaia la plaja.
Asta da intrebare! Imi pare rau ca nu gasesc emoticonul pentru ,, socat" / surprindere. Numai o fata putea sa intrebe asa ceva !
1. Evident ca nu sunt calugar
2. Asta ar mai lipsi, un calugar pe plaja. Cred ca l-as duce spre mare sa il inec. :)
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 14:03:59
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate Hector daca te duci la Sfantul Gheorghe acolo e putina lume pe plaja si poti sa iti gasesti un loc sa nu vezi oameni prin jur.
Plus ca e mult mai ieftin.
Din economia de bani care o sa o faci asa poti sa dai o parte la saraci.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 14:13:26
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit Intrebare

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
2. Asta ar mai lipsi, un calugar pe plaja. Cred ca l-as duce spre mare sa il inec. :)
De ce sa il inecati ?
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 14:19:54
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hector Vezi mesajul
asta da intrebare! Imi pare rau ca nu gasesc emoticonul pentru ,, socat" / surprindere. Numai o fata putea sa intrebe asa ceva !
Vechi 10.07.2009, 15:46:42
ioanac27 ioanac27 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.07.2009
Implicit

Citat:
A venit vara. Unii dintre noi ne gandim la un concediu la mare.
Mi-am pus niste intrebari: Cat de moral sau imoral este a face plaja? Cat de bine, din punctul de vedere al moralei crestine, este a merge la mare, a face baie, a sta intr-un loc unde oamenii din jur sunt imbracati foarte sumar, iar tu esti imbracat la fel de sumar.
Este bine ca lumea sa mearga la mare?
nu de mersul la mare si de ideea de a face plaja sau de a inota si de a ne simti bine dupa o perioada de stres si munca ar trebui sa ne rusinam, ci de ganduri rele, de fapte necuviincioase, de destrabalare, betie si altele ca acestea, pe care din pacate multi le confunda cu ideea de ate relaxa intr-un concediu .
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 15:50:03
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Pai bine mai frate Hector da oare fratia ta ca prin Grecia sunt manastiri care sunt facute langa plaja?
Adica nu e toata Terra parte din Biserica lui Dumnezeu?
Si oare Cosmosul aceasta catedrala fara sfarsit a lui Dumnezeu nu e toata a Lui?
Dar Dumnezeu nu are nevoie de nimic ci pe toate le-a facut pentru om.
Nu stii fratia ta ca si apele marii se sfintesc de Botezul Domnului?

Daca un calugar s-ar duce sa se plimbe pe malul marii nu ar fi nimic nepotrivit in aceasta.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 15:51:06
ioanac27 ioanac27 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.07.2009
Implicit

Citat:
Asta da intrebare! Imi pare rau ca nu gasesc emoticonul pentru ,, socat" / surprindere. Numai o fata putea sa intrebe asa ceva !

de ce sa il inecati???cu ce a gresit bietul calugar , ca sa ii luati viata? pt ca dorit si el sa respire briza marii? e nedrept sa ganditi asa, d-le Hector....poate sa stea si el pe plaja, cu conditia sa gaseasca o plaja retasa,cu putina lume si sa faca abstractie la ce e in jur si sa fie imbracat decent...in rest nu vad care e problema pt care sa ii aplicati o pedeapsa asa aspra.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 16:47:12
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Imi si imaginez scena: un calugar zambitor inspirand fericit aerul marii...cand deodata cativa oameni cu ochi holbati si parul valvoi incep sa urle "aaah, un calugar pe plaja, innecati-l!!" si bietul calugar fugind innebunit cu aia dupa el.Ca pe un video unde dai pe repede.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 17:02:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Dar cum il recunosti, ca doar nu o sa vina in sutana la plaja?
...iar barba lunga au multi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Cleopa ne vorbeste despre cele 14 conditii canonice pt mersul la biserica: caminaris Tinuta in Biserica 28 03.01.2013 17:15:44
Doctrina socului- mersul lumii Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 3 06.06.2012 19:29:32
O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare mara2008 Generalitati 7 25.12.2009 22:35:45
plaja versus rugaciune jenica Generalitati 29 01.08.2007 07:50:09