![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu am avut si am aceasta frica, dar la mine nu se manifesta prin gelozie. Cred ca m-am mai vindecat, dar e greu de spus cum. Poate prin trairea clipei, prin bucuria de a fi impreuna cu el acum si aici? Poate ca asta te-ar ajuta?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Relatia in casnicie e dinamica. Trebuie sa lupti mereu, sa fii reincoronata in fiecare zi (sau aproape). Mereu apar alte incercari, alte provocari, mereu trebuie sa lupti, mereu trebuie sa gasesti sensul si sa valorizezi noi situatii in care te pune viata. In mometul de fata esti o regina parvenita, de aceea nu te simti sigura. Vrei sa iti dea altii siguranta. Nu se poate. Trebuie sa fii regina pana la ultima picatura de sange. Totul din tine sa simta si sa transmiata mesajul: "eu sunt regina". Trebuie sa iti intre in cap ca dragostea este o lupta nesfarsita. De fapt nu esti regina "inca", ai ocazia sa devii. Te-ai inscris, ai fost acceptata, acum va trebui sa inveti, sa dovedesti zilnic de ce esti in stare. Multa Bafta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand va multumesc ca nu ati sarit cu gura pe mine cand am zis ca ma simt regina
![]() Si tu Andrusca ai dreptate. Dar el deocamdata imi respecta statutul, de aia mi-e frica sa nu-l pierd, pentru ca-l am ![]() ![]() Windorin, nu stiu cum sa fiu femeia aceea minunata, pentru ca nu sunt si nici nu ma pot preface. Sunt un om cu calitati si defecte si ma simt neputincioasa. Dupa cum am zis, nu mai am o imagine minunata, iar orice persoana noua poate parea mai buna ca mine tocmai pentru ca fiecare pare grozav la inceput. ![]() Archangel, atunci cum explici faptul ca in Biblie Dumnezeu spune ca este un Dumnezeu gelos? De ce a spus asta?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]()
Anna, indraznesc sa te intreb cati ani ai. Eu am 21 de ani, dar daca tu ai depasit aceasta varsta, atunci nu ar avea niciun sens sa iti povestesc experienta mea, care nu este neaparat despre gelozie, ci despre iubire de sine confundata cu iubirea fata de cineva, in care si gelozia a fost un element prezent, insa nu atat de pregnant...
Referitor la ceea ce ai spus tu, ca te consideri o regina, iata ca am gasit si eu un pasaj in care si iubirea este comportata cu o regina, insa este regina virtutilor - "Iar prima dintre toate virtutile, imparateasa si doamna lor este iubirea" (Sf. Simeon Noul Teolog, Imne). Iubirea in sine este imparateasa, indragostitul doar tanjeste sa fie imparat... Oricum, pentru problema ta cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu duhovnicul tau. Consider ca toti cei care ti-au raspuns au vorbit cu dreptate si au vrut sa iti fie de folos, insa este o problema atat de complicata, incat cauzele ei (care pot fi multiple, dupa cum s-a spus, lipsa de incredere in tine sau in partenere, iubirea de sine, egoismul, firea sau toate la un loc) pot fi identificate numai de catre cineva care te cunoaste foarte bine, in speta, duhovnicul. Mult succes in lupta! Numai ca mai intai trebuie sa identifici cu ce anume ai de luptat, adica sa gasesti cauza geloziei! Raspunsul e numai in tine. Roaga-l pe Dumnezeu sa iti arate ce trebuie sa faci. |
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu iti inchipui ca te-am banuit de perfectiune. Sper ca nici tu nu ai astfel de banuieli despre mine ca nu ar fi deloc intemeiate.
Ei bine, prietenul tau te cunoaste acum si totusi vrea sa se casatoreasca cu tine... Asta inseamna ca te iubeste... cand iubesti, iubesti si gata, nadajduiesti, speri, acoperi toate. Eu am o sora foarte frumoasa. Toata lumea spune ca e foarte frumoasa. Asa a fost mereu. De cand era bebelus ii incanta pe toti. Colegii de liceu ma intrebau cand mai vine sora mea pe la mine prin clasa. Am fost mereu in umbra frumusetii ei. Cand l-am cunoscut pe sotul meu chiar eram curioasa cum va reactiona cand o va vedea pe ea. Ei bine, parerea lui a fost alta. Mi-a zis ca da, e frumoasa, dar nu e genul care ii place lui, langa care sa se simta el bine. Pentru el era esential tocmai un defect al meu pe care nu il avea si sora-mea. Lui ii placea enorm faptul ca eu sunt maruntica, subtirica. Citat:
Mai citeste inca o data povestea cu drobul de sare, poate te mai ajuta. O alta lectura de care ai neaparata nevoie acum este Micul Print de Antoine de Saint-Exupery. Sa iti faci temele!!!! Daca nici Micul Print nu te lamureste... nu mai poti salva relatia asta. Perioada de prietenie are rostul ei ca sa va cunoasteti... cu bune si rele. Numai asa va puteti da seama daca aveti in comun ceva mai mult decat un fizic atragator. Orice om normal isi doreste sa-si gaseasca acea "jumatate" care sa il poate odihni. Atunci cand gasesti ceea ce iti doresti, nu mai esti interesat sa faci schimbari. Arunci o privire, zici ca aceea e o femeie frumoasa, destepata si cu asta basta... arunci iar privirea si vezi alta ![]() Acum eu nu stiu ce vrei tu pana la urma, cred ca nici tu nu sti. E foarte bine ca nu vorbesti cu prietenul tau despre asta. Niciodata sa nu vorbesti cu un barbat atunci cand nu sti ce sa-i ceri ca ies certuri urate. In final: GASESTE-TI DUHOVNIC URGENT!!!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mai gandeste-te la o chestie: Gelozia in primul rand este o mare nerozie. Nu rezolva nimic,...gelozia ta nu-l va face pe partener sa-ti fie fidel, din contra...sa fim realisti, oricare dintre parteneri daca vrea sa insele....inseala. De asta trebuie incredere totala,..sau fiecare pe drumul lui. Eu m-am vindecat cu ajutorul Lui. M-am rugat si El m-a luminat.Si asta nu s-a intamplat dintr-o data ....ci pas cu pas. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici nu credeam asta vreodata. Dar macar stie ce simt si ce-mi doresc de la el.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt eu in masura sa dau sfaturi in acest sens insa cred ca trebuie sa mergi pe metoda Iov: "Domnul a dat, Domnul a luat. Fie Numele Domnului binecuvantat!" Insa o reteta sigura nu cred ca exista, adica nici macar trupul "nostru" nu-i al nostru, cred ca se rezolva totusi cu rugaciunea si iubirea adevarata, in timp, cu rabdarica :) si poate gandindu-te la un proverb care mie-mi place f.mult( pacat ca nu-l aplic cand trebuie) : Ce tie nu-ti place altuia nu-i face( in fata sau intr-ascuns ca Dumnezeu vede tot)...gandeste-te cum te-ai simti tu sa fii mereu "scanata" mai ales daca ai fi sigura pe ceea ce simti. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"" Gelozia. În general, relațiile de codependență demonstrează un grad destul de mare de gelozie."" http://www.scribd.com/doc/9065290/La...-Codependentei descarcati cartea, si dati in ea[word] un find dupa cuvantul gelozie |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Gelozia intre frati | Ekaterina | Generalitati | 15 | 31.07.2012 10:24:07 |
Gelozia | ancah | Pocainta | 27 | 15.01.2011 16:15:33 |
|